Marginalen Bank erbjuder flera kreditkort med lite olika förutsättningar riktat mot olika behov. Vi har kollat närmare på korten Traveller och Gold som ger lite olika möjligheter i vardagen och på fritiden.

Traveller och Gold kreditkort från Marginalen Bank
Traveller och Gold, kreditkort från Marginalen Bank

Marginalen Traveller

Är du en globetrotter som gillar att vara ute och resa? Traveller är kreditkortet som vänder sig till reseintresserade på flera olika sätt. Dels genom bonussystemet men också genom de försäkringar som ingår i kortet.

8 reseförsäkringar

Om du bokar en resa med kortet och betalar minst 75% av hela resans kostnad får du tillgång till hela 8 olika reseförsäkringar.

  • Avbeställningsskydd
  • Resestartskydd
  • Bagageförsening
  • Missat anslutningsflyg
  • Flygbolagskonkurs
  • Självriskskydd
  • Självriskeliminering hyrbil
  • Hole-in-one bonus
  • Självriskeliminering bilbärgning och assistans

Försäkringen gäller för kortinnehavaren samt upp till tre medresenärer som innehavaren har bokat resan för. För detaljer kring villkoren och ersättningar hänvisar vi till aktuella villkor på Marginalen Banks sida för Traveller-kortet.

Kreditutrymme upp till 150 0000 kr

Det maximala kreditutrymmet är bland de högsta bland vanliga kreditkort i Sverige. Du kan ansöka om kredit på upp till 150 000 kr. Alla inköp som görs under en månad samlas på en faktura. Den kan sedan betalas i sin helhet för att undvika kostnadsränta, eller delbetala om du behöver pengar till annat för tillfället.

Poängsystemet med Marginalen Traveller ger 14 poäng per 100-lapp du handlar för. Dessa poäng kan sedan bytas mot upplevelser och resor i poängshoppen. Nya kreditkortsägare får 5000 bonuspoäng efter de tre första köpen inom 30 dagar.

Marginalen har också en app till mobilen som heter Handla Smart. Den finns att ladda ner till Android eller iOS och ger möjlighet till rabatter och återbäring. I dagsläget är det över 200 anslutna nätbutiker som du kan välja på.

Kostnader för Marginalen Traveller kreditkort

Årsavgift395 kr (0 kr första året)
E-faktura0 kr
Pappersfaktura25 kr
Extrakort0 kr
Kontantuttag3% (minst 35 kr)
Valutaväxling1,65%
Årsränta16,9%

Marginalen Gold

Guldkortet hos Marginalen Bank är ett kreditkort som har flera trygghetsförsäkringar inbakade. Dels ingår det några reseförsäkringar likt Traveller men sen finns även allrisk för hemelektronik, förlust av nyckel och tankning av fel bränsle. För alla inköp gäller det att minst 75% av betalningen gjorts med kreditkortet.

Marginalen Gold kostar 195 kr i årsavgift och använder du e-faktura kostar utskick av månadsfaktura inget extra, annars tillkommer 25 kr / mån. Man kan ha ett extrakort till en familjemedlem över 18 år för 50 kr i tillägg.

Uttag i automater kostar 3% eller minst 35 kr och görs det uttag eller köp i utlandet läggs 1,65% på i valutaväxlingsavgift. Räntan på nyttjad kredit längre än den räntefria perioden på 50 dagar är för närvarande 16,9%. Du kan välja att nyttja upp till två betalningsfria månader per år. Om du måste delbetala kostar det från 39 kr / mån upp till 95 kr / mån. Man kan som längst delbetala i 36 månader.