recension cover
Sidan innehåller annonser

Hyundaikortet

 • 0,8 – 1,6 % bonus.
 • Saknar årsavgift.
 • 4 månader räntefritt hos Hyundai.
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 50 000 kr

Räntefritt: 55 dagar

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Sammanfattning av Hyundaikortet

KORTFATTAT

Hyundaikortet är ett kreditkort som ger 0,8 - 1,6 % i bonus på alla dina köp. Kortet passar dig som vill ha ett billigt kreditkort och äger en Hyundai bil. Samtidigt finns det andra kreditkort som är kostnadsfria med förmånligare villkor.

Hyundais kreditkort är ett kostnadsfritt kreditkort som ger dig 0,8 – 1,6 % i bonus på alla dina köp. Med kortet får du även 4 räntefria månader hos Hyundai och tillgång till utvalda erbjudanden. Med kortet får du även en heltäckande reseförsäkring där självriskydd för hyrbil samt tanka-fel-försäkring ingår.

Nackdelen med kortet är att de många förmåner endast kan utnyttjas hos Hyundai vilket gör kortet rätt meningslös ifall man inte äger en Hyundai bil. Dessutom tillkommer 25 kr i adminstrationsavgift varje månad vilket gör kortet rätt dyrt. Därav rekommenderar vi att man kollar på kostnadsfria kreditkort med bättre bonussystem.

Hur bra är Hyundaikortet?

Bonus & förmåner: 3/5
Bonus på alla dina köp.
Bra
Resa & utomlands: 3/5
Självriskskydd för hyrbil ingår.
Bra
Försäkring: 5/5
Reseförsäkring plus tanka-fel-försäkring och ersättning för outnyttjat liftkort.
Exceptionellt
Avgifter & ränta: 1/5
Oundviklig avi-avgift och hög effektiv ränta.
Dålig

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst Inget krav
Anställningsformer Ej arbetslös
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 16,40 %
Effektiv ränta 20,78 %
Max kreditgräns 50 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Lägsta månadsbet. 5 % (lägst 150 kr)
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift 25 kr
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 1,65 %, minst 30 kr
Korttyp Visa
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Alternativ val: Bank Norwegian

Bank Norwegian är i princip i alla avseenden ett bättre kreditkort än Hyundaikortet. Kortet är kostnadsfritt (samt utan avi-avgift), och erbjuder samtidigt 0,5 % i bonus på alla dina köp. Dessutom saknar kortet uttagsavgift vilket gör det mer förmånligt utomlands.

Fördelar

 • Självriskskydd för hyrbil ingår.
 • 0,8 – 1,6 % i bonus.
 • Feltankning-försäkring.
 • Saknar årsavgift.

Nackdelar

 • Låg kreditgräns.
 • Hög effektiv ränta.
 • 25 kr i adminstrationsavgift.
Hitta det bästa kortet

Hyundaikortet i jämförelse med liknande kort

Kreditkort Årsavgift Bonus Drivmedelsrabatt
Bank Norweigan 0 kr 0,5–10 % 0 kr
Volvokortet 0 kr 0,5–1 % 0,10 kr/l
OKQ8 kortet 0 kr 0,3–2 % 0,20 kr/l
Mazdakortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,5–1 % 0,5–0,10 kr/l
Peugeotkortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 1–2 % 0,5–0,10 kr/l
Skodakortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,4 % 0,15 kr/l
Seatkortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,4 % 0,15 kr/l
Hyundaikortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,8–1,6 % 0,5–0,10 kr/l
Tabell 1. Jämförelse mellan Hyundaikortet och andra liknande kreditkort.

Ränta & avgifter för Hyundaikortet

 • 16,40 % i ränta.
 • 0 kr i årsavgift.
 • 25 kr i Avi-avgift (samma för e-faktura).
 • 1,65 % i uttagsavgift (minst 30 kr).
 • 1,65 % i valutapåslag.

25 kr i administrationsavgift varje månad innebär 300 kr i kostnad för hela året. Det gör kortet väldigt dyrt jämfört med andra kreditkort som brukar ha kostnadsfritt alternativ när man betalar på e-faktura.

Räntefria dagar

När du handlar med ditt Hyndaikort har du möjlighet till 55 räntefria dagar. När den räntefria perioden är över tillkommer en adminstrations/aviavgift på 25 kr. Varje månad behöver du betala minst 5 % av den utestående skulden men aldrig mindre än 100 kr.

Räkneexempel

Hyundaikortet har en ränta på 16,40 % och en administrationsavgift på 25 kr. För en skuld på 20 000 kr som återbetalas likt ett annuitetslån (utan några räntefria dagar) blir den effektiva räntan 20,78 %. Månadskostnaden blir då 1843 kr och den totala kostnaden 22 121 kr.

Räntefri delbetalning hos Hyundai i 4 månader

Om du använder ditt kort hos Hyundai och handlar för över 1500 kr får du 4 månader räntefri betalning. Det gäller både köp vid tillbehör och service. Har du en Hyundai bil är det därför förmånligt att använda kortet när du lämnar in bilen på service.

Krav för att få Hyundaikortet

 • 18 år.
 • Skriven i Sverige.
 • Inga skulder hos Kronofogden.
 • Betalningsanmärkning tillåtet men högst ovanligt.

Det är ovanligt att kreditkort accepterar betalningsanmärkningar men med Hyundaikortet kan de tillåtas. Det gäller dock att anmärkningen är gammal, att det inte finns någon skuld hos Kronofogden och att din ekonomi är stabil i övrigt. De gör denna bedömningen utifrån resultatet på din UC.

Kreditgräns

Med ett Hyundai kort kan du få en beviljad kredit mellan 5 000 – 50 000 kr. Kreditgränsen bestäms utifrån resultatet på din UC.

Är du i behov av en högre kreditgräns kan du ansöka om det i efterhand. I jämförelse med andra kreditkort är 50 000 kr en låg kreditgräns. Därav borde du kika på andra kreditkort ifall du vill nyttja kreditkortet för stora inköp eller långa resor.

Bonus, cashback & belöningar

Med ditt Hyundai kort får du bonus på dina köp och drivmedelsrabatt. Bonuspoängen kan endast nyttjas hos Hyundai vilket gör andra kostnadsfria kreditkort mer förmånliga.

Bonus på varje inköp

När du har nått 5000 poäng med ditt Hyndaikort får du en värdecheck motsvarande 40 kr som du kan använda hos Hyundai. Det innebär en bonus på 0,8 % på alla dina köp förutom Hyundai där du får 1,6 %.

Det här bonussystem kan vara användbart om du är ägare av en Hyundai bil då du kan använda bonusen när du behöver lämna in bilen på service etc. Ska tilläggas att det finns andra kreditkort med bättre bonussystem.

Drivmedelsrabatt hos Preem

När du tankar hos Preem med ett Hyundai kort får du 0,10 kr/l på bemmanade stationer och 0,5 kr/l rabatt på obemannade stationer. Ifall bensinpriset är 15 kr motsvarar det ungefär 0,67 % respektive 0,35 %.

När du tankar med Hyundaikortet dras inte rabatten av i terminalen utan dras från din månadsfaktura. Rabatten är lite lägre än andra tankkort, ska du därför använda kreditkortet för tankning bör du kolla på andra alternativ som du hittar här.

Kortförsäkringar som ingår

Med ditt Hyundai kort ingår det en generös reseförsäkring där bland annat självriskskydd för hyrbil ingår. Dessutom finns de andra försäkringar så som fel-tankning-försäkring.

För ett kostnadsfritt kreditkort som Hyundaikortet sticker det ut. Vill du läsa mer om exakta villkor och ersättningsbelopp kan du göra det här.

Reseförsäkring

Med i princip alla kreditkort ingår det en reseförsäkring. De som sticker ut med Hyundaikortet är att man får ersättning för outnyttjat liftkort samt självriskydd med hyrbil utomlands. Dock är ersättningen på självriskskyddet för hyrbilen bara på 3000 kr vilket är mindre än andra kreditkort vars ersättning brukar ligga runt 10 000 kr.

Övriga försäkringar

 • Feltankningsförsäkring. Tankar du fel bränsle får du ersättning upp till 3000 kr för sanering och bränslefilter.
 • Hole-in-one. Slår du hole-in-one när du betalat banavgiften med kortet får du ersättning upp till 2000 kr.

Utvalda erbjudanden

Har du ett Hyundai kort har du tillgång till rabatter och erbjudanden. Varje år får du 200 kr rabatt hos Hyundai när du handlar för över 1800 kr. Dessutom kan du ta del av erbjudanden från hotellkedjor och inredningsbutiker. För att ta del av de erbjudanden som finns kan du gå in på deras hemsida.

Så fungerar Hyundaikortet

Hyundaikortet fungerar som ett vanligt Visakort. När du får fakturan gör du inbetalningar som delbetalas eller nollställer månadens faktura.

För att kunna kolla saldo, betala faktura m.m. kan du logga in med mobilt bank-id på deras hemsida.

Handläggning & svarstid

Innan du ansöker om kortet så kolla upp att du uppfyller kraven som behövs för att få kortet. Annars riskerar du att ta en onödig kreditupplysning. Processen för att få kortet är automatiserad vilket innebär att du får svar på en gång. Du kan ansöka om kortet på deras hemsida.

Vanliga frågor

Kan jag ha ett extra kort till mitt Hyundai kort?

Ja men det kostar 50 kr årligen med ett extra kort till ditt Hyundai kort. För att ansöka om ett extra kreditkort kan du ringa 08-695 17 56 eller genom att logga in dig på mina sidor. Det är huvudkortsinnehavaren som är betalningsansvarig och krediten står i dennes namn.

Hur gör jag för att spärra mitt Hyundaikort?

För att spärra ditt Hyundaikort ringer du till 08-695 17 34 som har öppet dygnet runt. Du kan även spärra kortet om du loggar in dig på deras hemsida.

Vilken inkomst krävs för Hyundaikortet?

Hyundaikortet har inget direkt inkomstkrav utan utgår från resultatet på din kreditupplysning och ger resultat därefter. Utifrån resultatet på kreditupplysningen bestäms även din kreditgräns.

Har Hyundaikortet någon årsavgift?

Nej. Hyundai kortet har ingen årsavgift. Däremot har det en administration avgift på 25 kr varje månad vilket innebär en årskostnad på 300 kr.

Kan jag betala med apple/google/samsung pay med mitt Hyundaikort?

Nej, du kan tyvärr inte använda Google Pay, Samsung Pay eller Apple Pay med ett Hyundaikort.

Hur ansöker jag om Hyundaikort?

Du kan ansöka om Hyundaikort på deras hemsida eller ringa till 08-695 17 56. Det smidigaste sättet att ansöka om kortet är via hemsidan då du får svar direkt efter ansökan.

Hur aktiverar jag mitt Hyundaikort?

Genom att använda kortet i en kortterminal så aktiverar du kortet. Första gången du använder kortet funkar inte blipp funktionen.

Har Hyundai kortet drivmedelsrabatt?

Tankar du hos Preem med ditt Hyundaikort har du 0,10 kr/l rabatt på bemannade stationer och 0,05 kr/l på obemmanade stationer. Rabatten dras av på din kommande faktura och inte i korterminalen hos Preem.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 20 december, 2022

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: DNB Bank (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516406-0161

Adress: Box 1265, 164 29 Kista

Telefon: 08-695 17 56

E-post: citroenkortet@cardservice.se

Finansinspektionen: DNB Bank (fi.se)

Kortvillkor / SEKKI: DNB Bank

Öppettider

Måndag: 08:00 – 16.00

Tisdag: 08:00 – 16.00

Onsdag: 08:00 – 16.00

Torsdag: 08:00 – 16.00

Fredag: 08:00 – 16.00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför