recension cover
Sidan innehåller annonser

Mazdakortet

 • Ingen årsavgift.
 • Bonus på alla dina köp.
 • Reseförsäkring med självriskskydd för hyrbil.
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 50 000 kr

Räntefritt: 55 dagar

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Sammanfattning av Mazdakortet

KORTFATTAT

Mazdakortet är ett kostnadsfritt kreditkort som ger bonus på alla dina köp som du kan nyttja hos Mazda. Kortet passar dig som äger en Mazda bil och vill ha ett billigt kreditkort. Det finns dock andra kostnadsfria kreditkort som är bättre.

Mazda kortet är ett kreditkort som saknar årsavgift men som ger dig bonus på alla dina köp. Med kortet ingår det även en reseförsäkring där bland annat självriskskydd för hyrbil ingår. Du har dessutom drivmedelsrabatt hos Preem när du handlar med kortet och upp till 4 månader räntefri delbetalning när du handlar hos Mazda.

Nackdelen med kortet är att bonusen endast går att nyttja hos Mazda, därmed behöver du äga en Mazda bil för att kortet ska vara användbart.

Hur bra är Mazdakortet?

Bonus & förmåner: 3/5
Ett bra bonussystem för dig som äger en Mazda bil.
Bra
Resa & utomlands: 3/5
Självriskskydd för hyrbil ingår.
Bra
Försäkring: 5/5
Förutom reseförsäkring ingår bland annat ersättning för outnyttjad liftkort.
Exceptionellt
Avgifter & ränta: 1/5
Hög effektiv ränta och administrationsavgift på 25 kr.
Dålig

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst Inget krav
Anställningsformer Ej arbetslös
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 16,40 %
Effektiv ränta 20,78 %
Max kreditgräns 50 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Lägsta månadsbet. 5 % (lägst 150 kr)
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift 25 kr
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 1,65 %, minst 30 kr
Korttyp Visa
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Alternativ val: Bank Norwegian Visa

Norwegian Bank kreditkort är i många avseenden bättre än Mazda kortet. Till att börja med får man 0,5–10 % bonus på alla sina köp. Dessutom ingår en rad försäkringar. Likt Mazda kortet saknar kortet årsavgift men har inte heller några aviseringskostnader vilket gör kortet helt gratis att äga.

Fördelar

 • Saknar årsavgift.
 • 4 månader räntefritt hos Mazda.
 • 0,5 – 1 % bonus på alla köp.
 • Reseförsäkring med självriskskydd för hyrbil.
 • Fel-tankning-försäkring.
 • Utvalda erbjudanden.
 • Drivmedelsrabatt.

Nackdelar

 • Låg kreditgräns.
 • Hög effektiv ränta,
 • Administrationsavgift på 25 kr varje månad.
Hitta det bästa kortet

Mazdakortet i jämförelse med liknande kort

Kreditkort Årsavgift Bonus Drivmedelsrabatt
Mazdakortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,5–1 % 0,5–0,10 kr/l
Volvokortet 0 kr 0,5 –1 % 0,10 kr/l
OKQ8 kortet 0 kr 0,3–2 % 0,20 kr/l
Komplett bank 0 kr 0,5–4 % 0 kr
Peugeotkortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 1–2 % 0,5–0,10 kr/l
Skodakortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,4 % 0,15 kr/l
Seatkortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,4 % 0,15 kr/l
Hyundaikortet 0 kr (25 kr/mån i avi-avg) 0,8–1,6 % 0,5–0,10 kr/l
Tabell 1. Jämförelse mellan Mazdakortet och andra liknande kreditkort.

Ränta & avgifter för Mazda kreditkort

 • 16,40 % i ränta.
 • 0 kr i årsavgift.
 • 25 kr i avi-avgift per månad.
 • 1,65 % i uttagsavgift (minst 30 kr).
 • 1,65 % i valutapåslag.

Administrationsavgiften på 25 kr varje månad innebär en årskostnad på 300 kr. Det innebär i princip att du har en årsavgift på 300 kr vilket gör kortet väldigt dyrt jämfört med vad du får.

Räntefria dagar

Med ditt Mazdakort har du upp till 55 räntefria dagar. När 55 dagar har gått tillkommer en administrations-/aviavgift på 25 kr. Varje månad behöver du betala minst 5 % av den utestående skulden, men aldrig mindre än 100 kr.

Räkneexempel

Mazdakortet har en ränta på 16,40 % och en administrationsavgift på 25 kr. För en skuld på 20 000 kr som återbetalas som ett annuitetslån (utan räntefria dagar) över 12 månader blir den effektiva räntan 20,78 %. Månadskostnaden blir då 1 843 kr och den totala kostnaden 22 121 kr.

Räntefri delbetalning hos Mazda i 4 månader

När du handlar hos Mazda för minst 1500 kr får du automatiskt 4 månader räntefri betalning. Detta gäller både vid köp av tillbehör och service. Delbetalningen är helt gratis så det tillkommer inga andra avgifter under 4 månader.

Krav för att få Mazdakortet

 • 18 år.
 • Skriven i Sverige.
 • Ingen skuld hos KFM.
 • Ej arbetslös.
 • Betalningsanmärkning tillåtet men väldigt ovanligt.

Kreditgräns

Med ett Mazda kort kan du få en beviljad kredit upp till 50 000 kr och som lägst 5 000 kr. Kreditgränsen bedöms efter din kreditvärdighet på kreditupplysningen. Du kan ansöka om att få en högre kreditgräns men aldrig mer än 50 000 kr. Skulle du vara i behov av en höjd kreditgräns kan du ansöka om det på deras hemsida.

Om man jämför med andra kreditkort är 50 000 kr en låg kreditgräns. Vill du därför använda kreditkortet för större inköp bör du titta efter andra alternativ.

Bonus, cashback & belöningar

Med Mazdakortet får du drivmedelsrabatt och bonus på alla dina köp. Problemet med Mazdakortet bonussystem är att det endast gynnar personer som äger en Mazda. Därmed finns det andra kreditkort som är bättre för gemene man.

Läs mer: Kort med bonus

Bonus på varje inköp

Med Mazdakortet får du 1 poäng för varje krona spenderad. När du nått 10 000 poäng får du en värdecheck motsvarande 50 kr som kan nyttjas hos Mazda. Det innebär 0,5 % i bonus. När du handlar hos Mazda får du dubbelt så mycket bonus, de vill säga 1 %.

Det här bonussystem kan vara användbart om du äger en Mazda bil, annars är bonussystemet inte så förmånligt. Även om du är ägare till en Mazda bil finns det kreditkort där du får mer i bonus exempelvis Komplett Bank kredittkort.

Drivmedelsrabatt hos Preem

När du tankar din bil hos Preem med ditt Mazda kort får du 0,10 kr/l på bemmanade stationer och 0,05 kr/l rabatt på obemannade stationer. Om bensinpriset ligger på 15 kr motsvarar det ungefär 0,067 % respektive 0,035 %.

Rabatten visas inte direkt i terminalen utan dras automatiskt från månadsfakturan. Denna rabatten är lite lägre än andra tankkort, vill du därför använda kreditkortet för tankning finns det bättre alternativ som du kan läsa om här.

Kortförsäkringar som ingår

Med Mazdakortet ingår det en reseförsäkring där bland annat självriskskydd för hyrbil ingår. Du får dessutom andra försäkringar så som ersättning om du tankar med fel bränsle i din bil, vilket sticker ut för ett kreditkort utan årsavgift.

Vill du läsa mer om exakta villkor och ersättningsbelopp kan du göra det här.

Reseförsäkring

Med nästan alla kreditkort ingår det en reseförsäkring. Vad som gör Mazdakortet reseförsäkring bättre än många andra är att man får ersättning för outnyttjat liftkort samt självriskydd med hyrbil utomlands.

Ska sägas att ersättningen på självriskskyddet för hyrbilen är på 3 000 kr vilket är mindre än andre kreditkort där beloppen brukar ligga runt 10 000 kr.

Övriga försäkringar

 • Feltankningsförsäkring. Om du skulle tanka fel bränsle får du ersättning upp till 3 000 kr för sanering och bränslefilter.
 • Hole-in-one. Slår du hole-in-one när du betalat banavgiften med kortet får du ersättning upp till 2 000 kr.

Utvalda erbjudanden

Med ett Mazda kort får du ta del av unika rabatter och erbjudanden. Varje år får du 200 kr att utnyttja hos Mazda när du handlar för över 1800 kr. Dessutom kan du ta del av erbjudanden/rabatter från hotellkedjor och inredningsbutiker. Rabatterna hittar du på deras hemsida.

Så fungerar Mazda kortet

Mazda kortet fungerar som ett vanligt Visa kort. Du får en faktura varje månad och gör sedan inbetalningar som delbetalas eller nollställer mot månadens faktura.

Vill du kolla saldo, betala faktura m.m. kan du logga in med mobilt bank-id på deras hemsida.

Handläggning & svarstid

Kolla upp så du uppfyller alla krav för kreditkortet innan du ansöker, annars riskerar du att göra en onödig kreditupplysning.

När du ansöker via nätet får du svar direkt efter ansökan huruvida din ansökan blivit godkänd eller inte. Vid en godkänd ansökan kommer kortet till din brevlåda efter 5 – 7 arbetsdagar.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar det med ett extrakort för Mazdakort?

Det kostar 50 kr med ett extra kort till Mazda kortet varje år. För att ansöka om ett extrakort kan du ringa 08-695 17 77. När du har ett extra kort delar du tillsammans med den andra kortinnehavaren på samma kredit och bonuskonto men det är huvudkortsinnehavaren som har betalningsansvaret.

Hur gör jag för att spärra mitt Mazda kort?

För att spärra ditt Mazda kort ringer du till 08-695 17 34 som har öppet dygnet runt. Du kan även spärra ditt kort genom att logga in dig på deras hemsida med ditt mobila bank-id.

Vilken inkomst krävs för Mazdakortet?

Det finns inget inkomstkrav när du ansöker om Mazdakortet. Din ansökan bestäms utifrån din kreditvärdighet på kreditupplysningen.

Vilken årsavgift har Mazdakortet?

Mazda kortet är kostnadsfritt. Det vill säga att kortet har en årsavgift på 0 kr. Dock har kortet en administrationsavgift på 25 kr varje månad vilket innebär en årskostnad på 300 kr om du använder kortet året runt.

Kan jag använda Apple/google/samsung pay med mitt Mazda kort?

Nej, det går tyvärr inte att använda Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay med Mazdakortet just nu.

Hur ansöker jag om Mazda kort?

Du kan ansöka om Mazdakortet på deras hemsida eller ringa 08-695 17 77. Innan du ansöker om kortet så var noga med att kolla igenom så du uppfyller alla krav.

Hur aktiverar jag Mazda kortet?

Genom att använda ditt Mazda kort aktiverar du det, alltså gör en transaktion med kortet. Det gör du genom att använda kortet i en kortterminal, ska tilläggas att blipp inte funkar första gången du använder kortet.

Vilka rabatter på drivmedel finns med mitt Mazda kort?

Om du tankar hos Preem får du 0,10 kr/l rabatt på bemannade stationer och 0,05 kr/l på obemmanade stationer. Rabatten dras av på kommande faktura.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 7 juli, 2024

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: DNB Bank (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516406-0161

Adress: Box 1265, 164 29 Kista

Telefon: 08-695 17 77

E-post: citroenkortet@cardservice.se

Finansinspektionen: DNB Bank (fi.se)

Kortvillkor / SEKKI: DNB Bank

Öppettider

Måndag: 08:00 – 16.00

Tisdag: 08:00 – 16.00

Onsdag: 08:00 – 16.00

Torsdag: 08:00 – 16.00

Fredag: 08:00 – 16.00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför