recension cover
Sidan innehåller annonser

Collector Easyliving

 • 0 % i valutapåslag utomlands
 • Reseförsäkring & hyrbilsskydd
 • Gratis shoppingförsäkringar
card

Årsavgift: 195 kr (0 kr år 1)

Högsta kredit: 100 000 kr

Räntefritt: 56 dagar

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Collector Easyliving kreditkort

KORTFATTAT

Collector EasyLiving passar perfekt som ett resekort eftersom det inkluderar en ovanligt förmånlig reseförsäkring utan självrisk. Det ger heller inget valutapåslag för köp i utländsk valuta.

I jämförelse med andra reseförsäkringar så sticker EasyLivings reseskydd ut med att ge en väldigt hög ersättning för fler typer av skador. Eftersom att kortet inte heller medför någon valutaväxlingsavgift, passar kortet perfekt för att användas utomlands.

Med EasyLiving ingår det även flera olika försäkringar när du handlar med kortet, såsom förlängd garanti, evenemangsförsäkring, leveransförsäkring och allriskskydd. Genom att ansluta ditt kort till Meniga Rewards och EuroBonus så har du även möjlighet att få exklusiva rabatter, erbjudanden och cashback när du handlar med kortet. Man kan sammanfattningsvis säga att EasyLiving är ett kreditkort som har väldigt många förmåner, och är överlag ett mycket förmånligt kort.

Hur bra är Collector Easyliving?

Bonus & förmåner
Externa rabatter, erbjudanden & cashback
Mediokert
Resa & utomlands
0 kr i valutapåslag & stark reseförsäkring
Exceptionellt
Försäkring
Flera kostnadsfria försäkringar ingår
Exceptionellt
Avgifter & ränta
Ingen aviavgift & låg årsavgift
Utmärkt

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 20 år
Lägsta inkomst 120 000 kr
Anställningsformer Ej arbetslös
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 17,25 %
Effektiv ränta 18,68 %
Max kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 56 dagar
Lägsta månadsbet. 2,8 % (lägst 99 kr)
Avgifter
Årskostnad 195 kr (0 kr år 1)
Aviseringsavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 3 %, minst 45 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Easyliving

Börja med att försäkra dig om att du uppfyller kraven för Collector Easyliving Mastercard. För att få kortet behöver du vara över 20 år gammal, vara utan betalningsanmärkningar och ha en inkomst på minst 120 000 kr i månaden.

Om du uppfyller kraven ansöker du genom att:

 1. Gå in på ansökningsformuläret för Easyliving
 2. Välj önskad kreditgräns och kortfärg
 3. Välj om du vill välja egen PIN, eller få en slumpmässig kod
 4. Fyll i ditt personnummer och dina kontaktuppgifter
 5. Fyll i uppgifter om din ekonomiska situation såsom inkomst
 6. Ange eventuell kampanjkod
 7. Vid ansökan får du i regel svar direkt. Vid beviljad ansökan har du kortet i brevlådan inom en veckas tid

Hur fungerar kortet?

Allt du handlar med Collector Easyliving hamnar på en och samma faktura som skickas till dig i slutet av månaden efter du gjort dina inköp. Precis som med ett vanligt kreditkort kan du välja att antingen betala av alla köp direkt, eller delbetala dem över flera månader. Eftersom att Collector är en helt digital bank får du också tillgång till ytterligare smidiga tjänster.

Ha koll på kreditkortet i appen

Genom att ladda ner appen ‘Collector Bank’ kan du alltid ha full kontroll över ditt Collector Easyliving kreditkort direkt i mobiltelefonen. I appen samlas alla korttjänster på ett ställe, och du kan bland annat:

 • Se transaktionshistorik & tillgängligt saldo
 • Se nya och gamla fakturor
 • Höja kreditgränsen på kortet
 • Visa din PIN-kod (om du t.ex. glömt bort den)
 • Spärra, frysa och öppna kortet
 • Chatta med kundtjänst

Fördelar

 • Upp till 56 räntefria dagar på dina inköp
 • Välj vilken färg du vill ha på kortet
 • Förmånlig reseförsäkring inkl. självriskeliminering för hyrbil
 • Kostnadsfria köpförsäkringar på det du köper med kortet
 • Inget valutapåslag när du handlar utomlands

Nackdelar

 • Inget eget bonusprogram via Collector
Jämför kreditkort

Kredit & avgifter

Kreditgränsen för Easyliving ligger mellan 10 000 – 100 000 kronor, vilket är normalt för ett kreditkort. Gränsen sätts utifrån informationen de får av dig och genom en kreditupplysning. Om den högsta gränsen inte kan beviljas går det ofta att höja den i ett senare skede genom att kontakta Collector.

Årsavgiften för kreditkortet är 195 kronor, vilket är lågt i förhållande till många kort. Dessutom är det utan årsavgift första året – Collector bjuder alltså på denna årsavgift.

För varje köp som görs med kreditkortet har du upp till 56 räntefria dagar på det du handlar. Efter de räntefria dagarna tillkommer årsräntan på 17,25 %, och man behöver betala 1/36, dvs ca 2,8 % eller mer på skulden varje månad (dock minst 99 kronor). Aviseringsavgiften för Easyliving kreditkort är 0 kr, och för en skuld på 20 000 kronor är den effektiva räntan 18,68 %*.

* Den effektiva räntan är beräknad utan årsavgift för en skuld på 20 000 kronor som återbetalas under 12 månader som ett annuitetslån utan räntefria dagar. Administrationsavgiften är 0 kr/mån, och den nominella räntan 17,25 %. Månadskostnaden blir 1 827 kr/mån och totalt att betala blir 21 918 kr.

Bonus

Med Collector Easyliving ingår det inte automatiskt något bonusprogram för vanliga vardagsinköp. Det går däremot att koppla upp kortet till flera bonusprogram för att samla bonus och cashback med kreditkortet.

Koppla kortet till SAS EuroBonus

Genom att ansluta ditt Easyliving till SAS EuroBonus så tjänar du EuroBonus-poäng varje gång du handlar i anslutna butiker och restauranger – helt kostnadsfritt. I Skandinavien så finns det totalt över 2 000 ställen att handla där du tjänar bonuspoäng om du kopplar ditt kort. Bland annat får du extra bonus om du handlar hos Accent, Golfstore, samsung.se, Rituals, Synoptik och på flera välkända restauranger och hotell.

För att ansluta ditt Easyliving-kort så loggar du in eller skapar ett konto på SAS EuroBonus, och kopplar sedan ditt kort genom att ange ditt kortnummer

Så mycket är poängen värda när du handlar

När du handlar på de utvalda köpställena får du mellan 20 – 330 EuroBonus-poäng per 100 kr, dock ofta runt 50 poäng. Eftersom att 1 EuroBonuspoäng värderas till ca 10 öre, så innebär det att du får ca 5 % i bonus på allt du handlar i de utvalda butikerna.

Få Cashback genom Meniga Rewards

Om du ansluter ditt Easyliving till Meniga Rewards kan du ta del av skräddarsydda erbjudanden och få cashback på allt du handlar hos utvalda butiker och restauranger. Bland annat får du pengar tillbaka när du handlar hos Lyko, Max, Matsmart, Mathem och Nextory.

När du kopplat kortet och betalat på ett inköpsställe som är kopplat till Meniga får du sedan Cashback inbetalt på ditt konto normalt inom 3 – 5 bankdagar.

Alternativt val: Ett enkelt gratiskort

Collector EasyCard

Enkelt att bli beviljad

För den som letar efter ett enkelt och funktionellt kreditkort är Collector EasyCard ett bra alternativ. Kreditkortet har en låg kreditgräns på 5 – 30 tusen kronor, en kostnadsfri reseförsäkring och möjlighet att delbetala ens inköp. En fördel med kreditkortet är att de beviljar förhållandevis många ansökningar, det är alltså enkelt att få.

Försäkring

Collector Easyliving är ett särskilt bra kort när det kommer till försäkringar. Som de flesta kreditkort erbjuder kortet en reseförsäkring (som är väldigt heltäckande, mer om det nedan). Utöver reseskyddet ingår det därtill även flera kostnadsfria köpförsäkringar med Easyliving kreditkort.

Evenemangsförsäkring

Betalar du ett evenemang såsom en teater, mässa, konsert eller ett idrottsevenemang till 100 % med ditt Easyliving kreditkort täcks du av deras evenemangsskydd. Försäkringen ersätter dig om du, en närstående person eller den som du skall gå på evenemanget med råkar ut för en olycksfallsskada, akut sjukdom eller dödsfall. Skulle det genom brand eller annan oförutsedd händelse orsakas en väsentlig skada på din permanenta bostad gäller försäkringen även då.

Den maximala ersättningen försäkringen kan betala ut är 10 000 kr per försäkrad, alternativt 30 000 kr per kreditkort.

Allriskförsäkring för hemelektronik & hushållsmaskiner

Köper du hemelektronik (ej mobiltelefoner, datorer, surfplattor eller kameror) eller hushållsmaskiner som kostar över 1 000 kr och betalar till 100 % med ditt Collector Easyliving kreditkort så omfattas du av deras 2-åriga allriskförsäkring. Försäkringen täcker för skador, stöld eller förlust, samt under transport till bostaden och ersätter dig upp till 20 000 kronor per skada.

För att försäkringen skall gälla måste varan vara inköpt hos ett företag beläget i Norden och vara avsett för personligt bruk i den ordinarie bostaden eller i ett fritidshus i Sverige.

1 års förlängd garanti på hemelektronik och vitvaror

Vid nyinköp av hemelektronik (t ex stereo, TV, DVD-spelare och spelkonsol, dock ej dator/mobil/kamera) och vitvaror så ingår det en förlängd garanti om varan har betalats till 100 % med Easyliving-kortet. Försäkringen förlänger den ursprungliga garantin som producenten gett ut med 1 år (dock maximalt till 3 år totalt), och ersätter reparationskostnader upp till inköpspris. För att skyddet skall gälla måste produkten vara inköpt i Sverige (ej i skatt/tullfri zon).

Försäkringen ersätter högst 25 000 kr per produkt och maximalt 150 000 kr per år.

Leveranförsäkring vid internetköp

Om du köper hem varor över internet från företag registrerade inom EU och betalar varan i sin helhet med ditt Easy Living kreditkort så ingår det en leveransförsäkring utan extra kostnad. Försäkringen ersätter dig om varan är skadad, saknas i paketet eller vid utebliven leverans.

Skyddet ersätter kostnaden för varan samt verifierade kostnader för tull, frakt och leverans. Som mest ersätter försäkringen 25 000 kr.

Reseförmåner

Med Collector Easyliving får du en kostnadsfri reseförsäkring utan självrisk genom försäkringsbolaget ERV om du betalar minst 50 % av din resa med kreditkortet. Försäkringen gäller utöver kortinnehavaren även för dess partner, samt innehavaren barn under 23 år som är skrivna på samma adress.

Jämfört med andra reseförsäkringar så är Easylivings reseskydd väldigt generöst, eftersom den både ger höga ersättningsbelopp, samt täcker många olika typer av händelser. Exempelvis är självriskelimineringen för hyrbil som ingår både värdefull och sällsynt. En motsvarande försäkring kan nämligen kosta ett par hundra kronor per dag via en biluthyrare.

Nedan har vi sammanställt ersättningarna för kortförsäkringen i en tabell:

Typ av skada el. händelse Högsta ersättning / försäkrad Högsta ersättning / kort
Avbeställningsskydd 15 000 SEK 45 000 SEK
Personförsening 6h 700 SEK 2 800 SEK
Personförsening 24h Ytterligare 700 SEK Ytterligare 2 200 SEK
Bagageförsening 6h (merkostnader mot kvitto) 2 000 SEK 6 000 SEK
Bagageförsening 48h (merkostnader mot kvitto) Ytterligare 5 000 SEK Ytterligare 10 000 SEK
Dödsfall, 0-64 år gammal 100 000 SEK -
Dödsfall, 65 eller äldre 50 000 SEK -
Medicinsk invaliditet 20-49 %, 0-64 år 200 000 SEK -
Medicinsk invaliditet 50 % eller mer, 0-64 år 400 000 SEK -
Medicinsk invaliditet 20-49 %, 65 år eller äldre 100 000 SEK -
Medicinsk invaliditet 50 % eller mer, 65 år eller äldre 200 000 SEK -
Självriskskydd bilförsäkring - 10 000 SEK
Självriskskydd hemförsäkring - 10 000 SEK
Självriskeliminering hyrbil 15 000 SEK -
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Handla utan valutapåslag under resan

Med Collector Easyliving behöver du inte betala något valutapåslag när du köper något och betalar i utländsk valuta. Även det är en ovanlig och värdefull förmån, eftersom majoriteten av alla kreditkort medför en valutaväxlingsavgift på ca 2 %. Använder du ditt EasyCard för transaktioner utomlands kan du därför spara en hel del pengar under resans gång.

Nedan har vi gjort ett räkneexempel på hur mycket pengar du sparar i uteblivna valutaväxlingskostnader, jämfört med ett kreditkort som har 2 % i avgift.

Spenderat under resan Uteblivna växlingsavgifter
10 000 kr 200 kr*
15 000 kr 300 kr
20 000 kr 400 kr
25 000 kr 500 kr
*Större besparing än årsavgiften på 195 kr!

Som tabellen anger har du alltså vid 15 000 kronor i köp av utländsk valuta sparat in tillräckligt med pengar för att motivera kortets årsavgift.

För kontantuttag tillkommer det en avgift på 3 %, alternativt minst 45 kronor per uttag. Vill du komplettera Easyliving med ett kreditkort utan uttagsavgift kan du kolla på Komplett Bank kreditkort, som utöver denna förmån även ger andra fördelar.

Övrigt

Välj färg på kreditkortet

Ett ovanligt plus i kanten med Easyliving kreditkortet är att du fritt får välja dess design. När du ansöker om kortet får du välja mellan färgerna lila, rosa eller svart.

Kontaktlösa betalningar genom att blippa

För betalningar upp till 400 kronor behöver du inte ange din PIN-kod. Efter ett visst antal blipp-köp behöver man dock ange PIN-koden igen som en säkerhetsåtgärd.

Vanliga frågor

💳 Hur aktiverar man kreditkortet?

Innan du kan använda kortet behöver du aktivera det. För att aktivera kreditkortet loggar du in på Mina sidor, eller använder Collector Banks app. Gå sedan till delen om kreditkort och välj ‘Fortsätt och aktivera’. Skriv sedan in de fyra sista siffrorna i kreditkortsnumret för att aktivera kortet.

⏱ Vad händer om mitt Easyliving går ut?

Samma månad som ditt kreditkort går ut skickar Collector ut ett nytt till dig med posten. Du behöver alltså inte kontakta dem för att få ett nytt kreditkort.

❌ Hur spärrar man kreditkortet?

Enklast att spärra kreditkortet är genom appen. Du kan också kontakta spärrservice dygnet runt på telefonnummer: 010-161 00 66, alternativt maila kortsparr@collectorbank.se.

💰 Går det att föra över pengar från kortet till bankkonton?

Nej, det går tyvärr inte att göra kontoöverföringar med Easyliving.

❓ Vad gör man om man glömt PIN-koden?

Om du har glömt bort din PIN-kod kan du enkelt se den genom att logga in via appen, alternativt ringa in till Collector på 010- 161 00 60.

Om Collector Bank

Collector är en digital nischbank, som grundades år 1999 och har för privatpersoner fokus på kreditkort, privatlån, sparkonton och digitala finansprodukter. Företaget är aktiva inom bland annat Sverige, Norge och Finland, omsätter mer än 2,2 miljarder SEK och har ca 400 heltidsanställda.

Collector är kända för att ligga i framkant när det kommer till digitala lösningar och har därför inga fysiska bankkontor. De strävar efter att tillhandahålla förmånliga bankprodukter till privatpersoner som annars får sina ansökningar avslagna hos de traditionella storbankerna. Har du ett kreditkort hos Collector kan du vara säker på att du får moderna lösningar och förmånliga korterbjudanden.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med en passion för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Collector Bank AB (allabolag.se)

Organisationsnummer: 556597-0513

Adress: Lilla bommens torg 11, 411 04, Göteborg

Telefon: 010-161 00 60

E-post: Easyliving@collectorbank.se

Finansinspektionen: Collector Bank AB (fi.se)

Kortvillkor: Collector Easyliving kortvillkor

Öppettider

Måndag: 08:00 – 18:00

Tisdag: 08:00 – 18:00

Onsdag: 08:00 – 18:00

Torsdag: 08:00 – 18:00

Fredag: 08:00 – 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför