OKQ8 VISA är mer än ett bensinkort du använder på deras tankstationer. Du kan använda det överallt där VISA fungerar som betaltjänst. Till kortet hör ett bonussystem som gör att du får återbäring på allt du handlar med kreditkortet, både hos OKQ8 och utanför.

Ingen årsavgift på OKQ8-kortet

Kreditkort kan ofta ha en årsavgift men det har inte VISA-kortet hos OKQ8. De skriver till och med att kortet är ”gratis från första dagen och alla år framöver”. Inte heller om du väljer att ta ut ett extrakort till make/maka eller annan familjemedlem tillkommer någon kortavgift.

Däremot förekommer andra kostnader och avgifter som bör räknas in i din bedömning om kortet är rätt för dig. Gillar du att få aviseringar på papper tas det ut en månadsavgift på 25 kr. Behöver du delbetala tillkommer en delbetalningsavgift om 25 kr och därtill kreditränta som är på 14,95% per år.

Om du tar ut pengar kontant i en uttagsautomat kostar det 3% av uttagsbeloppet men minst 35 kr. Handlar du i annan valuta än SEK tas en växlingsavgift på 2%.

Sparränta från OKQ8 Bank

Något som utmärker kreditkortet från OKQ8 från många andra kort är att du kan få sparränta på 0,75%. Det kanske låter lite märkligt men kortet har ett kortkonto kopplat till sig och man kan spara upp till 100 000 kr på kontot.

Om det finns insatt kapital på kortkontot kommer eventuella inköp att först dras därifrån innan det dras som en kredit. Insättningar görs som en betalning med OCR-nummer för att det ska hamna på ditt konto.

Bonus med OKQ8 även när du betalar räkningar

OKQ8 har ett samarbete med Betalo som är en tjänst där man kan betala räkningar och skicka pengar med kreditkortet. Normalt kostar det 1,9% av transaktionsbeloppet men har du ett OKQ8 VISA är avgiften sänkt till 0,3%.

Alla betalningar och överföringar som görs genom Betalo är bonusgrundande upp till 0,6%. Transaktionerna hamnar på din månadsfaktura och du kan alltså välja att delbetala om du vill.

Bonus får du också när du använder kortet till köp i vanliga butiker och handlar på nätet. Om du väljer att använda din bonus på en bemannad OKQ8-station är värdet 0,6% av dina samlade inköp. Löser du in bonusen mot kontanter får du 0,3% av värdet.

Undantagna köpställen är konkurrerande bensinbolag, spelbolag och finansiella institut. Bonuscheckar skapas en gång per kvartal och skickas hem med post. Checken är giltig i ett år så det finns gott om tid att dra nytta av den.

Global reseförsäkring när du betalat minst 75% med OKQ8 VISA

Om du köper en resa och betalat minst 75% av den med ditt OKQ8 VISA kreditkort får du en reseförsäkring som gäller globalt. Alla familjemedlemmar under 23 år omfattas automatiskt av försäkringen och täcker resor på upp till 60 dagar.

Försäkringen ger bland annat:

  • ersättning vid försenat bagage
  • avbeställningsskydd
  • självriskersättning för din hemförsäkring
  • försening av allmänt färdmedel

Som hos de allra flesta försäkringar finns det undantag som kan vara bra att känna till. Läs därför igenom rådande försäkringsvillkor så du vet vad som gäller och om du måste komplettera din hemförsäkring med extra resetillägg.