recension cover
Sidan innehåller annonser

Marginalen Traveller

 • Ger bonus & cashback
 • Rese- & hyrbilsförsäkring
 • Räntefria delbetalningar
card

Årsavgift: 395 kr

Högsta kredit: 150 000 kr

Räntefritt: 50 dagar

Marginalen Traveller

KORTFATTAT

Marginalen Traveller är ett resekort som passar utmärkt för att boka flygresor och tjäna bonuspoäng med.

Varje gång du bokar en resa och betalar med Marginalen Traveller så ingår det en generös reseförsäkring utan självrisk. Den ger dig bland annat  självriskeliminering för hyrbil, avbeställningsskydd samt ersättning för missat anslutningsflyg, försenade transporter och bagage. Kreditkortet ger dig också bonus på allt du handlar till ett värde på ca 1 %, samtidigt som du har möjlighet att kombinera detta med att handla i över 200 e-butiker och få upp till 25 % i cashback.

Något som urskiljer Marginalen Traveller från andra kreditkort är också att det ger möjlighet till flera olika sätt att betala. Med kortet har man upp till 50 räntefria dagar på alla köp, 2 betalningsfria månader per år och möjlighet att delbetala inköp utan ränta.

Hur bra är Marginalen Traveller?

Bonus & förmåner
Både bonus och återbäring
Exceptionellt
Resa & utomlands
Generös reseförsäkring utan självrisk
Utmärkt
Försäkring
Flera kostnadsfria extraförsäkringar ingår
Utmärkt
Avgifter & ränta
Har årsavgift, men gratis aviavgift
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 120 000 kr
Anställningsformer Fast arbete/pension
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 16,9 %
Effektiv ränta 18,27 %
Max kreditgräns 150 000 kr
Räntefria dagar 50 dagar
Lägsta månadsbet. 3 % (lägst 200 kr)
Avgifter
Årskostnad 395 kr
Aviseringsavgift 25 kr (0 kr via e-faktura)
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 3 %, minst 35 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Undrar du något mer?

Läs mer hos företaget bakom kortet

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Marginalen Traveller

Innan du ansöker om kreditkortet bör du dubbelkolla att du uppfyller deras krav. Kraven för att få ett Marginalen Traveller kort är en fast årsinkomst på minst 120 000 kr, att du är minst 20 år gammal och inte har några betalningsanmärkningar. För att slutföra ansökan och få hem kreditkortet krävs det även att du signerar med mobilt Bank-ID.

Om du uppfyller deras krav ansöker du om Marginalen Traveller genom att:

 1. Gå in på Marginalen Travellers ansökningssida
 2. Fyll i önskad kreditgräns
 3. Fyll i dina personuppgifter
 4. Fyll i dina adressuppgifter
 5. Fyll i dina inkomstuppgifter
 6. Välj om du vill ha någon tillvalsförsäkring
 7. Granska din ansökan och skicka in den
 8. Vid beviljad ansökan behöver du signera med Bank-ID. Du får normalt hem kortet inom 5 dagar arbetsdagar

Hur fungerar Marginalens kort?

Kreditkortet Marginalen Traveller fungerar som vilket kort som helst när det kommer till inköp och delbetalning. Alla köp du gjort under en kalendermånad samlas på en faktura som skickas till dig månaden efter. När fakturan har anlänt väljer du själv om du vill betala allting eller delbetala. Kortet inkluderar däremot flera andra tjänster som gör ditt liv enklare.

Hantera allt i mobilen

Genom att ladda ner appen ‘Marginalen Bank’ (finns i App Store & Google Play) kan du sköta alla dina kortärenden genom din smartphone. Bland annat kan du ansöka om höjd kreditgräns, se befintliga och gamla fakturor, se din transaktionshistorik, chatta med kundservice, spärra och öppna ditt kort och mycket mer.

För över pengar & betala räkningar

Med tjänsten Marginalen Flex kan du betala räkningar, fakturor och göra banköverföringar med ditt Marginalen Traveller – helt utan överföringsavgift. Gränsen för Marginalen Flex är 50 000 kronor (eller tillgängligt kreditutrymme) och det tillkommer ränta på överföringarna från första dagen.

Nyttja betalningsfria månader

Två gånger per kalenderår går det att ansöka om en betalningsfri månad med Marginalen Traveller. Under en betalningsfri månad läggs ränta, amortering och eventuella avgifter (såsom aviseringsavgiften) över på nästa månadsfaktura.

Det går inte att aktivera två betalningsfria månader i rad. Du ansöker om betalningsfrihet genom att kontakta Marginalens kundservice via telefon eller digitalt.

Fördelar

 • Upp till 50 dagar utan ränta på dina inköp
 • Bonus på allt du handlar
 • Cashback i över 200 e-butiker
 • Heltäckande reseförsäkring utan självrisk
 • Självriskeliminering för hyrbil
 • Hole-in-one-försäkring
 • Betalningsfria månader
 • Möjlighet till räntefria delbetalningar

Nackdelar

 • Något hög årsavgift
 • Ger inte tillgång till lounge/concierge
 • Har inte de allra mest exklusiva kortförsäkringarna
Ska du på semester?

Kredit & avgifter

Marginalen Traveller erbjuder en kreditgräns på 15 000 – 150 000 kronor. Du väljer kreditgräns när du ansöker om kreditkortet, och om du inte kan bli beviljad det du ansökt om får du istället högsta möjliga köputrymme.

Årsavgiften för kortet är något hög på 395 kronor per år och för fakturor kostar det 25 kronor att betala via faktura (men 0 kr via e-faktura).

Varje köp du gör med kortet har upp till 50 dagar innan det tillkommer ränta. Krediträntan på årsbasis för kortet är 16,9 % och man behöver betala minst 3 % av skulden eller som lägst 150 kronor i månaden vid delbetalning. Den effektiva räntan för en skuld på 20 000 blir 18,27 %*.

* Den effektiva räntan är beräknad utifrån en kredit på 20 000 kronor som betalas tillbaka under 12 månader som ett annuitetslån utan räntefria dagar eller årsavgift. I exemplet används e-faktura och årsräntan 16,9 %. Månadskostnaden för krediten blir 1 823 kr och totalt att betala blir 1878 kr.

Bonus

Betala vissa köp utan ränta

Du har med Marginalen Traveller möjlighet att flytta upp till tre köp till en separat räntefri betalning så länge din kreditgräns tillåter det. Delbetalningarna har ingen uppläggningsavgift, och kräver inte heller någon extra kreditupplysning.

För att använda den räntefria delbetalningen behöver du inom 40 dagar från genomfört köp lägga upp en delbetalning genom internetbanken eller mobilbanken. Det går att delbetala köp om 5 000 – 30 000 kronor, med en återbetalningstid på 6 månader till 3 år. Vill man återbetala skulderna i förtid går det bra att göra det också utan någon extra kostnad.

Den kostnad som tillkommer för delbetalningarna är en månadsavgift, som skiljer sig beroende på hur stor delbetalningen är. Månadsavgifterna ser ut som följande:

 • 39 kr per månad för belopp mellan 5 – 10 tkr
 • 75 kr per månad för belopp mellan 10 – 20 tkr
 • 95 kr per månad för belopp mellan 20 – 30 tkr

Detta blir kostnaden för de räntefria delbetalningarna

I tabellen nedanför har vi räknat på vad den effektiva räntan blir för några olika delbetalningar.

Kostnader / storlek på avbetalning 5 000 kr 10 001 kr 20 001 kr
Månadsavgift 39 kr 75 kr 95 kr
Effektiv ränta vid 1 års avbet. 18,21 % 17,48 % 10,87 %
Effektiv ränta vid 2 års avbet. 18,45 % 17,72 % 11,12 %
Effektiv ränta vid 3 års avbet. 18,21 % 17,51 % 11,08 %

Som tabellen anger är den effektiva räntan fortfarande relativt hög och kan likställas med en vanlig kreditkortsränta. Vill du nyttja delbetalningsalternativet för att betala så lite ränta och avgifter som möjligt bör du därför använda den för större köp och betala av dessa så snabbt du klarar av.

Ett kreditkort som också ger dig bonus, och har liknande delbetalningsmöjligheter som Marginalen Traveller är Resurs Gold.

Bonus

När du betalar med ditt Marginalen Traveller får du poäng på allting förutom kontantuttag, konto/fakturabetalningar, växling/köp av valuta och faktureringskostnader. Kreditkortet ger dig 1 poäng var sjunde krona (14 poäng per 100 kr) som sedan kan användas för att bland annat köpa resor, hotell, hyrbilar och upplevelser i Marginalens poängportal.

Poängens värde motsvarar ungefär 1 % av spenderad krona.

Så mycket bonuspoäng kan du tjäna med kortet

Nedan har vi räknat hur mycket värde du får ut av bonusprogrammet beroende på hur mycket du använder kortet för att göra betalningar varje månad.

Spendering / månad Antal poäng per år Poängvärde i kronor
3 292 kr 5 643 poäng 395 kr (årsavgiften för kortet)
10 000 kr 17 143 poäng 1 200 kr
20 000 kr 34 286 poäng 2 400 kr

Som tabellen visar får du alltså redan lika mycket värde som årskostnaden för kortet vid ett lågt månadsanvändande på ca 3 300 kr.

Återbäring i webbutiker via Handla Smart

Genom att ansluta ditt Marginalen Traveller-kort till Handla Smart får du återbäring på upp till 25 % i mer än 200 olika butiker online. Utöver återbäringen får du förstås även vanliga bonuspoäng på det du köper genom tjänsten. Ett kreditkort som ger liknande förmåner är Remember Flex som ger dig rabatt i fler än 300 webbutiker.

Tjäna dubbla poäng med extrakort

Använder du möjligheten att få ett gratis extrakort till en familjemedlem så kan ni tjäna bonus tillsammans på allt ni köper. De inköp som extrakortsinnehavaren gör ger bonuspoäng som hamnar hos huvudkortinnehavarens bonuskonto.

Alternativt val: Marginalens premiumkort

Marginalen Gold

Köp- och vardagsförsäkringar

Marginalen Gold är ett shoppingkort som innehåller många av de förmåner som Marginalen Traveller har. Bland annat får du samma smidiga delbetalningsalternativ, en gratis reseförsäkring med självriskeliminering för hyrbil samt rabatter via Handla Smart. Utöver vad som ingår med Marginalen Traveller-kortet ger Gold-kortet även vardagsförsäkringar såsom allriskskydd på det du köper, tanka-fel-försäkring och ersättning för borttappade nycklar. Kortet saknar däremot bonus.

Försäkring

Med Marginalen Traveller så ingår det (utöver reseskyddet) flera kostnadsfria försäkringar, samt möjlighet att lägga till ytterligare skydd till en extra kostnad.

Vägassistans och bilbärgning

Varje gång du köper minst 20 liter bensin eller 5 kg gas och betalar med ditt Marginalen Traveller så ingår det en bilbärgnings- och vägassistansförsäkring. Försäkringen gäller för t.ex. fel på bilen, trafikolyckor, brand och stöld och ersätter dig upp till 2000 kronor.

För att skyddet ska gälla behöver bilen vara hel- eller halvförsäkrad, och det får inte vara en tjänstebil, budbil eller taxi (vid yrkesutövning).

Hole in one-försäkring

Betalar du minst 75 % av din greenfee eller spelar på din hemmabana och göra en hole-in-one får du 2 000 kronor genom Marginalen Travellers golfskydd. Försäkringen gäller för alla golfbanor anslutna till svenska golfförbundet (eller motsvarande utomlands), och det krävs att klubbens markör eller sekreterare signerar ditt scoringkort.

Gillar du golf och vill ha flera golfförsäkringar som denna till ditt kreditkort rekommenderar vi istället MoreGolf Mastercard. Det är i stort överraskande bra kreditkort även för andra sysselsättningar än golf.

Betalskydd (tilläggsförsäkring)

Marginalens betalskydd är en tilläggsförsäkring som hjälper dig vid ofrivillig arbetslöshet och sjukskrivning som varar längre än 30 dagar. När försäkringen används får du 7 % av nuvarande kreditskuld i månaden (150 – 7 000 kr). Skulle man däremot vara arbetslös eller sjukskriven i längre än sex månader eller dö får man hela sin utestående skuld löst (upp till 100 000 kr).

Kostnaden för försäkringen är 0,8 % av brukad kredit i månaden. För en nyttjad kredit på 10 000 kr blir alltså månadspremien 80 kr den månaden.

StopService (tilläggsförsäkring)

StopService är en försäkring som hjälper dig mot stöld och ID-kapningar. Med skyddet kan du registrera hela familjens bank- och kreditkort, Id-handlingar och mobiler. Skulle du bli  ID-kapad får du även professionell rådgivning och hjälp från deras hängivna team som är tillgängliga närsomhelst året om. Kostnaden för försäkringen är 369 kronor per år.

Reseförmåner

Om dina totala resekostnader betalas till minst 75 % av ditt Marginalen Traveller-kort så ingår det en kostnadsfri reseförsäkring via ERV. Försäkringen täcker för både kortinnehavaren, dess partner, eventuella barn som är under 23 år och bor hos kortinnehavaren eller dess partners. De resor som inräknas för reseskyddet måste utgå från Norden och skyddet varar som längst i 60 dagar i streck.

Marginalen Travellers reseförsäkring är ovanligt förmånlig och ger både höga ersättningsbelopp och många försäkrade händelser. Till exempel ingår det självriskeliminering för hyrbil (ovanligt och dyrt att annars köpa via hyrbilsföretaget), resestartskydd och ersättning för missat anslutningsflyg.

Försäkringsmoment och ersättningar hittar du i tabellen nedan:

Försäkrad skada / händelse Högsta ersättning / försäkrad Högsta ersättning / kort
Avbeställningsskydd 30 000 SEK 90 000 SEK
Resestartsskydd 2 000 SEK 6 000 SEK
Försenat färdmedel 4h (vid avresa) 600 SEK 2 500 SEK
Försenat färdmedel 8h (vid avresa) Ytterligare 1 200 SEK Ytterligare 4 000 SEK
Försenat färdmedel 24h (vid avresa, mot kvitto) Ytterligare 3 000 SEK Ytterligare 6 000 SEK
Missat anslutningsflyg 10 000 SEK 20 000 SEK
Bagage försenat 4h (merkostnader, mot kvitto) 1 500 SEK 3 000 SEK
Bagage försenat 24h (merkostnader, mot kvitto) Ytterligare 3 000 SEK Ytterligare 6 000 SEK
Självriskskydd hemförsäkring - 10 000 SEK
Självriskskydd bilförsäkring - 10 000 SEK
Självriskskydd reseskydd via hemförsäkring - 2 000 SEK
Självriskeliminering hyrbil - 10 000 SEK
Flygbolagskonkurs - 25 000 SEK
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Kostnader för betalningar i utlandet

När du använder Marginalen Traveller för köp utomlands under resans gång så tillkommer det avgifter. Valutapåslagskostnaden är 1,65 % på köp och uttag, medans uttagsavgiften är 3 % (minst 35 kr) av uttaget belopp. Vi rekommenderar därför att du använder ett annat kreditkort under resans gång.

Övrigt

Gimi Master – gratis i ett år

Med ditt Marginalen Traveller kreditkort ingår tjänsten Gimi Master kostnadsfritt (ordinarie pris 469 kronor) i ett år. Gimi är en innovativ ekonomi-app som hjälper dina barn att lära sig om pengar nu när kontanter blivit mer sällsynt. I appen kan du som förälder ha full kontroll över din barn ekonomi, och göra saker som att schemalägga deras veckopeng. Barnen själva kan ha översikt över sina utgifter, spendera och lägga undan pengar.

Samsung Pay

Genom att koppla upp ditt Traveller-kort till Samsung Pay kan du göra kontaktlösa betalningar med mobilen, och verifiera dig med ditt fingeravtryck eller din PIN-kod. För att koppla upp kreditkortet laddar du ner appen från Google Play, och lägger till ditt kreditkort.

Vanliga frågor

💳 Vad kostar det med ett extrakort?

Årsavgiften för ett extrakort till en familjemedlem är 0 kr per år. Extrakortsmedlemmen delar kreditgräns med huvudkortinnehavaren, men har inget solidariskt betalningsansvar.

💳 Hur aktiverar man kreditkortet?

Du aktiverar ditt Marginalen Traveller genom mobilbanken, internetbanken, eller genom att kontakta marginalens kundservice.

❌ Hur spärrar man sitt Marginalen Traveller?

Det enklaste sättet att spärra kortet är genom att ringa spärrservicen (öppet dygnet runt, året om) på 0771-717 710.

❓ Vad gör man om man glömt sin PIN-kod?

Om du glömt din PIN-kod kan du beställa ett nytt kort genom att kontakta kundservice på 0771-717 710, alternativt via meddelandefunktionen.

Om Marginalen

Marginalen Bank bildades år 2010 i samband med att de köpte upp Citibanks svenska konsumentverksamhet. Företaget har idag över 300 anställda, och erbjuder banktjänster till hundratusentals svenskar. Marginalen är stora inom framförallt privatlån, kreditkort och sparkonton, men erbjuder även andra banktjänster såsom bolån. Under 2019 så hade Marginalen Bank intäkter på strax under 1 miljard svenska kronor.

Har man en banktjänst såsom ett kreditkort hos Marginalen Bank kan man vara säker på att man får professionell kundservice och konkurrenskraftiga erbjudanden.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Marginalen Bank Bankaktiebolag (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516406-0807

Adress: Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37, Stockholm

Telefon: 0771-717 710

E-post: Chatta via appen

Finansinspektionen: Marginalen Bank Bankaktiebolag (fi.se)

Kortvillkor: Marginalen Traveller kortvillkor

Öppettider

Måndag: 08:00 – 20:00

Tisdag: 08:00 – 20:00

Onsdag: 08:00 – 20:00

Torsdag: 08:00 – 20:00

Fredag: 08:00 – 20:00

Lördag: 09:00 – 17:00

Söndag: 09:00 – 17:00

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför