recension cover
Sidan innehåller annonser

Revolut Premium

 • Saknar valutapåslag
 • Fria kontantuttag
 • Gratis utlandsbetalningar
card

Årsavgift: 790 – 924 kr

Högsta kredit: 0 kr

Räntefritt:

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Revolut Premium

KORTFATTAT

Revolut Premium passar bra för dig som inte söker ett kreditkort, och som vill handla och växla med internationella valutor.

Med Revolut Premium har du precis som N26:s kort både 0 % i valutapåslag samt upp till 4 000 kronor i avgiftsfria kontantuttag varje månad, och därefter 2 % av uttagssumman. Kortet passar därför bra att använda under resans gång för att minimera kostnader för dina betalningar.

Med kortet får du även flera förmåner såsom möjlighet att köpa och växla kryptovalutor och ädelmetaller, handla aktier utan courtageavgift och göra kostnadsfria utlandsbetalningar.

Eftersom att kortet inte har någon kredit, så går det inte att delbetala dina fakturor. Kortet har även en relativt hög årsavgift, som ligger mellan 790 – 924 kronor beroende på hur du betalar.

Hur bra är Revoluts premiumkort?

Bonus & förmåner
Kortet har ingen bonus
Dåligt
Resa & utomlands
Reseförsäkring och inga avgifter
Utmärkt
Försäkring
Bara reseförsäkringen ingår gratis
Dåligt
Avgifter & ränta
Hög årsavgift
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst Inget krav
Anställningsformer Inget krav
Bet. anmärkningar Tillåtet
Kreditvillkor
Ränta -
Effektiv ränta -
Max kreditgräns 0 kr
Räntefria dagar -
Lägsta månadsbet. -
Avgifter
Årskostnad 790 - 924 kr
Aviseringsavgift -
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 % (under 4 000 kr/mån)
Korttyp Visa eller Mastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Revolut Premium

Eftersom kortet inte har någon kredit att nyttja är det betydligt enklare att bli beviljad än ett kreditkort, och det finns därför inget speciellt krav på anställning, inkomst eller betalningsanmärkningar. Om du exempelvis har en betalningsanmärkning går det inte att bli beviljad ett bra kreditkort som MoreGolf Mastercard.

För att ansöka om kortet följer du nedan steg:

 1. Gå till Revoluts hemsida för att påbörja registreringen
 2. Registrera ett konto
 3. Verifiera din identitet
 4. Ansök om Revolut Premium
 5. Kortet skickas ut med expressutsändelse, och anländer inom normalt 4 arbetsdagar

Hur fungerar kortet?

Revolut Premium är ett debetkort och går därför inte att använda till att delbetala köp. För att använda kortet så måste du sätta in pengar på det bankkonto som du får genom Revolut. Betalningar med kortet gör dras sedan från direkt från Revolut-kontot.

Hantera ditt kort genom Revoluts app

Genom att använda applikationen ‘Revolut’, som finns tillgänglig både i App Store och Google Play kan du hantera alla de banktjänster du behöver på kortet. I appen kan du chatta med kundservice 24 timmar om dygnet, se din transaktionshistorik öppna och spärra ditt kort, föra över pengar samt växla och handla olika valutor.

Antingen Visa eller Mastercard

När du ansöker om ditt kort kommer Revolut att bestämma om du får ett Visa eller ett Mastercard. Beslutet grundas i flera faktorer som är hemliga officiellt. Vid kontakt med Revolut så kan de inte delge någon ytterligare information förut att valet blanda annat beroende på var någonstans du är bosatt.

Skillnaden mellan Visa och Mastercard är inte särskilt stor – oavsett betalnätsägare kommer kortet fungerar precis som vilket bankkort som helst och accepteras i princip i alla betalningsterminaler.

Fördelar

 • Kontantuttag upp till 4 000 kr månadsvis utan avgift
 • Inget valutapåslag vid köp i utländsk valuta
 • Kostnadsfri växling av 30 st valutor
 • Möjlighet att köpa och växla kryptovalutor
 • Gratis överföringar av pengar
 • Tillgång till Lounge emot kostnad
 • Ingen kreditupplysning krävs för ansökan
 • Betalningsanmärkningar godtas

Nackdelar

 • Hög årsavgift för medlemskapet
 • Ingen möjlighet att delbetala dina inköp
 • Ingen kundservice på svenska
Nytt kreditkort istället?

Kredit & avgifter

Den enda fasta avgift som tillkommer Revolut Premium-kortet är årsavgiften. Normalt så betalas det en månadsavgift på 76,99 kr per månad (924 kr per år), men om du väljer att betala hela årsavgiften i en summa så kostar det istället 790 kr per år.

Bonus

Med premiumkortet så ingår det tyvärr inte något bonusprogram. Om du vill få bonus på dina inköp kan Coop Mer kreditkort vara ett bra alternativ.

Alternativ: Revoluts lyxigaste kort

Revolut Metal

Cashback upp till 1,0 %

Med Revoluts mest exklusiva kort, Revolut Metal, får du tillgång till alla de förmåner som ingår med Premiumkortet och ännu mer. Exempelvis får du 0,1 % cashback på alla köp inom Europa, och 1 % i cashback på köp utanför Europa med kortet. Därtill får du uppgraderade förmåner såsom 8 000 kr i avgiftsfria kontantuttag per månad samt en obegränsad mängd courtagefria aktieköp.

Försäkring

Med Revolut Premium inkluderas endast en reseförsäkring med kortet. Mer om försäkringen i nästa avsnitt.

Reseförmåner

Precis som med de flesta kreditkorten så ingår det en reseförsäkring med ditt Revolut Premium-kort (ordinarie pris 1 GBP per resedag). Skillnaden gentemot kreditkorten är däremot att du inte behöver betala flygbiljetterna med kortet för att det skall gälla under resans gång. Försäkringen täcker dig med ett Premium-kort i upp till 40 resdagar i streck eller maximalt 183 resdagar per år.

I reseförsäkringen ingår:

Typ av skada / händelse Maximal ersättning
Akut medicinsk behandling & sammanhängande kostnader 5 miljoner GBP
Akut tandvårdsbehandling under resan 300 GBP
Bagage eller internationellt flyg försenat mer än 4 timmar 320 GBP

Uttag av kontanter utan avgift

Med ditt Revolut Premium kort kan du ta ut så mycket som 4 000 kronor (eller motsvarande värde i utländsk valuta) i kontanter varje månad helt utan uttagsavgift, därefter 2 % av uttagssumman med en minimiavgift på 10 kr per uttag. En normal avgift för kreditkort är mellan 2 –  4 % för kontantuttag.

Köp i utländsk valuta utan valutapåslag

När du köper tjänster, varor och produkter i 150 olika utländska valutor och betalar med ditt Revolut Premium så slipper du valutapåslaget. Avgiften för valutaväxling ligger annars normalt på 2 % per inköp, vilket gör att du kan spara mycket pengar genom att använda ditt Premiumkort under resan.

Lounge-access mot betalning

Med ditt Revolut Premium får du tillgång till flygplatslounger genom LoungeKey. Kostnaden för besöket hamnar på 22 pund (GBP), och du har även möjlighet att betala för familj och vänner.

I fallet då ditt flyg är försenat mer än en timme, kan du ta med dig upp till tre vänner för ett kostnadsfritt besök.

Perfekt för handel med valutor och andra tillgångar

Revolut Premium erbjuder dig en lång rad med fördelar och möjligheter när det kommer att köpa och växla valutor, samt att föra över pengar. Nedan kan du se vilka förmåner du kan ta del av med premium-kortet.

Låga växlingskurser för valutor och ädelmetaller

Som Premium-medlem får du väldigt förmånliga villkor när du växlar olika typer av valutor och ädelmetaller. De valutor som erbjuds att växla är 30 st fiatvalutor (USD, GBP, SEK, JPY etc.), 5 st kryptovalutor (Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash och Litecoin), samt ädelmetallerna guld (XAU) och silver (XAG).

De kostnader som tillkommer för växling av dessa tillgångar är följande:

Tillgång eller valuta Växlingsavgift arbetsdagar Växlingsavgift helgdagar
TBH (Thailand) och UAH (Ukraina) 1 % 2 %
Resterande fiat-valutor 0 % 1 %
Kryptovalutor 1,5 1,5 %
Ädelmetaller 0,25 % 1 %

Handla aktier utan courtage

Som premium-medlem i Revolut har du möjlighet att handla courtagefritt 8 gånger i månaden, hos över 850 utvalda bolag. Den lägsta möjliga transaktionen är så låg som 1 USD eller GBP.

En kostnadsfri SWIFT-överföring varje månad

Du har möjlighet att utnyttja en Swift-överföring, det vill säga en internationell banköverföring till någon som inte använder din valuta, utan någon kostnad. Efter din gratisöverföring kostar det 60 kronor per överföring, alternativt 35 kronor om det är till amerikansk dollar.

Obegränsat antal kostnadsfria utlandsöverföringar

När du gör överföringar med ditt Revolut-konto s behöver du sällan betala avgifter för detta.

Bland annat har du möjlighet att göra följande överföringar utan kostnad:

Typ av överföring Kostnad
Omedelbar överföring till andra Revolut-konton Gratis
Gränsöverskridande överföring inom SEPA-regionen*, med Euro och SEK Gratis
Gränsöverskridande överföring utanför SEPA-regionen Gratis
* I SEPA-regionen ingår 36 av de 44 europeiska länderna.

Övrigt

Säkra betalningar online och i butik

Tack vare Revoluts säkerhetssystem kan du alltid använda ditt Revolut Premium utan att oroa dig för bedrägerier. Exempelvis kommer appen att märka av och frysa ditt kort om det görs märkliga transaktioner, och du kan även själv frysa och öppna ditt premiumkort närsomhelst.

Förtur till kundsupporten

Som Premium-medlem i Revolut har du prioriterad kundsupport, vilket innebär att du alltid går före i kön vid supportärenden.

Möjlighet att betala med mobilen

Du kan koppla upp ditt Revolut Premium-kort både till Apple- och Google Pay och därigenom sköta betalningar i kortterminaler genom att endast använda din mobiltelefon. För att ansluta din telefon laddar du ner den appen som passar för din mobiltelefon, och lägger sedan till ditt Revolut-kort.

Upp till 2 kostnadsfria kort till dina barn

Som kortinnehavare till av ett Revolut Premiumkort har du möjlighet att utan någon extra kostnad beställa upp till 2 st Juniorkort till dina barn. Med Revolut Junior har du möjlighet att lära dina barn mellan 7 – 17 att hantera pengar och samtidigt ha uppsikt över vilka utgifter och transaktioner de har med kortet.

Få ordning på dina utgifter med budgetplaneraren

Genom att använda budgetplaneraren som finns tillgänglig i Revolut-appen kan du på ett enkelt sätt sätta upp mål för användandet av ditt premiumkort. Du behöver endast fylla i hur mycket du vill göra av med per månad, så kommer appen att räkna ut vad din dagliga spendering bör hamna på. I appen kan du senare följa hur det går, och var dina utgifter med ditt Revolut Premium-kort hamnar någonstans.

Donera pengar till välgörenhet

Med Revolut Premium kan du snabbt och smidigt donera pengar till välgörenhet, utan att det försvinner några som helst pengar i form av mellanhänder. För att donera pengar kan du sätta upp en regelbunden överföring, avrunda dina betalningar eller ge växelpengar. Om du vill donera pengar till välgörenhet finns det inte heller någon gräns för lägsta belopp.

Vanliga frågor

💳 Vad är skillnaden mellan Revolut Premium och Metal?

Det finns flera skillnader mellan Premium och Metallkortet. Bland annat får du upp till 8 000 kronor i frita kontantuttag per månad med Metal (4 000 kr med premium), obegränsat med courtagefria aktieköp, samt Cashback på dina köp

💳 Finns det liknande kort med kredit?

Kreditkort medför en mängd fördelar som ofta saknas på debetkort. De har till exempel ofta flera kostnadsfria försäkringar, erbjuder fördelaktig delbetalningsalternativ och ger bonuspoäng på köp.

Ett kreditkort som liknar Revolut Premium är EasyLiving från Collector. Det har likt Revolut Premium ingen valutaväxlingsavgift, är gratis första året (därefter 195 kr/år) och inkluderar ett antal försäkringar.

➕ Ingår det några extrakort?

Ja, ditt första Revolut Premiumkort är gratis, och efter det har du möjlighet att få ytterligare två Premiumkort utan någon kostnad. Efter det kostar varje kort 120 kr per kort.

Du får också ett ersättningskort varje år, om du skulle råka tappa bort något kort.

Om Revolut

Revolut är ett nystartat fintech-bolag som lanserades under Juli 2015. Företagets grundare Vlad Yatsenko och Nikolay Storonsky har båda lång arbetslivserfarenhet inom bank och finansvärlden. Revolut grundades med målet att minska de kostnader och avgifter som tillkommer vid valutaköp och valutahandel, och deras kort är inriktade på just det.

Idag erbjuder Revolut banktjänster till över 10 miljoner kunder, både privatpersoner och företag. Har du ett Revolut-kort så kan du vara säker på att du får smidiga tjänster från ett av marknadens mest digitaliserade kort-företag.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 maj, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: REVOLUT LTD (allabolag.se)

Organisationsnummer: 502081-9487

Adress: 4th Floor, 7 Westferry Circusm London, E14 4HD, UK

Telefon: +44 (0)203 322 83 52

E-post: feedback@revolut.com

Finansinspektionen: REVOLUT BANK UAB (fi.se)

Kortvillkor: Revolut Premium kortvillkor

Öppettider

Måndag: Öppet dygnet runt

Tisdag: Öppet dygnet runt

Onsdag: Öppet dygnet runt

Torsdag: Öppet dygnet runt

Fredag: Öppet dygnet runt

Lördag: Öppet dygnet runt

Söndag: Öppet dygnet runt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför