Re:member Flex är ett kreditkort som utmärker sig bland annat genom att tillämpa individuell ränta. Även om vi förespråkar att man alltid ska betala samlingsfakturan på förfallodatum kan det vara ett argument som talar till kreditkortets fördel.

shoppa på nätet

Innehavare av re:member Flex kreditkort får rabatter på 200 webbutiker.

En kreditriskbedömning ligger som grund till vilken ränta man får. Just nu är spannet från låga 9,74% upp till som mest 24,74%. Att kortet har en låg ränta kan vara bra de fåtal gånger man behöver skjuta på en betalning. Då är det ett enkelt sätt att låna en liten summa pengar en kortare period.

Erbjudanden och cashback med re:member Flex

re:member samarbetar med ett antal olika varumärken och aktörer som ger innehavare av kreditkortet förmånliga erbjudanden. Exempel på såna kan vara rabatt på drivmedel hos Preem med 15 öre per liter. Det kan inte mäta sig med Preem Mastercard som ger upp till 25 öre, men tänk då på att du också får cashback med re:member.

Totalt finns det samarbete med över 200 webbutiker där du som handlar med kortet kan få rabatt.

Ingen årsavgift och upp till 8 veckors kredit

Att kreditkortet är fri från årsavgift är något vi tycker är viktigt. Re:member Flex kostar inget att inneha vare sig på primärkortet eller om man skaffar ett extrakort.

Att det är kostnadsfri årsavgift betyder dock inte att det är gratis. Det finns en hel del avgifter som kan läggas på ifall man till exempel handlar i utlandet (1,75%) eller är för sen med sin inbetalning. Att ta ut pengar i automat är också förenat med avgift som i dagsläget ligger på 3% (minst 35 kr) av uttagsbeloppet.

Här kan man se aktuella priser, räntor och avgifter på re:members kort.

re:member reward förmånsprogram

Förmånsprogrammet heter re:member reward och gäller för både Flex och Mastercard kreditkort. Som mest kan man få 25% rabatt, en rabatt som dras från fakturan och inte direkt vid köptillfället. Värt att notera är att rabatten endast gäller pris exkl moms och att fraktkostnader inte ingår i beräkningen.

Bland de anslutna butikerna finns till exempel Apoteket, Lensway och KitchenTime. Det finns med andra ord butiker för många olika typer av konsumtionsvaror. Rabattprocenten kan variera ganska mycket beroende på typ av produkt eller tjänst.

Snabba fakta om re:member Flex

Max kredit: 100 000 kr
Årsavgift: 0 kr
Reseförsäkring: 70 kr per år
Räntefria dagar: 56
Kontantuttag: 3%, lägst 35 kr
Valutapåslag: 1,75%
Rabatter: upp till 25% hos nätbutiker