Collector Bank erbjuder kreditkortet Easyliving kopplat till Mastercard, vilket gör det till ett kort som funkar nästan överallt i världen. Utan valutapåslag, evenemangs- och reseförsäkring gör detta till ett kort för aktiva människor som gillar att aktivera sig.

Easyliving Mastercard från Collector Bank
Easyliving Mastercard med NFC (blipp-betalning)

Upp till 100 000 kr i räntefri kredit på 56 dagar

Att livet ska vara lätt att leva är för mycket lovat men om det åtminstone går snabbt och smidigt att betala för sig, försäkra viktiga händelser och inköp ger Easyliving en knuff i rätt riktning.

Alla köp som görs med kortet samlas på en faktura som betalas i sin räntefritt i upp till 56 dagar. Behöver du delbetala kan du göra det men då kommer en ränta att räknas på återstående kreditkortsskuld. Den är i nu skrivande stund på 13,95%.

Kortet är kostnadsfritt första året och kostar därefter 195 kr per år. Övriga avgifter som kan förekomma är uttagsutgift på 3% av uttagsbelopp (minst 45 kr) och aviavgift om du vill ha faktura på papper i postlådan. Väljer du e-faktura slipper du den avgiften.

Försäkringar på både shopping och resor

En styrka som Collector velat baka in i Easylivings kort är flera försäkringar. Dels finns en shoppingförsäkring med allrisk och förlängd garanti. De har även ett samarbete med appen Wrapp, med vilken du kan få erbjudanden, rabatter och bonusar automatiskt laddade på kortet.

Reseförsäkringen består av flera delar med avbeställningsskydd, olycksfallsförsäkring och en förseningsförsäkring. Försäkringen aktiveras om du betalar mer än 50% av resan med kortet.

För dig som ofta är ute och reser i andra länder är det bra att kortet inte ger valutapåslag vid betalning i annan valuta. Däremot är det 3% på kontantuttag även i utlandet.

Försäkringarna tillhandahålls genom Europeiska ERV och kompletta villkor kan läsas på denna länk.