recension cover
Sidan innehåller annonser

N26 You

 • Inget valutapåslag
 • Gratis uttag i annan valuta
 • Reseförsäkring ingår
card

Årsavgift: 1 200 kr

Högsta kredit: 0 kr

Räntefritt:

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

N26 You

Kortfattat: N26 You passar perfekt för dig som inte vill ha ett kreditkort, men som reser mycket och vill slippa valutapåslag.

Med N26 Banks Mastercard You får du 0 % i valutaväxlingpåslag vid växling mellan valutor – något som är få kort förunnat. Dessutom är alla uttag i andra valutor än euro helt avgiftsfria. Kostnadsfria uttag av euro är begränsade till 5 st per kalendermånad.

Med kortet får du även ett grundläggande reseskydd, som täcker alla de vanligaste problemen som kan uppstå på resan. Kanske bäst av allt är att du får en tusenlapp utbetalt direkt till kontot vid förseningar på 4+ timmar med flyg. I försäkringsvillkoren finns däremot många begränsningar som svenska försäkringar inte brukar ha.

Hur bra är N26 You?

Bonus & förmåner
Kortet för privatpersoner saknar bonus
Dåligt
Resa & utomlands
Helt avgiftsfritt vid köp utomlands
Bra
Försäkring
Har ett grundläggande försäkringsskydd
Mediokert
Avgifter & ränta
Kortet har en hög årsavgift
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst Inget krav
Anställningsformer Inget krav
Bet. anmärkningar Tillåtet
Kreditvillkor
Ränta -
Effektiv ränta -
Max kreditgräns 0 kr
Räntefria dagar -
Lägsta månadsbet. -
Avgifter
Årskostnad 1 200 kr
Aviseringsavgift -
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om N26 You

Säkerställ först och främst att du uppfyller N26 grundläggande krav.

Kraven för att kunna få ett N26 You är:

 • Minst 18 år gammal
 • Bosatt i Sverige
 • Äga en smartphone kompatibelt med deras app
 • Ha en giltig ID-handling (pass, körkort eller ID från Skatteverket).

Om du uppfyller dessa krav är du välkommen att teckna ett N26 You Mastercard:

 1. Gå till N26 hemsida och klicka på knappen Open Bank Account.
 2. Ange den personliga information som de begär (personuppgifter, email, lösenord med mera).
 3. Du kan även välja deras andra kort N26 Standard och N26 Metal i denna process – välj N26 You för att få det kort vi recenserar på denna sida.
 4. Ditt konto är nu skapat och det är dags att ladda ner appen.
 5. I appen ska du sist men inte minst bekräfta din identitet. Detta genom att fota ditt pass, körkort eller ID-kort samt en selfie. Ladda sedan upp dessa bilder i appen.
 6. Verifiering av ditt konto kan sedan ta upp till en arbetsvecka – men ofta går det betydligt mycket snabbare än så.

När ditt konto är skapat och aktiverat är det sedan fritt fram och föra över pengar till kontot.

Så fungerar N26 You

N26 You är ett vanligt debetkort (ibland kallat bankkort eller debitkort) som är kopplat till en onlinebank. Kortet är ett Mastercard, vilket innebär att det fungerar överallt där Mastercard accepteras, både i butik och på internet.

Likt N26 Standard och N26 Metal hanterar du kortet och andra bankärenden enkelt via deras mobilapp. Kortet beställs enkelt via N26:s hemsida och kan börja användas direkt därefter.

Däremot måste man först sätta över pengar till kortet för att ha några medel att dra av. Detta görs enkelt genom en utländsk banköverföring från ditt vanliga kontot, till ditt nya IBAN-kontonummer för insättningar.

Här hittar du fullständig information om hur N26 bank och deras kort fungerar.

Fördelar

 • Helt utan valutapåslag och insättningsavgifter
 • Gratis uttag från bankomater
 • Ingen kreditupplysning – tillåter betalningsanmärkningar
 • En fullgod reseförsäkring med vissa tillägg
 • Ger kontant ersättning vid flygförseningar

Nackdelar

 • Förhållandevis hög årskostnad för kortet
 • Är inget kreditkort, måste sätta över pengar till kortet
 • Saknar svensk kundtjänst
 • Har fått mycket kritik för långsam och dålig kundservice
Låga avgifter utomlands?

Kredit & avgifter

I och med att N26 You är ett debetkort ingår det ingen kredit med kortet. Kortet har en månadsavgift på €9,90 (ungefär 100 kr), vilket kan översättas till en årsavgift på 1 200 kr/år – något som jämfört med andra debetkort är väldigt högt.

En av bolagets unique selling points (USP) är att de helt och hållet saknar dolda avgifter. Detta stämmer faktiskt rätt bra, förutom ett par begränsningar.

Först och främst så är N26 You ett kort utan valutaväxlingsavgift (valutapåslag). Det innebär i praktiken att när du sätter över pengar på kortet i exempelvis SEK, får du exakt den mängd EUR som växelkursen står i för tillfället – 0 % försvinner i avgifter eller bortfall. Gratis valutaväxling är väldigt sällsynt, men erbjuds bland annat av N26, Revolut och Collector.

För N26 You är uttag i andra valutor än Euro (€) är också helt gratis. Vill man göra uttag i en ATM, bankomat eller uttagsautomat i valutan euro är det gratis endast fem (5) gånger per månad. Därefter är priset €2 (cirka 20 kr) per uttag. Något som vi på Kreditkortguiden inte ser som ett större problem – en avgift på 20 kr ligger en bit under de flesta andra korts minsta uttagsavgift, som ofta är 30 till 40 kr.

Ersättningskort

Avgift för ersättningskort tillkommer när det tidigare N26 kortet blivit borttappat, stulet eller om nytt kort krävs på grund av bedrägeri. Så här ser priserna ut:

N26 You Avgift
Ersättningskort €10
Expressleverans + kort €30

Bonus

Detta kort saknar bonus eller cashback om man väljer varianten för privatpersoner. Däremot ger varianten för företag – N26 Business You – 0,1 % cashback på alla inköp.

N26 You ger däremot dig som innehavare tillgång till en mängd olika exklusiva erbjudanden och rabatter. Fram till 31 Maj, 2020 kunde man till exempel få 10 % tillbaka på alla bokningar genom Booking.com. Därtill gick det att få upp till 20 % rabatt på boende som bokas.

Alternativt val: Kreditkort för utlandet

Collector EasyLiving

Kreditkort utan valutapåslag

Med Collector EasyLiving får du ett kreditkort som precis som N26 You inte har något valutapåslag. Kortet har dessutom flera förmånliga försäkringar för både resa och shopping. Genom att koppla upp kortet till EuroBonus och Meniga Rewards kan du även få bonuspoäng och cashback på allt du handlar.

Försäkringsinformation

Med hänsyn till försäkringar på N26 You-kortet finns det egentligen två saker som är viktigt att påpeka.

Först och främst så saknar kortet många försäkringsmoment som man ofta ser hos kort med högre årsavgifter såsom allrisk, köpförsäkring och prisgaranti. Dessutom upplever vi på Kreditkortguiden att kortets reseförsäkring har väldigt många undantag och snåriga villkor vilket skiljer sig mot de typiska kortförsäkringarna på svenska kort. Även om olyckan är framme – är det inte alls säker att man är skyddad.

Något som däremot väger upp dess försäkringsbetyg är det ovanliga momentet med flygförseningar. Ofta ersätter kortförsäkringar endast kostnader för saker som mat och transport vid försening. Istället ger N26 reseförsäkring €100 i ersättning per påbörjad förseningstimme med start efter 4 timmar. Något som för den som reser mycket kan vara en ganska stor intjäning på årsbasis!

När gäller N26 You reseförsäkring?

För att reseförsäkringen skall vara gällande måste minst en kvalificerad utgift, dvs t ex flygbiljett, betalas med N26 kontot eller tillhörande kort. Däremot finns inget krav på att resan måste ha betalats med N26 kontot eller kortet för att du ska vara täckt vad gäller akut medicinsk vård och deras snö och bergsförsäkring (som ej gäller för offpist).

Vad ingår i N26 You försäkring?

Försäkringsgivare för N26 You är Allianz Global Assistance Europe och på N26 hemsida går det att hitta dess fullständiga villkor. Här nedan går vi igenom de viktigaste komponenterna.

Vill du läsa mer om respektive försäkringsmoment så har vi sammanfattat vad de innebär i vår recension av N26 bank.

Reseförsäkringar

Dessa försäkringsmoment gäller endast under en resa minst 100 km från hemmet.

 • Flygförsening
 • Avbeställningsskydd
 • Förkortad resa
 • Akut vård och assistans
 • Bagageförsening
 • Bagageförlust, stöld eller skada
 • Delat hyrt fordon
 • Snö och bergsförsäkring

Reseförmåner

N26 You är ett kort som är som gjort för att resa. Kortet innefattar en reseförsäkring som täcker de viktigaste moment för resan, men framförallt ger kortet en väldigt bra ersättning vid förseningar av flighter – en väldigt ovanlig detalj vad gäller svenska kortförsäkringar.

I och med kortet precis som Revolut Premium saknar av valutaväxlingsavgift men även uttagsavgift är detta ett svårslaget kort att ta med på semestern. Det är en av kortets starkaste fördelar och är för många i sig den stora anledningen till att man väljer detta kort.

Övrigt

N26 Business You

N26 erbjuder även företagskortet N26 Business You för företagare – främst tänkt för frilansare och småföretagare. Det är likt N26 You ett vanligt debetkort, men med fördelen att man får 0,1 % cashback på alla inköp med kortet.

Med ett N26 Business You konto kan man ha upp till 10 st underkonton, vilket innebär att man kan ta fram egna kort om man har flera anställda. Inkluderat finns även en smidig funktion för att exportera transaktioner till filformaten CSV eller PDF.

Europeisk insättningsgaranti

Pengar insatta på ditt N26 You omfattas av den europeiska insättningsgarantin. Det innebär att om kortutgivaren N26 mot förmodan skulle gå i konkurs betalar ansvarig myndighet i Tyskland (bankens verksamhetsland) ut upp till 100 000 euro för att täcka din förlust.

Välj färg på ditt kort

På ditt kort erbjuds du att välja mellan 5 olika pastellfärger. Nedre delen av kortet är transparent och designen känns modern och avskalad. Färgerna som finns tillgängliga kallas för Ocean, Sand, Rhubarb, Aqua och Slate.

 

Vanliga frågor

💳 Vilka andra kort tillhandahåller N26?

N26 erbjuder två andra kort. N26 Mastercard är ett gratis debitkort utan årsavgift, men som saknar försäkringar. Även antalet kostnadsfria uttag är begränsade. Deras premiumkort heter N26 Metal har allt från obegränsat med uttag, inget valutapåslag och en heltäckande reseförsäkring. Som namnet föreslår är kortet även i metall.

❌ Hur gör man för att spärra N26 You?

Spärra kortet genom att gå till Actions i din N26-app och välj Card settings. Där kan du välja att spärra kortet. Har du inte tillgång till appen kan du ringa dem på +44 2035 107126 alla dagar 07:00 – 23:00.

Alla omdömen

Om författaren

Elias Bülow
Elias Bülow

Har mångårig arbetslivserfarenhet från den svenska finansbranschen och ett stor intresse för ekonomi i allmänhet.


SENAST UPPDATERAD: 29 oktober, 2021

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: N26 BANK GMBH (allabolag.se)

Organisationsnummer: 502083-3090

Adress: Klosterstraße 62, 10179, Berlin, Tyskland

Telefon: +49 (0) 30 364 286 880

E-post: support@n26.com

Finansinspektionen: N26 Bank GmbH (fi.se)

Kortvillkor: N26 You Villkor

Öppettider

Måndag: 07:00 – 23:00

Tisdag: 07:00 – 23:00

Onsdag: 07:00 – 23:00

Torsdag: 07:00 – 23:00

Fredag: 07:00 – 23:00

Lördag: 07:00 – 23:00

Söndag: 07:00 – 23:00

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför