recension cover
Sidan innehåller annonser

TUI Card

 • 1 % i bonus överallt
 • 55 räntefria dagar
 • Reseförmåner via TUI
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 100 000 kr

Räntefritt: 55 dagar

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

TUI card

KORTFATTAT

TUI Card passar perfekt för dig som gillar att resa via TUI resebyrå (tidigare fritidsresor.se), eftersom kortet ger dig 1 % i bonus att använda hos TUI samt flera exklusiva erbjudanden.

Med ditt TUICard får du 1 % i bonus på alla köp som görs med kortet. Återbäringen kan du sedan kan använda för att växla in mot resor på tui.se. Om du under din resa använder TUI för att förbeställa varor i taxfreen, får du dubbel återbäring på 2 % per spenderad krona.

Kreditkortet har även flera andra reseförmåner såsom prioriterad ombordstigning via TUI, slopad serviceavgift vid kundcenter samt 500 kr rabatt på dina resor.

Utöver de reseförmåner som ingår får du även 15 öre per liter i rabatt när du tankar hos Preem, samt kontinuerliga andra erbjudanden från TUI Cards samarbetspartners.
Den största nackdelen med kortet är att det inte ingår några andra försäkringar än reseförsäkringen.

Hur bra är ett TUI kort?

Bonus & förmåner
Hög bonus på vardagsinköp
Utmärkt
Resa & utomlands
Flera förmåner via TUI
Utmärkt
Försäkring
Endast reseförsäkring ingår
Dåligt
Avgifter & ränta
Hög ränta samt administrationsavgift
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 100 000 kr
Anställningsformer Ej arbetslös
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 16,4 %
Effektiv ränta 20,78 %
Max kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Lägsta månadsbet. 5 % (lägst 100 kr)
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift 25 kr
Valutapåslag 1,5 %
Uttagsavgift 30 kr
Korttyp Visa
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om TUI Card

Vid ansökan bör du börja med att kontrollera att du uppfyller de krav som finns för att få kortet. Bland annat minst 100 000 kr i årsinkomst, inga betalningsanmärkningar, samt att du inte är arbetslös.

 1. Gå in i TUI:s ansökningsformulär
 2. Skriv in ditt personnummer och önskad kreditgräns
 3. Fyll i månadsinkomst och information om din boendesituation
 4. Fyll i eventuell kampanjkod
 5. Läs igenom villkoren och skicka in din ansökan
 6. Vid ansökan görs som vanligt en kreditupplysning samt en manuell bedömning av TUI Cards kreditavdelning
 7. Vid beviljad ansökan tar det ungefär en veckas tid att få hem ditt “TUI Blue Card”

Hur ett TUIcard fungerar

TUI Card fungerar som de flesta andra kreditkort där du har möjlighet att både betala dina inköp under de räntefria dagarna, samt delbetala dem med kreditränta. TUI:s kreditkort erbjuder utöver det flera tjänster som gör ditt kreditkortsanvändande enklare.

Sköt dina bankärenden på tuicard.se

Genom att logga in på tuicard.se kan du sköta dina bankärenden online. På hemsidan kan du bland annat spärra kort, se ditt saldo, kolla dina fakturor och din betalningshistorik, kolla ditt bonussaldo samt kontakta kundtjänst.

2 betalningsfria månader varje år

Om du betalar in minst tre månadsbetalningar i rätt tid, och följt de övriga kontovillkoren för TUI Card så har du rätt till två betalningsfria månader per år. Med betalningsfri månad menas att du inte behöver betala månadens faktura, medans räntor och avgifter flyttas fram till nästkommande månadsfaktura.

Det går inte att utnyttja två betalningsfria månader i följd efter varandra, utan det behöver vara minst en vanlig månadsbetalning emellan.

Betala in extrapengar när du vill

Med TUI Card anger du alltid samma OCR-nummer för att göra extraamorteringar på din kreditkortsskuld. Detta gör att du närsomhelst kan betala in extra pengar vid dina delbetalningar, utan att det kostar någonting extra i exempelvis ränteskillnadsersättning. Ditt OCR-nummer hittar du på dina fakturor, alternativt om du loggar in på tuicard.se.

Fördelar

 • 1 % bonus på alla köp du gör med kortet
 • Flera reseförmåner fås när du reser med TUI
 • 500 kr rabatt på resor via TUI
 • Möjlighet att räntefritt delbetala TUI-resor
 • Upp till 55 dagar utan ränta på dina inköp
 • 2 betalningsfria månader per år

Nackdelar

 • Administrationsavgift varje månad
 • Förhållandevis hög ränta
 • Inga försäkringar utöver reseskydd ingår
Ska du utomlands?

Kredit & avgifter

Kreditgränsen för TUI Card är mellan 5000 – 100 000 kronor. Vid ansökan blir du beviljad en lägre kreditgräns om du inte kan godkännas det ansökta beloppet.

Kortet saknar årsavgift, däremot tillkommer det en administrativ avgift för varje månad du använder kortet på 25 kronor. Det innebär att du betalar totalt 300 kronor per år om du använder kortet varje månad.

Vid delbetalning av fakturor med TUI Card har du först upp till 55 räntefria dagar, sedan måste du betala 5 % (eller minst 100 kr) av din skuld varje månad till räntan 16,4 %. Den effektiva räntan för en avbetalning på 20 000 kronor är 20,78 %.

* Den effektiva räntan är beräknad på en skuld på 20 000 kronor som betalas tillbaka under 12 månader med lika stora betalningar som ett annuitetslån. Nominella räntan är rörlig på 16,4 %, aviseringsavgiften per månad är 25 kr. Månadskostnaden blir 1 843 kr, och totalt att betala blir 22 121 kr.

Delbetala dina TUI-resor räntefritt

Med ditt TUI kreditkort har du möjlighet att räntefritt delbetala dina resor som du bokar via TUI i upp till 6 månader. Utöver administrationsavgiften tillkommer det även en uppläggningsavgift på 295 kronor, vilket innebär att det inte är en gratis delbetalning. Nedan har vi räknat ut vad den effektiva räntan blir för tre olika resepaket.

Kostnad för resa Månadskostnad Totalt att betala Effektiv ränta
10 000 kr 1 692 kr 10 445 kr 16,71 %
20 000 kr 3 358 kr 20 445 kr 7,98 %
30 000 kr 5 025 kr 30 445 kr 5,24 %

Som du ser i exemplet blir den effektiva räntan lägre ju större resekostnaden är, men redan vid små belopp understiger den totalkostnaden för kreditkortet, och är därmed lönsam att använda. Däremot blir det en betydligt högre månadskostnad med den räntefria delbetalningen, eftersom den lägsta amorteringen är 1/6 av skulden, till skillnad för 1/20 för kreditkortet.

Tänk alltid på att inte låna mer pengar än du har möjlighet att betala tillbaka.

Bonus

När du använder ditt TUI kreditkort för att betala dina köp får du alltid* 1 % i bonus på alla dina köp. Poängen kan senare växlas in vid köp av resor hos TUI resebyrå.

Varje poäng du intjänar är giltigt under kalenderår du tjänat in det och ytterligare två år efter det. Du kan alltid se ditt poängsaldo genom att avläsa det på ditt kontoutdrag, alternativt genom att logga in på ‘mina sidor’ på tuicard.se.

* Du får inga poäng för uttag av kontanter, köp och växling av valuta, inkasso-, krav och påminnelseavgifter eller för varor som inte är ägnade till privat bruk.

Så mycket poäng kan du tjäna

I nedanstående exempel har vi räknat på hur mycket värde du kan få ut av dina poäng varje år, baserat på hur mycket som du betalar med ditt TUI Card varje månad.

Betalningsbelopp per månad Intjänade poäng per år Värde i kronor
10 000 SEK 120 000 poäng 1 200 kr
15 000 SEK 180 000 poäng 1 800 kr
20 000 SEK 240 000 poäng 2 400 kr

För att vara ett kreditkort utan årsavgift så är TUI Cards bonusprogram relativt generöst med den 1 %-iga bonus man får på alla inköp. TUI-kortet kan därför ses som ett förmånligt bonuskort.

Tjäna poäng tillsammans

Genom att beställa ett extrakort kan du och din extrakortsinnehavare samla poäng till ett gemensamt bonuskonto. Extrakort kostar 50 kronor per år, och poängen tillfaller bonuskontot till den som är registrerad som huvudkortinnehavare.

Dubbel bonus på förbeställd taxfree

När du använder TUI:s förbeställning av Taxfree får du dubbel bonus på 2 % per inköpskrona. Genom TUI kan du förbeställa taxfree-varor i lugn och ro hemifrån. Det du har beställt levereras sedan till din flygstol på utresan, hemresan eller båda två. På så sätt behöver du inte köa och tränga dig vid flygplatsen, utan kan fokusera på dina researrangemang istället.

Alternativt val: Norwegians kreditkort

Norwegian Visa

Få minst 0,5 % bonus på ALLA köp

Bank Norwegians kreditkort är ett exceptionellt populärt kreditkort där du får minst 0,5 % bonus på alla vardagsinköp. Skalan sträcker sig däremot hela vägen upp till 20 % bonus genom Norwegian Reward. Kortet är helt gratis att införskaffa och äga och saknar uttagsavgift.

Försäkring

Utöver den reseförsäkring som ingår med TUI-kortet så inkluderas det tyvärr inga andra kostnadsfria försäkringar med kreditkortet.

Reseförmåner

TUI Card är ett kreditkort som passar perfekt som resekort om du gillar att flyga med TUI. Med kreditkortet ingår det en kostnadsfri reseförsäkring, samt flertalet förmåner när du använder TUI för att boka din semesterresa.

Kostnadsfri reseförsäkring utan självrisk

Om du använder ditt TUI-Card för att betala minst 75 % av dina resekostnader ingår det en kostnadsfri reseförsäkring via Zurich Insurance plc. utan någon självrisk. Försäkring kompletterar den reseförsäkring som du redan har via hemförsäkringen.

De som är täckta av reseskyddet är innehavaren av kreditkortet, dess partner samt familjemedlemmar under 23 år gamla som bor på samma adress som huvudkortinnehavaren.

Försäkringen gäller från den dagen de försäkrade lämnar avresan (inom Norden), till den dagen som resan är avslutad och alla kommit hem igen (dock maximalt 60 dagar).

I jämförelse med andra kreditkorts reseförsäkring kan TUI Cards reseförsäkring anses vara medelbra. Det ingår inga sällsynta reseförsäkringar såsom självriskeliminering för hyrbil, och både de olycksfall som är inkluderade samt ersättningsbeloppen tillhör det normala.

Exakt vilka typer av olycksfall som försäkringen gäller för, samt maximala ersättningsnivåerna är följande:

Typ av försäkring Maximal ersättning per person Maximal ersättning per kort
Avbeställningsskydd 15 000 SEK 45 000 SEK
Försening färdmedel 4h 500 SEK 1 500 SEK
Försening färdmedel 24h 2 000 SEK ytterligare 6 000 SEK
Bagageförsening 6h 1 000 SEK 3 000 SEK
Bagageförsening 48h 2 000 SEK ytterligare 6 000 SEK
Dödsfall 50 000 SEK -
Medicinsk invaliditet från 20 % och uppåt 250 000 SEK -
Självriskskydd bilförsäkring - 10 000 SEK
Självriskskydd hemförsäkring - 10 000 SEK
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Avgifter för utlandstransaktioner

Med TUI Card tillkommer en avgift på 1,5 % i valutaväxlingspåslag, vilket är något lägre än genomsnittet för kreditkort. För att minimera kostnaderna för valutaväxling bör man dock välja ett kreditkort utan valutapåslag.

När det kommer till kontantuttag är kostnaden 30 kr, oavsett vilket belopp som tas ut. Något som är väldigt ovanligt för kreditkort eftersom de flesta korten tar istället ut en procentuell avgift (ofta runt 3 %), med villkoret att den minsta kostnaden alltid är ca 35 kr.

Detta innebär att för större kontantuttag blir den procentuella avgiften för uttag med TUI Card väldigt lågt. Du bör därför välja att ta ut hela semesterkassans kontanter i ett och samma uttag. Med denna strategi kan du därmed på ett uttag på exempelvis 10 000 kr vilket innebär en avgift på ynka 0,3 %.

Gå före kön till flyget

Du som har ett TUI Card får genom TUI fly boarda flygplanet före resten av de andra passagerarna (prioriterad ombordstigning) när du flyget avgår från Sverige.

Ingen serviceavgift hos TUI:s servicecenter

Som kortinnehavare till ett TUI Visa kreditkort slipper du betala serviceavgift om du bokar din resa via telefon hos TUI servicecenter. Ordinarie kostnad för denna tjänst är annars 195 kr.

Alltid minst 500 kr rabatt på resor hos TUI

När du bokar din resa via TUI resebyrå får du alltid minst 500 kronor rabatt om du bokar din resa minst 90 dagar innan avresa som innehavare till ett TUI Card. Använder du ditt kreditkort för betalningen samlar du även poäng för köpet.

TUI Card-rabatten går inte att kombinera med andra erbjudanden eller kampanjkoder hos TUI.

Övrigt

Drivmedelsrabatt hos Preem

Om du använder ditt TUI-Card för att betala för drivmedel hos Preem får du alltid 15 öre rabatt per liter drivmedel vid bemannade stationer. Bonusen motsvarar 1 % i cashback om vi räknar med ett bensinpris på 15 kr per liter, vilket inte är långt ifrån ett klassiskt bensinkort.

Få nya erbjudanden kontinuerligt

Som TUI Card-medlem kan du räkna med att kontinuerligt ta emot olika typer av erbjudanden och rabatter. Exempelvis erbjuds det ofta rabatt på hotell och andra reserelaterade tjänster.

Vanliga frågor

💰 Kan man blippa med TUI Card?

Ja, det går att blippa med kortet och därmed göra betalningar utan PIN-kod vid köp under 400 kr. Att blippa innebär att du kontaktlöst håller kortet över en kortterminal som godkänner blipp för att genomföra betalningen.

💳 Går det att skaffa ett extrakort till TUI-kortet?

Ja, det går att skaffa ett extrakort till en familjemedlem med kortet. Kostnaden är 50 kronor per år. För extrakortet hamnar de köp som görs på en och samma faktura och bonuspoängen tillfaller även huvudkortinnehavarens bonuskonto.

Det är endast huvudkortsinnehavaren som har personligt betalningsansvar för kortkrediten.

⏱ Vad gör man om kortet går ut?

Om du har använd ditt TUI kreditkort inom de senaste 14 månaderna skickas de automatiskt ut ett nytt kreditkort till dig innan ditt befintliga har gått ut. Om du däremot inte har använt ditt kort under de senaste 14 månaderna får du mer information när utgångsdatumet närmar sig.

Om kortutgivaren

DNB, eller Den Norske Bank är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkringar. DNB koncernen är den största finanskoncernen i Norge, och har haft bankverksamhet i Sverige sedan 1995. Idag erbjuder banktjänster för både privatpersoner och företag. Bland annat är DNB ledande i Sverige inom bilfinansiering såsom billån och leasing. I Sverige har DNB fördelat mellan sina kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö cirka 400 anställda inom den svenska verksamheten.

Alla omdömen

Svensson
november 28, 2023

Rated 1 out of 5

Kortet borttaget

Är väldigt besviken över att TUI utan förvarning avslutade mitt kort pga att jag inte använt kortet på 14 mån. Har påpekat att det berodde på pandemin men de vägrar att öppna kortet trots att det gått över ett år sedan. Får ingen vettig förklaring. Har inga betalningsanmärkningar eller misskött kortet. Väldigt märkligt beteende

Mats
februari 17, 2021

Rated 2 out of 5

Aviseringsavgiften förstör allt

Inte nog med räntan på över 15%, man tar också 25kr varje månad under tiden man delbetalar. Även vid e-faktura. Det är jäkligt girigt

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: DNB Bank ASA, filial Sverige (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516406-0161

Adress: Regeringsgatan 59, 111 56, Stockholm

Telefon: 08-695 17 45

E-post: tuicard@cardservice.se

Finansinspektionen: DNB Bank ASA, filial Sverige (fi.se)

Kortvillkor: TUI Card kortvillkor

Öppettider

Måndag: 08:00 – 16:00

Tisdag: 08:00 – 16:00

Onsdag: 08:00 – 16:00

Torsdag: 08:00 – 16:00

Fredag: 08:00 – 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför