recension cover
Sidan innehåller annonser

Mynt Företagskort

 • Avgiftsfritt betalkort.
 • Obegränsat antal kostnadsfria fysiska och virtuella kort.
 • Automatiserad bokföring.
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: Individuellt

Räntefritt: 30 dagar

Sammanfattning av Mynt företagskort

KORTFATTAT

Mynt är ett gratis företagskort som ger transaktionsöversikt och automatiserar bokföring. Kortet passar den som vill förenkla sin utgiftshantering, men det finns liknande kort med bättre förmåner.

Mynt är ett avgiftsfritt företagskort som erbjuder obegränsat antal kostnadsfria extrakort till kortanvändare. Alla kortköp bokförs via Mynts app genom att kortinnehavare fotar sina kvitton. Kortens administratör har möjlighet att se alla transaktioner i realtid, vilket ger god ekonomisk översikt.

Mynt erbjuder även en funktion där varje anställd kan tilldelas en individuell kreditgräns. Vidare kan extrakortinnehavare grupperas i team, vilket möjliggör en kategorisering av utgifter utifrån arbetslag.

Den största nackdelen med Mynt företagskort är att det saknas ett heltäckande bonusprogram. Även om rabatter erbjuds hos utvalda aktörer är dessa förhållandevis låga. Vi rekommenderar därför istället Qred VISA som är ett företagskort med 1 % i cashback på alla kortköp.

Hur bra är Mynt företagskort?

Bonus & förmåner: 2/5
Ingen bonus eller cashback men ger 2–5 % rabatt hos utvalda företag.
Mediokert
Resa & utomlands: 4/5
Endast 1,50 % i valutapåslag, men ingen reseförsäkring ingår.
Utmärkt
Försäkring: 1/5
Ingen försäkring ingår, men företagskort inkluderar sällan försäkringar.
Dålig
Avgifter & ränta: 5/5
Inga administrativa avgifter och ingen ränta.
Exceptionellt

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst Inget krav
Anställningsformer Inget krav
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 0 % (individuellt)
Effektiv ränta -
Max kreditgräns Individuellt
Räntefria dagar 30 dagar
Lägsta månadsbet. -
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift 0 kr
Valutapåslag 1,50 %
Uttagsavgift 40 kr
Korttyp Visa
Kortfakta

Undrar du något mer?

Läs mer hos företaget bakom kortet

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Alternativ val: Qred Visa

Ett alternativ till Mynt företagskort är Qred VISA. Qred-kortet är ett avgiftsfritt kreditkort för företag som erbjuder 45 dagars räntefri kredit och 0 % i valutapåslag. Den främsta fördelen med Qred VISA är att kortet ger 1 % i cashback på alla köp. Vid delbetalning tillkommer en ränta på 23,4–35,4 %.

Så ansöker du om Mynt företagskort

Ansökan om Mynt företagskort görs på följande sätt:

 1. Gå in på Mynts hemsida och fyll i ansökningsformuläret. De uppgifter som krävs är namn på kontaktperson, mobilnummer, e-postadress, företagsnamn och bokföringssystem.
 2. Godkänn användarvillkoren och klicka på “Kom igång direkt”. Därefter genomgår ansökan en individuell bedömning och besked ges inom en arbetsdag (oftast inom 2-3 timmar).
 3. Ansök om kortkredit. När ansökan blivit godkänd görs en separat ansökan om kortkredit, varpå en kreditprövning med inkluderad UC-tagning görs på företaget ifråga. Ibland kan kompletteringar i form av kontoutdrag från de senaste sex månaderna krävas. Besked ges inom en arbetsdag.
 4. Signera kreditavtalet med BankID. När kreditansökan blivit godkänd signeras avtalet med BankID av den person som står bakom ansökan. Kortkrediten blir tillgänglig så snart kreditavtalet har signerats.

Ansökan kan även göras via telefon på telefonnummer 010 198 0300.

Fördelar

 • Inga avgifter som till exempel årsavgift eller aviavgift.
 • Möjlighet att lägga till flera användare.
 • Automatiserad bokföring genom integration till bokföringstjänster.
 • Obegränsat antal kostnadsfria extrakort och virtuella kort.
 • Översikt över alla utgifter i realtid.
 • Möjlighet till individuella kreditgränser hos extrakortsinnehavare.
 • Ger tillgång till obegränsad kredit.
 • Högre beviljandegrad än hos traditionella storbanker.
 • Snabbt svar vid ansökan om kortet.
 • Smidig översikt över transaktioner, saldo och rabatter via app.
 • Låg valutaväxlingsavgift på 1 %.
 • Cashback och rabatter hos utvalda partners.

Nackdelar

 • Inga kortförsäkringar ingår.
 • Inget bonusprogram ingår.
 • Inga reseförmåner ingår.
 • Ingen möjlighet att aktivera Apple/Google/Samsung Pay.
Hitta det bästa kortet

Mynt i jämförelse med liknande kort

I tabellen jämförs villkor för Mynt företagskort, Qred VISA och Pleo företagskort.

Företagskort Mynt Qred Pleo
Årsavgift 0 kr 0 kr 0–9 360 kr
Ränta 0 % 23,4–35,4 % 0 %
Kreditgräns Individuell 2 000 000 kr 0 kr
Antal räntefria dagar 30 45 0
Försäkringar Inga Inga Inga
Valutaväxlingsavgift 1,50 % 0 % 1,8 %
Individuella kreditgränser Ja Nej Ja
Antal kostnadsfria extrakort Obegränsat 20 st 2 st
Tabell 1. Jämförelse mellan Mynt och andra företagskort.

Ränta och avgifter för Mynt företagskort

Följande avgifter tillkommer vid användande av Mynt företagskort:

 • Ränta: 0 %. Mynt företagskort är ett betalkort och erbjuder således inte delbetalning. Hela fakturans belopp måste betalas innan förfallodatum. Vid försenad betalning tillkommer en dröjsmålsränta på 2 %.
 • Årsavgift: 0 kr. Mynt företagskort har ingen årsavgift.
 • Aviavgift: 0 kr. Ingen aviavgift tillkommer hos Mynt företagskort.
 • Uttagsavgift: 40 kr per uttag. Uttagsavgiften är densamma vare sig uttaget görs i Sverige eller utomlands.
 • Valutapåslag: 1,5 %. Valutaväxlingsavgiften hos andra kredit- och debetkort ligger i regel på 1,5–2 %, men kan i vissa fall vara så hög som 4 %. Mynt företagskort har alltså lägre valutapåslag än vad de flesta kontokort har.

Räntefria dagar

Mynt företagskort har inga räntefria dagar eftersom kortet är ett så kallat betalkort. En faktura kan således inte delbetalas. Därav förekommer inte heller något minimibelopp att betala. Kortinnehavare har 30 dagar på sig att betala fakturan innan en dröjsmålsränta på 2 % tillkommer på kreditskulden.

Den räntefria perioden appliceras från och med inköpsdatum för respektive köp. Det ger kortinnehavare lite tidsfrist vad gäller betalning av de inköp som görs med kortet. Antal räntefria dagar skiljer sig beroende på kortutgivare, men svenska kreditkort har i regel 45–60 räntefria dagar.

Krav för att få Mynt företagskort

För att bli beviljad Mynt företagskort måste företag uppfylla följande krav:

 • Företaget måste vara ett registrerat aktiebolag.
 • Den person som står som borgensman för kortet måste vara minst 18 år.
 • Företaget måste genomgå en kreditupplysning vid ansökan om kredit.

Mynt företagskort har relativt låga krav jämfört med andra företagskort Specificerade inkomstkrav för kortet saknas och det finns inga generella bestämmelser kring huruvida betalningsanmärkningar accepteras eller inte. Mynt hänvisar till att varje ansökan genomgår en individuell bedömning.

Kreditgräns hos Mynt Företagskort

Den lägsta kreditgräns ett företag kan bli beviljad hos Mynt är 5 000 kr, medan övre kreditlimit saknas. Mynt sätter varje kreditgräns individuellt då varje ansökan genomgår en individuell bedömning. Den kreditlimit som tilldelas bestäms utifrån företags behov, önskemål och återbetalningsförmåga.

Att företagskort saknar övre kreditlimit är förhållandevis vanligt, i synnerhet hos storbanker där marknadsförd övre kreditgräns ofta saknas.

En ansökan om utökad kredit kan göras genom Mynts app eller via inloggning på hemsidan. I regel tar det cirka en dag att få besked om huruvida den önskade kreditgränsen har blivit godkänd eller inte. Ibland kan det krävas kompletterande uppgifter i form av kontoutdrag från de senaste sex månaderna.

Bonus, cashback och belöningar hos Mynt företagskort

Mynt företagskort erbjuder rabatter på 2–5 % hos utvalda företag, till exempel Matsmart, Webbhallen och Dustin. Vilka rabatter som erbjuds uppdateras kontinuerligt i en lista som finns att hitta i appen eller via inloggning på hemsidan.

Kortinnehavare får sedan cashback för de rabatterade köp som gjorts hos utvalda samarbetspartners. De rabatter som erbjuds är kopplade till produkter och tjänster som anses användbara för företag, till exempel teknik, kontorsutrustning och fika.

Flera andra företagskort, till exempel Qred VISA och företagskorten från American Express, ger cashback eller bonus på på samtliga kortköp. Vid önskan om ett kort med bra cashback eller bonus finns det således bättre alternativ än Mynt företagskort.

Kortförsäkringar som ingår

Mynt företagskort erbjuder i nuläget inga kortförsäkringar.

Övriga förmåner

Mynt app

Via Mynts app kan användare se sina transaktioner och aktuella saldo, spärra kort och ta del av rabatter hos utvalda aktörer. Användare kan fota sina kvitton för respektive köp, vilka vidarebefordras till ett integrerat bokföringssystem. Mynts app kan laddas ner i Appstore eller i Google Play.

Så fungerar Mynt företagskort

När en betalning görs med Mynt företagskort får kortinnehavaren en notis via kortets app och blir ombedd att fota kvittot för köpet. Denna information skickas sedan vidare till kontots administratör som godkänner och exporterar köpet till det bokföringssystem som används.

Användare av Mynt företagskort blir tilldelade en personlig inloggning till Mynts app och hemsida. Via inloggningen får kortinnehavare översikt över sina köp och sitt saldo. Inloggningen ger även tillgång till en spärrfunktion av kort.

Administratören av Mynt företagskort har översikt över alla individuella köp i realtid. Det är även administratören som kan sätta individuella kreditgränser, gruppera anställda i team och exportera inköpen direkt till bokföringssystemet.

Handläggning och svarstid

Innan en ansökan görs bör den sökande säkerställa att ansökningskraven uppfylls. För att ansöka om Mynt företagskort måste den sökande vara minst 18 år gammal och företaget vara ett registrerat aktiebolag. Ansökan görs genom att fylla i ett formulär på företagets hemsida.

Först ansöker du om att bli kund hos Mynt och därefter om kortkredit. Alla ansökningar behandlas manuellt och svar ges inom en arbetsdag (oftast inom 2–3 timmar). I vissa fall kan komplettering i form av kontoutdrag krävas vid ansökan om kortkredit.

Leveranstiden för det fysiska kortet är 2–5 arbetsdagar. Virtuella kort ges däremot tillgång till omedelbart efter att ansökan har beviljats.

Vanliga frågor

Hur många extrakort kan jag få och vad kostar dessa?

Mynt företagskort utfärdar obegränsat antal kostnadsfria extrakort, vilket är en stor fördel för verksamheter med många anställda. Dessutom ingår tio stycken virtuella kort per företag. Vid behov kan fler virtuella kort erhållas utan extra kostnad.

Hur spärrar jag Mynt företagskort?

För att spärra Mynt företagskort loggar du in i appen eller på hemsidan och klickar på “freeze”. Kortet kan spärras av både enskilda användare och kortets administratör. Mynt företagskort kan också spärras genom att kontakta kundtjänst via e-post eller telefon.

Vilken inkomst krävs för att jag ska bli beviljad Mynt företagskort?

Mynt har inga specifika inkomstkrav utan gör en individuell bedömning utifrån varje ansökan.

Har Mynt företagskort årsavgift?

Nej, Mynt företagskort har ingen årsavgift. Betalkortet är helt avgiftsfritt, förutsatt att krediten betalas inom de 30 räntefria dagarna. Därefter tillkommer en dröjsmålsränta på 2 %.

Kan jag aktivera Apple/Google/Samsung pay på Mynt företagskort?

Nej, i nuläget går det inte att aktivera Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay på Mynt företagskort. Mynt planerar dock att implementera denna funktion under år 2022.

Hur ansöker jag om Mynt företagskort?

Du ansöker om Mynt företagskort genom att fylla i ansökningsformuläret på Mynts hemsida. Ansökningar behandlas manuellt och besked ges alltid inom en arbetsdag (oftast inom 2-3 timmar). Fysiska kort anländer hem till dig inom 2–5 arbetsdagar. Virtuella kort kan användas så snart ansökan godkänns.

Hur aktiverar jag Mynt företagskort?

Mynt företagskort aktiveras genom att du scannar din QR-kod i appen. QR-koden och instruktioner medföljer i förpackningen som kortet levereras i. Mynt företagskort kan även aktiveras genom att slå in den kod som står på baksidan av varje kort. Varje enskilt kort måste aktiveras separat.

Hur bra är Mynt företagskorts kundtjänst?

Mynt har en välfungerande chattfunktion på hemsidan där svar ges inom några minuter. Ibland kan det dock vara svårt att komma i kontakt med kundtjänst via telefon. Mynt kan även kontaktas via mejl eller genom att fylla i ett frågeformulär på hemsidan.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 7 juli, 2024

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Mynt AB (allabolag.se)

Organisationsnummer: 559100-8874

Adress: Vasagatan 28, 111 20 Stockholm

Telefon: 010 198 0300

E-post: info@mynt.se

Finansinspektionen: Mynt AB (fi.se)

Kortvillkor / SEKKI: Mynt Användarvillkor

Öppettider

Måndag: 08:00 – 17:00

Tisdag: 08:00 – 17:00

Onsdag: 08:00 – 17:00

Torsdag: 08:00 – 17:00

Fredag: 08:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför