Nya Kreditkort: Lista med de Nyaste Kreditkorten i Sverige

Hitta det nyaste kreditkortet samt en lista på nya kreditkort för år 2022. Här listas också kreditkort som lanserades under år 2020–2021.

Nyaste kreditkortet: Refunder Pay

Refunder Pay är Sveriges nyaste kreditkort. Kortet ger 1 % i cashback på alla köp och upp till 50 % i rabatt i över 1 000 e-butiker. Sex månaders räntefri delbetalning erbjuds till en uppläggningsavgift på 245 kr. Refunder Pay inkluderar både en otursförsäkring och en omfattande reseförsäkring.

Läs mer:

Nya kreditkort år 2022

De nya kreditkort och debetkort som har lanserats under år 2022 är:

  • Evolution Card: nytt kreditkort som har ersatt MMC-kortet. Evolution Card är ett gratis kreditkort som ges ut i samarbete med Mitsubishi. Kortet ger 2 % i bonus på köp hos Mitsubishi och 1 % i bonus på övriga köp. Evolution Card inkluderar en feltankningsförsäkring och en omfattande reseförsäkring.
  • Finnair VISA Credit: nytt kreditkort som ges ut i samarbete med Aktia. Kortet ger upp till 3 Finnair Plus-bonuspoäng för varje spenderad krona. Bonuspoängen kan sedan lösas in till flygbiljetter eller för att köpa produkter eller tjänster i Finnairs poängshop. Kortet har en årsavgift på 72 Euro.
  • Refunder Pay: nytt kreditkort med cashback och rabatter. Kortet ger 1 % i cashback på alla köp och upp till 50 % i rabatt i över 1 000 e-butiker. 6 månaders räntefri delbetalning erbjuds till en uppläggningsavgift på 245 kr. Kortet inkluderar både en otursförsäkring och en omfattande reseförsäkring.
  • Rocker Plus: nytt debetkort. Det tidigare Rocker-kortet har ersatts av tre nya kort, varav ett är Rocker Plus. Rocker Plus ger upp till 5 % i cashback och upp till 1,15 % i sparränta. Kortet kostar 29 kr/månad, saknar valutapåslag och uttagsavgift på 50 kr.
  • Rocker Standard: nytt debetkort. Det tidigare Rocker-kortet har ersatts av tre nya kort, varav ett är Rocker Standard. Det är ett gratis virtuellt kort som ger upp till 1 % i cashback och upp till 0,85 % i sparränta. Kortet saknar valutapåslag har gratis uttag upp till 3 000 kr/månad.
  • Rocker Premium: nytt debetkort. Det tidigare Rocker-kortet har ersatts av tre olika kort, varav ett är Rocker Premium. Rocker Premium ger upp till 10 % i cashback och upp till 1,45 % i sparränta. Kortet kostar 99 kr/månad, saknar valutapåslag och har gratis uttag upp till 3 000 kr/månad.

Nya kreditkort år 2020-2021

De nya kreditkort och debetkort som lanserades under år 2020–2021 är:

  • Gekåskortet (2020): nytt kostnadsfritt kreditkort för shopping. Gekåskortet ger 1 % i bonus på alla köp samt 25 % rabatt på greenfee-avgiften på Ullared Flädje Golfklubb. Kortet inkluderar en kompletterande reseförsäkring och en vägassistansförsäkring som gäller vid resor till och från Gekås Ullared.
  • Marginalen I’m Yours (2020): nytt debetkort med möjlighet till kontokredit. Marginalen I’m Yours ger cashback i över 200 webbutiker och har varken årsavgift eller uttagsavgift. Kortinnehavare kan även ansöka om en kredit till kortet. De månader krediten används tillkommer en avgift på 35 kr/månad.
  • P.F.C. Junior (2020): nytt debetkort för barn. Kortet erbjuder flera smarta funktioner för både barn och föräldrar och månadsavgiften på 20 kr är densamma oavsett antal kort. PFC Junior har 0 kr i valutapåslag och kostnadsfria uttag upp till 1 000 kr/månad innan en avgift på 1,5 % tillkommer.
  • Qred företagskort (2021): nytt kreditkort för företag. Qred VISA är ett gratis företagskort som ger 1 % i cashback på alla köp. Kortet erbjuder upp till 20 st kostnadsfria extrakort och kan integreras med flera olika bokföringstjänster.  Qred VISA har upp till 45 räntefria dagar och saknar valutapåslag.

Vanliga frågor

Vilket är det bästa nya kreditkortet?

Refunder Pay är det kreditkort som är bäst av de nya kort som har har lanserats nyligen. Det är ett kreditkort som framför allt passar den som shoppar mycket, då 1% i cashback tillkommer på alla köp. Dessutom ges upp till 50 % rabatt i över 1 000 populära webbutiker.

Refunder Pay inkluderar en omfattande reseförsäkring och en 60 dagars otursförsäkring. Sex månaders räntefri delbetalning erbjuds till en uppläggningsavgift på 245 kr. Refunder Pay har en årsavgift på 395 kr, men det första året är gratis. På KreditkortGuiden kan du jämföra Sveriges bästa kreditkort.

Hur beställer jag ett nytt kreditkort?

De flesta kortutgivare erbjuder tre olika tillvägagångssätt för att beställa ett nytt kreditkort; via telefon, via mobilapp eller via internetbank. Hos vissa kortutgivare måste du beställa ett nytt kort efter att ett kort har spärrats. Hos andra kortutgivare skickas ett nytt kreditkort ut automatiskt.

Om du ska beställa ett helt nytt kreditkort, och få en kredit beviljad, måste du göra en ansökan hos en kortutgivare. En ansökan om kreditkort kan göras via en kortutgivares hemsida, alternativt via kundtjänst på telefon. Vid en ansökan om kreditkort tas en kreditupplysning via UC på den sökande.

Hur aktiverar jag mitt nya kreditkort?

Hur ett nytt kreditkort aktiveras varierar beroende på kortutgivare. Nya kreditkort aktiveras dock ofta genom personlig inloggning via  app eller på hemsida. I de flesta fall kan kreditkort även aktiveras via kundtjänst. Ibland krävs att en aktivering av kreditkort bekräftas med BankID.

Kreditkort kan i vissa fall också aktiveras med PIN-kod. En kortinnehavare sätter då in sitt kreditkort i en kortterminal vid det första köpet och knappar in sin PIN-kod. Därefter aktiveras kreditkort och blipp-funktion omedelbart.

Kommer något nytt kreditkort lanseras i slutet av år 2022?

Ja, Fortnox kommer lansera ett nytt kreditkort vid årsskiftet år 2022/2023. Fortnox Kort är ett företagskort som har tagits fram i samarbete med fintech-bolaget Mynt. Dess primära syfte är att förenkla och automatisera företags kvittoredovisning och bidra till bättre uppföljning av företagsutlägg.

Alla omdömen

Om författaren

Felicia Lennestig Bergquist
Felicia Lennestig Bergquist

Felicia är sedan år 2022 skribent på Kreditkortguiden. Hon har flera års erfarenhet från kreditkort- och betalningsbraschen.


SENAST UPPDATERAD: 5 juli, 2024

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför