recension cover
Sidan innehåller annonser

Resurs World (fd. Supreme Card World)

 • 1 % i bonus på köp
 • Loungetillgång och concierge
 • Räntefria delbetalningar
card

Årsavgift: 1 068 kr

Högsta kredit: 200 000 kr

Räntefritt: 60 dagar

Resurs World (fd. Supreme Card World)

KORTFATTAT

Resurs World är ett premiumkort med hög bonus och flexibla betalningsalternativ som passar bra för dig som har en hög spendering varje månad och vill tjäna mycket bonuspoäng.

Med Resurs World tjänar du 1 bonuspoäng (bonusvärde ca 1 %) för varje krona du betalar med kreditkortet, vilket är dubbelt så mycket som för Supremes systerkort Resurs Gold och Woman.

Precis som de andra Resurs-kreditkorten har du tillgång till räntefria delbetalningar samt två betalningsfria månader per år.

Trots att reseförsäkringen som ingår inte är heltäckande så inbegriper kortet flera andra reseförmåner för kreditkortet såsom tillgång till lounge på flygplatser, samt kostnadsfri concierge service.

Resurs World ger dig även flera övriga förmåner såsom möjlighet att spara pengar till förmånlig sparränta, rabatt på försäkringar hos Solid samt SMS-kvitton på dina större inköp.

Hur bra är Resurs World?

Bonus & förmåner
Hög bonus på alla inköp
Utmärkt
Resa & utomlands
Lounge & Concierge men höga avgifter
Utmärkt
Försäkring
Endast reseförsäkring ingår
Dåligt
Avgifter & ränta
Hög års- och aviavgift
Mediokert

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 100 000 kr
Anställningsformer Fast arbete/pension
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 0 - 17,32 %
Effektiv ränta 5,83 - 23,59 %
Max kreditgräns 200 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Lägsta månadsbet. 5 % (lägst 150 kr)
Avgifter
Årskostnad 1 068 kr
Aviseringsavgift 39 kr
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 2,97 %, minst 35 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Undrar du något mer?

Läs mer hos företaget bakom kortet

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Resurs World

Börja med att dubbelkolla att du uppfyller minimumkraven för kreditkortet innan du ansöker. För Resurs World (fd. Supreme Card World) är det en månadsinkomst på minst 8 300 kr före skatt, att du inte har några anmärkningar och är över 18 år gammal.

 1. Gå till ansökningsformuläret för kreditkortet
 2. Fyll i önskad kredit och dina personuppgifter
 3. Acceptera villkoren och klicka på ansök
 4. När du ansökt görs en UC och du får svar omedelbart
 5. I vissa fall behöver du kontakta Resurs bank för att komplettera med information såsom lönespecifikationer och arbetsgivarintyg
 6. Signera ansökan med hjälp av bank-id
 7. När ansökan är beviljad och eventuella kompletteringar är inskickade och bekräftade av Resurs skickas kortet ut
 8. Kortet är hemma hos dig inom normalt 5 bankdagar

Hur kortet fungerar

Resurs World är ett kreditkort från Mastercard, och går därför att använda i princip hela världen. När du handlar med ditt World-kreditkort sammanställs dina köp på en månadsfaktura som regelbundet postas hem till dig, med en månads eftersläpning efter köpen.

Om du inte vill betala allting på en gång kan du likt andra kreditkort delbetala din kortskuld. Vad som är unikt för Resurs kort är däremot att du själv väljer betalningstakt – 3, 6 eller 20 månader. Valet görs genom att betala in något av de tre förtryckta beloppen på din månadsfaktura. Beroende på vilket val som görs för månaden så är ränta mellan 0 till 17,32 %. Mer om detta i avsnittet om kortets kredit och avgifter.

Utöver dessa delbetalningsalternativ kan du flytta över enskilda köp till en separat faktura. Detta görs genom att kontakta kundtjänst eller genom att logga in på internetbanken.

Betalningsfri månad

Genom att följa villkoren för kreditkorten och sköta dina inbetalningar har du rätt att utnyttja två betalningsfria månader varje år (dock inte två månader i rad). När du använder en betalfri månad flyttas räntor och administrationsavgifter fram till nästa månad och kortfaktura. Därmed slipper du att betala något den aktuella månaden.

Betala räkningar med kreditkortet

Det går bra att betala dina räkningar med ditt Resurs World, vilket gör det möjligt att inte bara betala oförutsedda kostnader på internet och i kortterminaler. Kostnaden för räkningsbetalningar är 1 %, vilket motsvarar bonusvärdet per spenderad krona. Detta innebär att du går plus minus noll om du betalar dina räkningar med kortet.

Sköt dina korttjänster digital

Genom att ladda ner appen ‘Resurs Bank’ (finns tillgänglig för både iPhone och Android), alternativt logga in via “Min Sida” kan du få överblick över ditt kortanvändande samt sköta de flesta inställningar för ditt kort. Bland annat har du möjlighet att se din betalningshistorik, dina aktuella och historiska avier, nyttjad kortkredit, saldo på bonuskontot, spärra ditt kort och ansöka om höjd kreditgräns.

Fördelar

 • Hög bonusersättning på alla dina kortköp
 • Lounge-tillgång på resan
 • Concierge service världen över
 • Upp till 60 dagar utan ränta på dina inköp
 • Betalningsfria månader
 • Smidiga alternativ för delbetalning
 • Förmånlig sparränta hos Supreme Spar

Nackdelar

 • Hög årsavgift på närmare 1 000 kr
 • Svag reseförsäkring & inga köpförsäkringar
Intresserad av betalkort?

Kredit & avgifter

Med Resurs World har du möjlighet att få en kreditgräns på 10 000–200 000 kronor. Kreditlimiten väljs i samband med att du ansöker om kreditkortet. Om du inte beviljas beloppet du ansökt om, beviljas istället det högsta möjliga gräns Resurs anser dig klara av.

Kostnaden för Resurs World är 89 kronor i månaden, vilket motsvarar en årsavgift på 1 068 kronor. För delbetalning av fakturor tillkommer det även en administrationsavgift på 39 kronor, vilken går att undvika om du återbetalar samtliga fakturorna i dess helhet. Varje köp med kortet är upp till 60 dagar räntefritt innan det tillkommer kostnader för delbetalning.

Som tidigare nämnt delbetalar du din kreditskuld genom att varje månad välja amorteringsplan. I exemplet nedan har vi listat de delbetalningsalternativ som finns, samt deras kostnader för en använd kredit på 20 000 kronor.

Kostnader 3 månader 6 månader 20 månader
Uppläggningsavgift 0 kr 97 kr 0 kr
Administrationsavgift 39 kr 39 kr 39 kr
Årsränta 0 % 0 % 17,32 %
Effektiv ränta 3,56 % 5,83 % 23,59 %
Månadsbetalning 6 706 kr 3 372 kr 1 198 kr
Totalt att betala 20 117 kr 20 331 kr 23 948 kr

Som räkneexemplet visar är det generellt sett billigare att betala av så mycket som möjligt av skulden månads. Nackdelen är såklart att månadsbetalningen blir hög.

Var däremot uppmärksam att de räntefria delbetalningarna inte är kostnadsfria. För små belopp kan den effektiva räntan bli väldigt hög på dem också. Exempelvis ger en nyttjad kredit på 5 000 kronor en effektiv ränta 14,92 % på 3 månader, samt 25,33 % på 6 månader.

Flytta över köp på separat faktura

Om du vill flytta över ett separat köp på en egen faktura går detta att göra med ditt Resurs World. Exempelvis om du har haft en oväntad större utgift, som en ny tvättmaskin, går det att flytta över endast det köpet på en separat delbetalning och faktura.

Utöver de delbetalningsalternativen som finns tillgängliga för fakturabetalningar så tillkommer det i dessa fall ytterligare fyra alternativ.

Nedan hittar du prisuppgifter för dessa betalningar, beräknat för ett kreditbelopp på 25 000 kr.

Kostnader 10 mån avbetalning 12 mån avbetalning 24 mån avbetalning
Uppläggningsavgift 0 kr 195 kr 295 kr
Admin.-avgift / mån 39 kr 39 kr 39 kr
Årsränta (rörlig) 12,36 % 0 % 7,96 %
Effektiv ränta vid kredit på 25 000 kr 16,82 % 5,01 % 13,29 %

Bonus

Varje gång du använder ditt Resurs World får du 1 bonuspoäng per spenderad krona. Till skillnad från många andra kreditkort gäller detta även för kontantuttag, när du betalar räkningar och gör överföringar. Dina poäng kan sedan användas i Resurs poängshop, där bonusvärdet motsvarar cirka 1 % av den spenderade kronan, vilket är en hög bonusersättning för kreditkort med bonus.

Bonuspoängen tilldelas ditt bonuskonto månaden efter att du har intjänat dem och är giltiga i 3 år från intjäningstillfället.

Intjänade poäng baserat på spendering

I nedanstående räkneexempel kan du se hur mycket bonuspoäng du kan tjäna beroende på hur mycket du betalar med kortet varje månad.

Inköp / månad med kortet Poäng per år Bonusens värde i kr
15 000 kr 180 000 poäng 1 800 kr
20 000 kr 240 000 poäng 2 400 kr
25 000 kr 300 000 poäng 3 000 kr

Precis som räkneexemplet visar har du alltså möjlighet att tjäna in årskostnaden och mer därtill genom att använda kreditkortet flitigt.

Fler sätt att tjäna bonuspoäng

Förutom att använda kortet för vardagsinköp har du möjlighet att tjäna bonus på fler sätt:

 • Välkomstbonus när du skaffar kortet: När du blivit beviljad ditt Resurs World får du en välkomstbonus på 10 000 bonuspoäng.
 • 25 000 poäng för att rekrytera en kompis : Om du bjuder in en kompis att testa Resurs kort får både du och din kompis 25 000 poäng om din väns ansökan blir beviljad.
 • 2 poäng per krona på drivmedel: När du handlar drivmedel hos bensinstationen din-X får du dubblerad poäng upp till 2 poäng per inköpskrona.

Alternativ: Ett mycket populärt kreditkort

Bank Norwegian Mastercard

Rese- och bonuskort utan årsavgift

Med Bank Norwegians kreditkort får du både bonus på alla köp du gör, samt reseförmåner såsom en heltäckande reseförsäkring och 0 kr kontantuttag – utan att behöva betala någon i årsavgift. Kortet ger dessutom väldigt hög bonus när du handlar på Norwegian Airlines och dess samarbetspartners, vilket gör att du kan få så mycket som 20 % i bonus på det du köper.

Försäkring

Det ingår endast en kompletterande reseförsäkring med Resurs World. Vid intresse går det däremot att teckna ett dyrt betalskydd via Resurs Bank, mot en extra kostnad.

Betalförsäkring (tillägg)

I samarbete med Solid Försäkring erbjuder Resurs en betalförsäkring, som är ett inkomstskydd vid ofrivillig arbetslöshet och sjukskrivning. Försäkringen börjar efter 30 dagars arbetslöshet eller sjukskrivning betala din ränte- och amorteringskostnad för kreditkortet i upp till 12 månaders tid. Skulle du gå bort så betalas ett engångsbelopp upp till 50 000 kronor ut.

Betalförsäkringen kostar 0,77 % av din utestående skuld i månaden, vilket blir 154 kronor i månaden för en skuld på 20 000 kr. Försäkringen är mycket dyr jämfört med värdet den skapar och är således inget vi rekommenderar.

Reseförmåner

Resurs World ger dig en kompletterande reseförsäkring för både kortinnehavaren och dess familj när du betalar minst 75 % av resans totalkostnad med kreditkortet.

Försäkringen täcker endast resor som kostar minst 1 000 kr per person och som varar i upp till 45 dagar i sträck.

Jämfört med andra kreditkorts reseförsäkringar, i synnerhet kreditkort som ligger i samma prisklass som Resurs World, så är försäkringen ovanligt svag. Anledningen är att den framförallt inte täcker för lika många typer av händelser och skador, samt att ersättningsbeloppen är lägre. Exempelvis får du med EuroCard Platinums reseförsäkring både högre ersättningsbelopp, samt ytterligare försäkringar såsom självriskeliminering för hyrd moped eller bil, resestartskydd, bilbärgning och vägassistans, samt ersättning vid dödsfall eller medicinsk invaliditet.

Nedan kan du se de typer av skador/händelser som försäkringen täcker för, samt deras ersättningsbelopp.

Försäkringsmoment Max ersättning / försäkrad Max ersättning / kort
Avbeställningsskydd 20 000 SEK 60 000 SEK
Transportmedel försenat 4h 800 SEK 5 000 SEK
Bagage försenat 6h 1 000 SEK 5 000 SEK
Bagage försenat 48h 2 000 SEK ytterligare 10 000 SEK ytterligare
Självriskskydd bilförsäkring 10 000 SEK -
Självriskskydd hemförsäkring 10 000 SEK -
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Tillgång till Lounge på flygplatsen

Med ditt Resurs World har du möjlighet att koppla av i loungen innan din flygresa genom prioritetsprogrammet LoungeKey. I flygplatsloungen kan du njuta av gratis bekvämligheter såsom dryck, tilltugg, Wi-Fi, sköna sittplatser och tidningar. Med kreditkortet får du fyra gratisbesök per år, och du är även välkommen att bjuda med en gäst. Efter dina fria besök kostar det 30 USD per besök.

Concierge service

Som innehavare av ett Resurs World har du möjlighet att använda deras exklusiva concierge service för att boka resor, hotellrum, restaurang- och nattklubbsbesök, arrangemang, olika typer av budtjänster och mycket mer. I jämförelse med andra kreditkort som har conciergeservice har Resurs World en relativt låg årsavgift. De flesta andra kort med denna tjänst kostar minst 1 500 kronor per år.

Tjänsten är tillgänglig världen över mellan måndag och lördag från 08:00 – 20:00. Kostnaden för tjänsten är 0 kronor, och du betalar endast för de produkter och tjänster som du köper genom tjänsten.

Kreditkortsavgifter utomlands

När du använder kortet utomlands så tillkommer det förhållandevis höga avgifter. Kostnaden för kontantuttag är 2,97 % av uttaget belopp, dock som lägst 35 kronor per uttag. För köp i utländsk valuta tillkommer det även ett valutapåslag på 1,97 %. På grund av dessa avgifter bör du utvärdera att använda ett separat kreditkort med lägre avgifter för dina uttag och betalningar utomlands.

Övrigt

Vilket är kreditkort bäst av Resurs World och Gold?

Med Resurs World får du en högre bonus och fler förmåner (t ex lounge-access och concierge service) fast till en högre årskostnad. Om du med kortet spenderar 164 600 kronor per år eller mer kompenserar den ökade bonusnivån hos World-kortet för den högre årskostnaden. Vi rekommenderar därför Resurs World om du förväntas spendera mer än 164 600 kronor per år, eller ca 13 717 kronor i månaden med kreditkortet.

Nedan kan du se hur vi har räknat:

Resurs Gold Resurs World
Årskostnad - 245 kronor - 1068 kronor
Bonusvärde om du spenderar 164 600 kronor på ett år + 823 kronor + 1 646 kronor
Summa av kostnader och intäkter + 578 kronor + 578 kronor

Sparkonto via Supreme Spar

Med ditt Resurs World får du exklusiv tillgång till sparkontot Supreme Spar. På insatta pengar får du 0,9 % i årsränta på upp till 500 000 kronor. Sparkontot har inget lägsta belopp för insättning, och är täckt av den statliga insättningsgarantin.

SMS-kvitton på dina inköp

Varje gång du med ditt Resurs World gör ett köp på över 500 kronor får du ett SMS-kvitto skickat till din mobiltelefon. Det hjälper dig att snabbt märka om ditt kreditkort används för oavsiktliga transaktioner, så att du kan spärra det omgående.

Reducerat pris hos Solid Försäkring

Hos Resurs Banks egna försäkringsbolag Solid Försäkring har du 10 % reducerat pris på de försäkringsprodukter som de säljer. För att ta del av erbjudandet anger du rabattkoden SUPR2.

Erbjudanden och rabatter hos partners

När du väl fått ditt Resurs World kommer du ha möjlighet att genom Resurs Banks nyhetsbrev kontinuerligt ta emot exklusiva erbjudanden hos Resurs samarbetspartners. Exempelvis kan du bli erbjuden rabatt på hyrbilar, hotell och aktiviteter.

Vanliga frågor

Går det att betala klart avbetalningar i förtid?

Ja, inget av betalningsalternativen för Resurs World är på en fast avbetalningsplan med bunden ränta. Du kan därför alltid betala av extra på din kredit, alternativt lösa hela skulden i förtid utan att någon extra kostnad. Det tillkommer alltså ingen ränteskillnadsersättning.

Om du betalar in extra så minskar inte månadskostnaden, utan återbetalningstiden förkortas.

Går det att få ett extrakort?

Ja, det går att ansöka om ett extrakort till en familjemedlem om personen är över 16 år gammal och folkbokförd på samma adress som huvudkortinnehavaren. Kostnaden för ett extrakort är en engångsavgift på 50 kronor.

Var kan man använda kortet?

Resurs World är anslutet till Mastercard, vilket innebär att du kan göra trygga betalningar världen över. Det gäller både på internet och i butik – överallt där Mastercard accepteras helt enkelt.

Om kortutgivaren

Kortutgivaren för Resurs World är Resurs Bank. De är ett bankaktiebolag som specialiserar sig på kreditkort, avbetalningar, privatlån, sparkonton och företagstjänster. Företaget grundades år 1977, och finns idag i hela Norden med en omsättning över 3 miljarder, och fler än 700 anställda. Sedan 1993 äger Resurs Bank även företaget Solid försäkringar, som erbjuder flera försäkringsprodukter såsom reseförsäkringar och betalskydd för kreditkort.

På grund av Resurs breda portfölj av produkter inom lånebranschen kan de komplettera deras kreditkort med avbetalningar, försäkringar och kunskap för att göra deras kortanvändare så nöjda som möjligt.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 juli, 2024

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Resurs Bank Aktiebolag (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516401-0208

Adress: Ekslingan 9, 254 67, Helsingborg

Telefon: 0771 – 11 22 33

E-post: kundservice@resurs.se

Finansinspektionen: Resurs Bank Aktiebolag (fi.se)

Kortvillkor: Supreme Card World kortvillkor

Öppettider

Måndag: 09:00 – 17:00

Tisdag: 09:00 – 17:00

Onsdag: 09:00 – 17:00

Torsdag: 09:00 – 17:00

Fredag: 09:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför