Omdöme av Betalo App: Info om avgifter & bonus hos Betalo

Allt du behöver veta om appen Betalo som gör det möjligt att betala räkningar med kreditkort.

I den här artikeln får du lära dig allt om hur det går till att betala sina räkningar hos Betalo, samt vilka regler och villkor som gäller.

Vad är Betalo?

Betalo är ett företag vars tjänst möjliggör att betala fakturor och göra banköverföringar med kreditkort från Visa, Mastercard och American Express. Företaget erbjuder tjänster både till privatpersoner och företag. Betalo grundades år 2012 och har idag över 100 000 användare i Sverige.

Något som är värt att notera med Betalo är att de även möjliggör att du kan använda deras tjänster med betal- och debetkort. Det gör till exempel inte deras konkurrent Billhop.

Vilket är det bästa kreditkortet för Betalo?

OKQ8 Visa är det bästa kreditkortet för Betalo. Anledningen är att serviceavgiften (0,3 %) är mindre eller lika stor som bonusintjäningen (0,3 – 0,6 %). På grund av den reducerade avgiften kan du alltså tjäna pengar på att nyttja kortet när du betalar räkningar och fakturor hos Betalo.

Vad kostar det att använda Betalo?

Det kostar mellan 0 – 2,5 % av faktura- eller överföringsbeloppet när du använder Betalo. Serviceavgiften för Visa- och Mastercard-kort ligger på 1,9 %, och för American Express-kort gäller en serviceavgift på 2,5 %. Ränta tas sällan ut från dag 1, så oftast kan du nyttja dina räntefria dagar.

Med det sagt är det viktigt att du kollar upp om just ditt kreditkort tar ut ränta från dag ett eller inte när du använder Betalo. För de kort som tar ut ränta vid dag ett för Betalo-transaktioner får du betala ungefär en månads ränta på beloppet innan fakturan kommer.

Då kreditkort ofta har 15 – 18 % i årsränta tillkommer alltså en kostnad på ca 1,25 – 1,5 % av fakturabeloppet för dessa kort.

Exempel på vad det kostar att betala fakturan hos Betalo

Kreditkort Faktura på 500 kr Faktura på 1 000 kr Faktura på 3 000 kr Faktura på 5 000 kr
Visa och Mastercard (1,9 %) 9,5 kr 19 kr 57 kr 95 kr
Amex (2,5 %) 12,5 kr 25 kr 75 kr 125 kr
OKQ8 Visa (0,3 %) 1,5 kr 3 kr 9 kr 15 kr
Tabell 1. Kostnader för att betala fakturor via Betalo.

Bonus och cashback vid användning av Betalo

Du får ofta samma bonus som du hade fått vid ett vanligt köp om du betalar dina räkningar eller gör saldoöverföringar med Betalo. Värt att notera är att du nästan aldrig tjänar pengar på att betala räkningar hos Betalo, då bonusen (ofta 0,5 till 1 %) sällan överstiger avgiften (ofta 1,9 till 2,5 %).

För en komplett lista med kort som erbjuder bonus och/eller cashback, besök bonuskort.

Serviceavgiften är lägre hos Betalo hos vissa partnerkort

 1. Santander Mitt Kort +: Serviceavgiften ligger på 0 procent.
 2. OKQ8 Visa Kreditkort: Serviceavgiften är endast 0,3 procent.
 3. Wasa Kreditkort: Serviceavgiften ligger på 0,5 procent.
 4. Nordea First Kreditkort: Serviceavgiften ligger på 0,7 procent.
 5. Lån & Spar Bank MasterCard: Serviceavgiften är 1 procent.

Exempel på serviceavgifter för att betala räkningar hos Betalo

Kreditkort Serviceavgift
OKQ8 Visa kreditkort 0,3 %
Bank Norwegian kreditkort 1,9 %
Collector Easyliving 1,9 %
Coop Mastercard 1,9 %
Collector Easyliving 1,9 %
Easycard 1,9 %
Komplett kreditkort 1,9 %
Lunar 1,9 %
MoreGolf Mastercard 1,9 %
PFC Kort 1,9 %
Preem Mastercard 1,9 %
Remember flex 1,9 %
Supreme Card Classic 1,9 %
Supreme Card Gold 1,9 %
Supreme Card Woman 1,9 %
Supreme Card World 1,9 %
Ikano kort 1,9 %
Swedbank kreditkort 1,9 %
Amex Platinum 2,5 %
Amex Gold Card 2,5 %
SAS Amex Classic 2,5 %
SAS Amex Elite 2,5 %
SAS Amex Platinum 2,5 %
Amex Blue 2,5 %
Tabell 2. Serviceavgifter för olika kreditkort vid betalning av räkningar via Betalo.
Hitta det bästa kortet

Fördelar och nackdelar med Betalo

4 fördelar

 1. Du kan samla bonus med utvalda kort, såsom OKQ8 Kreditkort.
 2. Du kan betala räkningar till både plusgiro och bankgiro.
 3. Du kan föra över pengar till utlandet och till ditt bankkonto.
 4. Det fungerar med alla svenska konto- och kreditkort.

4 nackdelar

 1. För icke-partnerkort tillkommer en serviceavgift på minst 1,9 %
 2. Du kan inte betala dina räkningar via Betalo.se. Du måste alltid använda dig av appen.
 3. Inget stöd finns för autogiro eller e-fakturor.
 4. Serviceavgiften är i princip alltid högre än bonusbeloppet.

5 steg för att betala räkningar hos Betalo

 1. Ladda ner Betalo-appen via Betalos webbsida. Betalo finns tillgängligt för både iOS och Android.
 2. Logga in i appen med mobilt Bank-ID.
 3. Uppge din e-postadress och ditt telefonnummer.
 4. Lägg till de kreditkort du vill kunna betala räkningar från.
 5. Fyll i fakturauppgifterna, likt OCR-nummer och bankgiro. Tryck därefter på det kort som du vill betala dina räkningar med.

Rekommenderad läsning

Vanliga frågor

Finns det någon rabattkod för Betalo?

Det finns inga rabattkoder för Betalo, då det är gratis att ladda ner och använda appen. Den transaktions- eller serviceavgift som Betalo tar ut kan inte sänkas med en rabattkod. De priser som uppges på Betalos webbsida är således fasta och kan inte ändras med en förmånskod.

Vad sägs om Betalo på Flashback?

Betalo har ett gott rykte på Flashback, där de beskrivs som ett företag att lita på. Denna plattform jämförs ofta med konkurrenten Billhop på forumet. Det påpekas frekvent att Billhop har en kostnad som är högre jämfört med Betalo, vilket är anledningen till att Betalo är mer populärt på Flashback.

Är Betalo ett seriöst företag?

Betalo är ett seriöst betalinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn. De driftar sina servrar enligt de riktlinjer som OWASP satt upp. Det betyder att de använder sig av moderna tekniska tjänster för att förbättra säkerheten på sidan, till exempel Mobilt Bank-ID.

Har Betalo en app?

Ja, Betalo erbjuder en app för Android och iOS. Betalo för Android fungerar på enheter som Samsung, Nokia, LG och Oppo. Betalo för iOS fungerar i sin tur på iPad- och iPhone-enheter. Båda av apparna är gratis att ladda ner i respektive appbutik, och de uppdateras regelbundet av Betalo.

Fungerar Amex-kort hos Betalo?

Kort utfärdade av Amex fungerar utmärkt tillsammans med Betalo. Notera att serviceavgiften ligger på 2,5 % för American Express-kort, vilket är mer än de 1,9 % som gäller för de flesta Visa- och Mastercard-kort som finns hos Betalo.

Fungerar Coop kreditkort hos Betalo?

Coops kreditkort fungerar utmärkt med Betalo. För Coops kreditkort ligger serviceavgiften idag på 1,9 procent. Det är mindre än för Amex-kort, men mer än vad den varit tidigare Transaktionsavgiften var tidigare 0 %, vilket gjorde att många nyttjade Coop med Betalo för att tjäna bonuspoäng.

Fungerar Nordeas kreditkort hos Betalo?

Nordeas kreditkort fungerar perfekt med Betalo. Serviceavgiften för Nordeas kreditkort ligger på 0,7 % av fakturabeloppet, vilket är lite jämfört med andra kreditkort. Notera att den sänkta avgiften inte gäller för Nordea First-kreditkort som har en avgift på 1,9 % av fakturabeloppet.

Måste jag betala en avgift för att använda Betalo?

Du behöver inte betala någon avgift för att ladda ner Betalo-applikationen eller för att lägga till ditt kreditkort. Betalos fasta kostnad ligger på 0 kr, men det tillkommer alltid en transaktionsavgift på mellan 0 och 2,5 % när du betalar räkningar eller gör en saldoöverföring med Betalo.

Alla omdömen

Per Forsberg
mars 20, 2023

Rated 1 out of 5

0 stjärnor

Uruselt!! har försökt att få ut mina friskvårdspengar i snart 3 månader. Lägger in det kort jag har för överföring med kort nr. och datumm, klickar iväg o sedan händer ingenting! Längs upp i vänstra hörnet står det “lägg till kort” me nannars en helt tom sida.

Detta är mina friskvårds pengar som jag baraska ha tillbaka. Det går inte att ringa och prata med ngn, bara mail vilket inte har löst problemet. Detta ska lösas omgående!

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

William är en av grundarna till Kreditkortguiden, och arbetar både som skribent och redaktör på hemsidan. Han har tidigare arbetslivserfarenhet som privatekonomisk rådgivare.


SENAST UPPDATERAD: 20 december, 2022

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför