Storlek på kort: Alla mått (längd, bredd, tjocklek) för Kreditkort

Allt om mått på kreditkort: längd, bredd, tjocklek

Har du undrat över hur stort ett kreditkort ska vara? I den här artikeln får du lära dig vilka mått kreditkort har.

Vad har kreditkort för storlek?

Storleken på ett kreditkort ska följa standardiserade mått med en bredd på 85,60 mm och en höjd på 53,98 mm. Tjockleken ska vara 0,76 mm och de ska ha en viss avrundning i hörnen med radien 3,28 mm.

Kreditkortets mått följer en standard

Kortets mått och format följer en standard, ISO 7813, som reglerar de exakta måtten. De ingår i ett format som kallas ID-1 och som används för bland annat bankkort, kreditkort, digital-TV-kort och nyare svenska körkort.

Varför finns det standardmått på kreditkort?

För att alla kreditkort ska fungera i olika miljöer, måste de följa standardmåtten och ha exakt samma storlek. De ska gå att betala med i olika typer av betalterminaler, till exempel i butiker och bensinpumpar. Dessutom ska de fungera i uttagsautomater över hela världen.

Vidare läsning

Vanliga frågor

Hur långt är ett kreditkort?

Ett kreditkort är 85,6 mm, eller ungefär åtta och en halv centimeter, långt.

Hur tjockt är ett kreditkort?

Ett kreditkort ska vara exakt 0,76 mm, eller ungefär en tiondels centimeter, tjockt enligt standarden.

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

William är en av grundarna till Kreditkortguiden, och arbetar både som skribent och redaktör på hemsidan. Han har tidigare arbetslivserfarenhet som privatekonomisk rådgivare.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför