recension cover
Sidan innehåller annonser

Revolut Standard

 • Inget valutapåslag
 • Gratis kontantuttag
 • Växla pengar gratis
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 0 kr

Räntefritt:

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Revolut Standard

KORTFATTAT

Kortet Revolut Standard passar bra för dig som vill genomföra kostnadsfria köp och uttag i utländsk valuta, samt överföra pengar i liten utsträckning.

Revolut Standard ger dig möjligheten att varje månad ta ut 2 000 kronor i kostnadsfria kontantuttag. De tillämpar även 0 % valutapåslag utöver interbankräntan när du gör inköp i utländska valutor. Detta gör att du med fördel kan använda kortet för att undvika avgifter på semestern.

Med kortet har du även möjlighet att växla valutor och ädelmetaller till låga avgifter, köpa aktier courtagefritt och överföra pengar internationellt till bra villkor. Det är däremot värt att notera att villkoren är begränsade i relation till systerkorten Revolut Premium och Revolut Metal.

Kortet är inte ett kreditkort, utan ett debetkort – vilket gör att det inte går att låna pengar med det.

Hur bra är Revolut Standard?

Bonus & förmåner
Ingen bonus
Dåligt
Resa & utomlands
Inga avgifter för kortanvändande
Bra
Försäkring
Inga försäkringar ingår
Dåligt
Avgifter & ränta
Saknar i stort sett avgifter
Utmärkt

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst Inget krav
Anställningsformer Inget krav
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta -
Effektiv ränta -
Max kreditgräns 0kr
Räntefria dagar -
Lägsta månadsbet. -
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift -
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 % (under 2 000 kr/mån)
Korttyp Visa eller Mastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Revolut Standard

En stor fördel med Revolut är att de har låga krav för beviljande. I och med att kortet inte är utrustat med kredit så behöver de heller inte göra någon kreditupplysning. I och med det är deras enda krav att du är över 18 år gammal.

Om du uppfyller deras krav och vill ansöka så:

 1. Följer du denna länk för att påbörja ansökningsprocessen
 2. Registrera ett konto med ditt telefonnummer
 3. Verifiera ditt konto genom en identitetskontroll
 4. Ansök om ditt Revolut Standard-kort
 5. Kortet skickas ut och anländer inom normalt 9 arbetsdagar

Hur Revoluts kort fungerar

Revolut Standard är ett prepaid debetkort, du kan alltså inte nyttja kortet för att delbetala dina utgifter som med ett kreditkort (läs mer här). De pengar som är kopplade till kortet sätter du själv in till ditt Revolut-konto, och när du betalar med så dras även pengarna därifrån. Du behöver däremot inte nyttja ditt Revolut-kort för att överföra pengar med kontot – det funkar alldeles utmärkt utan kortuppgifter.

Allting sköts digitalt

Revolut är precis som konkurrenten N26 ett internetbaserat företag, därför sköts alla kort- och kontorelaterade ärenden genom deras applikation via din smartphone. I appen gör du allt ifrån att ansöka om kortet, se över dina transaktioner, föra över pengar och chatta med kundsupporten som är öppen dygnet runt (på engelska).

Appen finns tillgänglig både för iPhone och Android, och heter ‘Revolut’ både i App Store och Google Play.

Visa eller Mastercard

Baserat på ett antal faktorer såsom geografisk placering avgör om ditt kreditkort blir antingen ett Visa eller ett Mastercard. Det innebär att kortet i övrigt fungerar precis som ett vanligt bankkort, och kan användas i princip överallt.

När det kommer till Visa vs Mastercard är det ingen skillnad i funktion, utan båda betalnätverken upplevs i praktiken som detsamma.

Fördelar

 • Kostnadsfria kontantuttag upp till 2 000 kr per månad
 • Inget valutapåslag för över 150 olika valutor
 • Gratis att växla valutor
 • Handla kryptovalutor och ädelmetaller
 • Handla aktier utan courtage-avgift
 • För över pengar internationellt utan kostnad
 • Krävs inte kreditupplysning för att ansöka om kortet

Nackdelar

 • Ingen reseförsäkring ingår med kortet
 • Ingen kredit på kortet – delbetalning går inte
 • Ingen bonus för de inköp som du gör
 • Kundsupporten talar endast engelska
kreditkort istället?

Kredit & avgifter

Ett Revolut standard-konto saknar årsavgift, däremot tillkommer det en utsändelseavgift för kortet. Utsändelseavgiften ligger på 5 pund (GBP) för standardleverans, och 20 pund (GBP) för expressleverans.

Utöver det så kostar det 0,01 % / 12 av marknadsvärdet i förvaltningsavgift per månad när du har valutor eller tillgångar på ditt konto. Ett innehav på motsvarande 10 000 SEK kostar alltså ungefär 8 öre/månad.

Bonus

Revolut Standard medför ingen möjlighet till bonus på inköp.

Alternativt: Revoluts exklusiva metallkort

Revolut Metal

Cashback och utökade förmåner

Med Revolut Metal får du upp till 1 % cashback på allt du handlar, samt utökade förmåner i jämförelse med standard-kortet. Exempelvis får du fria kontantuttag upp till 8 000 kr per månad, bättre växlingskurser, samt obegränsat antal courtagefria aktieköp. Med kortet ingår det även flera reseförmåner såsom en reseförsäkring och tillgång till flygplatslounger.

Försäkring

Det ingår inte några försäkringar med Revolut Standard-kortet.

Reseförmåner

Med Revolut Standard-kortet så inget det inte någon reseförsäkring. Du har däremot möjlighet att lägga till samma reseförsäkring som gäller för Premium och Metal-medlemmar för en extra avgift. Kostnaden blir då 1 pund (GBP) per dag. I och med smart geolocation-teknologi så kommer appen att känna av när du är utomlands och endast debitera dig för den perioden.

Om du är ute efter ett kort med generös reseförsäkring och bonuspoäng på inköp är Marginalen Traveller ett kort att titta närmre på.

Inga avgifter för transaktioner i utlandet

Med ditt Revolut Standard kort så kan du använda ditt kort helt utan avgifter under semestern. Med kortet har du nämligen fria kontantuttag upp till 2 000 kr per månad, och därefter 2 % i avgift av uttagssumman med en minimiavgift på 10 kr per uttag.  Valutapåslag med kortet är 0% under 10 000 kr per månad (interbankräntan används) för över 150 olika valutor, därefter 1 % av växlingssumman.

Vill du istället ha ett kreditkort utan valutapåslag (med alla förmåner ett kreditkort medför) så rekommenderar vi Collector EasyLiving.

Fördelar för växling, valutor och överföringar

Revoluts signum är att erbjuda växling, handel och överföring av pengar över hela världen till så låga avgifter som möjligt. Även med gratisversionen Revolut Standard har du därför tillgång till flera förmånliga tjänster.

Växla valutor och tillgångar till låga avgifter

Genom ditt Revolut Standard-medlemskap så har du möjlighet att växla flera olika typer av valutor och tillgångar till låga avgifter. Bland annat ingår 30 st länders valutor såsom dollar, pund, svensk och norsk krona, japansk yen, samt fem av de största kryptovalutorna, silver och guld.

Notera att om du växlar för ett värde av mer än 10 000 kr per månad, så tillkommer det en användaravgift på 0,5 %-enheter för resterande växlingar.

Kostnaden för att växla med Revolut ser ut enligt följande:

Typ av valuta eller tillgång Växlingsavgift vardagar Växlingsavgift helgdagar
De fiat-valutor som ingår Ingen avgift 1 %
Thailändsk/ukrainsk valuta 1 % 2 %
De 5 kryptovalutor som ingår 2,5 % 2,5 %
Guld eller silver 1,5 % 2,25 %

Tre köp av aktier utan courtage i månaden

Med ditt Revolut Standard-avtal har du möjlighet att köpa aktier för så lite som 1 dollar, hos fler än 850 tillgängliga företag genom appen. Varje månad har du även 3 köp helt utan courtage, varefter det kostar 1 pund (GBP) för varje köp du gör.

En gratis överföring utanför Europa varje månad

Du har möjlighet att göra en gratis överföring utanför SEPA-regionen (som inkluderar 36 av Europas 44 länder) varje månad. Efter det tillkommer det en avgift på 6 kronor per överföring.

Övrigt

Säkert betalningssystem via Revolut

När du använder ditt Standard Revolut-kort för att betala så skyddas du av Revoluts avancerade säkerhetssystem för bedrägerier. Genom appen möjlighet att frysa och öppna ditt kort närsomhelst, stänga av blipp och magnetbetalningar, samt sätta upp olika betalgränser.

Med kortet kan du även aktivera platsbaserade betalningar, vilket gör att kortet endast kan användas i närheten av din mobiltelefon. Skulle det mot förmodan Revolut upptäcka några misstänksamma transaktioner så kommer de att frysa ditt kort för att skydda mot bedrägerier.

Betala med virtuella engångskort

För dig som prioriterar säkerhet högt har du möjlighet att använda virtuella Revolut-kort. När du använder ett virtuellt kort så genereras det ett nytt digitalt kort, med ett unikt kortnummer för varje betalning du gör. Efter betalningen så försvinner sedan kortet, och du kan skapa ett nytt för nästa köp. Med virtuella kort så minskar du risken för att någon bedragare kommer över dina kortuppgifter.

Kontaktlösa betalningar med din smartphone

Genom att koppla upp ditt Revolut Standard till Apple eller Google Pay, har du möjlighet att utföra kontaktlösa betalningar genom din mobiltelefon. För att aktivera ditt kort för mobilbetalningar så laddar du ner den betalapp som passar din smartphone och lägger till kortet i appen.

Sätt upp mål för dina utgifter

Med Revoluts budgetplanerare har du möjlighet att sätta upp mål för hur mycket pengar du ska göra av med. Tjänsten kräver endast att du skriver in hur mycket pengar du önskar spendera varje månad, och skapar sedan en individuell budget för varje dag. I appen kan du senare följa upp hur det går med din budget, och se var du lägger mest pengar.

Skänk pengar till välgörenhet

Med Revolut-appen har du möjlighet att donera pengar till välgörenhet, utan något krav på minsta belopp. Varje gång du skänker pengar så kan du också vara säker på att 100 % av det som du skänkt går till välgörenhetsorganisationen, utan några mellanhandsavgifter.

Vanliga frågor

⏱ Hur lång tid tar ett att få kortet utskickat?

I dagsläget tar det upp till 9 arbetsdagar för att få ett standardkort utskickat. Om du däremot betalar för expressutsändelse tar det istället upp till 4 arbetsdagar.

❓ Vad gör jag om jag tappar bort mitt kort?

Om du tappar bort ditt kort kan du enkelt beställa ett nytt kort via appen. Kostnaden för det nya kortet är 55 kronor per ersättningskort, samt utsändelseavgiften.

❓ Hur kommer jag i kontakt med Revolut?

De är tyvärr lite svåra att få tag på. Deras telefonsupport är endast en robot. För att tala med en människa gäller det att chatta via appen, eller skriva allmänna frågor på Facebook eller Twitter. En av nackdelarna med Revolut tyvärr.

Om Revolut

REVOLUT LTD är ett finans- och techbolag som grundades i juli 2015. Företaget fokuserar på att erbjuda smidiga och digitala betallösningar, och är kända för att ta ut låga avgifter när du handlar i valutor och för över pengar. Under 2019 hade Revolut fler än 1 596 anställda, och företaget växer i en väldig takt. Revolut är en typ av internetbank, där du har ett konto och sedan kopplat du deras debetkort till ditt konto. I dagsläget erbjuder Revolut inga kreditkort, men däremot väldigt många flexibla tjänster för överföringar och växling av valuta.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 maj, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: REVOLUT LTD (allabolag.se)

Organisationsnummer: 502081-9487

Adress: 4th Floor, 7 Westferry Circusm London, E14 4HD, UK

Telefon: +44 (0)203 322 83 52

E-post: feedback@revolut.com

Finansinspektionen: REVOLUT BANK UAB (fi.se)

Kortvillkor: Revolut Standard kortvillkor

Öppettider

Måndag: Öppet dygnet runt

Tisdag: Öppet dygnet runt

Onsdag: Öppet dygnet runt

Torsdag: Öppet dygnet runt

Fredag: Öppet dygnet runt

Lördag: Öppet dygnet runt

Söndag: Öppet dygnet runt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför