recension cover
Sidan innehåller annonser

Qred Visa Kreditkort (företagskort)

 • 1 % cashback på alla inköp
 • Helt avgiftsfritt
 • Upp till 45 räntefria dagar
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 2 000 000 kr

Räntefritt: 45 dagar

Sammanfattning av Qred Kreditkort

KORTFATTAT

Qred VISA företagskort är ett komplett kreditkort för både små och mellanstora företag. Kortet är helt avgiftsfritt och ger upp till 1 % cashback på alla köp, och är enligt oss det bästa företagskortet 2023.

Qred företagskort är det enda kreditkortet i Sverige som erbjuder cashback till företagare. Med kortet får du hela 1 % tillbaka på varje köp du gör. Till skillnad från många andra kort erbjuds dessutom räntefria dagar (upp till 45 stycken).

Trots cashbacken har kortet varken årsavgift, valutapåslag eller faktureringsavgift (vid betalning via e-postfaktura). Den enda kostnaden som tillkommer är ränta vid utnyttjad kredit. Räntan sätts individuellt utifrån ett spann på 1,95 – 2,95 % i månadsränta (23,4 – 35,4 % i årsränta).

Hur bra är Qred Företagskort?

Bonus & förmåner
5/5: 1 % i cashback på varje köp
Exceptionellt
Resa & utomlands
4/5: 0 % i valutapåslag men ingen reseförsäkring.
Utmärkt
Försäkring
4/5: Försäkring ingår ej, men företagskort har sällan det.
Utmärkt
Avgifter & ränta
4/5: Inga administrativa avgifter men förhållandevis hög ränta.
Utmärkt

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst Inget krav
Anställningsformer Inget krav
Bet. anmärkningar Tillåtet
Kreditvillkor
Ränta 23,4 - 35,4 %
Effektiv ränta -
Max kreditgräns 2 000 000 kr
Räntefria dagar 45 dagar
Lägsta månadsbet. 10 % (lägst 500 kr)
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift 30 kr (0 kr med e-faktura)
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift -
Korttyp Visa
Kortfakta

Undrar du något mer?

Läs mer hos företaget bakom kortet

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Qred Visa

Nedan hittar du processen för hur du ansöker om Qreds företags-kreditkort:

 1. Gå till Qreds ansökningsformulär.
 2. Fyll i organisationsnummer för ditt bolag.
 3. Fyll i personnummer för den som ska stå personlig borgen för kortet. Fyll i e-mailadress och telefonnummer.
 4. Godkänn villkoren och gå vidare.

När du gått igenom samtliga steg görs en kreditbedömning av både borgensmannen och bolaget. Qred kontaktar dig sedan för att följa upp hur det gått och be om eventuella kompletteringar.

Fördelar med Qred Kreditkort

 • Upp till 45 räntefria dagar på varje köp.
 • 1 % cashback på varje inköp.
 • Ingen årsavgift eller fakturaavgift.
 • Högre beviljandegrad än traditionella storbanker.
 • Snabbt svar vid ansökan.
 • Möjlighet att lägga till fler användare och få fler kort (gratis).
 • Inget valutapåslag vid köp i utländsk valuta.
 • Hög maximal kreditgräns (2 000 000 kr).
 • Enkelt att få översikt via appen.

Nackdelar med Qred Kreditkort

 • Förhållandevis hög ränta vid delbetalning.
 • Ingen möjlighet att hantera kvitton.
Kreditkort för privatpersoner

Ränta & avgifter för Qred Kreditkort

Nedan hittar du avgifter Qreds kreditkort:

 • Ränta: 23,4 – 35,4 % (1,95 – 2,95 % per månad).
 • Årsavgift: 0 kr.
 • Avi-avgift: 30 kr för pappersavi, 0 kr för e-postfaktura.
 • Uttagsavgift: kontantuttag ej möjligt.
 • Valutapåslag: 0 % (visas växlingskurs tillämpas).

För en kortanvändare som använder epostfaktura är Qreds kort helt kostnadsfritt att använda.

Räntefria dagar

Qreds kortfakturor skickas ut den sista varje månad och har 14 dagar till förfallodatum, vilket ger kortet upp till 45 räntefria dagar. Eftersom många företagskort är antingen debet- eller betalkort är de räntefria dagarna en unik funktion, vilket företagare exempelvis kan nyttja för att förbättra sitt kassaflöde.

Om fakturan inte betalas i sin helhet tillkommer ränta på den utgående skulden efter fakturan förfallodatum. Har inte minimumbeloppet betalas tillkommer även en dröjsmålsränta på 2,5 % per månad.

* Qred VISA har en ränta på 23,4 – 35,4 % och en administrationsavgift på 0 kr (via e-faktura). För en skuld på 20 000 kr som återbetalas likt ett annuitetslån under 12 månader (utan några räntefria dagar) till räntan 23,4 % blir den effektiva räntan 26,08 %. Månadskostnaden blir 1 885 kr och den totala kostnaden 2 625 kr.

Krav för att få Qred kreditkort

För att ha möjlighet att bli beviljad Qreds kreditkort behöver minst en bolagsman gå i personlig borgen för krediten. Borgensmannen behöver vara myndig, och bör sakna anmärkningar och skulder hos kronofogden. I övrigt har Qred inga krav på bolagsålder, bolagsform eller omsättning.

Det innebär att även du som nyligen startat företag eller inte blir beviljad kredit hos en storbank har god chans att bli beviljad ett kreditkort hos Qred.

Handläggning och kreditbedömning

För aktiebolag gör Qred en kreditupplysning via UC på bolaget, medan en kreditupplysning via Creditsafe används för alla andra bolagsformer, samt för bolagsmän och borgensmän. Utöver informationen i kreditupplysningen tittar även Qred på flera mjuka värde.

Exempel på mjuka värden som undersöks är:

 • Om du har skickat in kompletterande information såsom affärsplan.
 • Om du har godkänt en kontoskrapning (tillgång till kontoutdrag).
 • Om ditt företag har en hemsida.
 • Hur du presenterar dig och ditt företag i ansökan.

Precis som vid ett traditionellt bankmöte spelar presentationen av företaget och dess bolagsmän alltså roll vid ansökan. För att maximera chansen att bli beviljad och ge förutsättningar för så bra villkor som möjligt vill du därför ha företagets image i åtanke när du ansöker.

Svarstid

Qred har en manuell men snabb handläggningsprocess för sitt kreditkort. Efter att du skickat in ansökan får du svar inom en timme (under kontorstid, 08.00–17.30 mån–fre). Blir du beviljad tar det 3–4 bankdagar att få hem kortet efter att du och eventuella medsignerare signerat avtalet med BankID.

Kreditgräns för Qred kreditkort

När du ansöker om Qreds kreditkort får du en kreditgräns mellan 10 000 – 2 000 000 kr. Kreditlimiten sätts individuellt utifrån borgensmannens och företagets kreditvärdighet. Vanligtvis hamnar nystartade företag i det nedre spannet, medan större etablerade bolag kan hamna i det övre spannet.

Jämfört med andra kreditkort erbjuder Qred en ovanligt generös kreditlimit. Många konkurrerande företagskort är inte ens kreditkort, utan debet- eller betalkort utan någon kreditlimit överhuvudtaget. För den som vill ha tillgång till en revolverande företagskredit passar således Qred kort bra.

Cashback hos Qred Kort

Qreds kreditkort erbjuder 1 % cashback på köp som genomförs med kortet, vilket är mer än något annat företagskort. Till skillnad från andra företagskort gäller cashbacken inte bara hos utvalda partners (såsom bensinstationer), utan på samtliga köp.

Cashbacken dras av på fakturan, vilket i praktiken innebär att om du exempelvis handlat för 10 000 kronor behöver du endast betala 9 900 kr på fakturan. Det gör att du i praktiken kan spara in pengar genom att använda Qreds kreditkort med cashback istället för att betala med konventionella betalningsmetoder.

Reseförmåner med Qred kreditkort

De köp som genomförs med Qred kort görs till växlingskursen Visa tillämpar. Utöver det tas inget valutapåslag, vilket de flesta andra företagskorten gör (vanligtvis runt 1–2 %). Det gör att företagare som ofta köper varor och tjänster i utländsk valuta kan spara in 1–2 % på varje köp (utöver cashbacken).

Utöver det slopade valutapåslaget erbjuder Qred inga ytterligare reseförmåner såsom reseförsäkring eller lounge-access. Det är dock ovanligt att företagskort erbjuder sådana förmåner, och kan därför inte ses som en nackdel.

Försäkringar hos Qred kreditkort

Qred kreditkort erbjuder inga reseförsäkringar eller andra skydd. Till skillnad från kreditkort till privatpersoner är det dock ovanligt att sådana försäkringar erbjuds hos företagskort. Att Qred-kortet inte inkluderar några skydd är därför ingen större nackdel.

Övriga förmåner hos Qred kreditkort

App

Du kan enkelt hantera ditt Qred kreditkort gnome Qredappen. I appen kan du bland annat se vilka utlägg du gjort, sätta gränser och spärra kortet. Appen finns att ladda ner både i Appstore och på Google Play. Mer om appen hittar du på Qreds hemsida.

Betala fakturor

Med Qred företagskort kan du både genomföra kortbetalningar och betala fakturor. Fram till augusti 2022 kostar det ingenting att betala fakturor med Qred kreditkort. Från och med augusti kommer det dock tillkomma en avgift på 2,5 % för fakturabetalningar via Qred.

Qred är det enda kortet i Sverige som tillåter kortinnehavare att både få cashback och betala räkningar med kreditkortet avgiftsfritt samtidigt. Vanligtvis tar kortutgivaren ut en avgift på mellan 1–3 % för att tillåta kortanvändare att betala fakturor med kreditkort.

Vanliga frågor

Var hittar man pinkoden till sitt Qred kreditkort?

Du kan se din pinkod för ditt Qred VISA i Qred-appen. För att ta fram pinkoden går du till kortsidan, klickar på kortet och sedan klickar du på “visa din PIN-kod”.

Hur ansöker jag om Qred kreditkort?

För att ansöka om Qred kreditkort kan du antingen fylla i formuläret via hemsidan eller ringa in till kundtjänsten och ansöka via telefon.

Kan man betala fakturor till utländska bolag med Qred kreditkort?

Nej, du kan endast betala fakturor till företag som innehar ett Bankgiro med Qreds kreditkort.

Hur gör man för att spärra Qred kreditkort?

För att spärra Qred kreditkort kan du antingen gå in via appen och klicka på “ändra kortinställningar” och sedan “Blockera kort”, alternativt ringa kundjtänsten på 020-150 333. Om kortet blockeras via appen spärras det endast tillfälligt, och för att spärra det permanent behöver du ringa kundtjänsten.

Hur aktiverar jag Qred kreditkort?

För att aktivera Qred kreditkort behöver du ladda ner appen. Du kan ladda ner den antingen via Appstore eller på Google Play. När appen väl är nedladdat trycker du på “Aktivera mitt kort”, och skriver in de fyra sista siffrorna i kortnumret.

Erbjuder Qred kreditkort extrakort?

Ja, Qred erbjuder upp till 15 extrakort utan någon extra kostnad.

Stöder Qred kreditkort Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay?

Nej, just nu stöder inte Qred VISA varken Apply Pay, Google Pay eller Samsung Pay. Qred släpper dock nya funktioner och uppdateringar varje månad, så det är inte omöjligt att det introduceras i framtiden.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Qred AB (allabolag.se)

Organisationsnummer: 559008-9800

Adress: Tulegatan 15, 113 53 Stockholm

Telefon: 020-150 333

E-post: support@qred.se

Finansinspektionen: Qred AB (fi.se)

Kortvillkor: Qred Kreditkort

Öppettider

Måndag: 08:00 – 17:30

Tisdag: 08:00 – 17:30

Onsdag: 08:00 – 17:30

Torsdag: 108:00 – 17:30

Fredag: 08:00 – 17:30

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför