För den som reser mycket med bil och tankar drivmedel är Preem Mastercard ett av de bästa kreditkorten. Innehavare får rabatt på drivmedel men kan också samla bonus när kortet används till andra köp. Kortet är ett samarbete med Ikano Bank som också kan ge hög sparränta.

Rabatt på drivmedel med Preem bensinkort

Drivmedel kostar en hel del, speciellt för den som reser mycket till och från jobbet eller på längre semesterresor med bil. Preem har ett väl utbyggt nät av stationer för att tanka sitt fordon. Det finns både bemannade och obemannade stationer utspritt över hela Sverige.

Innehavare av Preem Mastercard får rabatt på drivmedel när hen tankar. Rabatten som ges på bemannade stationer är 25 öre per liter och på automatiska stationer ligger den på 10 öre /L. Rabatten är samma oavsett om du tankar bensin 95, etanol eller diesel.

Bensinstation med fyra olika drivmedel - Med Preem Mastercard kan man få rabatt

Preem Mastercard ger dig upp till 25 öre rabatt per liter tankat drivmedel.

Enligt deras egen kartläggning är detta den bästa rabatten på drivmedel som kan fås idag (Preem 171004).

Bonus på köp med Preem Mastercard

När man använder kreditkortet på andra inköpsställen än bensinstationerna får man 1% i bonus. Det gäller på över 35 miljoner inköpsställen världen över och kortet fungerar bra även utomlands.

När man samlat ihop 50 kr i intjänad bonus, vilket alltså motsvarar köp för minst 5000 kr får man en bonuscheck. Sammanställning görs fyra gånger per och då skickas en check på det intjänade bonusbeloppet hem. Checken kan man sedan lösa in på en bemannad Preem-station inom två månader.

Om man hellre vill ha pengar överfört till bankkonto kan man ta kontakt med Ikano Bank kundservice. Det är nämligen Ikano Bank som är Preems samarbetspartner när det gäller kreditkortet.

Hög sparränta på innestående belopp

Till kortet kan man koppla ett bankkonto på vilken man får en betydligt högre sparränta än på vanliga lönekonton. Just nu får man hela 1,45% på innestående medel upp till 15.000 kr. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Snabba fakta om kortet

  • Max kredit: 60 000 kr
  • Bonus på köp: 1%
  • Rabatter: 10-25 öre per liter drivmedel
  • Reseförsäkring: Ja
  • Räntefria dagar: upp till 56 dagar
  • Årsavgift: 0 kr
  • Uttagsavgift:: 2%, minst 35 kr
  • Valutapåslag: 1,5%
  • Aviavgift: 0 kr*
  • Brytdatum för fakturering: 4-8:e varje månad

* gäller om fakturan betalas i sin helhet och i tid. Vid delbetalning utgår 19 kr / månad.

Försäkringar som ingår i Preemkortet

Vid användande av Preem Mastercard ingår automatiskt en kompletterande reseförsäkring. För att den ska gälla måste du ha erlagt minst 75% av resans betalning med kortet. Exempel på vad försäkringen kan ge är ersättning vid 4 timmars försenad avresa med allmänt färdmedel. Du kan också få ersättning om ditt bagage anländer mer än 6 timmar senare än dig till måldestinationen.

Ibland kan det hända saker i hemmet medans du är bortrest. För såna saker ska du ha en hemförsäkring men det är ofta förenat med en självrisk. Om du har betalat resan med kortet kan kortförsäkringen gå in och betala självrisken genom vad de kallar för självriskskydd.

Tanka-fel försäkring

En försäkring som har med drivmedel att göra är den som berör vilken typ av drivmedel du tankat. Eller kanske snarare vilken du borde ha tankat. Ibland händer det att man tar fel slang eller glömmer bort vilken bil det är man kör. Sanering av bränslesystemet kostar en del pengar, men inte om du har Preem Mastercard och betalat med det. Då kan du få upp till 3000 kr för saneringen.

Här kan du läsa mer om försäkringar kopplade till kreditkort.