recension cover
Sidan innehåller annonser

Revolut Metal

 • Upp till 1 % i cashback
 • 0 % i uttagsavgift
 • 0 % i valutapåslag
card

Årsavgift: 1300 – 1680 kr

Högsta kredit: 0 kr

Räntefritt:

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Revolut Metal

KORTFATTAT

Revolut Metal är perfekt för dig som vill ha ett lyxigt premiumkort och vill slippa alla kostnader relaterat till köp i andra valutor.

Metal-medlemskapet i Revolut ger dig alla förmåner som finns hos Revolut Premium och ännu mer. Med Revolut Metal får du 0 % i valutapåslag vid köp i fler än 150 olika valutor. Utöver det medför kortet 0 % i växlingsavgift när du växlar mellan 30 av dessa. Kortet har även avgiftsfria kontantuttag upp till 8 000 kronor i månaden, och därefter 2 % av uttagssumman med en minimiavgift på 10 kr per uttag.

När du handlar med ditt Revolut Metal så får du 0,1 % i cashback på köp inom Europa, och 1 % utanför. Bonusen är däremot begränsad till maximalt 139,99 kronor per månad.

Utöver de förmåner som är nämnda ovan har du även oändligt med courtagefria aktieköp, möjlighet att handla kryptovalutor och ädelmetaller, samt en kostnadsfri reseförsäkring som ingår med kortet.

Hur bra är Revolut Metal?

Bonus & förmåner
Bonus ingår, fast med begränsning
Bra
Resa & utomlands
Avgiftsfritt utomlands, loungeaccess & reseförsäkring
Exceptionellt
Försäkring
Endast reseförsäkring ingår
Dåligt
Avgifter & ränta
Årsavgiften är hög
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst Inget krav
Anställningsformer Inget krav
Bet. anmärkningar Tillåtet
Kreditvillkor
Ränta -
Effektiv ränta -
Max kreditgräns -
Räntefria dagar -
Lägsta månadsbet. -
Avgifter
Årskostnad 1300 - 1680 kr
Aviseringsavgift -
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 % (under 8 000 kr/mån)
Korttyp Visa eller Mastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Revolut Metal

Det enda kravet för att få ett Revolut Metal är att du är minst 18 år gammal. De gör alltså ingen kreditupplysning genom UC.

För att ansöka om kortet följer du nedanstående steg: 

 1. Gå till Revoluts hemsida för att påbörja processen
 2. Registrera dig och fyll i dina uppgifter
 3. Verifiera ditt konto
 4. Ansök om Revout Metal-paketet
 5. Revolut skickar ut ditt Metal-kort, normalt tar det 4 arbetsdagar för kortet att anlända via deras expressutskick

Hur fungerar Revoluts metallkort?

Revolut Metal-kortet är inte ett kreditkort, utan fungerar som ett debetkort där du behöver sätta in pengar för att kunna spendera dem. Kortet är kopplat till ett bankkonto som du har via Revolut, och du kan använda det precis som ett vanligt bankkort. Eftersom kortet inte har någon kreditgräns så görs det heller ingen kreditprövning eller UC i samband med ansökan. Något som innebär att kortet beviljas även de med betalningsanmärkningar och låga inkomster.

Allting sköts digitalt via appen

Alla banktjänster sköts via appen ‘Revolut’ som enkelt laddas ner till din iPhone och Android vi respektive app-butik. Genom appen kan du sätta in, växla, överföra pengar samt sköta alla de tjänster som finns kopplade till ditt kort.

Betalning med virtuella kort

För dig som vill utesluta risken att bli utsatt för kortbedrägerier kan du betala via virtuella engångskort som skapas direkt i appen. Det virtuella kortet har ett unikt kortnummer och försvinner efter att du har gjort köpet. Vill du senare använda ett nytt virtuellt kort så skapas det ett kort åt dig med nya siffror. 

Är antingen ett Mastercard eller Visa

Kortet blir antingen vara ett Visa eller Mastercard beroende på ett antal faktorer som Revolut tar i beaktande när du ansöker om kortet. Exempelvis tittar dem på vid vilken plats du befinner dig vid. Oavsett på vilket betalnätverk lotten faller kan kortet användas i stort sett alla butiker och betalterminaler i hela världen. Både Visa och Mastercard accepteras nämligen i princip överallt.

Fördelar

 • Upp till 1 % i cashback på dina kortköp
 • Ingen kreditupplysning
 • 0 % i valutapåslag vid köp i utländsk valuta
 • Reseförsäkring ingår i kortet
 • Obegränsat med courtagefria aktieköp
 • Växla valutor utan kostnad
 • Handla kryptovalutor smidigt och billigt
 • Tillgång till lounge
 • Gratis överföring av pengar internationellt

Nackdelar

 • Hög årsavgift
 • Ingen kredit på kortet (går ej att delbetala med)
 • Cashback begränsad till 139,99 kr per månad
 • Låg bonusnivå på köp inom Europa
 • Ingen svensk kundservice
Vill du ha ett kreditkort istället?

Kredit & avgifter

I och med att Revolut Metal är ett debitkort så saknar möjligheten att delbetala på kredit. Fördelen är att du inte behöver fundera på saker som ränta, räntefria dagar, aviseringsavgift eller minsta betalning.

Den fasta avgift som tillkommer för kortet är årskostnaden, som ligger på 139,99 kronor per månad (1 680 kronor per år), alternativt 1 300 kronor per år om du betalar allting på en gång.

Bonus

När du använder ditt Revolut Metal-kort får du 1 % i cashback på alla kortbetalningar utanför Europa, och 0,1 % på betalningar inom Europa. Din cashback-bonus betalas ut en gång i månaden och du får själv välja i vilken valuta du vill erhålla den i.

Du kan som max erhålla 139,99 kronor i cashback per månad, vilket motsvarar månadskostnaden för kortet. Det innebär att du behöver köp för minst 13 999 kronor utanför europa, eller 139 990 kronor inom Europa för att nå den maximala gränsen.

Eftersom att årsavgiften för kortet är 1 300 kr om du betalar årsavgiften på ett bräde, kan du hypotetiskt tjäna 380 kr per år med kortet. För att uppnå detta krävs det att du varje månad når taket för cashback på ca 32 kronor per månad.

Alternativt val: Ett bra kreditkort

Komplett Mastercard

1 % bonus på alla köp

Med Komplett kreditkort får du mellan 0,5 – 4 % bonus på alla köp du genomför med kortet. Utöver det har du till skillnad från Revolut Metal-kortet även möjlighet att nyttja det för kreditköp med upp till 50 räntefria dagar. Kreditkortet har inte heller någon årsavgift, aviavgift eller kostnad för kontantuttag.

Försäkring

Den enda försäkringen som ingår med Revolut Metal är dess reseförsäkring.

Reseförmåner

Kostnadsfri reseförsäkring

Med Revolut Metal ingår det en kostnadsfri reseförsäkring genom försäkringsbolaget White Horse Insurance. Försäkringen gäller från dagen du lämnar din bostadsort i ditt hemland, och gäller som längst i 40 dagars resande (eller 183 dagar på ett år). Till skillnad från andra kreditkort så behöver du inte betala för resan med ditt Revolut Metal för att det ska gälla, utan du kan istället betala med ett kreditkort. Förslagsvis kombinerar du användandet av Revolut Metal med vad vi anser vara det bästa kreditkortet för tillfället.

De försäkringsmoment som ingår med kortet är följande:

 • Upp till 15 miljoner pund för akut medicinsk behandling och relaterade kostnader
 • Upp till 300 pund för akut tandvårdsbehandling
 • Upp till 320 pund om ditt bagage, eller internationella flyg är mer än 4 timmar försenat

Notera att försenade inrikesflyg, samt inställda flyg inte täcks av försäkringen.

I jämförelse med de reseförsäkringar som ingår med traditionella kreditkort är Metallkortets reseskydd helt klart sämre än genomsnittet. T.ex. ingår det inte något avbeställningsskydd vilket i princip alla andra kort har, speciellt de bästa kreditkorten utomlands. Den enda fördelen med skyddet är att det kan kombineras med andra kreditkorts reseförsäkringar eftersom att man inte behöver betala resan med Revolutkortet för att försäkringen ska gälla.

Kostnadsfria kontantuttag

Med ditt Revolut Metal-kort kan du ta ut upp till 8 000 kr (eller motsvarande i utländsk valuta) varje månad, helt utan någon uttagsavgift. För betalningar över 8 000 kr i månaden tillkommer en avgift på 2 % med en minimiavgift på 10 kr per uttag.

Köp i över 150 valutor till interbankräntan

Som Revolut Metal-medlem har du möjlighet att göra obegränsade köp av över 150 olika valutor till interbankräntan utan någon som helst avgift för valutaväxling.

Loungetillgång via LoungeKey

Som medlem i Revolut Metal har du möjlighet att köpa inträde till flygplatslounger via LoungeKey. Inträdet kan betalas via appen och du har möjlighet att betala för både dig själv och för dina vänner och bekanta.

Kostnaden för inträdet är 22 GBP per person och är ett nedsatt marknadspris som endast gäller för Revolut Metal-medlemmar. Skulle ditt flyg däremot bli försenat med över en timme får du ett kostnadsfritt besök för dig och upp till tre vänner.

Förmåner för växling och handel med valutor & tillgångar

Med Revolut Metal har du ett av marknadens absolut mest förmånliga kort för handel av valutor och tillgångar. I kortet ingår det flera förmåner som du kan läsa om nedan.

LÄS MER: Collector EasyLiving – ett kreditkort utan valutapåslag

Obegränsad aktiehandel utan courtage med Revolut Metal

Med ett Revolut Metal-konto kan du helt utan courtageavgift köpa över 850 tillgängliga aktier såsom Tesla och Apple. Lägsta beloppet för aktieköpen är så lågt som 1 USD.

Revolut tar alltid ut en årlig förvaltningsavgift på 0,01 % av marknadsvärdet på de tillgångar du har på kontot.

För över pengar utan kostnad i hela världen

Med Revolut för du kostnadsfritt överföra pengar till andra Revolut-användare i dessa fall:

 • När överföringen är i SEK
 • När du för över EUR och SEK inom SEPA-regionen (i stort sett samma som EU/EES)
 • När du för över andra valutor utanför SEPA-regionen

Obegränsade antal kostnadsfria valutaväxlingar

Med ditt Revolut Metal har du möjlighet att genomföra obegränsat antal valutaväxlingar, helt och hållet kostnadsfritt under vardagar. Erbjudandet gäller för de 30 fiatvalutor som Revolut erbjuder (bland annat USD, GBP, EUR, AUD, CAD, JPY, CHF, SEK, HKD, NOK), förutom thailändska Bhatt (THB) och ukrainska Hryvnia (UAH). Vid handel under helger tillkommer det en extra avgift.

I tabellen nedan finner du avgifterna:

Typ av valuta Växling under vardagar Växling under helger
Standard-valutor 0 % 1 %
THB eller UAH 1 % 2 %

En gratis SWIFT-överföring i månaden

Varje månad har du med ditt Revolut Metal möjlighet att göra en kostnadsfri internationell SWIFT-betalning (betalning till ett land som inte använder din lokala valuta). Vill du senare göra fler överföringar kostar det 35 kr och du betalar i USD, annars 60 kronor per gång.

Tillgång till 5 olika typer av kryptovalutor

Genom Revolut har du möjlighet att handla Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) och Ripple (XRP). Med ditt konto kan du köpa kryptovalutorna i din lokala valuta och när du säljer får du omedelbart pengarna insatta på ditt konto.

Med appen har du också möjlighet att ta emot relevant marknadsinformation samt lägga köp- och säljordrar beroende på valutakurserna.

Kostnaden för att överföra kryptovalutor är 1,5 % av överföringens värde.

Snabb och säker handel med ädelmetaller

Med ditt Revolut-konto kan du smidigt sköta handel med Guld (XAU) och Silver (XAG). Med appen kan du även se aktuella marknadspriser, få relevanta notiser och ställa in automatiska växel, köp- och säljordrar.

Kostnaden för att överföra ädelmetaller är 0,25 % av överföringens värde under vardagar, och 1 % under helger.

Övrigt

7 gånger säkrare än vanliga banker

Med Revolut får du ta del av deras prisbelönta säkerhetssystem, som enligt dem själva är 7 gånger bättre på att upptäcka bedrägerier än storbankerna. Säkerhetssystemet använder maskininlärningsalgoritmer för att upptäcka misstänksamma transaktioner och fryser ditt kort om de upptäcker något märkligt.

Utöver det automatiserade systemet finns det några funktioner du själv kan använda:

 • Frysa och öppna ditt kort genom appen
 • Sätt på geografisk säkerhetskontroll, så att transaktioner endast kan genomföras om du är nära ditt kort
 • Stäng av kontaktlösa, online eller magnetremsa-betalningar

Kompatibelt med Apple & Google Pay

Du kan utan kostnad koppla ditt Revolut Metal kreditkort till både Apple Pay (iPhone) samt Google Pay (Android). Genom applikationerna kan du göra kontaktlösa betalningar (blippa) från ditt Revolut-konto genom att använda din Smartphone eller Smart Watch.

Revolut Junior till ditt barn

Du som har Revolut Metal har möjlighet att skaffa Revolut Junior-kort till dina barn i åldrarna 7 – 17 år gamla. Med kortet har de möjlighet att spendera de pengar som du för över, samtidigt som du kan ha översikt över deras transaktioner.

Med metallkortet har du möjlighet att beställa Junior-kort till så mycket som 5 barn.

Sätt upp budget med Revoluts budgetplanerare

Med Revoluts budgetplanerare som finns tillgänglig i appen kan du göra upp en personlig månadsbudget för vad du önskar att spendera.

För att skapa en budget anger du endast hur mycket du vill spendera per månad, och efter det skapar appen automatiskt en daglig budget åt dig. Du kan sedan följa upp hur det går att följa budgeten i realtid, och genom automatiska kategoriseringar enkelt förstå var dina utgifter hamnar.

Donera till välgörenhet

Genom Revolut kan du genom att avrunda växel, mellanskillnaden, eller en återkommande betalning donera till flera olika välgörenhetsorganisationer utan något lägsta belopp.

När du donerar via Revolut så kan du alltid veta att 100 % av dina gåvor går till välgörenhetsorganisationerna, utan någon förlust till mellanhänder. Du kan även spåra hur mycket du donerat via Appen.

Prioriterad kundtjänst

Med Revolut Metal får du prioriterad kundtjänst, vilket innebär att du alltid får snabbare svar när du behöver hjälp med någonting.

Snygg design i metall

Precis som N26 Metal så är Revolut Metal-kortet helt och hållet i metall, till skillnad från traditionella plastkort. Detta ger kortet en extra känsla av exklusivitet.

Vanliga frågor

💳 Ingår det något extrakort?

Ja, med Revolut Metal får du ett kostnadsfritt Metallkort, och därefter två stycken kostnadsfria Premiumkort. Efter det kostar metallkorten 470 kr per extrakort och icke-metallkorten 120 kr.

Du får även samt ett gratis ersättningskort varje år om du skulle råka tappa bort ditt kort.

💳 Kan man använda metall-kortet om man avslutar prenumerationen?

Ja, om du avslutar din Revolut Metal-prenumeration fungerar kortet fortfarande som ett premium eller standardkort.

Om du däremot avslutar din Revolut Metal-prenumeration inom 14 dagar från att du startat den tillkommer det en avgift på 470 kronor för tillverkning och leverans av metallkortet.

💳 Är det någon skillnad på reseförsäkringen mellan Premium och Metal?

Nej, reseförsäkringen som ingår för Revolut Premium och Revolut Metal är densamma.

💳 Är Metal Card ett kreditkort?

Nej, Revolut Metal kreditkort är ett Prepaid-kort, där du endast kan handla för dem pengar du har satt in på ditt konto. Samma sak gäller för den likartade kortutgivaren N26.

Om Revolut

Revolut lanserades år 2015 med målet att erbjuda smidiga bankkort utan höga växlingskurser. Företaget har idag över 10 miljoner kunder som använder deras produkter och sysselsätter fler än 1 000 anställda. Revolut riktar sig till både privatpersoner och företag, och erbjuder tjänster såsom debitkort, kryptovalutor, aktiehandel och budgetering.

Som kund till Revolut kan du vara säker på att du ligger i framkant med digitala lösningar för bankkort och att du alltid får förmånliga villkor när du handlar internationellt.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 4 maj, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: REVOLUT LTD (allabolag.se)

Organisationsnummer: 502081-9487

Adress: 4th Floor, 7 Westferry Circusm London, E14 4HD, UK

Telefon: +44 (0)203 322 83 52

E-post: feedback@revolut.com

Finansinspektionen: REVOLUT BANK UAB (fi.se)

Kortvillkor: Revolut Metal kortvillkor

Öppettider

Måndag: Öppet dygnet runt

Tisdag: Öppet dygnet runt

Onsdag: Öppet dygnet runt

Torsdag: Öppet dygnet runt

Fredag: Öppet dygnet runt

Lördag: Öppet dygnet runt

Söndag: Öppet dygnet runt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför