recension cover
Sidan innehåller annonser

Supreme Card Woman

 • Bonus på allt du köper
 • 1 kr/köp till Cancerfonden
 • Räntefria delbetalningar
card

Årsavgift: 295 kr

Högsta kredit: 150 000 kr

Räntefritt: 60 dagar

Supreme Card Woman

KORTFATTAT

Supreme Card Woman är ett kreditkort som passar dig som vill ha bonus, smidiga delbetalningsmöjligheter och samtidigt bidra till välgörenhet.

Varje gång du köper något, gör ett uttag eller överföring pengar med ditt Supreme Card Woman får du 0,5 poäng per spenderad krona (bonusvärde 0,5 %). Utöver den generösa bonusen skänker även Supreme Card 1 krona till Cancerfonden för varje betalning du gör.

Vad som gör Supreme Card Woman unikt är att du har fem olika alternativ för delbetalningar, där två alternativ är utan ränta. Det gör det troligt att du alltid kan hitta en avbetalningsplan som passar bra för just din ekonomi.

Med kreditkortet får du även ett flertal förmåner såsom tillgång till sparkonto med hög ränta, extra bonus när du köper drivmedel, betalningsfria månader och mycket mer!

Supreme Card Woman

Bonus & förmåner
Bonus på allt du köper
Utmärkt
Resa & utomlands
Reseförsäkring ingår
Bra
Försäkring
Inga köpförsäkringar
Dåligt
Avgifter & ränta
Smidiga delbetalningsalternativ
Utmärkt

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 100 000 kr
Anställningsformer Fast arbete/pension
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 0 - 17,32 %
Effektiv ränta 5,83 - 23,59 %
Max kreditgräns 150 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Lägsta månadsbet. 5 % (lägst 150 kr)
Avgifter
Årskostnad 295 kr
Aviseringsavgift 39 kr
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 2,97 %, minst 35 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Undrar du något mer?

Läs mer hos företaget bakom kortet

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Supremecard Woman

Innan du ansöker om kortet är det en bra idé att dubbelkolla att du uppfyller kraven för Supreme Card Woman. I detta fall är det en årsinkomst på 100 000 kr, 18 år eller äldre samt inte är belastad med betalningsanmärkningar. 

 1. Gå in på kortets ansökningssida
 2. Fyll i dina personuppgifter, kontaktuppgifter och önskad kredit
 3. Acceptera villkoren och kreditupplysningen och tryck ‘Ansök’
 4. När du ansöker får du svar direkt, och i vissa fall krävs det kompletteringar i form av anställningsavtal och löneutdrag
 5. Signera din ansökan med Bank-ID
 6. När eventuella kompletteringar är inne och beviljad ansökan är signerad har du kortet i handen efter 5 vardagar i normala fall

Hur kortet fungerar

Precis som för vanliga kreditkort har du med Supremecard Woman möjlighet att både återbetala alla månadens kreditkortsinköp utan någon ränta alternativt delbetala dem mot en avgift. Vad som urskiljer Supreme Card Woman Mastercard är att du däremot har flera olika valmöjligheter för hur du vill delbetala dina fakturor, vilket du kan läsa om mer nedan.

Med kreditkortet så ingår det även flera förmånliga tjänster som ger dig överblick och flexibilitet med din ekonomi.

Kontroll över ditt kort med Mina Sidor & appen

Genom att logga in på Mina Sidor, alternativt ladda ner appen ‘Resurs Bank’ kan du få god översikt över ditt kortanvändande. Genom inloggningen kan du bland annat se dina transaktioner och avier, få dina inbetalningsuppgifter, se ditt saldo och dina bonuspoäng, hitta din PIN-kod och mycket mer.

Betalningsfria månader

Betalar du dina fakturor i 6 månader eller mer har du möjlighet att utnyttja en betalningsfri månad. En betalningsfri månad är inte en gratis månad, utan du skjuter fram de räntor och avgifter som tillkommit under månaden till nästa månads faktura, samt du slipper amortera på skulden i en månad. Med kreditkortet får du utnyttja maximalt två betalningsfria månader per år, men inte två månader i rad.

Betala fakturor med kortet

Till skillnad från många andra kreditkort kan du med Supreme Card Woman betala fakturor med kreditkortet. För fakturabetalningar tillkommer det en avgift på 1 %. Eftersom att fakturaavgiften är större än bonusvärdet per inköpskrona (0,5 %) bör du betala räkningar endast för att samla poäng.

Fördelar

 • 1 kr till cancerfonden för varje köp du gör med kortet
 • 0,5 poäng för varje inköpskrona med kortet (bonusvärde 0,5 %)
 • Två st betalningsfria månader per kalenderår
 • Extra poäng när du tankar drivmedel hos din-X
 • Upp till 60 dagar utan ränta på varje kortköp
 • Flera olika delbetalningsmöjligheter (inkl. räntefria)

Nackdelar

 • Årsavgift på 295 kr
 • Höga avgifter för utlandsbetalningar
Ute efter ett betalkort?

Kredit & avgifter

Supreme Card Woman har en kreditgräns mellan 10 000 – 150 000 kronor och du väljer själv vilken gräns du vill ha när du ansöker om kortet. Om Supreme Card inte kan bevilja dig den gräns du ansöker om blir du istället beviljad den högsta möjliga gräns de kan erbjuda dig.

Kreditkortet har en årsavgift på 295 kronor, samt en administrationsavgift på 39 kronor som tillkommer varje gång du delbetalar en faktura. Om du väljer att betala in hela fakturabeloppet blir det däremot 0 kronor på fakturan.

Vid delbetalning av din faktura har du möjlighet att betala räntefritt i 6 månader, alternativt med ränta på 10 eller 20 månaders avbetalning. Den lägsta betalningen är däremot alltid 150 kronor.

På varje faktura står det utskrivet vilket belopp de olika delbetalningsplanerna skulle innebära. Genom att betala in det belopp som står angivet under respektive betalningsplan så förstår Supreme Cards fakturasystem vilken avbetalning du har valt automatiskt.

Nedan har vi räknat med vilka avgifter som tillkommer, samt vad den effektiva räntan blir för en avbetalning på 20 000 kronor.

Kostnadstyp / avbetalningsplan 6 mån räntefritt 10 mån 20 mån
Uppläggningsavgift 97 kr 0 kr 0 kr
Administrationsavgift / månad 39 kr 39 kr 39 kr
Ränta 0 % 12,36 % 17,32 %
Effektiv ränta 5,83 % 17,77 % 23,59 %

Som tabellen visar är det ofta lönsamt att delbetala en använd kredit med hjälp av den räntefria avbetalningen. Notera dock att en avbetalning utan ränta betyder inte att den är kostnadsfri. Precis som konsumenternas säger bör man alltid kontrollera vad den effektiva räntan blir, som för små belopp ofta kan bli väldigt hög. Exempelvis blir den effektiva räntan för en räntefri avbetalning på 5 000 kronor så hög som 25,33 %.

Flytta över köp till en separat faktura

När du handlar med ditt Supreme Card Woman har du möjlighet att flytta över enskilda köp till en separat faktura och avbetalning. Köpet räknas fortfarande till din ordinarie kreditgräns, men hamnar istället som en egen delbetalning. Detta fungerar särskilt bra om du har gjort ett extra stort köp en månad, men har möjlighet att betala tillbaka de andra köpen du gjort med kortet.

När du utnyttjar en avbetalning via separat faktura kan du både använda de tre betalningsplaner som är ovan nämnda, samt med en avbetalning på 12 och 24 månader.

I räkneexemplet nedan har vi räknat på vilka avgifter som tillkommer, samt vad den effektiva räntan blir med en avbetalning på 10 000 respektive 30 000 kronor.

Avgifter 12 månaders avbetalning 24 månaders avbetalning
Uppläggningsavgift 195 kr 295 kr
Delbetalningsavgift 39 kr 39 kr
Årsränta 0 % 7,96 %
Effektiv ränta vid 10 000 kr 12,97 % 21,22 %
Effektiv ränta vid 30 000 kr 4,16 % 12,44 %

Precis som tabellen anger så är den effektiva räntan högre desto lägre delbetalningsbeloppet är. Om du vill betala så låga avgifter bör du därför endast den separata fakturabetalningen för större inköp.

Bonus

Så fungerar Supreme Cards bonussystem

Varje gång du använder ditt Supreme Card Woman så får du bonus i form av 0,5 poäng per spenderad krona. Till skillnad från många andra bonuspoäng så är detta utan begränsningar, och du får även poäng när du betalar räkningar, tar ut pengar eller gör en banköverföring med kreditkortet.

Poängen du tjänar in har sedan en giltighetstid på 3 år räknat från intjäningsdatum. För att förbruka poängen så använder du dem i Supreme Card poängshop. Poängens värde motsvarar ungefär 1 öre per poäng i poängshoppen vilket motsvarar 0,5 % i bonusvärde per spenderad krona.

Så mycket poäng kan du tjäna per år

Nedan kan du se ett räkneexempel på hur mycket poäng du tjänar årligen beroende på hur mycket du har betalat med kortet varje månad.

