Vad är Kortinnehavare? Betydelse och Hur du Tar Reda På Det

Förklaring av vad kortinnehavare är

Här går Kreditkortguiden igenom vad en kortinnehavare är och vad det innebär. Du får också en del tips om sådant som är viktigt att känna till om du har ett kreditkort.

Vad är en kortinnehavare och vad betyder det?

En kortinnehavare är en fysisk person som har sökt och blivit beviljad ett kontokort. Att vara kortinnehavare betyder att man innehar ett kort och är skyldig att följa det avtal och villkor som kortutgivaren har satt upp för kortet.

Vad menas med kortinnehavarens namn?

När du ska betala med kort på nätet, uppmanas du ibland att ange “kortinnehavarens namn”. Det är ditt personnamn som du ska uppge, oftast syns det präglat eller tryckt på ditt kort.

Flera kortinnehavare till samma konto

Det kan finnas flera kortinnehavare kopplade till samma konto. Här kan du läsa mer om hur det fungerar att ha två kort till samma konto.

Vanliga frågor

Vem är kortinnehavare?

Kortinnehavare är den som äger kortet och den som kortet är utställt till. Det är en fysisk person som har ansökt och blivit beviljad ett kontokort.

Varför står kortinnehavarens namn på kortet?

Kortinnehavarens namn står oftast utskrivet på kortet, för att det ska vara lätt att se vem som äger kortet. Det är dock inget krav att kortinnehavarens namn ska vara synligt på kortet. På grund av det visar vissa kortprogram bara kortnummer.

Vad menas med namn på kortet?

Namn på kortet är kortinnehavarens namn, dvs den person som kortet är utställt till. Det är också det namn du fyller i om du handlar på internet om man i ett av fälten efterfrågar kortinnehavarens namn.

Vad betyder det att vara kortinnehavare av ett Mastercard?

Att vara kortinnehavare av ett Mastercard-kort, innebär att du kan använda ditt kort inom det globala betalningsnätverket Mastercard. Du behöver ibland fylla i kortinnehavarens namn, dvs ditt namn, när du handlar på nätet.

Se också: kreditkort och debetkort från Mastercard

Vad innebär det att vara kortinnehavare av ett Visa-kort?

Du som är kortinnehavare av ett Visa-kort kan använda det inom det globala betalnätverket Visa. När du handlar på nätet, uppmanas du ibland att fylla i kortinnehavarens, dvs ditt namn, när du betalar.

Se också: kreditkort och debetkort från Visa

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

William är en av grundarna till Kreditkortguiden, och arbetar både som skribent och redaktör på hemsidan. Han har tidigare arbetslivserfarenhet som privatekonomisk rådgivare.


SENAST UPPDATERAD: 20 december, 2022

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför