Beställa Nytt Kreditkort: Så Går Det Till och Så Lång Tid Tar Det

Allt om att beställa hem nya bankkort

Här går Kreditkortguiden igenom när och hur du gör för att beställa nytt kreditkort. Dessutom visar vi hur lång tid det kan ta att få kortet, samt tipsar om en del annat du behöver tänka på.

Hur beställer man ett nytt kreditkort?

När du ska beställa ett nytt kreditkort loggar du in på din internetbank eller i din kortapp och följer instruktionerna. Har du inte möjlighet att logga in kan du i regel också ringa till din kortutgivarens kundservice för att beställa ett nytt kort.

Exempel på tillfällen då du behöver beställa nytt kreditkort

  • Det kort som du har är trasigt eller utslitet.
  • Ditt gamla kort har kommit bort.
  • Ditt kort har blivit stulet.
  • Du har bytt namn.

 

Vanliga frågor

Hur lång tid tar det att få ett nytt bankkort?

Den tid det tar att få ett nytt bankkort är lite olika lång beroende på bank. Räkna med att det kan ta allt mellan tre dagar till uppåt två veckor. Kolla med just din bank vad de säger och har du extra bråttom kan de ibland skicka ut kortet med express.

Behöver jag beställa nytt kreditkort när giltighetstiden håller på att gå ut?

Innan du kan använda det nya kortet fullt ut, behöver du aktivera kortet. Så snart det är gjort kan du klippa sönder ditt gamla kort och bara använda det nya.

Kan jag börja använda det nya kortet direkt?

Innan du kan använda det nya kortet fullt ut, behöver du aktivera kortet. Så snart det är gjort kan du klippa sönder ditt gamla kort och bara använda det nya.

Kostar det något att beställa ett nytt kreditkort?

Hos de flesta kortutgivare kostar det ingenting att beställa ett nytt kreditkort. Vissa har dock garderat sig med att ha möjlighet att ta ut en mindre avgift, om de ser kunder som byter ut sina kort väldigt ofta.

Vidare läsning

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

William är en av grundarna till Kreditkortguiden, och arbetar både som skribent och redaktör på hemsidan. Han har tidigare arbetslivserfarenhet som privatekonomisk rådgivare.


SENAST UPPDATERAD: 20 december, 2022

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför