recension cover
Sidan innehåller annonser

MoreGolf Mastercard

 • 1 % bonus på inköp
 • Golf-rabatter & deals
 • Bra försäkringar
card

Årsavgift: 295 kr

Högsta kredit: 160 000 kr

Räntefritt: 55 dagar

Om MoreGolf

KORTFATTAT

MoreGolf Mastercard är ett kreditkort som passar absolut bäst för dig som spelar golf och kommer använda kortet för att köpa golfprylar och utrustning.

Med MoreGolf kreditkort får du flera golfrelaterade förmåner. Exempelvis får du 10 – 50 % i rabatt på greenfee hos utvalda golfbanor, en hole-in-one-försäkring, en kompletterande golfutrustningsförsäkring och exklusiva erbjudanden från golfbutiker och golfbanor.

Kreditkortet ger dig även 1 % i bonus på allt som du handlar, vilket du senare kan använda hos någon av de samarbetspartner som MoreGolf har anslutit. Väljer du att delbetala dina inköp kan du också använda deras räntefria delbetalning, som för större inköp ger en låg effektiv ränta.

MoreGolf passar även bra som ett resekort, då det ingår heltäckande reseförsäkring med generösa ersättningsnivåer samt en självriskreducering för hyrbilar.

Hur bra är MoreGolf Mastercard

Bonus & förmåner
Hög bonus, dock med begränsning
Utmärkt
Resa & utomlands
Heltäckande reseförsäkring
Utmärkt
Försäkring
Flera golfförsäkringar ingår
Utmärkt
Avgifter & ränta
Räntefria avbetalningar möjliga
Utmärkt

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 125 000 kr
Anställningsformer Fast arbete/pension
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 15,64 %
Effektiv ränta 16,81 %
Max kreditgräns 160 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Lägsta månadsbet. 3 % (lägst 150 kr)
Avgifter
Årskostnad 295 kr
Aviseringsavgift 35 kr (0 kr med e-faktura)
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 3 %, minst 45 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Undrar du något mer?

Läs mer hos företaget bakom kortet

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om MoreGolf Mastercard

Börja med att försäkra dig om att du uppfyller kraven för ett MoreGolf Mastercard. För att kunna bli beviljad ett kort är kraven: Att du är minst 20 år gammal, har mer än 125 000 kronor i årsinkomst före skatt, är medlem i en golfklubb ansluten till Svenska Golfförbundet samt har en fast inkomst sedan minst 6 månader. Uppfyller du inte kraven rekommenderar vi Resurs Classic, som är ett kreditkort med lägre kreditgräns och därmed enklare att få beviljat.

Uppfyller du kraven är det fritt fram att:

 1. Gå in på MoreGolfs dedikerade ansökningsformulär
 2. Fyll i dina personuppgifter såsom namn och personnummer
 3. Fyll i dina kontaktuppgifter
 4. Fyll i din anställningsform och dina kontaktuppgifter
 5. Godkänn villkoren och klicka ‘Ansök’
 6. I vissa fall tillkommer det kompletteringar för att styrka din inkomst. Detta kan vara t.ex. anställningsavtal samt en eller flera lönespecifikationer
 7. Vid beviljad ansökan är kreditkortet ofta dig tillhanda inom 7 arbetsdagar

Så fungerar ett MoreGolf kreditkort

MoreGolfs Mastercard fungerar som ett traditionellt kreditkort, där du använder kortet och sedan får alla köp samlade på en faktura. Sammanställningen skickas sedan till dig månaden efter inköpen är gjorda. När du tar emot fakturan kan du sedan välja om du vill betala hela beloppet eller delbetala det. Med MoreGolf Mastercard får du även flera smidiga tjänster som gör ditt kortanvändande enklare.

Mina Sidor och MoreGolf Mastercard-appen

Genom att logga in på Mina Sidor, alternativt via MoreGolf Mastercard-appen kan du sköta nästan alla dina kortärenden digitalt. I inloggat läge kan du bland annat:

 • Se dina transaktioner, bonussaldo och utnyttjad kredit
 • Hantera din PIN-kod
 • Chatta med kundservice
 • Ansöka om höjd kredit
 • Göra betalningar och överföringar

Betalningsfria månader

Du har möjlighet att ansöka om betalningsfria månader två gånger varje 12-månadersperiod. Med betalningsfri månad menas att amorteringen (avbetalningen av skulden) stryks, och de räntor och avgifter som uppkommit läggs istället på nästa faktura.

Det går inte att använda två betalningsfria månader efter varandra. Ansökan om betalningsfri månads görs via Mina sidor på golf.se.

För över pengar med kreditkortet

More Golf Mastercard gör det möjligt för dig att göra en saldoöverföring till ett annat bankkonto med ditt kreditkort. Lägsta beloppet för överföringen är 500 kronor, och du kan nyttja hela kreditgränsen med saldoöverföringar.

När du gör en saldoöverföring så tillkommer det ränta från dag ett, till skillnad från vanliga köp som har räntefria dagar.

Fördelar

 • Bonuspoäng på allt du handlar
 • Greenfee-rabatter och unika golfpaketerbjudanden
 • Drivmedelsrabatt på obemannade preem-stationer
 • Heltäckande reseförsäkring inkl. Självriskeliminering för hyrbil
 • Hole-in-one och golfutrustnings-försäkring
 • Två betalningsfria månader varje år

Nackdelar

 • Årsavgift på 295 kr
 • Begränsad mängd bonuspoäng per år
Ute efter nytt kort?

Kredit & avgifter

Kreditgränsen för MoreGolf Mastercard är mellan 10 000 – 160 000 kronor. När du ansöker om kreditkortet får du först välja mellan 10 000 – 50 000 kronor, men du kan efter 6 månader ansöka om en utökad kreditgräns.

Årskostnaden för golfkortet är på 295 kronor, vilket är en av nackdelarna med kortet. För avier kostar det 35 kronor via pappersfaktura, alternativt 0 kronor via e-faktura.

Väljer du att delbetala dina inköp med MoreGolf Mastercard har du upp till 55 räntefria dagar, innan du betalar ränta vilket för kortet är 15,64 %. Vid delbetalningar är den minsta avbetalningen 3 % av skulden i månaden, dock som minst 150 kronor. Den effektiva räntan för en exempelkredit på 20 000 kronor blir 16,81 %*.
* Den effektiva räntan är uträknad för en kredit på 20 000 kronor som utan några räntefria dagar återbetalas månadsvis på 12 månaders återbetalningstid som ett annuitetslån. Den nominella räntan för exemplet är 15,64 %. Månadskostnaden blir 1 812 kr (via e-faktura vilket kostar 0 kr), och totalt att återbetala blir 21 735 kr

Delbetala större inköp räntefritt

Utöver de 55 räntefria dagarna som ingår för varje köp har du även möjlighet att göra räntefria delbetalningar på större köp mellan 3 000 – 20 000 kronor. Här kan du exempelvis delbetala din årsavgift till golfklubben. För de räntefria delbetalningarna kan du välja en återbetalningstid på 6, 12 eller 24 månader. Kostnaden för delbetalningen är en administrationsavgift på 29 kronor per månad.

Så utnyttjar du en räntefri delbetalning

För att utnyttja en räntefri delbetalning behöver du inom 30 dagar från köpet är gjort logga in på appen eller via Mina sidor, välja den transaktionen du vill delbetala och beställa en räntefri delbetalning.

Kostnad för den räntefria delbetalningen

Även om en räntefri delbetalning inte kostar någonting i ränta via MoreGolf, så är det inte en gratis delbetalning. I exemplet nedan har vi därför räknat på vad den effektiva räntan blir för återbetalningen av skulden, baserat på hur stort beloppet är.

Effektiv ränta 6 mån 12 mån 24 mån
5 000 kr i avbetalning 12,5 % 13,36 % 13,62 %
10 000 kr i avbetalning 6,11 % 6,55 % 6,75 %
15 000 kr i avbetalning 4,04 % 4,34 % 4,48 %
20 000 kr i avbetalning 3,02 % 3,24 % 3,36 %

Som tabellen visar så blir den effektiva räntan väldigt låg för högre belopp, medan den är mer eller mindre densamma som kreditkortsräntan för små belopp. Du bör därför endast bruka möjligheten till räntefria delbetalningen för större belopp, eftersom den totala kostnaden (dvs. effektiva räntan) för avbetalningen blir som lägst då.

Bonuspoäng med MoreGolf Mastercard

MoreGolf ger dig bonuspoäng på alla inköp du gör med kreditkortet. För varje inköpskrona får du 1 poäng, och när du når 10 000 poäng får du en bonuscheck på 100 kronor. Detta innebär ett relativt högt bonusvärde på 1 % per inköpskrona.

Dina bonuscheckar kan du senare använda hos någon av MoreGolfs samarbetspartners, vilket bland annat inkluderar:

 • Golfklubbar ansluta till Svenska Golfförbundet
 • Best Western Hotels & Resorts & Scandic Hotels
 • Golfstore & Dormy
 • EuropCar hyrbilar
 • Tallink & Silja Line samt SkiStar
 • Golf Service

En nackdel med bonusprogrammet är att du som mest kan du få 10 bonuscheckar på ett kalenderår, vilket innebär att din maximala bonus är 1 000 kr per år (om du handlar för 100 000 kr / år). Bonusen ger alltså endast bonus på köp upp till ca 8 300 kronor per månad i genomsnitt. Det är däremot värt att nämna att bonusnivån på 1 % är bra andra kreditkort som ibland endast ger en bonus på 0,5 % för inköp hos icke-partners.

Alternativ: För dig som inte spelar golf

Resurs Gold

Tillgång till förmånlig sparränta

Resurs Gold är ett kreditkort som är väldigt likt MoreGolf Mastercard. Med kortet får du också en kostnadsfri reseförsäkring, upp till 60 räntefria dagar, möjlighet att delbetala utan ränta, två betalningsfria månader per år och bonus på allt du handlar. Med Resurs Gold får du även tillgång till Resurs Spar, som ger dig obegränsat med insättningar och uttag till ett sparkonto med 0,9 % i avkastning (maxbelopp 500 000 kronor).

Försäkringar

Bortsett från reseförsäkringen som hör till ditt MoreGolf Mastercard så får du även ytterligare kostnadsfria försäkringar, med en inriktning på golf såklart.

Hole-in-one-försäkring

Om du gör ett riktigt bra utslag och lyckas göra hole-in-one, ersätter MoreGolfs hole-in-one-försäkring dig 1 000 kronor så att du kan bjuda sällskapet på champagne.

För att försäkringen ska gälla ska det vara på en 9-hålsbana eller större och en markör skall signera ditt scorekort. Försäkringen gäller för alla banor som är anslutna till Svenska Golfförbundet, eller motsvarande förbund i annat land.

Golfutrustningsförsäkring

Vid förlust eller oförutsedda yttre skador på din golfutrustning (såsom klubbor, bag, golfskor, bollar och kläder förvarade i bagen) så ingår det en gratis utrustningsförsäkring via MoreGolf kreditkort. Försäkringen är uppdelad i två delar.

Självriskskydd till annan försäkring (t.ex. allrisk-, hem- eller golfförsäkring)

Vid skada på din golfutrustning som en annan försäkring ger ersättning för täcker skyddet din självrisk, upp till 6 000 kronor.

Utebliven ersättning alternativt sämre villkor

Har du en annan försäkring som ger sämre villkor, eller inte lämnar någon ersättning överhuvudtaget för din skada kan du få ersättning upp till 10 000 kronor. För försäkringar med sämre villkor har MoreGolf utrustningsförsäkring följande åldersavdrag vid skada eller förlust av golfklubbor:

Ålder på klubban Avdrag vid ersättningen
0 - 12 månader 0 %
13 - 24 månader 10 %
25 - 48 månader 20 %
40 - 60 månader 40 %

MoreGolf Betalskydd Plus (tillägg)

Med MoreGolf Betalskydd Plus får du ersättning om du råkar ut för uppsägning på grund av arbetsbrist, 100 %:ig sjukskrivning, drabbas av en allvarlig sjukdom eller går bort. Försäkringen ersätter dig 5 % av skulden per månad i upp till ett år (eller tills att skulden är löst) och löser hela det utestående saldot vid allvarlig sjukdom eller dödsfall.

Kostnaden för Betalskydd Plus är 0,6 % av det utestående skuldsaldot per månad. Har du nyttjat 20 000 kronor på kreditkortet blir försäkringspremien alltså 120 kronor den månaden. I jämförelse med andra betalskydd så är försäkringen relativt billig, eftersom de flesta andra kreditkortens likvärdiga skydd kostar runt 0,8 % av skuldsaldot per månad.

Reseförmåner

Ska du ut och resa och betalar 50 % eller mer med ditt MoreGolf-kort så ingår det en kostnadsfri reseförsäkring utan någon självrisk via försäkringsbolaget ERV. Reseförsäkringen gäller förutom för kortinnehavaren även för dess partner, samt bådas barn under 25 år gamla som är folkbokförda på samma adress. Skyddet gäller endast för resor som utgår ifrån Norden, och gäller som längst i 90 dagar i streck.

Reseförsäkring via MoreGolf är väldigt generös, och jämfört med andra kreditkort är den ytterst förmånlig. Till exempel erbjuder avbeställningsskyddet ett högt ersättningsbelopp (30 tkr per försäkrad, normalt ca 15 tkr per försäkrad hos andra skydd).

Utöver avbeställningsskyddet så ersätter försäkringen även för t.ex. missade anslutningsflyg samt självrisk för hyrbilar, vilket få reseförsäkringar gör. Självriskeliminering för hyrbil är något som kan kosta tusenlappar under en vecka om den tecknas via biluthyraren och är en väldigt värdefull försäkring.

Exakt vilka händelser som försäkringen täcker, samt vilka ersättningsbelopp som går att erhålla hittar du nedan:

Försäkrad skada / händelse Max ersättning / försäkrad Max ersättning / kreditkort
Avbeställningsskydd 30 000 kr 90 000 kr
Personförsening 6h 700 kr 2 800 kr
Personförsening 24h 1 800 kr 7 200 kr
Bagageförsening 6h (för merkostnader, mot kvitto) 2 000 kr 6 000 kr
Bagageförsening 48h (för merkostnader, mot kvitto) 5 000 kr 10 000 kr
Missat anslutningsflyg (merkostnader) 10 000 kr 30 000 kr
Dödsfall, 0 - 74 år gammal 100 000 kr -
Dödsfall, 75 år eller äldre 50 000 kr -
Medicinsk invaliditet 20 - 49 %, 0 - 74 år gammal 375 000 kr -
Medicinsk invaliditet 50 % eller mer, 0 - 74 år gammal 750 000 kr -
Medicinsk invaliditet 20 - 49 %, 75 år eller äldre 200 000 kr -
Medicinsk invaliditet 50 % eller mer, 75 år eller äldre 400 000 kr -
Självriskskydd hemförsäkring 10 000 kr -
Självriskskydd bilförsäkring 10 000 kr -
Självriskeliminering hyrbil 15 000 kr -
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Förmånliga erbjudanden på spanska golfklubbar

Bokar du en golfresa till Costa del Sol via Golf Service och betalar med ditt MoreGolf-kort kan du ta del av rabatterade priser på boende, hyrbilar och transporter. Du har även möjlighet att betala med dina bonuscheckar.

Hotell & hyrbilsförmåner

Som innehavare till ett MoreGolf Mastercard får du kontinuerligt exklusiva erbjudanden hos hotellkedjor och hyrbilsföretag. Utöver att du kan betala kostnaden med dina MoreGolf-checkar hos utvalda aktörer, får du även rabatt på det du köper. Rabatterna uppdateras regelbundet, men för 2021 gäller:

 • Hyr en VW e-Golf i 30 dagar för 4 995 kr
 • Få 30 öre rabatt per liter drivmedel hos Preem (fram till Augusti 2021), därefter 15 öre rabatt

Transaktionsavgifter

När du handlar med ditt MoreGolf utomlands tillkommer det en valutaväxlingsavgift på 1,65 % av beloppet. För kontantuttag är avgiften 3 % (dock minst 35 kr per uttag). Avgifterna för kortet ligger runt genomsnittet för kreditkort.

Vi rekommenderar inte att du använder More Golf kortet för inköp under resans gång, utan då passar till exempel Komplett Kreditkort bättre som har 0 kr i uttagsavgift.

Övrigt

10 – 50 % rabatt på Greenfee hos utvalda golfklubbar

Genom att betala Greenfee-avgiften med ditt MoreGolf golfkort så får du mellan 10 – 50 % rabatt på ordinarie greenfee. Erbjudandet gäller på utvalda golfklubbar och du kan läsa mer om exakt vilka golfklubbar det gäller på deras hemsida samt via More-häftet som alla kortinnehavare får hemskickat.

Unika erbjudanden & golfpaket hos svenska golfklubbar

Om du betalar med ditt MoreGolf Mastercard har du möjlighet att utnyttja flera exklusiva golferbjudanden hos flera svenska golfklubbar. Erbjudandena uppdateras regelbundet, men innefattar ofta rabatterad greenfee, lunch & middag, övernattning, spa och mycket mer!

Billigare drivmedel hos Preem

När du tankar hos Preems bemannade bensinstationer och betalar med ditt MoreGolf kort så får du alltid 15 öre rabatt per liter drivmedel. Rabatten innebär en cashback på uppskattningsvis 1 % för ett bensinpris på 15 kronor per liter, och går att jämföra med

Nytt erbjudande varje månad hos Golfstore

Varje månad erbjuder Golfstore ett nytt erbjudande till alla som har ett MoreGolf kreditkort. Erbjudandena täcker ofta 10 – 50 % rabatt på utvalda varor, ta 3 betala för 2 samt extra rabatt på redan realiserade plagg.

Säkra internetköp via Mastercard Securecode

När du handlar med ditt MoreGolf kreditkort online är du tack vare Mastercard skyddad mot bedragare. Vid onlinebetalningar får du verifiera dina köp antingen via mobilt Bank-ID, alternativt med en engångskod som skickas via SMS till din mobiltelefon. Mastercard Securecode finns tillgängligt för de flesta Mastercard-kreditkort.

För att aktivera engångskoder via SMS behöver du logga in på MoreGolf och uppdatera eller bekräfta dina kontaktuppgifter.

Vanliga frågor

💳 Går det att blippa med MoreGolf?

Ja, det går att genomföra kontaktlösa betalningar med blipp hos de betalterminaler som godtar blipp. När du blippar med MoreGolf kreditkort behöver du inte slå in PIN-koden för köp under 400 kr.

❌ Hur spärrar man kreditkortet?

Om ditt kort blivit borttappat eller stulet ringer du till 0771-24 15 00, alternativt +46 771-24 15 00 från utlandet för att spärra ditt kreditkort. Numret är tillgängligt dygnet runt.

💳 Vad gör man om man glömt bort sin PIN-kod?

Du kan enkelt se vilken pin-kod du har till kortet genom att logga in på Mina sidor (med hjälp av Bank-ID). Väl inloggad ser du din PIN-kod genom att trycka på ‘Se PIN’.

💳 Kan man ändra PIN-kod?

Ja, genom att logga in på Mina sidor med Bank-id kan du ändra din PIN-kod. Tänk på att det skickas hem ett nytt kreditkort till dig om du ändrar PIN-kod.

Om kortutgivaren

MoreGolf ges ut av Entercard Group AB är ett av skandinaviens ledande kreditkortsföretag. Företaget finns idag i Sverige, Norge och Danmark, omsätter över 4 miljarder kronor och har ca 450 anställda.

Entercard grundades år 1999 i Norge, men ägs sedan 2005 av Swedbank tillsammans med den brittiska banken Barclays Bank.  Idag har Entercard uppskattningsvis is ca 2 miljoner kunder.

Entercard jobbar idag främst inom kreditkort, men erbjuder även andra banktjänster såsom privatlån. Utöver MoreGolf Mastercard så erbjuder Entercard även andra kreditkort i samarbeten med välkända varumärken såsom COOP Mer, samt flera fackförbunds-kort.

Har du ett kreditkort via Entercard kan du vara säker på att du får bra erbjudanden och ett konkurrenskraftigt kort.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Entercard Group AB (allabolag.se)

Organisationsnummer: 556673-0585

Adress: Klarabergsgatan 60, 111 21, Stockholm

Telefon: 0771-36 36 36

E-post: moregolf@golf.se

Finansinspektionen: Entercard Group AB (fi.se)

Kortvillkor: MoreGolf Mastercard kortvillkor

Öppettider

Måndag: 09:00 – 18:00

Tisdag: 09:00 – 18:00

Onsdag: 09:00 – 18:00

Torsdag: 09:00 – 18:00

Fredag: 09:00 – 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför