recension cover

Paygoo Prepaid Mastercard Reload

 • Bet. anmärkningar OK
 • Enkel påladdning
 • Fungerar överallt
card

Årsavgift: 95 kr

Högsta kredit: 0 kr

Räntefritt:

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan tillhör partners som ger oss provision – det är så vi tjänar pengar. I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Paygoo Prepaid Mastercard Reload

KORTFATTAT

Paygoo Prepaid Mastercard® Reload köps som ett förbetalt kort i en butik, men kan fyllas på och användas precis som ett vanligt bankkort. Kortet passar bra för dig som inte kan få något annat kort eller av någon anledning inte vill vara kund hos en bank.

I och med att kortet är ett Mastercard kan det praktiskt taget användas i hela världen – även för internetköp. Kortet saknar däremot de grundläggande försäkringar som ingår i de flesta Mastercard och erbjuder heller inga rabatter eller andra förmåner. Avgifterna för kortet är dessutom väldigt höga.

Hur bra är Paygoo Reload?

Bonus & förmåner
Kortet har inga bonusar
Dåligt
Resa & utomlands
Höga avgifter utomlands
Dåligt
Försäkring
Ingen försäkring inkluderad
Dåligt
Avgifter & ränta
Höga avgifter vid regelbunden användning
Dåligt

Kortfakta

Krav
Åldersgräns13 år
Lägsta inkomstInget krav
AnställningsformerInget krav
Bet. anmärkningarNej
Kreditvillkor
Ränta-
Effektiv ränta-
Max kreditgräns0 kr
Räntefria dagar-
Lägsta månadsbet.-
Avgifter
Årskostnad95 kr
Aviseringsavgift-
Valutapåslag4 %
UttagsavgiftEj kontantuttag
KorttypMastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så får du tag på Paygoo Mastercard

Ett Paygoo Prepaid Mastercard Reload får du enklast tag i genom att köpa det på antingen 7-Eleven eller på Pressbyrån. Vid inköpet går det att välja ett belopp mellan 200 – 1 500 kr, du kan sedan fylla på mer på egen hand via Paygoos hemsida.

Dessa krav gäller för dig som vill skaffa kortet, det görs ingen kreditupplysning vid aktivering:

 • Ha ett svenskt personnummer
 • Ha ett europeiskt mobiltelefonnummer
 • Tillgång till ett svenskt pass eller BankID

Uppfyller du dessa krav gör du såhär för att skaffa detta Mastercard kort:

 1. Gå till en handlare som säljer kortet, välj startbelopp (upp till 1 500 kr) och betala.
 2. Aktivera kortet genom att skapa ett konto på Paygoos hemsida och bekräfta det via BankID eller genom att skicka in/ladda upp en bild på ditt pass.
 3. Därefter är det fritt fram att fylla på kortet med ytterligare medel online eller direkt hos en återförsäljare.

Fördelar

 • Smidigt att införskaffa och använda
 • Ingen kreditupplysning krävs införskaffandet
 • Tillåter att kortinnehavaren har betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • Exceptionellt höga avgifter vid regelbunden användning
 • Inga försäkringar eller reseförmåner
 • Saknar bonus för kortköp

 

Hur fungerar Paygoo Mastercard Reload?

Ett Paygoo reload kort måste laddas på igen när saldot på kortet tar slut. Utöver detta faktum går det att använda kortet som vilket annat kort som helst. Kortet accepteras på precis alla ställen där ett annat Mastercard fungerar.

Däremot finns det en del begränsningar i användningen vad det gäller påfyllningar, uttag och i du kan spendera.

Påfyllningar

Kortet har ett maximalt saldo på 500 000 kr, däremot har kortet ett flertal begränsningar för transaktioner. Den sannolika anledningen är att begränsa potentialen för att dessa kort ska användas till penningtvätt och annan bedräglig verksamhet.

Maximal påfyllning perBelopp
Dag10 000 kr
Månad45 000 kr
År360 000 kr

Uttag i bankomat

Kortet tillåter bankomatuttag till en avgift på 1,5 % + 15 kr per uttag. Något som är lite okonventionellt eftersom de flesta kort har en %-avgift eller en minsta kostnad per uttag. För uttag utomlands tillkommer dessutom en valutaväxlingsavgift på 4 %, vilket tillhör en av de absolut högsta avgifterna på svenska kort.

Dessa begränsningar gäller för bankomater:

Uttagsgräns i bankomat perBelopp
Dag2 000 kr
Månad15 000 kr
År150 000 kr

Användning

Sist men inte minst finns det begränsningar i hur mycket man kan använda kortet.

Maximal transaktionsvolym perBelopp
Dag50 000 kr
Månad100 000 kr
År500 000 kr
Kreditkort istället?

Kredit & avgifter

Paygoo Prepaid MasterCard® Reload är inte ett kreditkort och har således ingen kreditgräns. Till skillnad från Paygoos andra kort, Paygoo Gift, har däremot detta kort ett underliggande konto. Kortet kostar 99 kr att köpa i butik och har efter det en årsavgift på 95 kr. Årsavgiften dras direkt vid aktivering och debiteras sedan årsvis.

Utöver vad som vi nämnt i avsnitt om uttagsavgifter tillkommer en avgift på 3 kr vid varje transaktion – något som mer eller mindre är unikt för Paygoos kort. Därtill kostar det 29 kr att fylla på kortet i påfyllningsavgift.

Övriga avgifter

Sist men inte minst finns det avgifter som lite mer sällan uppkommer vid användandet, vilket vi kan sammanfatta med denna tabell:

Typ av avgiftBelopp
Beställa extrakort eller ett nytt kort125 kr
Lösa in saldo eller säga upp kort125 kr
Serviceavgift för PIN, saldo eller översikt5 kr
Papperskopia på kontoutdrag125 kr

Vad kostar kortet att använda?

En bra fråga att reda ut är hur mycket kortet kostar att bruka över tid. För att göra det gör vi ett par antaganden.

Enligt internationella källor och en kontroll mot recensentens egna kontohistorik är 70 kortbetalningar per månad ett rimligt genomsnitt. Vidare räknar vi att man spenderar 10 000 kr/månad på kortet och fyller på kortet med maxbeloppet 10 000 kr.

 

Utifrån dessa antaganden så landar vi i följande kostnader för ett års användning:

Typ av kostnadBelopp
Inköp av kort99 kr
Årskostnad95 kr
Påfyllnadsavgifter348 kr
Köpavgifter2 520 kr
Total3 058 kr

De skulle alltså kosta drygt 3 000 kr att använda kortet regelbundet över ett år. Då har vi heller inte inkluderat serviceavgifter för att hämta PIN-kod, kontrollera saldo, valutaväxlingsavgifter och bankomatavgifter. Just valutaväxlingsavgiften på 4 % har stor inverkan på totalkostnaden – om 15 000 kr av dessa pengar skulle spenderas på semestern skulle det kostar ytterligare 600 kr.

Vi kan med bakgrund till detta inte rekommendera kortet för regelbunden vardagsanvändning. För detta rekommenderar vi istället ett kreditkort, som ofta är billigare att använda, ger bonus på inköp, ger försäkringsskydd och andra förmåner.

Bonus

Detta kort har ingen cashback eller bonus på inköp. Om det är intressant med bonus rekommenderar vi istället att du kollar upp vilket det bästa kreditkortet i Sverige är med hänsyn till detta.

Alternativt val: Gratis & bättre prepaidkort

P.F.C debitkort

Debitkort för resan med smart bankapp

Detta är ett gratiskort helt utan årsavgift som licensieras av Mastercard. PFC kortet lämpar sig extra bra för utlandsresor i och med att det har 0 % i valutapåslag – något som är ovanligt för både kreditkort och förbetalda kort. I och med dess användningsområde påminner om Paygoo Prepaid Mastercard Reload så rekommenderar vi PFC eller, möjligen Lunar, som alternativ.

Försäkring

Eftersom Reload är ett förbetalt (prepaid) kort finns det inga försäkringar på kortet för resor. Andra Mastercard kort har i de flesta fallen åtminstone någon form av skydd – på kreditkort är det till och med krav i och med att kortutgivaren är ansvarig för alla transaktioner.

Reseförmåner

Med kortet kommer heller inga exklusiva rabatter eller erbjudanden som kan vara användbara på resan. Detta är heller inget som sticker ut från andra kort i denna kategori, utom att dess valutaväxlingsavgift (4 &) är ovanligt hög.

Det är betydligt vanligare för kreditkort att erbjuda omfattande förmåner och försäkringar för resor.

Vanliga frågor

💳 Vilka andra kort erbjuder Paygoo?

Paygoo erbjuder även ut Paygoo Prepaid MasterCard® Gift, som är ett förbetalt presentkort. Även detta kort är ett Mastercard som fungerar i hela världen (överallt där Mastercard har täckning). Däremot så saknar kortet möjligheten att kunna fyllas på när pengarna är slut.

Fördelen med kortet är att det är billigare att köpa (39 kr) samt att det går att bruka anonymt – endast namn, adressuppgifter och ett mobiltelefonnummer krävs.

🙂 Vad tycker kunderna om Paygoo Reload?

Det finns inte en uppsjö av kundbetyg på detta kort online. Men den generella åsikten verkar vara att det finns väldigt mycket “dolda avgifter” på kortet. Något som vi inte anser att Paygoo på något sätt försöker mörka. Det råder inget tvivel om att användandet medför mycket avgifter!

❓ Vad innebär SDD-profil och FDD-profil?

Dessa mystiska benämningar står angivna på Paygoos hemsida. De avser vilken nivå på verifiering av kortinnehavaren som man gjort. SDD innebär en grundläggande verifiering, där kortinnehavaren endast uppgivit overifierade namn och kontaktuppgifter. FDD innebär att kortinnehavaren identitet verifierats på ett mer tillförlitligt sätt – i detta fall via BankID.

Sedan 2020-05-01 går det däremot inte att använda Paygoo kort med SDD-begränsning. Det krävs BankID-verifiering för användning på alla Paygoo Prepaid MasterCard Reload kort.

❓ Hur kontrollerar man sitt saldo på kortet?

Du SMSar ‘SALDOT’ ‘kund-ID’ till numret 72323. Så om ditt kund-ID är 102030 så SMSar du exakt “SALDOT 102030” till det nämnda numret. Serviceavgiften för detta är 5 kronor.

Om Paygoo

Payoo grundades i Norge 2014 och finns idag i flera länder, bland annat Sverige. Kortutgivaren för Paygoos kort är Wirecard Card Solutions Ltd, vilket är ett företag som fokuserar på att ge ut just förbetalda Mastercard-kort.

I Sverige finns det på en mängd olika inköpsställen, och är ett av de absolut mest populär valen vad gäller förbetalda kort. Det kan man se inte minst på det svenska bolaget Paygoo AB vars omsättning har ökat från drygt 3 miljoner 2016 till 5 miljoner 2018.

Alla omdömen

Om författaren

Elias Bülow
Elias Bülow

Har mångårig arbetslivserfarenhet från den svenska finansbranschen och ett stor intresse för ekonomi i allmänhet.


SENAST UPPDATERAD: 2 augusti, 2021

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Wirecard Card Solutions Ltd (thebanks.eu)

Organisationsnummer: 07875693

Adress: 3rd Fl, Grainger Chambers, NE1 NEWCASTE U TYNE, Storbritannien

Telefon: 01 07 502 421

E-post: hello@paygoo.se

Finansinspektionen: Wirecard Card Solutions Limited (fi.se)

Kortvillkor: Paygoo Prepaid Mastercard Reload Villkor

Öppettider

Måndag: 08:00 – 17:00

Tisdag: 08:00 – 17:00

Onsdag: 08:00 – 17:00

Torsdag: 08:00 – 17:00

Fredag: 08:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Nollställ
Jämför