recension cover
Sidan innehåller annonser

Resurs Gold

 • Bonus på alla köp
 • 60 räntefria dagar
 • Räntefria avbetalningar
card

Årsavgift: 245 kr

Högsta kredit: 150 000 kr

Räntefritt: 60 dagar

Resurs Gold

KORTFATTAT

Resurs Gold är ett mångfacetterat kort som passar bra både som bonuskort och för den som vill ha flexibla månadsbetalningar.

Med Resurs Gold får du 0,5 % i bonus på allt du handlar inklusive kontantuttag, fakturabetalningar och kontoöverföringar. Poängen du tjänar in kan du sedan utnyttja i Resurs poängshop.

En av de största fördelarna med Resurs Gold är att du har en stor mängd smidiga betalningsalternativ. Med kreditkortet ingår bland annat två betalningsfria månader varje år, totalt 6 olika delbetalningsalternativ (varav 2 räntefria), upp till 60 räntefria dagar varje år samt möjlighet att betala räkningar med kortet.

Med Gold-kortet får du även tillgång till flera förmåner såsom möjlighet att ta del av en av marknadens bästa sparräntor, ta emot SMS-notifikationer på dina köp och regelbundna erbjudanden från samarbetspartners.

Hur bra är Resurs Gold?

Bonus & förmåner
Bonus på allt du handlar
Bra
Resa & utomlands
Relativt höga avgifter utomlands
Bra
Försäkring
Inga försäkringar utöver reseskydd ingår
Genomsnittligt
Avgifter & ränta
Flera smidiga betalningsalternativ
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 100 000 kr
Anställningsformer Fast arbete/pension
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 0 - 17,32 %
Effektiv ränta 0 - 23,59 %
Max kreditgräns 150 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Lägsta månadsbet. 5 % (lägst 150 kr)
Avgifter
Årskostnad 245 kr
Aviseringsavgift 39 kr
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 2,97 %, minst 35 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Undrar du något mer?

Läs mer hos företaget bakom kortet

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Resurs Gold

Innan du ansöker om kortet bör du först försäkra dig om att du uppfyller baskraven för att bli beviljad ett Resurs Gold. För att godkännas måste krävs att du:

 • Har en inkomst på minst 100 000 kr före skatt om året
 • Att du är över 18 år gammal
 • Inte har några betalningsanmärkningar.

Uppfyller du kraven och vill ansöka om kortet är det bara att följa nedan steg:

 1. Gå in på Resurs Banks särskilda ansökningsformulär
 2. Skriv in önskad kredit och ditt personnummer
 3. Fyll i dina kontaktuppgifter
 4. Godkänn villkoren och klicka ‘ansök
 5. I samband med att du klickar ‘Ansök’ görs det en kreditupplysning via UC
 6. Svaret är sedan automatiskt, där ansökan antingen beviljas, avslås eller beviljas men med krav på kompletteringar
 7. Vid kompletteringar behöver du kontakta Resurs kundtjänst och ge dem information om din anställning, såsom lönespecifikation och arbetsgivarintyg
 8. Vid beviljad ansökan måste du signera med BankID för att gå vidare
 9. Efter att du signerat trillar kortet oftast ner i din brevlåda inom 5 bankdagar

Hur Resurs Gold fungerar

Med Resurs Gold har som du i likhet med andra kreditkort valmöjligheten att antingen betala alla månadens köp direkt på fakturan, alternativt dela upp köpen i flera betalningar.

Om du väljer att delbetala finns det flera olika betalningsalternativ. Det går antingen betala räntefritt i 6 månader, alternativt betala av minst 5 eller 10 % av skulden i månaden med kreditränta.

På din månadsfaktura finns dessa tre betalningsalternativ angivna. Du väljer själv typen av delbetalning genom att betala in den summan som står för respektive alternativ. När dina pengar sedan är inbetalda registrerar Resurs system automatiskt vilken delbetalning du har valt.

Tydlig överblick via Resurs Bank-app

Genom Resurs Banks app har du samtliga bank- och kreditkortstjänster samlade på ett och samma ställe. Här kan du verkställa betalningar, få en tydlig totalbild över dina fakturor och saldon, samt välja betalningsalternativ för dina utlägg. Appen går att ladda ner kostnadsfritt både för iPhone och för Android.

Möjlighet till betalningsfria månader

Vid två tillfällen varje år, förutsatt att du betalat din faktura i tid under minst 6 månader, har du möjlighet att ta del av en betalningsfri månad. Under den betalningsfria månaden läggs räntor och avgifter för kortet fram till den nästkommande månadens faktura.

Så fort du har möjlighet att nyttja en betalningsfri månad får du en notifikation på din faktura (ibland även via e-post och sms). För att aktivera din betalfria månad behöver du meddela Resurs Bank om detta.

Betala räkningar med kortet

Med Resurs guldkort kan du även välja att betala räkningar med kortet till en kostnad av 1 % av fakturabeloppet. Detta gör att du vid exempelvis vid oförutsedda utgifter har möjlighet att även delbetala fakturor med kreditkortet.

Vid fakturabetalningar får du även bonus, men eftersom att avgiften på 1 % är högre än bonusvärdet (0,5 %) rekommenderar vi inte att man betalar räkningar med kreditkortet av den anledningen.

SMS-kvitton på inköp

Som Resurs Gold-ägare får du SMS-notiser varje gång det görs ett större köp med ditt kreditkort. Den förinställda beloppsgränsen är på 500 kr, vilket innebär att du får en SMS-bekräftelse på var du gjort köpet och vilket belopp du handlat för på köp över 500 kr.

Säkra internetköp med Mastercard 3D-Securecode

När du handlar med ditt Resurs Gold online så ingår det en säkerhetstjänst via Mastercard för att motverka bedrägerier online. Tjänsten gör att du får en engångskod via SMS skickad till din mobiltelefon när du försöker handla online.

Om du inte har registrerat något telefonnummer, eller önskar att ändra det telefonnummer som används kan du kontakta Resurs kundservice.

Fördelar

 • Upp till 60 räntefria dagar på dina köp
 • 0,5 % bonus på exakt alla köp du gör
 • Hög sparränta via Resurs Spar
 • Två betalningsfria månader varje år
 • Flera smidiga betalningsalternativ på fakturan
 • Möjlighet att lägga över stora köp på separat faktura

Nackdelar

 • Aviseringsavgift på 39 kronor
 • Valutapåslag och uttagsavgift
Hitta det bästa kreditkortet

Kredit & avgifter

Resurs Gold har en kreditgräns mellan 10 000 kr – 150 000 kronor. När du ansöker om kreditkortet blir du beviljad upp till den gräns som du ansökt om, alternativt en lägre gräns om Resurs Bank inte kan bevilja hela beloppet.

Kortet har en årsavgift på 245 kronor, men utöver det tillkommer det även en obligatorisk administrationsavgift på alla delbetalningar som ligger på 39 kronor.

När du använder kreditkortet för att delbetala din kortkredit kan du betala på fyra sätt:

 • använda de helt gratis räntefria dagarna (maximalt 60 st)
 • delbetala utan ränta i upp till 6 månader (med avgifter)
 • delbetalningav fakturan i upp till 10 månader
 • delbetalning av fakturan i upp till 20 månader

Nedan har vi tagit fram ett exempel på de kostnader och avgifter som tillkommer beroende på vilken avbetalningsplan du väljer när du lånar 20 000 kronor.

Upp till 60 dagar 6 mån räntefritt 10 månader 20 månader
Nyttjad kredit 20 000 kr 20 000 kr 20 000 kr 20 000 kr
Uppläggningsavgift 0 kr 97 kr 0 kr 0 kr
Månadskostnad 20 000 kr 3 372 kr 2 154 kr 1 198 kr
Admin. avgift 0 kr 39 kr 39 kr 39 kr
Kreditränta (per år) 0 % 0 % 12,36 % 17,32 %
Effektiv ränta 0 % 5,83 % 17,77 % 23,59 %
Totalt att betala 20 000 kr 20 331 kr 21 540 kr 23 948 kr
Tabellen avser alla köp som görs med kortet förut de som manuellt läggs på separat delbetalning.

Som exemplet visar blir det alltså generellt sätt dyrare att betala av lånet på längre tid när det gäller större belopp. För små belopp (under ca 8 000 kr) blir det även dyrt att betala på 6 månaders räntefri betalning. De fasta avgifterna gör nämligen att den effektiva räntan blir över ca 15 %.

Du bör alltså i regel försöka att betala hela din månadsfaktura direkt med ditt Resurs Gold.  Skulle du dock bestämma dig för att delbetala, försök betala av krediten så snabbt som möjligt för att minimera kostnaderna.

Det går alltid att lösa in hela sin skuld i förtid, utan att behöva betala ränta för mer tid än då du använt.

Avbetalning via separat faktura

Varje månad har du möjlighet att bryta ut dina köp på över 1 000 kronor till en separat delbetalning. Det innebär att du kan välja att delbetala ett eller flera köp som gjorts på kreditkortet under månaden. Har du till exempel utöver dina vanliga inköp gjort ett enskilt större köp (t.ex. en soffa), så kan du välja att endast delbetala detta köp.

Ansökan om separat delbetalning görs antingen via Mina Sidor eller genom kontakt med Resurs Banks kundtjänst.

När du ansöker om en separat delbetalning så tas det ingen kreditupplysning och delbetalningssumman adderas till din ordinarie köpgräns (kreditgräns).

När du flyttar över ett av dina kortköp på den separata fakturan kan du antingen välja de betalningsalternativ som vi tidigare nämnt, samt ytterligare två som vi visar i tabellen nedan:

12 månader 24 månader
Nyttjad kredit 20 000 kr 20 000 kr
Uppläggningsavgift 195 kr 295 kr
Kreditränta (per år) 0 % 7,96 %
Admin. avgift 39 kr 39 kr
Månadskostnad 1 706 kr 944 kr
Effektiv ränta 6,3 % 14,56 %
Totalt att betala 20 663 kr 22 931 kr
Tabellen avser endast enskilda köp som läggs upp för delbetalning.

I jämförelse med de andra tillgängliga delbetalningsalternativ är dessa alternativ ännu billigare för större inköp. Du kan med fördel därför flytta över stora köp till en separat delbetalning med ditt Resurs Gold. Som tidigare nämnt kan du alltid kvitta delbetalningen i förtid, utan att behöva betala ränta eller avgifter för hela avbetalningsperioden.

Bonus

När du använder Resurs Gold får du 0,5 poäng per krona på allt du köper. Poängen hamnar på ditt konto månaden efter att du betalat med kortet och är giltiga i 3 år från att de erhålls.

Intjänade poäng kan sedan använda i Resurs poängshop för att köpa olika typer av artiklar, presentkort, eller donera till välgörenhet. Ett urval av vad som går att köpa i poängshoppen och dess bonusvärde är följande:

Produkt och värde Pris i poäng Krav på spendering Bonusvärde i %
Hyrfilm SF (49 kr) 6 000 poäng 12 000 kr 0,4 %
Spotify Premium 3 månader (297 kr) 45 000 poäng 90 000 kr 0,66 %
Välgörenhet (100 kr) 10 000 poäng 20 000 kr 0,5 %

Till skillnad från många andra kreditkort så gäller bonusen utan begränsningar på exempelvis kontantuttag, fakturabetalningar och kontoöverföringar. Eftersom att det tillkommer höga avgifter för dessa typer av transaktioner rekommenderar vi inte att de görs för att primärt samla poäng.

Så mycket poäng kan du tjäna

I nedanstående räkneexempel visar vi hur mycket bonuspoäng du kan tjäna, baserat på hur mycket du använder kortet i genomsnitt varje månad.

Genomsnittlig månadsspendering Poäng per år Värde i kronor
10 000 kr 60 000 poäng 600 kr
20 000 kr 120 000 poäng 1 200 kr
30 000 kr 180 000 poäng 1 800 kr

Med tanke på att kortets årsavgift kan vi inte tycka att bonusprogrammet är ovanligt generöst i jämförelse med andra kreditkort med cashback eller bonus. Vi nöjer oss med att kalla det för genomsnittligt.

Välkomstbonus på 10 000 poäng

När du fått ditt Resurs Gold och gör ett första köp tilldelas en välkomstbonus på 10 000 poäng (värde ca 50 kr).

Två poäng per krona hos din-X

När du tankar drivmedel såsom bensin och diesel hos din-X bensinstationer och betalar med ditt Resurs Gold får du 2 poäng per krona, istället för de ordinarie 0,5.

Bjud in kompisar – båda får bonuspoäng

Om du bjuder in en vän eller bekant att skaffa Resurs Gold får både du och den inbjudne 25 000 välkomstpoäng i samband med att ansökan blir beviljad (värde ca 125 kr var).

Exklusiva rabatter via Resurs

När du har ett Resurs kreditkort kommer du att kontinuerligt bli erbjuden olika typer av exklusiva rabatter och erbjudanden hos diverse samarbetspartners. Exempel på erbjudanden är reducerade hotellnätter och rabatt på däckbyte.

Alternativt val: Cashbackkort för shopping

Marginalen Gold

Återbäring i över 200 E-butiker

Med Marginalen Gold får du cashback i över 200 webbutiker online genom deras bonussystem Handla Smart. Med kortet ingår det flera heltäckande försäkringar såsom reseförsäkring med avbeställningsskydd, självriskeliminering för hyrbil, allriskförsäkring, bilbärgning och tanka-fel försäkring. Marginalen Gold är därför möjligen ett ännu bättre alternativ för dig som prioriterar försäkringar och förmåner när du handlar.

Försäkring

Med Resurs Gold ingår inga kostnadsfria försäkringar utöver dess reseförsäkring. Däremot har du möjlighet att välja till en betalförsäkring till en extra kostnad.

Resurs Bank Betalförsäkring (tillägg)

Du som har ett Resurs Gold har möjlighet att teckna en betalförsäkring som tillhandahålls av Solid Försäkring. Skyddet ersätter dig för kortets månadskostnad och amortering i upp till 12 månader vid ofrivillig arbetslöshet eller långtidssjukskrivning.

Försäkringen kostar 0,77 % av den utnyttjade krediten i månaden med ett lägsta belopp på 17 kr och ett maxbelopp på 350 kr. Är du skyldig banken 20 000 kronor kostar försäkringen alltså 154 kr i månaden.

Reseförmåner

Om du betalar minst 75 % av dina resekostnader med ditt Resurs Gold kreditkort så ingår en gratis reseförsäkring (utan självrisk) via försäkringsbolaget Solid Försäkring. Försäkringen gäller för dels kortinnehavaren, men även på resan medföljande barn under 23 år och partner.

Skyddet gäller för resor som varar i längst 45 dagar, och resan behöver påbörjas och avslutas i det land som kortinnehavaren är folkbokförd.

Om reseförsäkringen jämförs med andra kreditkort så är den att anses sämre än genomsnittet. Anledningen är Resurs Golds reseskydd inte täcker för lika många typer av olycksfall som genomsnittsförsäkringen. Den gäller inte heller för dödsfall, medicinsk invaliditet, missade anslutningsflyg och problem med hyrbil vilket många andra reseskydd gör.

Är du ute efter en ovanligt bra reseförsäkring i kombination med gratis årsavgift så är Re:member Flex ett lämpligt kreditkort att titta närmre på.

De försäkringar som ingår i reseskyddet samt dess maximala ersättningsbelopp kan du hitta nedan.

Försäkring Högsta ersättning / försäkrad Högsta ersättning / kort
Avbeställningsskydd 20 000 kr 60 000 kr
Försenade transportmedel 4h 800 kr 5 000 kr
Bagageförsening 6h 1 000 kr 5 000 kr
Bagageförsening 48h 2 000 kr ytterligare 10 000 kr
Självriskskydd hemförsäkring 10 000 kr -
Självriskskydd bilförsäkring 10 000 kr -
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Transaktionsavgifter i utlandet

Om du vill använda ditt Resurs Gold för att betala i utländsk valuta tillkommer en valutaväxlingskostnad på 1,97 % av köpebeloppet. Utöver det kostar kontantuttag 2,97 % av uttaget belopp med ett lägstabelopp på 35 kronor per uttag. Resurs guldkort kan därför inte anses vara ett förmånligt alternativt att använda under resans gång, och vi rekommenderar därför exempelvis Collector EasyLiving, som är ett kreditkort helt utan valutapåslag för betalningar i utlandet.

Övrigt

Spara pengar med Resurs Spar

För dig som har Resurs Gold får du även tillgång till Resurs Spar. Med Resurs Spar har du möjlighet att spara upp till 500 000 kr till en sparränta på 0,9 %, med obegränsade antal kontantuttag per år. Sparkontot är täckt av insättningsgarantin.

10 % rabatt hos Solid Försäkringar

Med ditt Resurs Gold får du alltid 10 % rabatt på Solids försäkringar. Hos Solid erbjuder försäkring för allt från bil, resor, olycksfall, inkomst och mycket mer. För att nyttja erbjudandet anger du rabattkoden SUPR2.

Regelbundna erbjudanden via nyhetsbrevet

Genom att ta del av Resurs nyhetsbrev får du kontinuerligt nya exklusiva erbjudanden på olika produkter och tjänster via e-mail.

Erbjudanden via Mastercard Priceless

Genom att ansluta ditt Resurs Gold till Mastercard Priceless kan du få tillgång till handplockade upplevelser, underhållning samt exklusiva erbjudanden.

Vanliga frågor

➕ Vad kostar det med extrakort?

Vill du ha ett extrakort till en familjemedlem tillkommer det en engångskostnad på 50 kronor per extrakort. Efter det tillkommer det inte några årliga avgifter.

💳 Behöver man aktivera Resurs Gold?

Ja, när du har fått ditt kort får du även ett brev med instruktioner för hur du aktiverar kreditkortet. Kortet aktiveras genom Mina Sidor.

💳 Kan man föra över pengar till sitt bankkonto från kortet?

Ja, genom att fylla i en blankett från Resurs Banks hemsida kan du ansöka om att föra över pengar till ditt bankkonto. Det tar normalt 1 – 3 bankdagar innan pengarna finns på ditt konto från det att Resurs har tagit emot din ansökan.

Kostnaden för överföring till bankkonto är 3,95 % av beloppet, dock lägst 35 kr.

❓ Vad händer om man glömmer sin PIN-kod?

Du kan alltid se din PIN-kod genom att logga in på Mina Sidor. Vill du istället ha koden hemskickad via post går det bra genom att kontakta Resurs kundservice.

❓ Kan man betala av sin skuld i förväg?

Ja, det går alltid bra att betala av din skuld snabbare genom att göra extrainbetalningar när det passar dig. Bankgiro och OCR-nummer hittar du via Mina Sidor, och det kostar ingenting extra att betala in mer.

Om kortutgivaren

Resurs Bank startades år 1977, och fick banktillstånd år 2001. Idag finns Resurs Bank i hela Norden, och hjälper över 5,7 miljoner kunder med delbetalningar, blancolån, kreditkort och försäkringar. Utöver deras finanstjänster äger även Resurs Bank Solid Försäkring, vilket gör att dem är experter inte bara inom bank, utan även försäkringar. Som kund hos Resurs Bank kan du vara säker på att dina ärenden hanteras professionellt och med bred kunskap.

Alla omdömen

Jens
augusti 2, 2021

Rated 1 out of 5

Snålt poäng system!

Hur kan man gå ut med att man har ett generöst poängsystem, när ni har dragit in 50% på vad man får per kr!

Ni säger att era utgifter har ökat… Med hur mycket då undrar jag 🤔

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med en passion för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Resurs Bank Aktiebolag (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516401-0208

Adress: Ekslingan 9, 254 67, Helsingborg

Telefon: 0771 – 11 22 33

E-post: kundservice@resurs.se

Finansinspektionen: Resurs Bank Aktiebolag (fi.se)

Kortvilkor: Resurs Gold kortvillkor

Öppettider

Måndag: 09:00 – 17:00

Tisdag: 09:00 – 17:00

Onsdag: 09:00 – 17:00

Torsdag: 09:00 – 17:00

Fredag: 09:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför