recension cover
Sidan innehåller annonser

Swedbank kreditkort

 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Låg ränta
 • Köpförsäkringar ingår
card

Årsavgift: 195 kr (0 kr år 1)

Högsta kredit: 200 000 kr

Räntefritt: 55 dagar

Swedbank kreditkort (Mastercard)

KORTFATTAT

Swedbank Kreditkort Mastercard är ett allkort med låg ränta utan aviseringsavgift som passar bra för att köpa elektronik och vitvaror samt att delbetala utgifter.

Swedbank är den storbank i Sveriges med flest kunder, och därmed är det naturligt att många personer även vill ha sitt kreditkort hos dem. Swedbanks Mastercard är har överkomliga avgifter med en låg ränta på 14,95 % och saknar aviseringsavgift. Därför passar kortet perfekt för dig som tänkt att använda det som en buffert, och för att skjuta fram eller delbetala stora eller oförutsedda kostnader.

I kortet ingår även köpförsäkringar såsom allriskförsäkring, förlängd garanti och prisskydd, vilket gör det till ett bra kort för att köpa in ny elektronik och vitvaror.

Kortet har däremot ingen bonus, och passar inte heller bra för transaktioner utomlands. Vi rekommenderar Coop Mastercard om du vill ha ett allsidigt kort, med bra bonus och försäkringar.

Hur bra är Swedbanks kreditkort?

Bonus & förmåner
Ingen bonus ingår
Dåligt
Resa & utomlands
Reseförsäkring men höga transaktionsavgifter
Bra
Försäkring
Gratis köpförsäkringar ingår
Utmärkt
Avgifter & ränta
Låga avgifter men årsavgift
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst Inget fast krav
Anställningsformer Ej arbetslös
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 14,95 %
Effektiv ränta 16,02 %
Max kreditgräns 200 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Lägsta månadsbet. 3 % (lägst 150 kr)
Avgifter
Årskostnad 195 kr (0 kr år 1)
Aviseringsavgift 0 kr
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 3 %, minst 45 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Undrar du något mer?

Läs mer hos företaget bakom kortet

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Swedbanks kreditkort

Säkerställ först och främst att du uppfyller deras krav:

 • Över 18 år gammal
 • Är utan betalningsanmärkningar

Om deras krav inte är några bekymmer så är det fritt fram att ansöka. Gå isåfall till Swedbanks webbplats, välj därefter något av deras ansökningsalternativ:

 1. Ansök genom webbplatsen
 2. Via internetbanken (endast befintliga kunder)
 3. Via telefon eller kontor

 

Så fungerar Swedbanks kreditkort

Swedbank Kreditkort Mastercard fungerar precis som ett vanligt kreditkort, där du får en månadsfaktura på allt som du handlat. Utöver att göra vanliga betalningar med kortet kan du även göra överföringar. Lägsta beloppet för överföring till bankkonton är 500 kronor.

Fördelar

 • 55 räntefria dagar
 • Låg ränta
 • Förmånliga köpförsäkringar
 • Ingen aviavgift

Nackdelar

 • Saknar bonus på köp
På jakt efter kreditkort?

Kredit & avgifter

Swedbanks Mastercard har ett kreditbelopp på 10 000 – 200 000 kr vilket är en relativt hög kreditgräns. När du ansöker om kortet får du välja en kreditgräns mellan 10 000 och 60 000 kronor, som sedan går att höja vid behov. Om du höjer kreditgränsen görs en ny kreditupplysning och kreditbedömning.

Vid varje betalningstillfälle får du bestämma om du antingen vill betala hela beloppet, alternativt delbetala krediten. Du behöver minst betala 3 % av utnyttjad kredit, eller minst 150 kr.

Vid betalning av kortet tillkommer det inte någon aviseringsavgift. För det första året är årsavgiften 0 kr, men därefter tillkommer en årsavgift på 195 kr per år.

Swedbanks kort har en särskilt låg ränta på 14,95 % %, med en effektiv ränta på 16,02 %*. Därtill erbjuder de upp till 55 räntefria dagar på utnyttjad kredit, vilket är fler än vad många andra kreditkort erbjuder.

* Den effektiva räntan på 16,02 % är beräknad på en skuld på 20 000 kronor som betalas tillbaka under 12 månader som ett annuitetslån. Totalt att betala blir 21 656 kr.

Bonus

Kortet har tyvärr inte något bonusprogram, vilket är en av de större nackdelarna. Är du strängt intresserad av ett kreditkort med hög bonus kan du spana in Kompletts Kreditkort eller Everydaycard kreditkort.

Alternativt val: Populärt bonuskort

Komplett Mastercard

Upp till 4 % i bonus på allt du köper

Komplett kreditkort är ett bra alternativ till dig som är ute gratiskort med bra förmåner. Kortet ger upp till 50 räntefria dagar med en ränta på 21,4 – 22,42 %. Du får som allra lägst 0,5 % på inköp med kortet, men upp till 4 % beroende på var du handlar.

Försäkring

90 dagars prisskydd

Om du köper en produkt med kortet, och inom 90 dagar från inköpsdatumet hittar en identisk produkt till ett lägre ordinarie pris, lämnas kontant ersättning för mellanskillnaden.

Produkten skall vara betald till 100 % med kortet, priset skall vara ordinarie pris och prisskillnaden skall vara minst 300 SEK. Det högsta ersättningsbeloppet är 15 000 SEK.

90 dagars allrisk

Om du köper en produkt för personligt bruk, och inom 90 dagar från inköpsdatumet sker någon förlust såsom stöld, brand eller skada som följd av en oförutsedd yttre händelse kan du få ersättning. Ersättning lämnas för produktens kostnad, alternativt reparation eller byte.

Produkten skall vara 100 % betald med kortet. Det högsta ersättningsbeloppet är 20 000 SEK/produkt, 200 000 SEK/inköp och 400 000 SEK per försäkrad och år.

Förlängd garanti 1 år

Vid inköp av hemelektronik såsom stereo, TV, spelkonsol (dock inte mobil, surfplatta dator eller kamera) och hushållsmaskiner förlängs garantin som ges av tillverkaren med 1 år, upp till maximalt totalt 3 år.

För att garantin ska gälla måste produkten vara betald till 100 % med kortet. Ersättningen är för reparationskostnader upp till inköpspriset. Det maximala beloppet är 20 000 SEK per produkt och 140 000 SEK per försäkrad och år.

Reseförmåner

Kompletterande reseförsäkring

Med Swedbanks Kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring med generösa ersättningar. Försäkringen gäller för kortinnehavaren samt för familjemedlemmar om mer än 50 % av resan för samtliga medlemmar är betald med kreditkortet. De moment som ingår i reseförsäkringen är följande:

Typ av försäkring Max ersättning / person Max ersättning / familj
Avbeställningsskydd 30 000 kr 90 000 kr
Person/ankomstförsening 6h 700 kr 2 800 kr
Person/ankomstförsening 48h 1 800 kr 7 200 kr
Bagageförsening 6h 2 000 kr 6 000 kr
Bagageförsening 48h 5 000 kr 10 000 kr
Missat anslutningsflyg 10 000 kr 30 000 kr
Självriskskydd (bil- & hemförsäkring) 10 000 kr -
Självriskeliminering hyrbil 10 000 kr -
Invaliditet 20 - 49 %, ej fyllt 75 år vid skadetillfället 375 000 kr -
Invaliditet 50 % eller mer, ej fyllt 75 år vid skadetillfället 750 000 kr -
Invaliditet 20 - 49 %, fyllt 75 år vid skadetillfället 200 000 kr -
Invaliditet 50 % eller mer, fyllt 75 år vid skadetillfället 400 000 kr -
Dödsfall, ej fyllt 75 år 100 000 kr -
Dödsfall, fyllt 75 år 50 000 kr -
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Extra värt att notera är självriskskyddet för bil- & hemförsäkring. Alla försäkringar innehåller inte detta och innebär kort och gott att du slipper teckna biluthyrarens dyra självriskskydd på utlandssemestern – något som spar dig mycket pengar.

Transaktionsavgifter

Kortet har höga transaktionsavgifter, och lämpar sig därför inte för att användas utomlands. Kontantuttaget är 3 %, dock minst 45 kr per uttag, och valutaväxlingspåslaget är 1,65 % av köpbeloppet.

Övrigt

Blippa för smidiga betalningar

Med Swedbanks kreditkort kan du enkelt blippa kortet i terminalen vid småköp för smidigare betalning. Vid blippning behöver du inte trycka in din PIN-kod. Beloppsgränsen för blipp-betalningar är 400 kr, och för betalningar över det beloppet krävs PIN-kod även vid blipp.

Bättre villkor som nyckelkund

Som Nyckelkund hos Swedbank får du ytterligare förmåner, såsom slopad årsavgift på kreditkortet. Att bli Nyckelkund kostar 39 kronor per månad och inkluderar tjänster som internetbanken med betaltjänst, bankkort och ID-skydd.

Vanliga frågor

💳 Har Swedbank några andra kreditkort?

Ja, Swedbank har två andra kreditkort som du kan ansöka om: Swedbank Mastercard Platinum och Swedbank Mastercard Guld. Båda korten har en högre årsavgift än det vanliga Mastercard-kortet och erbjuder tjänster såsom bonus på inköp, tillgång till flygplatslounger och concierge-service.

❌ Hur gör man för att spärra Swedbank Mastercard?

Det enklaste och snabbaste sättet att spärra kortet är genom att ringa spärrtjänsten på  08-411 10 11. Tjänsten är öppen dygnet runt året om.

💳 Ingår det ett extrakort?

Det ingår ett extrakort med 0 kr i årsavgift när du skaffar kreditkortet.

Om Swedbank

Swedbank är Sveriges största bank och har mer än 7 miljoner privatkunder. Precis som de andra storbankerna erbjuder Swedbank en lång rad olika banktjänster såsom kreditkort, lån, försäkringar och investeringstjänster till privatpersoner och företag. Deras kreditkort ger de ut i samarbete med deras dotterbolag Entercard Group AB.

Hos Swedbank kan man räkna med god kundservice samt den stabilitet som fås med att vara kund hos en storbank. Däremot har de precis som många andra storbanker inte samma fokus på att ligga i framkant när det gäller nya tekniska lösningar och kunderbjudanden. På grund av detta saknar många av Swedbanks kreditkort flera av de förmåner och bonusar som andra mindre kortutgivare lockar in kunder med.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 18 juli, 2024

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Entercard Group AB (allabolag.se)

Organisationsnummer: 556673-0585

Adress: Klarabergsgatan 60, 105 34 Stockholm

Telefon: 0771-48 00 40

E-post:

Finansinspektionen: Entercard Group AB (fi.se)

Kortvilkor: Swedbank Mastercard Kreditkort kortvilkort (entercard.com)

Öppettider

Måndag: 09:00 – 18:00

Tisdag: 09:00 – 18:00

Onsdag: 09:00 – 18:00

Torsdag: 09:00 – 18:00

Fredag: 09:00 – 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför