recension cover
Sidan innehåller annonser

Citroenkortet

 • Ingen årsavgift.
 • 1–2 % i bonus hos Citroen.
 • Heltäckande reseförsäkring.
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 50 000 kr

Räntefritt: 55 dagar

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Sammanfattning av Citroenkort

KORTFATTAT

Citroenkortet är ett kort som saknar årsavgift och där du får bonus på alla dina köp. Eftersom bonusen endast kan användas hos Citroen passar kortet bäst för dig som äger en Citroen-bil. Gör du inte de finns det andra kreditkort med bättre bonussystem.

Citroens kreditkort är ett kreditkort utan årsavgift som passar dig med en Citroen bil. Du får bland annat 1 – 2 % bonus på alla dina köp som du kan utnyttja hos Citroen. Med kortet har du dessutom 4 månader räntefri betalning hos Citroen.

Med kortet ingår även en rad försäkringar, däribland självriskskydd för hyrbil. Avslutningsvis har du drivmedelsrabatt hos Preem och tillgång till utvalda erbjudanden.

Nackdelen med kortet är att bonusen endast kan nyttjas hos Citroen och att det tillkommer 25 kr i avgifter varje månad när du använder kortet. Med de sagt finns det bättre kreditkort som är billigare och med bättre bonussystem.

Hur bra är Citroenkort?

Bonus & förmåner: 2/5
Förmånligt bonussystem för dig med en Citroen bil.
Mediokert
Resa & utomlands: 3/5
Bra reseförsäkring inklusive självriskskydd för hyrbil.
Bra
Försäkring: 5/5
Reseförsäkring som kompletteras med bland annat tanka-fel-försäkring.
Exceptionellt
Avgifter & ränta: 1/5
Ingen årsavgift men andra dyra avgifter.
Dålig

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 110 000 kr
Anställningsformer Inget krav
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 16,40 %
Effektiv ränta 20,78 %
Max kreditgräns 50 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Lägsta månadsbet. 5 % (lägst 100 kr)
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift 25 kr
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 3 %, minst 35 kr
Korttyp Visa
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Alternativ val: Norwegian kreditkort

Bank Norwegians kreditkort är likt Citroenkortet kostnadsfritt men med betydligt bättre förmåner. Norweigankortet erbjuder bland annat bonus upp till 10 % som kan användas som cashback eller till flygbiljetter.

Till skillnad från Citroen kortet saknar Norweigians kort uttagsavgift vilket gör kortet mer användbart utomlands. Norweigiankortet har inte heller några dolda avgifter vilket gör kortet helt gratis att äga.

Fördelar

 • Saknar årsavgift.
 • 1–2 % bonus.
 • En mycket kompletterande försäkring.
 • 4 månaders räntefri betalning hos Citroen.

Nackdelar

 • Hög effektiv ränta på 20,78 %.
 • Låg kreditgräns.
 • Obligatorisk adminstrationsavgift på 25 kr/mån.
Hitta det bästa kortet

Citroenkort i jämförelse med liknande kort

Kreditkort Årsavgift Bonus Drivmedelsrabatt
Citroenkortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 1–2 % 0,10 kr/l
Volvokortet 0 kr 0,5–1 % 0,10 kr/l
OKQ8 kortet 0 kr 0,3–2 % 0,20 kr/l
Mazdakortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,5–1 % 0,5–0,10 kr/l
Peugeotkortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 1–2 % 0,5–0,10 kr/l
Skodakortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,4 % 0,15 kr/l
Seatkortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,4 % 0,15 kr/l
Hyundaikortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 1,6 % 0,5–0,10 kr/l
Tabell 1. Jämförelse mellan Citroenkortet och andra kreditkort.

Ränta & avgifter för Citroenkortet

 • 16,40 % i ränta.
 • 0 kr i årsavgift.
 • 25 kr i avi-avgift, samma för e-faktura.
 • 3 % i uttagsavgift (minst 30 kr).
 • 1,65 % i valutapåslag.

I och med att man har 25 kr i administrationsavgift varje månad (om du använder kortet) motsvarar det 300 kr på ett år. Alltså kan man säga att kortet har en årsavgift på 300 kr vilket gör kortet väldigt dyrt sett till vad man får.

Räntefria dagar

Efter varje transaktion du gör med ditt Citroenkort har du upp till 45 räntefria dagar. Efter den räntefria perioden tillkommer en aviavgift på 25 kr. Varje månad behöver du betala minst 5 % av den utestående skulden, dock aldrig mindre än 100 kr.

Räkneexempel

Citroenkortet har en ränta på 16,40 % och en administrationsavgift på 25 kr. För en skuld på 20 000 kr som återbetalas likt ett annuitetslån (utan några räntefria dagar) blir den effektiva räntan 20,78 %. Månadskostnaden blir då 1843 kr och den totala kostnaden 22 121 kr.

Räntefri delbetalning upp till 4 månader hos Citroen

När du handlar hos Citroen blir ditt köp automatiskt uppdelat på 4 månader. På dessa köp tillkommer det ingen ränta utan bara en administrationsavgift på 25 kr varje månad. Detta är tacksamt när du behöver lämna in bilen på service eftersom du inte behöver betala allt på en gång.

Krav för att få Citroenkortet

 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Minst 18 år gammal.
 • Inkomst på 110 000 kr i senaste deklarationen.
 • Skriven i Sverige.
 • Inga skulder hos Kronofogden.

Kreditgräns

Med ett Citroen kort kan du få en kreditgräns upp till 50 000 kr, och lägst 10 000 kr. Blir du inte beviljad 50 000 kr kan du ansöka om att få en höjd kreditgräns efter några månader. Det går dock aldrig att få mer än 50 000 kr.

Om man jämför med andra kreditkort är detta en relativt låg kreditgräns. Ska du använda kortet för att göra stora inköp eller som reskassa kan det vara bra att kolla på andra alternativ.

Bonus, cashback & belöningar

Citroen Kortet erbjuder både bonus på dina köp samt drivmedelsrabatt. Dock är varken bonussystemet eller drivmedelsrabatten särskilt utmärkande. Är bonuspoäng eller cashback det viktigaste för dig finns det bättre villkor hos andra kreditkort som också är kostnadsfria.

Bonus på varje inköp med Citroenkortet

För varje krona du spenderar med ditt Citroenkort får du 1 poäng, förutom hos Citroen där du får 2 poäng för varje krona. När du har nått 5 000 poäng får du en värdecheck motsvarande 50 kr som kan nyttjas hos Citroen. Det innebär att du har 1 – 2 % bonus med kortet vilket är mycket för ett kort som saknar årsavgift. Dock är det viktigt att ta med den obligatoriska avi-avgiften i beräkningen som innebär en extra kostnad på 300 kr.

Bonussystemet är generöst, men eftersom du bara kan nyttja det hos Citroen är det bara förmånligt ifall du äger en Citroen-bil. I så fall är det lämpligt att använda kortet när du lämnar in bilen på service m.m. Äger du ingen Citroen bil rekommenderar vi att kika på andra alternativ.

Drivmedelsrabatt hos Preem

När du tankar hos Preem med ditt Citroen kort får du 0,10 kr/l i rabatt på bemannade stationer och 0,5 kr/l i rabatt på obemannade stationer. Om bensinpriset är 15 kr motsvarar det ungefär 0,67 % respektive 0,35 % i rabatt. Rabatten visas inte direkt i terminalen utan dras av på din månadsfaktura.

Denna rabatten är lite lägre än vad andra kreditkort erbjuder. Vill du använda ditt kreditkort för tankning rekommenderar vi att kolla på andra kreditkort med bättre rabatter.

Läs mer: Bensinkort och tankkort 

Kortförsäkringar som ingår

Citroenkortet har generös reseförsäkring där bland annat självriskskydd för hyrbil ingår. Utöver det har de andra försäkringar så som ersättning för fel tankning. För ett kostnadsfritt kreditkort är därför Citroen kortet bra i det här avseendet. Vill du läsa mer om exakta villkor och ersättningsbelopp kan du göra det här.

Reseförsäkring

Som med de flesta andra kreditkort ingår det en reseförsäkring med Citroen kortet. Det som gör att Citroens reseförsäkring sticker ut lite i jämförelse med andra kostnadsfria kreditkort är att det ingår självriskskydd för hyrbil samt ersättning för outnyttjat liftkort.

Det ska tilläggas att ersättningen för självriskskyddet på hyrbilen endast är upp till 3 000 kr, vilket är lite i sammanhanget då 10 – 15 tkr brukar vara praxis för kreditkort.

Övriga försäkringar

 • Feltankningsförsäkring. Skulle du tanka fel bränsle får du ersättning upp till 3000 kr för sanering och bränslefilter.
 • Hole-in-one. När du betalat Green-fee med kortet får du ersättning upp till 2 000 kr om du slår hole-in-one.

Övriga förmåner

Utvalda erbjudanden

Med Citroen kortet har du alla tillgång till en rad rabatter och erbjudanden. Till att börja med får du 200 kr i rabatt hos Citroen när du handlar för över 1 800 kr hos Citroen med kortet. Det är därför smart att använda kortet när du lämnar in din bil på service hos Citroen. Utöver det har du i skrivande stund utvalda rabatter på hotell och inredning.

Så fungerar Citroen kortet

Citroen kortet fungerar som ett vanligt Visa. Du gör inbetalningar som du sedan delbetalar eller nollställer när du får månadens faktura.

Du kan logga in dig på deras hemsida för att ta del av fler tjänster såsom släppa regionspärrar, kolla saldo, betala faktura m.m.

Handläggning & svarstid

När du ansöker om ett Citroenkort är det bra att kolla upp så du uppfyller alla krav för kortet innan du ansöker. Annars finns risken att det görs en onödig kreditupplysning på ditt namn.

Ansökan är en automatiskt process vilket innebär att du får svar omgående. Blir din ansökan beviljad skickas kortet till dig, och de anländer normalt efter 5 – 7 arbetsdagar.

Vanliga frågor

Går det att ha ett extra kort till Citroenkortet?

Ja och det kostar 50 kr årligen. Är du intresserad av att ha ett extrakort kan du ringa till 08-695 17 85. Det är endast huvudkortsinnehavaren som är betalningsansvarig och krediten står till fullo i dennes namn.

Hur gör jag för att spärra mitt Citroenkort?

För att spärra ditt Citroenkort ringer du till 08-695 17 34 som har öppet dygnet runt. Du kan även spärra kortet på deras hemsida.

Vilken inkomst krävs för Citroenkortet?

Det krävs 110 000 kr i inkomst på senaste deklarationen för att få din ansökan beviljad. Var noga med att kolla vilka krav som finns innan du ansöker om kortet.

Vilken årsavgift har Citroenkortet?

Citroenkortet har 0 kr i årsavgift. Däremot har det en administrationsavgift på 25 kr varje månad vid användning av kortet. Det innebär en årskostnad på 300 kr varje år om du använder kortet året om.

Fungerar Apple, google, samsung pay med mitt Citroenkort?

Nej, med ditt Citroenkortet kan du inte använda Google, Apple eller Samsung Pay.

Hur ansöker jag om Citroenkortet?

Du kan ansöka om Citroenkortet på deras hemsida eller ringa till 08-695 17 85. Det snabbaste sättet är att göra det via deras hemsida då det är en automatiskt process där du får svar omgående.

Hur aktiverar jag Citroenkortet?

Du aktiverar Citroenkortet genom att använda kortet i en kortterminal när du handlar. Notera att blippfunktionen fungerar inte första gången du använder kortet.

Har jag rabatt på drivmedel med mitt Citroen kort?

Ja, när du tankar hos Preem får du 0,10 kr/l rabatt på bemannade stationer och 0,05 kr/l på obemannade stationer. Rabatten dras av på kommande faktura och visas alltså inte direkt på Preems kortterminal.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 20 december, 2022

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: DNB Bank (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516406-0161

Adress: Box 1265, 164 29 Kista

Telefon: 08-695 17 85

E-post: citroenkortet@cardservice.se

Finansinspektionen: DNB Bank (fi.se)

Kortvillkor / SEKKI: DNB Bank

Öppettider

Måndag: 08:00 – 16.00

Tisdag: 08:00 – 16.00

Onsdag: 08:00 – 16.00

Torsdag: 08:00 – 16.00

Fredag: 08:00 – 16.00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför