recension cover
Sidan innehåller annonser

Paygoo Prepaid Mastercard Gift

 • Säker användning
 • Fungerar överallt
 • Anonymt
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 0 kr

Räntefritt:

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Paygoo Prepaid Mastercard Gift

KORTFATTAT

Paygoo Prepaid Mastercard® Gift passar bra för dig som är mån om säkerhet utomlands eller vill ge bort ett presentkort som kan användas överallt.

Med Paygoos förbetalda kort, vilket är ett så kallat prepaid Mastercard, bestämmer du direkt på inköpsstället vilket belopp kortet ska vara förladdat med. Kortet kan användas i hela världen där Mastercard godkänns, med undantag för i uttagsautomater. När kortets saldo är förbrukat blir kortet värdelöst.

I och med att kortet är ett förbetalt kort saknar det både försäkringar och förmåner i form av bonusar och rabatter. Det fungerar för att göra betalningar – men till höga avgifter. Uppsidan är att kortet är förbrukningsbart och i stort sett helt anonymt.

Hur bra är Paygoo Gift?

Bonus & förmåner
Kortet saknar bonus
Dåligt
Resa & utomlands
Viss säkerhet men hög valutaväxlingsavgift (4 %)
Mediokert
Försäkring
Kortet saknar försäkringar
Dåligt
Avgifter & ränta
Höga avgifter för användning
Mediokert

Kortfakta

Krav
Åldersgräns Inget krav
Lägsta inkomst Inget krav
Anställningsformer Inget krav
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta -
Effektiv ränta -
Max kreditgräns 0 kr
Räntefria dagar -
Lägsta månadsbet. -
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift -
Valutapåslag 4 %
Uttagsavgift Ej kontantuttag
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så köper du ett Paygoo Mastercard Gift

Kortet införskaffas genom att man köper det i en vanlig butik. För närvarande finns kortet i flera populära svenska butikskedjor. Pressbyrån och 7-Eleven låter dig välja saldo mellan 200 – 1 500 kr. Kortet finns även hos t ex Hemköp, Willys, Citygross och Circle K, men är då förladdat med 500 kr.

Det finns inga krav för kortet förutom att man behöver ett europeiskt mobilnummer för att aktivera kortet. Notera att det inte görs någon kreditupplysning i något skede när man köper eller använder detta kort.

Såhär går det till när du vill skaffa ett Paygoo Prepaid Mastercard Gift:

 1. Gå till en butik som säljer kortet, välj det önskade saldot i butiken och betala för kortet
 2. För att aktivera kortet måste du först skapa ett konto på Paygoo.se för att få ett kund-ID.
 3. När du fått ett kund-ID kan du antingen aktivera kortet genom “Min sida” eller genom att SMSa: AKTIVERA ‘ditt kund id’ till 72323. Så om ditt kund-ID är 12345 SMSar du ‘AKTIVERA 12345’ till det angivna numret.

Nu är ditt Paygoo Mastercard aktiverat och redo att användas.

Så fungerar Paygoo Prepaid MasterCard® Gift

I och med att kortet varken är ett betal- eller kreditkort är användningen mycket smidig och anonym. Likt alla andra Mastercard kort har du däremot ett vanligt kortnummer på 16 siffror med en CVV-kod på baksidan.

Kortet aktiveras enkelt via deras hemsida eller genom SMS – allt som behövs är ett europeiskt mobilnummer. Kortet kan användas i fysiska butiker och online (ej uttag via bankomat) överallt där Mastercard accepteras.

Paygoo Reload har en högsta gräns på 1 500 kr, vilket även innebär att kortet blir värdelöst när pengarna på kortet är spenderade. Därför är kortet perfekt att ge bort i present eller ha som pris i en företagstävling.

Fördelar

 • Tillåter helt anonym användning
 • Säker användning under semestern
 • Passar bra som present eller gåva

Nackdelar

 • Höga avgifter för vanligt användande
 • Går inte att fylla på – är ett engångskort
 • Beloppsgräns på 350 kr för onlineköp
Ute efter prepaid card?

Kredit & avgifter

Paygoo Prepaid Mastercard Gift har ingen kredit eller underliggande personligt bankkonto kopplat till sig. Maximalt saldo på ett kort är däremot 1 500 kr – större belopp än så går inte att köpa på detta presentkort. För onlinebetalningar är kortet begränsat till max 350 kr per köp.

Även om kortet saknar ränta och årsavgift finns det ett gäng avgifter kopplat till kortet. Först och främst kostar kortet 39 kr att köpa i butik. Därefter kostar alla ytterligare transaktioner med kortet 3 kr.

Presentkortet har även en månadsavgift på 15 kr som börjar gälla sex månader efter den första dragningen görs.

Ett exempel på användning

Så hur mycket kostar egentligen kortet att använda, och hur kan det översättas i ränta?

Låt oss ta ett exempel på en semester, där ett kort laddat med 1460 kr nyttjas av två personer för små inköp utomlands. Vi gör ett antagande att den genomsnittliga betalningen är på 110 kr och att man gör 12 dragningar med kortet:

 • Inköp av kortet: 39 kr
 • Aktivera/hämta PIN-kod: 5 kr
 • Betalningar: 12 x 110 = 1 320 kr
 • Valutaväxlingsavgift: 1 440 x 0.04 = 57,60 kr
 • Transaktionsavgifter: 12 x 3 = 36 kr

För att summera ger detta oss:

 • Totala inköp: 1320 kr
 • Totala avgifter: 137,6 kr
 • Total debitering: 1 457,6 kr

Av 1457,6 kr är alltså 137,6 kr avgifter – vilket motsvarar 9,4 % av spenderat belopp. Detta är såklart inte jämförbart med vad man kallar för ränta (nominell årsvis kreditränta) på något sätt, men ger oss ändå en hint om hur mycket hur det kostar att använda ett Paygoo gift card.

Skulle man ta samma exempel, fast med ett kort laddat 550 kr skulle motsvarande avgift vara 81 kr, vilket motsvarar 12,83 % av det man gjort av med. Proportionellt till kortets förbetalda saldo blir alltså dess användning dyrare. Gör man dessutom fler små dragningar (lägre genomsnittligt transaktionsbelopp) ökar avgifterna ytterligare.

Övriga kostnader

Det finns även ett par andra avgifter kopplade till kortet. Serviceavgift innefattar tjänster såsom att hämta PIN-kod på deras hemsida, kontrollera sitt saldo och få en transaktionsöversikt via SMS.

Typ av avgift Pris
Nytt kort utskickat 125 kr
Inlösen (överföring från Paygoo-kort till bank) 125 kr
Överföring mellan Paygoo-kort 15 kr
Inaktivitetsavgift (12 månader utan köp) 35 kr per månad
Serviceavgift 5 kr

Bonusinformation

Paygoo Mastercard saknar helt och hållet bonusar och andra förmåner. Det är däremot väldigt ovanligt att förbetalda kort har dessa typer av förmåner. Vill du istället ha ett bra bonuskort (speciellt för matinköp) kan vi på Kreditkortguiden rekommendera Coops Mastercard.

Alternativt val: Smidigt kort utan kredit

PFC kort (Mastercard)

Debetkort för vardagsanvändning

Om man inte behöver en kredit på sitt kort kan PFC kortet vara ett vettigt alternativ. Kortet saknar bonus, förmåner och reseförsäkring – men har inga avgifter under resan. Detta kort skulle likt Paygoo’s förbetalda kort kunna användas på resan för att slippa använda sitt ordinarie kort. Något som kan falla i den försiktige resenärens smak.

Försäkring

Även fast kortet licensieras av Mastercard är det inget Mastercard kreditkort. I och med att kortet är prepaid saknar det allt vad försäkring och bedrägeriskydd heter.

Det innebär att inköp gjorda med kortet är helt oförsäkrade och man har heller inget skydd för kortets saldo. Kommer kortet i orätta händer och någon brukar kortet finns ingen ersättning eller hjälp att hämta.

Reseförmåner

I och med att det handlar om ett förbetalt kort finns det inga reseförmåner i form av erbjudanden, rabatter eller försäkringar. Om du istället vill ha kort med schyssta reseförmåner och försäkringar rekommenderar vi Remember Flex kreditkort.

Däremot bidrar förbetalda kort såsom Paygoo Gift med säkerhet under resan. I och med att kortet är laddat med ett förutbestämt belopp är det i praktiken omöjligt att drabbas av större bedrägerier. Något som kan kännas tryggt när man använder kortet på tvivelaktiga ställen är att det enda man riskerar är saldot på kortet.

Ett annat praktiskt exempel skulle kunna vara att ha med sig kortet i badväskan en dag på stranden. Då riskerar man inte att förlora sitt ordinarie kort, men kan ändå köpa lunch, glass och annat under dagen utan att använda kontanter

Övrigt

Lär barn värdet av pengar

Kortet kan passa bra som övning för barn eller ungdomar som introduceras till en egen privatekonomi. Istället för att ge dem kontanter eller teckna ett riktigt bankkort så kan Paygoo Gift card fungerar som en introduktion.

I och med kortets begränsningar står inga större summor på spel och föräldrarna har möjlighet att hålla koll på kortets inköp.

Vanliga frågor

💳 Vilka andra kort har Paygoo?

Paygoo erbjuder även ut Paygoo Prepaid MasterCard® Reload, vilket likt kortet i denna recension går att köpa på några av de största butikskedjorna i Sverige. Förutom att även detta är ett så kallat förbetalt kort går Reload-kortet att ladda på med pengar igen samt att använda för uttag i bankomater.

⏱ Vad är fördelarna med ett Paygoo Prepaid Mastercard Gift?

Den största fördelen är att man inte kan förlora mer pengar än vad som är laddat på kortet. Därför kan det vara bra att ha med på osäkra platser eller ge till barn och yngre ungdomar. Det är även en uppskattad gåva, eftersom kortet i stort sett kan användas överallt – till skillnad från “vanliga” presentkort.

Om Paygoo

Paygoo har idag verksamhet i flera länder, bland annat i Sverige med Paygoo AB och i Norge med Paygoo AS. Företaget grundades i Norge och ingick år 2016 ett samarbete med Wirecard Card Solutions Ltd, ett företag som specialiserar sig på förbetalda kort, för att få sina kort utgivna genom dem.

Idén bakom Paygoo är enligt dem själva att vara “Bäst på användarupplevelser och innovation”. Idag är det genom att erbjuda Paygoo Prepaid MasterCard® Gift och Paygoo Prepaid MasterCard® Reload genom en mängd olika återförsäljare.

Alla omdömen

Hans
mars 23, 2022

Rated 1 out of 5

oseriöst

Hustrun fick ett kort som avskedsgåva, laddat med 200 kr. Upptäcker nu att månadsavgift dras om kortet EJ används. Dessutom avgift för att avsluta konto o få innestående saldo utbetalt. Resultat, alla pengar har gått till kortbolaget.

Om författaren

Elias Bülow
Elias Bülow

Har mångårig arbetslivserfarenhet från den svenska finansbranschen och ett stor intresse för ekonomi i allmänhet.


SENAST UPPDATERAD: 20 december, 2022

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: EML Money DAC (thebanks.eu)

Organisationsnummer: LB001994

Adress: 2nd Floor, La Vallee House Upr Dargle Rd, Bray, Co, A98 W2H9 Wicklow, Irland

Telefon: 01 07 502 421

E-post: hello@paygoo.se

Finansinspektionen: EML Money DAC (fi.se)

Kortvillkor: Paygoo Prepaid Mastercard Gift Villkor

Öppettider

Måndag: 08:00 – 17:00

Tisdag: 08:00 – 17:00

Onsdag: 08:00 – 17:00

Torsdag: 08:00 – 17:00

Fredag: 08:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför