Ett av de mest generösa bonuskorten för resor Bank Norwegian kreditkort. Det är ett komplett kort som inte har någon årsavgift och med maximal kreditbelopp på 100 000 kr.

Bank Norwegians kreditkort kanske mest låter som ett kort för resenärer. Det är såklart för den som vill boka flygresor med flygbolaget Norwegian som det lönar sig bäst. Det finns dock andra fördelar som gör det bra även för andra.

Cashpoints är valutan på bonusen

När man använder kortet får man bonus i form av så kallade Cashpoints. Poängen samlas när man bokar flygresor men också när man gör andra inköp där kortet fungerar.

Bonusprogrammet belönar bokade flygbiljetter bäst där Flex-biljetter ger 20% av biljettpriset i Cashpoints. På lågprisbiljetterna (LowFare) får man 5% och för alla andra inköp ges 1% i belöning.

Cashpoints kan sedan användas som valuta när man bokar flygresor. Poängen kan användas som hel- eller delbetalning av flygbiljetter.

Att de bara går att använda för flygresor är också en av nackdelarna med det här kreditkortet. Och det gäller såklart endast när man bokar flyg hos Norwegian.

Snabba fakta om Bank Norwegian kreditkort

Max kredit: 100 000 kr
Reseförsäkring: Ja
Räntefria dagar: 45
Årsavgift: 0 kr
Uttagsavgift: 0 kr (både i Sverige och utomlands)
Valutapåslag: 1,75%
Bonus: 0,5% på köp, 4-10% på flygbiljetter
Brytdatum för fakturering: 1:a varje månad

För att kunna beviljas ett kreditkort genom Bank Norwegian måste man vara minst 18 år och ha varit skriven i Sverige senaste 3 åren. Betalningsanmärkningar är inte okej och det görs alltid en kreditprövning vid ansökan.

Reseförsäkring med avbeställningsskydd

Om man betalar sin resa med kreditkortet får man en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Det gäller om minst 75% av resan betalats med kortet, vilket är något som också andra kreditkortsförsäkringar bygger på.

Flygplats med flygplan. Bank Norwegian kreditkort kan betala din flygbiljett.

Med Bank Norwegian kreditkort kan du samla Cashpoints som kan ge dig din nästa flygbiljett.

Reseförsäkringen täcker också skydd mot försenat flyg, försenat bagage och självriskskydd vid personbilsförsäkring. Det gäller dock endast om resan kostat mer än 1000 kr, så enklare resor inom Sverige med billiga biljetter omfattas inte av skyddet.

Försäkringsgivare för reseförsäkringen är AIG Europe Limited. Aktuella villkor kan laddas ner här.