Kortanvändning per månad Antal poäng årligen Poängens värde i kronor
5 000 kr 30 000 poäng 300 kr
15 000 kr 90 000 poäng 900 kr
25 000 kr 150 000 poäng 1 500 kr

Bidra i kampen mot bröstcancer

Varje gång du handlar med ditt Supreme Card Woman så skänker Supreme Card 1 krona till Cancerfonden. Du kan alltså bidra till välgörenhet endast genom att använda kortet. Handlar du exempelvis med kortet i genomsnitt två gånger per dag, så skänker du 60 kronor i månaden, eller total 720 kronor varje år till Cancerfonden. Denna funktion gör Supreme Card Woman till det bästa kreditkortet för välgörenhet.

Välkomstbonus & referensbonus

Utöver de bonuspoäng du får på dina köp så har du även flera poängbonusar du kan ta del av. När du blir beviljad ditt Supreme Card Woman får du en välkomstbonus på 10 000 poäng.

Skulle du sedan bjuda in en kompis till Supreme Card får både du och din vän 25 000 poäng vardera om kompisens kortansökan blir godkänd.

Tjäna fler poäng tillsammans

Genom att skaffa ett extrakort till en familjemedlem så samlar du bonus både på dina egna köp, och på de köp som din familjemedlem gör. Samtliga bonuspoäng hamnar på huvudkortinnehavarens bonuskonto.

Fyra gånger poängen när du tankar hos din-X

När du tankar hos någon av din-X:s bensinstationer får du fyra gånger så hög bonus, och tjänar istället 2 poäng per spenderad krona. En bonus så hög som 2 poäng per krona (motsvarande ca 2 % per inköpskrona) är jämförbart med de flesta bensinkorten.

Alternativ: Ett grundläggande gratiskort

Supreme Card Classic

0 kr i årsavgift

För dig som är ute efter ett enklare kreditkort kan Supreme Card Classic vara ett bra alternativ. Till skillnad från Woman-kortet så saknar Classic årsavgift och du har fortfarande samma smidiga delbetalningsmöjligheter. Med kortet ingår däremot inte någon bonus, och den högsta kreditgränsen är endast på 30 000 kronor (jämfört med 150 000 kronor för Supreme Card Woman).

Försäkring

Förutom den kompletterande reseförsäkringen så ingår det ingen kostnadsfri försäkring med Supreme Card Woman. Däremot finns det möjlighet att mot en extra kostnad lägga till en inkomstförsäkring kopplat till kortet. Är du strängt ute efter ett kort som både ger dig bonus och köpförsäkringar så kan du titta på Coop Mer Kreditkort.

Tillägg – betalförsäkring via Solid

Med Supreme Card Womans betalförsäkring ersätter ränta och amortering på din kreditkortsskuld i upp till 12 månaders tid vid ofrivillig arbetslöshet eller heltidssjukskrivning. Försäkringen gäller efter att du varit sjuk eller arbetslös i minst 30 dagar, och vid dödsfall betalar den tillbaka hela kortkrediten (maximalt 50 000 kr).

Kostnaden för betalförsäkringen är 0,77 % av utnyttjad kredit i månaden. Har du 10 000 kronor på kortkrediten är alltså månadskostnaden 77 kr.

Det finns gott om andra alternativ som har liknande funktion, men till en lägre kostnad – därför rekommenderar vi att du avstår från detta tillägg.

Reseförmåner

Reseförsäkring utan självrisk

Med Supreme Card Woman ingår det en kompletterande reseförsäkring utan självrisk varje gång du betalar 75 % eller mer av resans totalkostnad med kreditkortet. Förutom kortinnehavaren täcker försäkringen även dess partner, familjemedlemmar och nära anhöriga (t ex svärföräldrar).

För att försäkringen ska gälla måste resekostnaden vara minst 1 000 kronor, och fortgå som längst i 45 dagar i sträck.

Försäkringen är jämfört med andra kreditkorts reseförsäkringar inte särskilt stark, utan ligger snarare under medel. Anledningen är att det saknas ersättning för händelser såsom dödsfall, skador som leder till invaliditet och resestartsskydd.

Nedan kan du se exakta vilka skador och händelser som är täckta, och den maximala ersättningen som går att erhålla per skada.

Försäkrad skada / händelse Högsta ersättning / försäkrad Högsta ersättning / kort
Avbeställningsskydd 20 000 kr 60 000 kr
Transportmedel försenat 4h 800 kr 5 000 kr
Bagage försenat 6h 1 000 kr 5 000 kr
Bagage försenat 48h Ytterligare 2 000 kr Ytterligare 10 000 kr
Självriskskydd hemförsäkring 10 000 kr -
Självriskskydd bilförsäkring 10 000 kr -
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Relativt dyrt att använda utomlands

När du använder Supreme Card Woman utomlands så tillkommer relativt höga avgifter jämfört med andra kreditkort. För kontantuttag så tillkommer det en avgift på 2,97 % (dock minst 35 kr), och för köp i utländsk valuta är valutapåslaget på 1,97 %.

På grund av detta bör du därför använda ett annat kreditkort under resan, till exempel ett kort utan valutapåslag för att minimera dina utgifter.

Rabatt på försäkringar från Solid

Som innehavare av ett Supreme Card får du alltid 10 % i rabatt när du köper någon försäkring av Solid Försäkringar. Ett urval av de försäkringar som de erbjuder är inkomstförsäkringar, olycksfallsförsäkringar och vägassistansförsäkringar.

Erbjudanden via e-post

Genom att aktivera nyhetsbrev för ditt Supreme Card Woman har du möjlighet att ta del av en lång rad exklusiva erbjudanden som skickas till kortinnehavaren kontinuerligt i samarbete med olika partners.

Övrigt

Tillgång till Supreme Spars sparkonto

När du skaffar ett Supreme Card Woman får du automatiskt tillgång till sparkontot Supreme Spar hos Resurs Bank. På sparkontot har du möjlighet att sätta in pengar och få 0,9 % i avkastning, vilket är en av marknadens bästa sparräntor. Pengar som du sätter in på kontot kan du ta ut närsomhelst utan någon avgift, och de skyddas även av den statliga insättningsgarantin.

SMS-notiser när kortet används

Med ditt Supreme Card Woman får du en SMS-notis varje gång du gör ett inköp på mer än 500 kronor. Detta gör det enkelt för dig att upptäcka om någon mot förmodan skulle använda ditt kreditkort utan att du vet om det, så att du kan spärra det så fort som möjligt.

Vanliga frågor

💳 Behöver jag aktivera mitt Supreme Card Woman?

Nej, ditt kort är redan aktiverat när du får hem det och du behöver inte göra någonting för att kunna betala med det.

💳 Ingår det ett extrakort?

Nej, men du kan däremot betala 50 kronor som en engångsavgift för att få hem extrakortet. Extrakortinnehavaren måste vara en familjemedlem på 16 år, och bosatt på samma adress som huvudkortinnehavaren.

Med extrakortet handlar ni båda på samma kredit, och det är endast huvudkortinnehavaren som blir betalningsansvarig.

💳 Är det säkert att använda kortet online?

Ja, med Supreme Card Woman är det alltid säkert att handla online. Exempelvis ingår det Mastercard 3D Securecode. Tjänsten skickar dig ett SMS med en engångskod när du handlar något på nätet, vilket gör det svårt för bedragare att använda ditt kort på internetköp.

💳 Kan man byta till ett annat Supreme Card?

Ja, det går bra att växla mellan olika Supreme Card (och behålla samma kreditgräns). För att ha möjlighet att byta behöver du först betala in hela din utnyttjade kredit

💳 Vad är skillnaden mellan Supreme Card Woman och Gold?

Den enda egentliga skillnaden mellan de båda kreditkorten är att Supreme Card Woman skänker pengar till cancerfonden vid varje köp du gör, samt att Woman-kortet har en högre årsavgift på 295 kronor (jämfört med Resurs Gold på 245 kronor).

Om kortutgivaren

Resurs Bank är en så kallad “Nischbank” med huvudfokus på privatlån, kreditkort och avbetalningar. Sedan 1993 äger även banken Solid Försäkring, som erbjuder en lång rad olika försäkringsprodukter (bland annat reseförsäkring för kreditkort). Resurs Bank etablerades 1977, och har idag cirka 700 anställda och flera miljoner kunder inom Norden. Inom kreditkort så har Resurs flera kort under namnet Supreme Card (t ex Supreme Card Woman), och när det kommer till avbetalningar har dem flera samarbeten med stora varubutikskedjor såsom exempelvis Elgiganten. Är du kund hos Resurs Bank kan du vara säker i att du har dina bankprodukter hos en bank med lång erfarenhet och bred kunskap inom delbetalningar och finansiering.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 6 maj, 2022

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Resurs Bank Aktiebolag (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516401-0208

Adress: Ekslingan 9, 254 67, Helsingborg

Telefon: 0771 – 11 22 33

E-post: kundservice@resurs.se

Finansinspektionen: Resurs Bank Aktiebolag (fi.se)

Kortvillkor: Supreme Card Woman kortvillkor

Öppettider

Måndag: 09:00 – 17:00

Tisdag: 09:00 – 17:00

Onsdag: 09:00 – 17:00

Torsdag: 09:00 – 17:00

Fredag: 09:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför