N26 Bank & kort

Kreditkortguiden guidar dig igenom banken N26 och deras bankkort. Läs mer nedan om detta är kort är rätt för dig!

N26 är en så kallad fintech startup som grundades år 2013 i Tyskland. Det är en helt digital neobank med över 5 miljoner kunder, helt utan något bankkontor. Deras affärsidé är att erbjuda ett gratis bankkonto online där kunden kan göra transaktioner utan dolda avgifter.

N26 bank riktar sig framförallt till privatpersoner som reser mycket, men de erbjuder även konto och kort som lämpar sig för småföretagare. De erbjuder tillsammans med sitt kostnadsfria bankkonto framförallt tre olika Mastercard debetkort, N26 Standard, You och Metal.

N26 Metal

N26 Metal
2 100 kr
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
-
Årsränta

N26 Metal

Årsavgift: 2 100 kr
Maxkredit: 0 kr
Årsränta: -
 • 0 % i valutaväxlingsavgift
 • Gratis bankomatuttag
 • Heltäckande reseförsäkring
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Kortinformation
Åldersgräns 18 år
Inkomstkrav Inget krav
Anställning Inget krav
Aviavgift -
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 kr
Bonus Saknar bonus
Klicka och jämför

N26 You

N26 You
1 200 kr
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
-
Årsränta

N26 You

Årsavgift: 1 200 kr
Maxkredit: 0 kr
Årsränta: -
 • Inget valutapåslag
 • Gratis uttag i annan valuta
 • Reseförsäkring ingår
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Kortinformation
Åldersgräns 18 år
Inkomstkrav Inget krav
Anställning Inget krav
Aviavgift -
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 kr
Bonus Saknar bonus

N26 Standard

N26 Standard
0 kr
Årsavgift
0 kr
Maxkredit
-
Årsränta

N26 Standard

Årsavgift: 0 kr
Maxkredit: 0 kr
Årsränta: -
 • Saknar valutapåslag
 • Gratis kort
 • Smidig bankapp
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Kortinformation
Åldersgräns 18 år
Inkomstkrav Inget krav
Anställning Inget krav
Aviavgift -
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 1,7 %
Bonus Saknar bonus

 

Så öppnar du ett konto hos N26

På sin hemsida skryter N26 att det endast tar 8 minuter att öppna ett konto – något som vi kan bekräfta eftersom att vi själva testat processen.

Få krav för att bli beviljad ett N26 kort

 • Du måste vara över 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige (Sweden)
 • Ha ett pass, nationellt ID-kort eller körkort
 • Äga en smartphone som stöder N26-appen

Något som är bra med N26 är att det inte tas någon kreditupplysning genom UC (Upplysningscentralen) när du ansöker. Om du skulle ha en betalningsanmärkning eller skuldsaldo hos kronofogden spelar detta alltså ingen roll.

Registrera ett bankkonto hos N26 i Sverige

Uppfyller du kraven så är processen sedan enkel:

 1. Besök N26 och tryck på knappen “Open Bank Account”.
 2. Processen består sedan av ett antal steg. Personlig Information, Verifiering av mobilnummer, Hemadress, Övrig information, Skatteinformation, Lösenord och Bekräftelse. Det är inga komplicerade frågor, utan grundläggande information samt ett par obligatoriska bankfrågor. I registreringens sista steg väljer du vilket kort du vill ha och eventuellt dess färg (endast N26 You och Metal).
 3. Nu är ditt konto skapat och aktivt – då är det dags att ladda ner appen. Appen hittar du enkelt via Google Play (android) eller App Store (iPhone) – det är bara söka på “N26”.
 4. I appen ombeds du sedan bekräfta din identitet. Det finns två alternativ det första och enklaste är att ladda upp fram- och baksida av ditt pass, körkort eller ID-kort samt en bild på dig själv (en selfie helt enkelt).

För att din identitetshandling ska kunna godkännas måste bilderna uppfylla vissa krav:

 • Bilderna måste vara tydliga i hög upplösning
 • ID-handlingen får ej vara utgången
 • ID-handlingen måste vara signerad

Notera att baksidan av ditt pass är baksidan av själva fodralet där det normalt sitter en påklistrad streckkod (som har en förmåga att skavas bort). Saknas streckkoden är detta däremot inget problem.

Det andra alternativet är att använda deras videochatt för verifiering. Detta görs genom deras verifikations partner IDnow.

Efter du laddat upp de efterfrågade kompletteringarna begär N26 upp till 5 bankdagar för att behandla din ansökan. Enligt utsago brukar de däremot ha granskat klart kontot redan inom ett par minuter. Därefter är kontot fullt användbart.

Få hem & börja använda kortet

Det dröjer ett par dagar innan man får hem det fysiska bankkortet. Däremot kan du vid detta steg lägga till ditt kort i appar såsom Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay.

Innan du kan använda kortet krävs det såklart att du sätter in pengar på kontot. Detta går vi igenom mer utförligt i avsnittet “Så fungerar N26” längre ner i denna recension.

Ska du ut och resa?

Jämförelse av N26 Standard, N26 You och N26 Metal

Som tidigare nämnt ger N26 bank precis som Revolut ut tre olika Mastercard kort, som alla kopplas till det gratiskonto som N26 erbjuder. De olika kortens bankkonton skiljer sig inte på något sätt – utan det är enda kortens villkor som till viss del skiljer sig.

Här är en översiktlig överblick vad respektive kort innefattar:

N26 Standard N26 You N26 Metal
Årsavgift €0 €118,80 €202,80
Aktivera kort 0 kr 0 kr 0 kr
Valutapåslag 0 % 0 % 0 %
Cashback 0 % 0 % 0,5 %
Uttag EUR i bankomat 3 st fria / mån* 5 st fria / mån** 8 st fria / mån***
Avgift övriga uttag 1,7 % 0 % 0 %
Kortförsäkring Nej Ja Ja
Valbar färg Nej Ja Ja
Exklusiva rabatter Nej Ja Ja****
Ersättningskort €10 €10 €45
* N26 Standard ger 3 fria bankomatuttag per kalendermånad i euro (€), därefter €2 per uttag
** N26 You ger 5 fria bankomatuttag per kalendermånad i euro (€), därefter €2 per uttag
*** N26 Metal ger 8 fria bankomatuttag per kalendermånad i euro (€), därefter €2 per uttag
**** N26 Metal ger tillgång till fler och bättre erbjudanden än N26 You

N26 Metal

N26 Metal

N26 Metal

N26 Metal har en månadsavgift på €16,90, vilket är €202,8 euro eller ungefär 2 100 SEK per år. Detta är ett exklusivt premiumkort som är gjort helt i metall. Kortet har samma förmåner som N26 Business You, med tillägg av ännu mer omfattande försäkringar såsom mobilförsäkring och hyrbilsförsäkring.

Innehavare av metallkortet får även en cashback på 0,5 %, samt en direktlinje med dedikerad N26 Metal support om problem skulle uppstå. Kortet ger dig även exklusiv tillgång till ännu bättre rabatter och kampanjer jämfört med N26 You.

Läs mer: N26 Metal

N26 You

N26 You

N26 You

N26 You har en månadsavgift på €9,90, vilket är €118,8 euro eller ungefär 1 200 SEK per år. Det går att välja mellan 5 färger med modern design. Likt deras standardkort erbjuds även 0 % i valutaväxlingsavgift, men även 0 % i avgift på uttag från uttagsautomater.

Vid uttag av euro får man nöja sig med 5 st gratis uttag per kalendermånad. I kortet är även ett försäkringspaket inkluderat. Paketet är främst avsett för resor men har även försäkringsmoment för skidåkning och fordonshyra av delade fordon.

Läs mer: N26 You

N26 Standard

N26 Standard

N26 Standard

N26 Standard är ett helt gratis kort som kopplas till det kostnadsfria kontot hos N26. Kortet är i sin design transparent och färgen går inte att välja.

Inget valutapåslag tillkommer vid transaktioner i annan valuta. Däremot tillkommer det en avgift på 1,7 % för bankomatuttag utanför EU. Inom EU ges det 3 gratis uttag per kalendermånad, därefter tar de betalt €2 per uttag. Ingen kortförsäkring ingår.

Läs mer: N26

Då är N26 You och N26 Metal värt månadskostnaden

Den stora frågan är vilket kort man ska välja. Till synes innehåller de ungefär samma förmåner, men med vissa skillnader. Det råder inget tvivel om att N26 kort är bäst lämpade för användning utomlands och på resan. För bruk i Sverige finns det absolut bättre alternativ.

I vår mening finns det två olika alternativ:

 1. Att välja N26 Standard för att endast använda vid betalning för t.ex. restauranger och aktiviteter väl på plats utomlands.
 2. Välja N26 You eller Metal för att betala hela resekostnaden inklusive bokning av boende och flygbiljetter. Vi rekommenderar inte N26 standard för betalning av resan eftersom kortet saknar reseförsäkring.

Om man väljer något av korten förknippat med månadskostnad bör man resa åtminstone ett par gånger per år för att det ska löna sig. Även om man reser ofta finns det däremot troligtvis andra kreditkort som är bättre för resande.

Användare av N26 Metal och N26 You slipper uttagsavgiften på 1,7 % utanför EU. Men hur mycket måste man ta ut för att tjäna igen årsavgiften bara genom detta?

Inväxlat belopp Besparing (1,7 %)
10 000 kr +170 kr
50 000 kr +850 kr
90 000 kr +1530 kr
130 000 kr +2210 kr

För att N26 You ska löna sig sett till bankomatuttag måste man ta ut ungefär 70 000 kr i kontanter per år utanför EU.

För att ett N26 Metal ska löna sig är summan ännu högre. Där krävs uttag på ungefär 130 000 kr utanför EU.

Så fungerar N26

I Sverige erbjuder N26 tre olika alternativ för privat bruk. N26 Standard är ett gratis bankkonto med tillhörande Mastercard som går att använda i hela världen. N26 You erbjuder samma fördelar som N26 Standard, med tillägg av en kortförsäkring och även gratis bankomatuttag utanför EU. N26 Metal omfattar i sin tur allt som N26 You ger, men med ett utökat försäkringspaket och exklusiva erbjudanden.

Samtliga kort från N26 är licensierade av Mastercard, vilket innebär att det accepteras av butiker och e-handlare överallt där normalt Mastercard accepteras.

Gemensamt för alla korten är att alla bankärenden enkelt hanteras via deras mobilapp. Korten beställs enkelt genom N26 hemsida och kan börja användas direkt. Däremot måste man först sätta över pengar till korten för att ha något tillgängligt saldo för transaktioner.

Överföring till N26-kontot

N26 är en tysk bank, och därför behöver du göra en internationell överföring för insättningar. För att sätta in pengar på N26 använder man det IBAN-nummer som tillhör ditt konto.

En överföring till N26 kan kännas krånglig första gången, men när man väl lagt till sitt konto som betalningsmottagare hos sin ordinarie bank är ytterligare överföringar busenkelt.

Betalningen till kontot görs som en SEPA-betalning, vilket är en standardiserad och avgiftsfri överföringsmetod. Det tillkommer inga avgifter för att sätta över pengar från ett svenskt bankkonto till ditt N26 konto.

Betala med mobiltelefonen

Likt många andra Mastercard kort går även N26 You att koppla till betallösningarna Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay för kontaktlösa betalningar med mobiltelefonen.

Redan innan man fått hem sitt fysiska kort kan man lägga till kortet i sin Apple Wallet (om man har en iPhone) och börja använda kortet för betalningar direkt.

Blippa – betala kontaktlöst

Precis som alla andra Mastercard stödjer alla N26-kort kontaktlösa betalningar. I Sverige kallar vi det för att blippa. Det innebär kort och gott två saker:

 • Betalningar upp till 400 kr behöver inte någon PIN-kod
 • Man behöver inte fysiskt sätta i sitt kort i kortläsaren.

Om man mot förmodan inte skulle vilja ha funktionen så går det kontakta banken för att plocka bort den från sitt kort.

Funktioner i N26-appen

I och med att N26 är en 100%-ig internetbank sköts allt med fördel genom deras app. För iPhone heter appen N26 – The Mobile Bank på App store och för Android N26 — The Mobile Bank på Google Play. Det går även att göra sina bankärenden via en dator, men som tidigare nämnt är ett av kraven för ett N26-konto en smartphone.

TransferWise

En av anledningarna till att N26 är så billigt att använda är på grund av deras integration med TransferWise. TransferWise är ett företag som specialiserar sig på valutaväxling till mycket små marginaler.

Enligt deras egen marknadsföring är de 8 gånger billigare än ledande storbanker. För att få tillgång till TransferWise behöver du inte göra något. När du gör en överföring via N26-appen använder du automatiskt TransferWise betalsystem med låga avgifter.

Överför pengar till vänner med MoneyBeam

Genom en smart funktion som liknar svenska Swish kan man föra över pengar till vänner och bekanta genom att ange deras mobiltelefonnummer eller e-post i N26-appen.

Det enda kravet är att betalningsmottagaren har ett konto hos N26 där dessa uppgifter angivits vid registrering. Transaktioner är begränsade till maximalt €1 000 per 24-timmarsperiod och är likt allt annat med N26 avgiftsfritt – även vid valutakonverteringar.

N26 Spaces

N26 Spaces ger enkelt förklarat möjligheten att sätta upp flera olika sparkonton tillägnade olika ändamål. Man kan exempelvis sätta upp en regel som avsätter 500 kr månadsvis till nästa års sommarresa, samtidigt som man sparar 50 kr per dag för flickvännens present nästkommande månad.

Dessa pengar kan man sedan inte “råka” spendera, utan de ligger avskilt likt ett sparkonto – men kan enkelt flyttas tillbaka till huvudkontot.

N26 Budgeting

N26 Budgeting är egentligen en delfunktion i N26 Spaces. Funktionen möjliggör bland annat pushnotiser på telefonen när dragningar görs med kortet – även vid autogirobetalningar.

Genom funktionen är det också enkelt att sätta en dag-, vecko- eller månadsbudget för kortet som automatiskt nekar inköp när gränsen är nådd.

På ett intuitivt sätt så kan du dessutom i appen organisera dina utgifter och intäkter. Genom att enkelt lägga till en hashtag (#) kan du organisera betalningar och få en översikt av de olika posterna. Exempelvis #bröllopet, #spanien2021 eller #matinköp – på så vis kan du väldigt enkelt själv organisera dina utgifter efter tycke och smak.

Trött på tråkiga avgifter?

Försäkringar

Även fast N26 endast erbjuder debetkort utan kredit inkluderar flera av korten försäkringar. Detta är väldigt ovanligt, då i princip endast kreditkort erbjuder kostnadsfria kort- och reseförsäkringar.

Som innehavare av ett N26 Standard står man helt utan försäkringar – även om man bokar resan med kortet. Reseförsäkring är endast inkluderad i N26 You och Metal.

Försäkring på kreditkort jämfört med debetkort

För ett kreditkort har kortutgivaren juridiskt ansvar för transaktioner. Med ett kreditkort har du således ett skydd mot obehöriga transaktioner automatiskt.

Eftersom att N26 endast erbjuder debetkort är du som kontoinnehavare själv är ansvarig för alla transaktioner på kontot.

Reseförsäkring på N26 You och Metal

Försäkringsgivare för alla N26 kort är AWP P & C S.A – verksam som Allianz Global Assistance Europe. På N26 hemsida finns de fullständiga villkoren, men vi har besparat er besväret och tagit ut det viktigaste ur deras 18 sidor långa försäkringsvillkor.

Försäkringen gäller endast under pågående resa med destination minst 10 mil från din hemadress.

Flygförsening: Kanske kortets enskilt viktigaste fördel. Få €100 per påbörjad förseningstimme med start efter 4 timmar. Maximalt €500 per resa. Gäller däremot inte inställda flyg, missat anslutningsflyg, strejker eller överbokning.

Avbeställningsskydd: Vid dödsfall eller olycka så betalas upp till €10 000 för kostnader relaterat till detta. Däremot tas 10 % självrisk ut vid avbokningen, så i praktiken får man tillbaka 90 %.

Förkortad resa: Vid dödsfall eller olycka betalas upp till €10 000 ut för att täcka kostnader som man inte kunnat avboka. Samma sak som ovan kring självrisk – 10 % av utbetalt belopp behåller N26.

Akut vård och assistans: Ersättning upp till 1 000 000 kr för akut sjukvård utomlands. Denna försäkring är betydelselös inom EU/EES eftersom man då oavsett är helgarderad. Kan däremot vara värdefull utanför EU – men en vanlig svensk hemförsäkring täcker allt som oftast detta ändå.

Bagageförsening: Gäller efter 12 timmar försening upp till €1 000 och endast för livsnödvändiga utgifter. I praktiken alltså hygienartiklar och eventuellt något klädesplagg. Gäller inte för sportutrustning, vilket kanske är det viktigaste för skid- eller golfresor.

Bagageförlust, stöld eller skada: Gäller incheckat bagage och ger upp till €700 i ersättning för värdeföremål eller €500 för viktiga dokument. Maximalt €2 000 per skadetillfälle.

Övriga försäkringar

Övriga försäkringar som gäller även utanför resa.

Delat hyrt fordon: Gäller endast fordon som hyrs via en bilpool eller annan delningstjänst. I Sverige inkluderas t ex Sunfleet, M, Voi med flera. Fordonens som inkluderas i skyddet är cykel, elcykel, moped, elektrisk moped, bil eller elektrisk motorcykel. Skyddet gäller endast vid kollision eller stöld.

Snö och bergförsäkring: Täcker kostnader för räddningstjänst i bergsområde, däremot ej relaterat till offpiståkning.

Extra skydd med N26 Metal

Utöver alla försäkringsmoment beskrivet ovan innehåller N26 Metal även ytterligare två delar.

Skador på och stöld av mobiltelefon: Gäller för stöld eller inbrott samt för synliga yttre skador som förhindrar normal användning av telefonen. Täcker inte kosmetiska skador som små sprickor eller repor. Försäkringen gäller i 12 månader från telefonens inköpsdatum och försäkringen ersätter reparation av skadan.

Hyrbilsförsäkring: Täcker självrisken som biluthyraren kräver vid kollision eller stöld av hyrbilen, däremot inte motorhaveri och andra problem. Ett välkommet försäkringsmoment eftersom en tilläggsförsäkring för självriskeliminering från biluthyraren ofta är väldigt dyrt.

N26 och säkerhet

Många kan tycka att det känns osäkert med en onlinebank, speciellt när den är etablerad i utlandet. Däremot finns det ett par viktiga faktorer som gör att N26 är en väldigt trygg bank att använda.

Statlig insättningsgaranti

Eftersom att N26 är beläget inom EU (Berlin, Tyskland) och har banktillstånd omfattas alla privata insättningar av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att om banken skulle gå i konkurs eller av annan anledning tvingas upphöra med sin verksamhet garanterar ansvarig tysk myndighet att belopp upp till €100 000 (ungefär 1 000 000 SEK) ska återbetalas till samtliga kunder. Så länge du inte har ett saldo över 1 MSEK hos N26 är du alltså helt säker.

Obligatorisk tvåfaktorsautentisering (2FA)

Om du (eller någon annan) försöker logga in på ditt konto via en ny telefon eller dator genom att ange ditt lösenord triggas funktionen. Du får då en pushnotis på din telefon där du måste godkänna den nya enheten. Så fort den nya enheten är godkänd kommer denna tvåstegsprocess inte upprepas för den kopplade enheten – utan framåt krävs endast ditt lösenord.

Tvåfaktorsautentisering benämns ofta med den engelska frasen Two-factor authentication. Funktionen är alltid påslagen hos N26 och går inte att stänga av.

Likt många andra applikationer kan du istället för att ange ditt lösenord även logga in via fingeravtryck, om din enhet tillåter det.

Säker betalning med 3D Secure

Med systemet Mastercard SecureCode övervakas alla transaktioner på kortet i realtid och jämförs med din köphistorik. Köp från misstänkta platser, tider och på ovanliga belopp flaggas och rapporteras direkt till N26.

Det är sedan upp till N26 att bedöma transaktionen i fråga och huruvida kunden behöver kontaktas för en manuell kontroll.

N26 Business Account

N26 har även ett antal produkter för småföretagare eller frilansare. Genom att skapa ett bankkonto (N26 Business Account) får man ett gratis debetkort från Mastercard (N26 Business) som kan användas i företagets namn.

En stor fördel med företagskortet är att du får 0,1 % cashback på alla inköp – även fast kortet är helt kostnadsfritt och har massor av andra förmåner.

Likt produkterna riktade mot privatpersoner har N26 företagskort liknande villkor, med ett par distinkta skillnader.

Tre N26 Business kort

N26 Business

N26 Business

N26 Business

Detta kort är likt deras standardkortet ett helt gratis kort som kopplas till gratiskontot hos N26. Med kortet slipper du transaktionskostnader, även i utländsk valuta. Däremot tillkommer det en uttagsavgift på 1,7 % vid bankomater. Vid uttag av euro får du 3 gratis uttag per månad (därefter €2/uttag). Unikt för N26 företagskort är att de ger 0,1 % cashback (även kallat bonus) på alla inköp.

Läs mer:

N26 Business You

N26 Business You

N26 Business You

Precis som deras N26 You för privatpersoner har kortet en månadskostnad på €9,90 – €118,8 eller ca 1 200 kr per år. Kortet ger likt baskortet för företagare 0 % i valutapåslag och 0,1% cashback. Dessutom får man även 0 % i avgift (istället för 1,7 %) på uttag från uttagsautomater. För uttag av euro så ingår 5 st kostnadsfria uttag per månad, därefter kostar varje uttag €2. Kortet innefattar även samma försäkringspaket som N26 You privat erbjuder.

Läs mer:

N26 Business Metal

N26 Business Metal

N26 Business Metal

Kortet har en månadskostnad på €16,90 – €202,8 eller ca 2 100 kr per år. Detta är ett exklusivt premiumkort som är gjort helt i metall. Kortet ger alla fördelar som N26 Business You, med förhöjd bonus (0,5 %) på alla inköp, fler försäkringar och bättre rabatter och erbjudanden.

Läs mer:

Vanliga frågor

🙂 Vad tycker kunderna om N26?

N26 har ett godkänt kundbetyg. Enligt Trustpilot har de ett omdöme på 8,4/10, vilket helt klart är förbättringsbart. En översiktlig genomgång av kundbetygen visar att det framförallt är kundtjänsten kunderna har invändningar emot. Många kunder uppger att det är svårt att få rätt hjälp, och att kundservice ofta ger standardiserade svarsmallar som svar på klagomål.

⏱ Finns det någon bindningstid på N26 kort?

Ja, för deras premiumkort N26 Metal och N26 You är det 12 månaders bindningstid efter att man öppnat kontot. För deras kostnadsfria bankkonto & kort N26 Standard finns ingen bindningstid.

❓ Går det att beställa ett extrakort?

Det går beställa extrakort och ha flera kort kopplat till kontot som en backup. Men eftersom bankkontot kopplat till N26 kort är personligt tillåter de inte flera användare av juridiska skäl. Däremot finns det såklart ingen kontroll på om detta efterlevs. Ytterligare kort kostar €10 per kort för Standard och You, samt €45 för Metal. Mot ett tillägg på €20 går det att få expressleverans som tar 1 – 3 bankdagar.

❓ Vilka länder finns N26 i?

För närvarande erbjuder N26 support på engelska, tyska, franska, spanska och italienska och är även etablerade i dessa länder. Utöver det så går det att öppna ett konto som folkbokförd i: Österrike, Belgien, Danmark, Estland, Finland, Grekland, Island, Irland, Liechtenstein, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz och USA.

✈️ Ger något av N26 korten tillgång till lounge?

Nej, tyvärr ger ingen av N26 kort tillgång till lounger på flygplatser. Tidigare fanns ett avtal med LoungeKey som gav kunder bosatta i Storbritannien tillgång till deras lounger. Däremot verkar inte N26 i Storbritannien sedan januari 2020 inte erbjuda detta längre på grund av deras utträde från EU.

❌ Hur spärrar man ett N26 kort?

Som kund kan man spärra sitt kort och/eller konto genom att ringa +44 2035 107126 alla dagar 07:00 – 23:00. Det går även att spärra kortet direkt i N26-appen, om man har tillgång till sin mobiltelefon.

💰 Vilken typ av erbjudanden ger N26 premiumkort tillgång till?

N26 uppdaterar regelbundet deras erbjudanden i appen, varav många är exklusiva för innehavare av ett N26 You eller Metal. Ett exempel från 2020 är 30 % rabatt på alla produkter genom Adidas.com – exklusivt för N26.

Om N26

N26 Bank GmbH grundande år 2013 i Tyskland av Valentin Stalf och Maximilian Tayenthal. Deras slogan är “The first bank you’ll love”, vilket vittnar om ett exceptionellt kundfokus. Till en början var företaget mer eller mindre bara ett gränssnitt för kortutgivaren Wirecard.

I samband med att de erhöll sin banklicens i July 2016 så bytte de namn från Number 26 till bara N26. Namnet är taget från en Rubiks kub som består av 26 st mindre kuber.

De senaste åren har N26 bank växt lavinartat. År 2020 hade de över 5 miljoner kunder i mer än 25 länder och har tagit in riskkapital på mer än 770 miljoner USD. Även om det inte finns några officiella siffror för användningen av Sverige kan man se en tydlig trend med ökad diskussion och medial uppmärksamhet kring N26 i Sverige.

Alla omdömen

Tess
juli 20, 2023

Rated 5 out of 5

Sjukt smidigt!

Toppenbra banktjänst med klockrent fungerande app och web som fungerar med hög precision. Kontot öppnades direkt sen var det bara att föra över pengar (sepa) och börja använda det virtuella kortet direkt! och mastercard känns tryggt. Jag är helnöjd!

Pedro
juli 20, 2023

Rated 2 out of 5

Knappast gratis

Nu är det inte avgiftsfritt bara för att man döper om avgiften till växelkurs, om de kostar 11,50 att köpa och 11,35 att sälja är det 0,15€ i avgift.

Att de alltid lyckas pricka en sämre kurs just vid växlingen gör att de blir lite ytterligare avgift.

Nu är de inte ensamma om detta, men så är de en bransch som har som mål att överföra dina pengar till dem själva.

Om författaren

Elias Bülow
Elias Bülow

Har mångårig arbetslivserfarenhet från den svenska finansbranschen och ett stor intresse för ekonomi i allmänhet.


SENAST UPPDATERAD: 4 juli, 2024

Kontaktuppgifter

Företag: N26 Bank GmbH

Organisationsnummer: 502083-3090

Adress: Klosterstraße 62, 10179, Berlin, Tyskland

Telefon: +49 (0) 30 364 286 880

E-post: support@n26.com

Finansinspektionen: N26 Bank GmbH (fi.se)

Kortvilkor: N26 legal documents

Måndag: 07:00 – 23:00

Tisdag: 07:00 – 23:00

Onsdag: 07:00 – 23:00

Torsdag: 07:00 – 23:00

Fredag: 07:00 – 23:00

Lördag: 07:00 – 23:00

Söndag: 07:00 – 23:00

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför