recension cover
Sidan innehåller annonser

Resurs Classic (fd. Supreme Card Classic)

 • Lätt att beviljas
 • 0 kr i årsavgift
 • 60 dagar räntefritt
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 30 000 kr

Räntefritt: 60 dagar

Resurs Classic (fd. Supreme Card Classic)

KORTFATTAT

Resurs Classic är ett vardagligt kreditkort som är relativt enkelt att bli beviljad, och passar perfekt för dig som planerar att använda det i begränsad utsträckning.

Med Resurs Classic får du flera av de förmåner som ett kreditkort erbjuder, såsom räntefria dagar och möjlighet att skjuta fram fakturan. Utöver dessa funktioner så ingår det flera gratistjänster med ditt Supreme Card såsom räntefria delbetalningar, möjlighet att betala fakturor och mycket mer som gör ditt kortanvändande smidigt.

En av de främsta fördelarna med kortet är att på grund av bland annat dess låga kreditgräns på 30 000 kronor är det relativt enkelt att få, vilket gör det attraktivt för de som annars har svårt att få ett kreditkort. Av samma anledning har kreditkortet däremot få förmåner, såsom att ingen bonus eller reseförsäkring ingår.

Hur bra är Resurs Classic?

Bonus & förmåner
Ingen bonus ingår
Dåligt
Resa & utomlands
Ingen reseförsäkring ingår
Dåligt
Försäkring
Inga kostnadsfria försäkringar
Dåligt
Avgifter & ränta
- Ingen årsavgift
Utmärkt

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 100 000 kr
Anställningsformer Fast arbete/pension
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 0 - 17,32 %
Effektiv ränta 5,83 - 26,00 %
Max kreditgräns 30 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Lägsta månadsbet. 5 % (lägst 150 kr)
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift 39 kr
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 2,97 %, minst 35 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Undrar du något mer?

Läs mer hos företaget bakom kortet

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Resurs Classic

 1. Säkerställ att du uppfyller kraven om att ha en årsinkomst på minst 100 000 kr, utan betalningsanmärkningar samt att du är över 18 år gammal
 2. Gå in på kreditkortets ansökningsformulär
 3. Fyll i personnummer, önskat kredit och dina kontaktuppgifter
 4. Acceptera villkoren och klicka ‘Ansök’
 5. När du ansöker görs det en kreditupplysning och du får automatiskt ett svar. Svaret är antingen ja, nej eller kräver komplettering
 6. Vid komplettering skall du ringa in till resurs bank och bifoga kompletteringar såsom anställningsavtal och lönespecifikation
 7. Signera ansökan med mobilt bank-id
 8. Kortet skickas ut till dig och är normalt framme inom 5 bankdagar

Hur kortet fungerar

När du handlar med ditt Resurs Classic samlas hela månadens köp på en faktura som skickas till dig i slutet av nästkommande månad. Precis som med alla andra kreditkort har du möjligheten att antingen betala in allting, alternativt delbetala fakturan över flera månader. Med Resurs Classic har du däremot ovanligt många delbetalningsalternativ.

Vill du betala allting på en faktura kan du betala med 6, 10 eller 20 månaders återbetalningstid. På din faktura har du tre olika belopp att betala in, och genom att välja ett av dem så väljer du även återbetalningsplan.

Om du istället vill bryta ut enstaka köp och endast delbetala dem går även det att göra, i sådant fall på 12 eller 24 månaders delbetalning. Vid utbrytning av enstaka köp hamnar dem på separata fakturor, men räknas fortfarande mot kortets kortkredit. Har du t.ex. en kreditgräns på 20 000 kronor, och du har brutit ut en delbetalning på 10 000 kronor kan du maximalt köpa för 10 000 kronor på kortet. För att sätta upp ett köp på separat avbetalning så kontaktar du Resurs kundtjänst, alternativt anger det via Min Sida.

Betala räkningar med kreditkortet

Till skillnad från många andra kort går det att använda ditt Resurs Classic för att betala räkningar och fakturor. Kostnaden för detta är 1 %, vilket är betydligt lägre än om du t.ex. Använder tjänsten Betalo som kostar 1,9 %. Detta möjliggör att du även kan använda kortet för oförutsedda avgifter som du får på faktura.

Räntefria månader

Genom att betala dina räkningar i tid och följa kontovillkoren har du rätt till 2 betalningsfria månader varje år (dock ej i följd). När du använder en betalningsfri månad så får du ingen faktura, och de räntor och avgifter som tillkommit under månaden skjuts fram tills nästa faktura. Det står angivet på din faktura när du har möjlighet att utnyttja en betalningsfri månad.

Sköt alla kortärenden i Resurs app

Eftersom att kortutgivaren Resurs Bank är väldigt duktiga när det kommer till digitalisering kan du sköta i princip alla dina ärenden för ditt Resurs Classic på hemsidan, eller i deras app. Exempelvis kan du se transaktionshistorik och fakturor, ansöka om höjd kreditgräns, spärra ditt kort, se din pin-kod och mycket mer!

Fördelar

 • Enkelt att bli beviljad kreditkortet
 • Ingen årsavgift för kreditkortet
 • Upp till 60 dagar utan ränta på dina inköp
 • Möjlighet att utnyttja räntefria delbetalningar

Nackdelar

 • Ingen reseförsäkring ingår
 • Ingen bonus på det du handlar
 • Höga ränta vid avbetalning
Kreditkort utan avgift?

Kredit & avgifter

Kreditgränsen för Resurs Classic är väldigt låg, och ligger mellan 10 000 – 30 000 kronor. När du ansöker om kreditkortet får du välja vilken gräns du önskar, och du blir sedan beviljad antingen den gränsen, eller så mycket som Resurs Bank anser att du klarar av.

Årsavgiften för Classic-kortet är 0 kr, och det är således ett gratis kreditkort om du inte delbetalar dina inköp. För att slippa delbetalning av dina inköp har du upp till 60 dagar från inköpstillfället att betala tillbaka utan någon ränta eller avgift.

Vid delbetalning av dina fakturor så har du 5 olika alternativ, varav 3 finns som val på fakturan, och två val behövs göra via mina sidor eller via kundtjänsten. Nedan hittar du de kostnader och avgifter som tillkommer baserat på vilken avbetalningsplan du väljer, vid en skuld på 20 000 kr.

Avbetalningar på... Hela fakturabeloppet Hela fakturabeloppet Hela fakturabeloppet Separat faktura Separat faktura
Avbetalningstid 6 mån räntefritt 10 mån 20 mån 12 mån 24 mån
Uppläggningsavgift 97 kr 0 kr 0 kr 195 kr 295 kr
Avi-avgift 39 kr 39 kr 39 kr 39 kr 39 kr
Ränta 0 % 14,36 % 19,32 % 0 % 7,96 %
Effektiv ränta 5,83 % 20,09 % 26 % 6,3 % 14,58 %
Månadskostnad 3 372 kr 2 173 kr 1 217 kr 1 706 kr 2 931 kr
Totalt att betala 20 331 kr 21 730 kr 24 332 kr 20 663 kr 22 931 kr
*Ovan siffror är utifrån en skuld på 20 000 kr

Som tabellen visar blir den effektiva räntan väldigt hög för de delbetalningar som inte är räntefria när det gäller större belopp såsom 20 000 kronor. Det är däremot värt att notera att för små avbetalningar kan den effektiva räntan bli väldigt hög även för de räntefria delbetalningarna.

Bonus

Det medför inte någon bonus när du handlar med Resurs Classic. Är du intresserad av ett kort som ger dig poäng vid varje inköp kan du spana in Resurs Gold, alternativ Komplett Kreditkort om du vill ha ett bonuskort utan årsavgift.

Alternativt val: Billigt kort, men bra!

Re:member Flex

Remeber Flex har ett förmånligt och uppskattat bonusprogram. Förmånsprogrammet Remember Rewards ger dig bland annat upp till 25 procent rabatt i fler än 300 butiker online. Remeber har även ett brett utbud av försäkringar att välja mellan, exempelvis en gedigen reseförsäkring samt självriskeliminering för hyrbil. Kreditgränsen för Remember Flex ligger även på 150 000 kronor trots samma årsavgift på 0 kronor.

Försäkring

Med Resurs Classic ingår det inte några försäkringar överhuvudtaget. Om du vill kan du däremot betala för att få en inkomstförsäkring.

Resurs betalförsäkring (tillägg)

Betalförsäkringen genom Resurs ersätter dig om du skulle råka ut för ofrivillig arbetslöshet eller sjukskrivning som varar i längre än 30 dagar. Vid nyttjande av försäkringen så betalar den din ränta och amortering för kreditkortet i upp till 12 månader, samt hela din skuld om du skulle gå bort.

Försäkring kostar 0,77 % av utnyttjad kortkredit per månad, dock minst 17 kronor. Har du 15 000 kronor i utestående kredit på kortet blir kostnaden således 115,5 kr.

Reseförmåner

Med Resurs Classic så ingår det tyvärr inte någon reseförsäkring när du betalar dina resor med kortet, vilket gör att kortet inte passar bra som ett resekort. Det är väldigt ovanligt för ett kreditkort att sakna reseskydd, och är en klar nackdel med kortet. För alla de andra kreditkorten som Resurs erbjuder ingår det en kompletterande reseförsäkring.

Avgifter under semestern

Om du använder ditt Resurs Classic utomlands så tillkommer en uttagsavgift på 2,97 % (minst 35 kr per uttag), samt en valutaväxlingsavgift på 1,97 % när du köper i utländsk valuta.

Kortet passar därför inte bra för att använda under resans gång, och du bör istället använda ett kort som Revolut Premium, som både saknar uttagsavgift och valutapåslag.

Övrigt

SMS-notifikationer på dina inköp

Varje gång du handlar för mer än 500 kronor och betalar med ditt Resurs Classic får du ett kvitto på SMS. På så vis kan du alltid hålla koll på när någon gör ett större inköp med kortet och motverka eventuella kapningar.

Sparränta på 0,9 %

Genom ditt Resurs Classic får du tillgång till sparkontot Supreme Spar. På kontot kan du spara upp till 500 000 kronor med obegränsat antal fria uttag per år, och utan lägsta insättningskrav.

Extrakort till familjemedlemmar

Du har möjlighet att ansöka om ett extrakort till en familjemedlem till en engångskostnad på 50 kronor. Extrakortsinnehavaren behöver vara minst 16 år gammal och bokförd på samma adress som huvudkortinnehavaren.

Med extrakortet används samma kreditgräns, och köpen hamnar således på en och samma faktura. De enda som är betalningsansvarig är huvudkortinnehavaren.

Vanliga frågor

Går det att betala hur mycket man vill på sina fakturor?

Ja, det finns aldrig någon bindningstid på dina delbetalningar. Du kan därför betala in extra, eller slutbetala din kredit när du vill utan någon extra kostnad. Betalningsuppgifterna hittar du på din inbetalningsfaktura, alternativt på Min Sida.

Går det att betala via e-faktura?

Nej, tyvärr går det inte att betala via e-faktura med ditt Resurskort i dagsläget.

Kan Resurs Classic blippa?

Ja, det går bra att blippa med kortet genom att du håller det ca 1 – 3 cm över en betalningsterminal som accepterar blipp. För köp under 200 kronor behöver du inte ange din PIN-kod för köpet.

För att aktivera blipp-funktionen behöver du endast använda kortet med chip och PIN-kod en gång.

Om kortutgivaren

Resurs Bank är kortutgivarenhar sitt fokus på kreditkort, privatlån och avbetalningar. Banken har funnits sedan 1977, och har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Förutom att erbjuda tjänster till privatpersoner så erbjuder banken även flertalet tjänster till företag och butiker. Företaget omsätter mer än 3 miljarder kronor, och har cirka 700 anställda.

Eftersom att banken både har verksamhet inom kreditkort och avbetalningar så kan du som kortinnehavare hos Resurs Bank utnyttja deras avbetalningar för att öka din betalningsflexibilitet.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 21 december, 2022

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Resurs Bank Aktiebolag (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516401-0208

Adress: Ekslingan 9, 254 67, Helsingborg

Telefon: 0771 – 11 22 33

E-post: kundservice@resurs.se

Finansinspektionen: Resurs Bank Aktiebolag (fi.se)

Kortvillkor: Supreme Card Classic kortvillkor

Öppettider

Måndag: 09:00 – 17:00

Tisdag: 09:00 – 17:00

Onsdag: 09:00 – 17:00

Torsdag: 09:00 – 17:00

Fredag: 09:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför