recension cover
Sidan innehåller annonser

Circle K Mastercard

 • Rabatt på drivmedel
 • 0 kr i årsavgift
 • Bonus på alla inköp
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 400 000 kr

Räntefritt: 60 dagar

Kortet är tyvärr inte tillgängligt

Kortet är tyvärr inte tillgängligt

Circle K Mastercard

KORTFATTAT

Circle K Mastercard är ett bensinkort utan årsavgift som passar bäst för dig som ofta tankar hos Circle K.

Med deras kort får du 0,3 % eller 1 % i bonus på i stort sett alla dina inköp. Bonusen på 1 % aktiveras när du tankat 1 000 liter/år eller mer. Samtidigt ger kortet mellan 15 – 25 öre rabatt på drivmedel som tankas på bensinstationer i Circle Ks regi.

Circle K kortet har sitt huvudfokus på de som åker mycket bil i vardagen. Däremot är det viktigt att man som kortinnehavare handlar mycket hos just Circle K – annars finns det bättre lämpade kreditkort.

Hur bra är Circle K's kort?

Bonus & förmåner
Godkänd rabatt på drivmedel och bonus på inköp
Bra
Resa & utomlands
Godkända försäkringar och avgifter
Bra
Försäkring
Ett basutbud med några tillägg
Bra
Avgifter & ränta
Sticker inte ut från andra kreditkort
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 100 000 kr
Anställningsformer Ej arbetslös
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 15,00 %
Effektiv ränta 16,08 %
Max kreditgräns 400 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Lägsta månadsbet. 3 % (inget min. belopp)
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift 35 (0 kr med e-faktura)
Valutapåslag 2 %
Uttagsavgift 3 %, minst 35 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Circle K's betalkort

För att bli godkänt ett Circle K mastercard krävs det att du:

 • Har en årsinkomst på minst 100 tkr före skatt
 • Är över 18 år gammal
 • Inte har några betalningsanmärkningars
 • Har en anställning

 Uppfyller du dessa krav ansöker du om kortet genom att:

 1. Börja med att gå till ansökningsformuläret för Circle K Mastercard. Ansökan tar bara ett par minuter.
 2. Ange dina personuppgifter och svara på ett par enkla frågor om din ekonomi.
 3. Välj en kreditgräns mellan 5 000 – 100 000 kr. Notera att du maximalt kan beviljas 20 % av din årsinkomst. Ansöker du om en för hög gräns så blir man nekad, vilket meddelas med ett brev om varför det inte gick och eventuellt en begäran om underlag så de kan ändra bedömningen.
 4. Välj om du vill beställa ett extrakort direkt. I så fall måste du även ange din partners personuppgifter i ansökan.
 5. Blir din ansökan godkänd kommer Circle K höra av sig via SMS eller post för att be dig välja en PIN-kod. Så fort du valt en PIN-kod börjar kortet produceras. Väljer du ingen kod inom 5 dagar skickas istället kortet och en slumpmässig PIN-kod ut i separata försändelser via post inom 1-2 veckor.

Hur Circle K Mastercard?

Likt de flesta andra kreditkort sammanställs föregående månads köp på en faktura. Därefter kan man antingen justera hela skulden, alternativt delbetala mot ränta.

Hantera kortet med appar

Som innehavare till ett Circle K kort får du tillgång till SEBs egna app Spendwise. Utöver vardagliga tjänster som att se köp, hålla koll på fakturor och kontrollera, ditt saldo erbjuder appen betydligt mer funktioner. Faktum är att appen för närvarande har ett snittbetyg på 4,6/5 i App Store, där den enligt utsago är bättre än de flesta andra appar för privatekonomi idag!

För att hålla koll på din bonus krävs däremot att du laddar ner Circle K-appen. Där kan du även se dina inköp inom Circle K och ta del av exklusiva erbjudanden. Vill du inte ladda ner appen kan du även ta reda på din bonus genom dessa sätt:

 • Kolla på ditt kvitto när du handlar hos Circle K
 • Fråga i Kassan
 • Läsa av den i de e-postutskicken du får från Extra Club
 • Se det under Mina sidor när du loggar in på Circlek.se

Ta en paus med två betalningsfria månader

Genom Circle K’s kort erbjuds två, dock ej efter varandra efterföljande, betalningsfria månader. Det kan vara en bra funktion om man av någon anledning skulle halka efter fakturorna och behöver lite hjälpa att komma ikapp igen.

Notera att en betalningsfri månad inte innebär en kostnadsfri månad. Vid betalningsfria månader skjuts räntekostnader och avgifter fram till nästkommande faktura, medans man slipper amorteringen.

Fördelar

 • Saknar årsavgift och är därmed “gratis”
 • Bra rabatt på drivmedel (15 eller 25 öre/l)
 • Två betalningsfria månader
 • Tankförsäkring & självriskeliminering för hyrbil utomlands
 • Tillgång till exklusiva erbjudanden & rabatter
 • Hantera kreditkortet i en synnerligen uppskattad app

Nackdelar

 • Högt valutapåslag
 • Inga extraordinära försäkringar
 • Högt satt mål för att nå 1 %-cashbackbonusen och hinna nyttja den
Ute efter ett bensinkort?

Kredit & avgifter

När du ansöker om ett Mastercard från Circle K kan du välja en kreditgräns mellan 5 000 – 100 000 kr. Varje månad skickar Circle K en faktura som visar den minsta betalningen. Den minsta betalningen är 3 % av kreditkortets saldo + ränta på betalningar som är äldre än de 60 räntefria dagarna + eventuell aviseringsavgift. Väljer man autogiro eller E-faktura slipper man däremot aviavgiften på 35 kr/månad.

Den nominella räntan på kortet är bunden till 15 % och den effektiva räntan blir 16,08 %.* Räntan är varken ovanligt hög eller låg för ett kreditkort.

En fördel med kreditkortet är att det saknar årsavgift, och är på så vis vad man kallar ett gratiskort.

* Räkneexempel för en effektiv ränta på 16,08 % baseras på ett scenario med 20 000 kr i saldo, avbetalt på 12 månader via E-faktura. Avbetalningen i exemplet sker via annuitet utan att räntefria dagar utnyttjas. Månadskostnaden för exemplet är 1 805 kr vilket ger en total lånekostnad på 21 662 kr.

Så blir du beviljad ett Circle K Mastercard

Till skillnad från vad som aviseras på hemsidan erbjuder Circle K en maxkredit på 400 000 kr. För att få den kreditgränsen behöver man dock kontakta deras kundtjänst. Det beviljar aldrig en kredit som överstiger 20 % av den sökandes årsinkomst.

Här är ett par exempel på vilken månadsinkomst som krävs:

Månadslön Maximal beviljad kredit
10 000 kr 24 000 kr
20 000 kr 48 000 kr
30 000 kr 72 000 kr
40 000 kr 96 000 kr
41 667 kr 100 000 kr
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Skulle man ansöka om en kreditgräns som de inte kan bevilja skickar de ut en förklaring via post varför man nekats. I dessa fall erbjuder de dig ofta att skicka in ytterligare underlag så de kan ändra sin bedömning. I många fall handlar det om den senaste lönespecifikationen eller ett arbetsgivarintyg.

Bonus & rabatt

Eftersom att Circle K är ett bensinkort innebär det att det både finns rabatter och bonusar relaterat till tankning. Här går vi igenom alla bonusar & prisavdrag för kortet.

Bonus på inköp

Det viktigaste är att man som kortinnehavare får 0,3 % i bonus/återbäring på de flesta inköp.* Däremot får man ingen cashback på inköp av drivmedel, vilket beror på att de redan ger minst 15 öre rabatt/l på detta (på bemannade bensinstationer).

Bonusen kan däremot öka till 1 % på inköp. Den förhöjda bonusnivån aktiveras automatiskt när man som kund tankat minst 1 000 liter drivmedel hos Circle K under ett år.

Bonusperioden påbörjas den dagen du tecknat kortet och gäller fram till ett år efter det. Detta innebär att man tidigt under året måste nå 1 000 liter för att hinna nyttja den förhöjda bonusnivån, då man börjar om från 0 nästa period igen.

Utbetalning direkt på kontot

Med Circle K’s bensinkort slipper du krångliga bonusshoppar och poängsystem. Bonusen konverteras till riktiga pengar och sätts in direkt på kortkontot.

Maximera värdet av bonusen

För att maximera värdet av kortet krävs det alltså att man når den högsta bonusnivån så snabbt som möjligt. För att komma dit inom 6 månader krävs det att man tankar strax under 40 liter/vecka. Om bilen står stilla på helgerna översätts det i att man på vardagar bör köra cirka 16 mil i hushållet om dagen. Det är såklart enklare att nå 1 000 l/år är om en eventuell partner använder ett extrakort för att tanka – då räknas båda kortens tankande till samma pott.

*Circle K ger inte bonuspoäng på tobak, spel, drivmedel, kontantuttag och inköp från konkurrerande bensinkedjor i Sverige.

Rabatt på drivmedel

Oavsett om du väljer bensin, diesel, E85 eller biogas ger Circle-K dig 15 öre rabatt per tankad liter. Under de första sex månaderna ger de till och med lite extra – 25 öre/liter i avdrag.

Rabatten låter inte så stor, men antas ett bensinpris på 15 kr/l innebär 15 öre prisavdrag en rabattering med 1 % – vilket är en hög bonusnivå för kreditkort.  Den förhöjda drivmedelsrabatten på 25 öre per liter motsvarar 1,66 %, vilket är väldigt bra i jämförelse med bonusnivåer på kreditkort.

Ett kort som ger ännu bättre drivmedelsrabatt är Preem Mastercard som alltid ger 25 öre/liter på bemannade stationer, och 10 öre/liter på obemannade.

Alternativ: Det bästa bensinkortet

OKQ8 Visa

Bonus på alla inköp

För dig som är intresserad av ett bensinkort rekommenderar vi istället OKQ8 Visa. Förutom att OKQ8 har flest bensinstationer i Sverige (ca dubbelt så många som Circle K) har även kortet bättre förmåner. För drivmedel ger kortet 20 öre/liter i rabatt på bemannade stationer och 5 öre/liter på obemannade stationer. Dessutom ges 0,3 – 0,6 % i bonus på övriga köp, 2 % i bonus på köp på OKQ8-stationer och 0,75 % i tillgodoränta på insatta pengar.

Försäkringar

Försäkringsgivaren för Circle K-kortets reseförsäkring är Moderna Försäkring, vilket är ett bolag som många kortutgivare använder för kortförsäkringar.

Den kompletterande reseförsäkringen gäller om resan påbörjas från den plats där kortinnehavaren bor/arbetar och betalas minst till 75 % med kreditkortet. Kompletterande betyder i det här fallet att den endast gäller om det finns en underliggande hemförsäkring eller annan reseförsäkring som täcker i första hand. Kortet innehåller dessa försäkringar:

Avbeställningsskydd

Ger ersättning med högst 15 000 kr per försäkrad (eller högst 45 000 kr per kort) vid skada eller dödsfall som förhindrar genomförandet av resan.

Feltankningsförsäkring

Om du skulle tanka fel drivmedel ersätter försäkringen upp till 5 000 kr. Ersättningen täcker i första hand självrisken för din befintliga bilförsäkring och därefter kostnaden för sanering av bensintanken och bärgning till närmaste verkstad.

Bagageförsening

Ersätter 1 000 kr per försäkrad (högst 4 000 per kort) för skäliga merkostnader vid bagageförsening på mer än 6 timmar. Vid 48 timmar har man rätt till ytterligare 2 000 kr (högst 8 000 kr per kort) under samma förutsättningar.

Självriskeliminering

Om något händer med t ex bilen eller hemmet medans man är bortrest täcker kortförsäkringen självrisken på bil- eller hemförsäkring. Gäller även hyrbil, vilket vi förklarar närmare i nästa avsnitt.

Olycksfall

Täcker upp till 1 000 000 kr (500 000 kr för 65 år+) för olycksfall utomlands. Ersättning för skada bedöms utifrån graden av invaliditet, där t ex 20 % invaliditet ger 200 000 kr i ersättning. För dödsfall ges 50 000 kr i ersättning per försäkrad.

Betalskydd – Tillägg

Genom SEB Pension och Försäkring AB erbjuds en frivillig betalförsäkring mot en extra kostnad. Försäkringen täcker framförallt för ofrivillig arbetslöshet och sjukskrivning, där försäkringen går in och betalar dina kostnader för kortet tills du återgår till arbete.

Priset är 0,85 % av den för månaden utnyttjade krediten. Har du använt 20 000 av kreditutrymmet kostar försäkringen alltså 170 kr den månaden. I förhållande till andra alternativ är försäkringen väldigt dyr. Därför rekommenderar vi att avstå försäkringen och utvärdera andra alternativ om du saknar en ekonomisk buffert för att klara inkomstbortfall.

Coop Mer Mastercard

Coop Mer Mastercard

Coop Mer Mastercard

Om du inte är strikt intresserad av ett tankkort kan vi rekommendera Coop Mer kreditkort. Kortet ger dig 0,5 % i bonus på övriga köp, och upp till 5,5 % i bonus när du handlar hos Coop. Precis som för Circle K-kortet ingår det dessutom en reseförsäkring, som för Coop även inkluderar bla. Självriskeliminering för hyrbil. En stark fördel med Coop-kortet gentemot Circle K är att det ingår försäkringar på de produkter som du betalar med kreditkortet.

Reseförmåner

Detta kreditkort är inte ett utpräglat resekort, däremot anser vi att dess reseförmåner är över medel. Utöver reseförsäkringen, som är standard för alla de bästa kreditkorten, innehåller kortet även ett självriskskydd för hyrbil utomlands.

Självriskeliminering för hyrbilar är ett otroligt värdefullt moment i en reseförsäkring, eftersom du på grund av detta slipper teckna den dyra tilläggsförsäkring som biluthyrarnas försäljare ofta försöker skrämma en till att teckna.

Avgifter på resan

Med hänsyn till avgifter för valutaväxling och uttag i automat är kortet genomsnittligt. Det innebär att vi varken bedömer det som ett bra eller dåligt kreditkort vad för att ta med på utlandsresan.

Avgiften för kontantuttag är på 3 % (dock minst 35 kr), och valutaväxlingskostnaden är på 2 %.

Övrigt

Även om kortet i huvudsak är ett tankkort erbjuder kortet en hel del olika funktioner och fördelar.

Välkomsterbjudande

Alla som tecknar ett Circle K Mastercard får 25 öre/liter i rabatt på drivmedel under 6 månader. Efter sexmånadersperioden sänks rabatten till standardnivån på 15 öre per liter.

Kontaktlösa betalningar

Circle K’s Mastercard är kompatibelt med Samsung Pay. Det innebär att du på samma sätt som du blippar kortet istället kan hålla din mobiltelefon över kortläsare med stöd för NFC (vilket de flesta nya har).

För att få bonuspoäng med den här betalningsmetoden måste du däremot besöka en Circle K bensinstation och ta hjälp av personalen där. I Samsung Pay skapas nämligen ett nytt kortnummer som måste kopplas till ditt fysiska kortnummer, vilket de såklart hjälper till med. Det går vid skrivande stund inte lägga till kortnumret på deras hemsida eller via appen.

Unika erbjudanden

Alla som innehar kortet och är medlemmar i Extra Club får regelbundet unika rabatter och erbjudanden genom Circle K. Genom att logga in i appen får du tillgång till samtliga erbjudanden, men här är två erbjudanden som sticker ut:

Circle K Extra Club

Även om du inte tecknar ett Circle K kreditkort kan du ansluta valfritt kredit- eller betalkort till Circle K Extra Club. Som klubbmedlem får du 25 öre/liter rabatt i 3 månader på drivmedel när du tankar hos Circle K. Efter perioden är slut får du 15 öre prisreduktion per liter.

Utöver det får du ta del av deras stående erbjudande om var sjätte kaffe & biltvätt på köpet på deras bensinstationer. Varmkorv kostar dessutom alltid 10 kr.

Minst 10 % rabatt på boende via interhome.se

Som kortinnehavare är man garanterad minst 10 % rabatt på alla semesterhus genom interhome.se. Rabatten sträcker sig hela vägen upp till 43 % av totalpriset och inkluderar allt från stugor i alperna till lägenheter på spanska solkusten.

20% rabatt på Best Western hotel

Gäller för alla hotell i koncernen i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen och Baltikum.

Tillgång till Mastercard Priceless

Ett nätverk som är exklusivt för utvalda Mastercard-partners och dess kortägare. Ger dig tillgång till exklusiva evenemang och erbjudanden runt om i världen som gör staden extra intressant att besöka. Vad sägs om en matlagningskurs med en kändiskock eller titt bakom kulisserna i Sydneys operahus?

Vanliga frågor

❓ Är Circle K Mastercard säkert?

Eftersom kreditgivaren bakom kortet är den säkra storbanken SEB innehåller kortet en rad säkerhetsfunktioner. För att undvika att någon obehörig utnyttjar ditt kort är kortet även utrustat med Mastercard Identity Check för smidiga köp på pålitliga hemsidor. När du handlar på andra nätbutiker kan du öppna kortet temporärt med en engångskod som du får via SMS.

💳 Kan man välja PIN-kod?

Vill du välja en personlig PIN-kod görs det enkelt via Spendwise-appen eller genom att kontakta Circle K:s kundservice.

❓ Hur verifierar man sig hos Circle K?

Som hos många andra banker kan du verifiera dig både genom BankID eller med engångskod via SMS.

❌ Hur spärrar jag mitt Circle K Mastercard?

För att spärra ditt Circle K-kort kan du ringa deras spärrtjänst på 08-14 72 00 (öppet dygnet runt).

💰 Erbjuder Circle K sparande?

Tidigare har de på sitt kort erbjudit en sparränta på tillgodobelopp som sätts in på kortet. Det vill säga extrainsättningar som är större än hela den totala skulden på kreditkortet. Maxbeloppet för detta var ca 500 000 kr (50 000 USD), men på grund av låg efterfrågan från deras kunder togs möjligheten till sparande genom kortet togs bort den 1:a September 2020.

Om Circle K Sverige

Circle K grundades 1951 i USA, men anlände inte förrens 2016 till Sverige. Etableringen gick snabbt i och med att det kanadensiska bensinbolaget Alimentation Couche-Tard köpte upp Statoils svenska bensinstationer och gjorde dessa till sina egna.

Som vi alla känner till kretsar Circle Ks huvudsakliga verksamhet runt bensinstationer och tankning. De erbjuder även sidotjänster såsom uthyrning av bilar, släp och lastbilar. Deras kreditkort Circle K Mastercard är däremot ett väldigt populärt och väletablerat kort, som återfinns i många bilfantasters plånböcker runtom i Sverige. Det av den enkla anledning att det är ett bra kort för de som tankar mycket eller har en Circle K som närmsta mack.

Alla omdömen

Om författaren

Elias Bülow
Elias Bülow

Har mångårig arbetslivserfarenhet från den svenska finansbranschen och ett stor intresse för ekonomi i allmänhet.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: SEB Kort Bank AB (allabolag.se)

Organisationsnummer: 556574-6624

Adress: Stjärntorget 4, 169 74, Solna

Telefon: 08-14 71 70

E-post: circlek@sebkort.se

Finansinspektionen: SEB Kort Bank AB (fi.se)

Kortvillkor: Circle K Mastercard SEKKI

Öppettider

Måndag: 08:30 – 17:00

Tisdag: 08:30 – 17:00

Onsdag: 08:30 – 17:00

Torsdag: 08:30 – 17:00

Fredag: 08:30 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför