recension cover
Sidan innehåller annonser

Easycard

 • Enkelt att få beviljat
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Upp till 56 räntefria dagar
card

Årsavgift: 290 kr

Högsta kredit: 30 000 kr

Räntefritt: 56 dagar

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Collector Easycard

KORTFATTAT

Collector EasyCard är ett bra kort för det vardagliga livet. Kortet är extra lämpligt för dig som annars har svårt att beviljas ett kreditkort.

På grund av den låga kreditgränsen, och Collectors långa erfarenhet inom lån utan säkerhet är EasyCard ett kreditkort som är förhållandevis enkelt att bli beviljad. För att bli beviljad kortet krävs det i regel att du inte har några betalningsanmärkningar, samt har en inkomst på 10 000 kronor i månaden före skatt. Kreditgränsen är individuellt satt mellan 5 och 30 tusen kronor.

Kortet har en kompletterande reseförsäkring som ingår, och upp till 56 dagars räntefri kredit vilket kan anses som generöst i relation till andra kreditkort.

När det kommer till avgifter så är EasyCard ett någorlunda dyrt kort med 290 kr i årsavgift, 19 kronor i aviavgift, 2 % i valutapåslag samt 4 % i uttagsavgift.

Hur bra är Easycard?

Bonus & förmåner
Meniga Rewards & EuroBonus
Bra
Resa & utomlands
Reseförsäkring men höga avgifter
Bra
Försäkring
Endast reseförsäkringen ingår
Bra
Avgifter & ränta
Medelhöga avgifter & ränta
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 120 000 kr
Anställningsformer Ej arbetslös
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 19,00 %
Effektiv ränta 23,13 %
Max kreditgräns 30 000 kr
Räntefria dagar 56 dagar
Lägsta månadsbet. 2,8 % (lägst 99 kr)
Avgifter
Årskostnad 290 kr
Aviseringsavgift 19 kr
Valutapåslag 2 %
Uttagsavgift 4 %, minst 50 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Easycard

Säkerställ först att du uppfyller Collectors krav för att beviljas ett Easycard (inkomst på minst 10 000 kr/månad och fri från betalningsanmärkningar).

 1. Besök Collectors hemsida och klicka på “Ansök om Easycard”
 2. Ange dina personuppgifter, ett önskat kreditbelopp mellan 5 000 kr och 30 000 kr samt en pinkod på fyra siffror. Vi rekommenderar att du har en unik pinkod för varje kort, därför kan du med fördel välja alternativet “Jag vill att ni skapar en åt mig” istället för att ange en egen PIN-kod.
 3. Skriv in dina fasta kostnader i hushållet. Dessa uppgifter används för att beräkna hur mycket utrymme du har kvar i din ekonomi för extra kostnader, såsom att delbetala kreditkortets skuld och ränta.
 4. Läs och bocka för de obligatoriska frågorna om skattskyldighet samt PEP och godkänn sedan deras villkor.
 5. Skicka in ansökan. När du ansöker om kortet tas en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC). Därefter blir du kontaktad om något i din ansökan behöver förtydligas.
 6. Vid beviljad ansökan anländer kortet och PIN-koden i separata brev efter ungefär en veckas tid

Hur fungerar Collectors kreditkort?

Collector Bank är en bank som urskiljer sig från andra banker och finansinstitut genom att dem ligger i framkant när det kommer till det digitala. På Collectors hemsida kan du logga in för att se din samlade översikt för köp, kreditkort, sparkonton och lån.

Utöver den smidiga digitala plattformen fungerar kortet precis som ett vanligt MasterCard-kreditkort, där du får en faktura varje månad på allt du handlat in som du antingen betalar av helt eller delbetalar med ränta.

Fördelar

 • Hög beviljandegrad
 • Reseförsäkring utan självrisk ingår
 • 56 dagars räntefri kredit
 • Kan kopplas till Meniga & EuroBonus

Nackdelar

 • Hög ränta & avgifter
 • Högt valutapåslag & uttagsavgift
 • Inget bonuspogram
Jämföra fler kort?

Kredit & avgifter

EasyCard från Collector bank är ett Mastercard och en ovanligt låg kreditgräns på 5 000 – 30 000 kr. Detta är inte bara en nackdel, utan är samtidigt en av anledningarna till att kortet är ett av de enklaste kreditkorten att få beviljat. Är du i behov att göra större utlägg med kreditkortet kan det däremot vara intressant att titta på exempelvis Collectors EasyLiving, som har 100 000 i maximal kreditgräns.

När du betalar fakturan för EasyCard får du välja att antingen betala allting direkt, alternativt att delbetala minst 1/36 (ca 2,8 %) av den utnyttjade krediten, dock minst 99 kr.

Kreditkortet har en relativt hög årsavgift på 290 kronor, samt en aviseringsavgift på 19 kr, vilket gör att kortet sticker ut i en kreditkort jämförelse på grund av dess höga avgifter.

Om du väljer att delbetala dina fakturor med EasyCard har du upp till 56 dagars räntefri kredit, och får sedan betala en nominell ränta på 19%, vilket ger en effektiv ränta på 23,13 %*.

* Den effektiva räntan på 23,13 % är beräknad på en kredit på 20 000 kr som betalas tillbaka över 12 månaders tid som ett annuitetslån. Aviseringsavgift på 19 kr/mån. Månadskostnaden blir 1 862 kr, och totalt att betala blir 22 346 kr.

Alternativt val: Gratis bonuskort

Remember Flex

Rabatt i över 300 webbutiker

Re:member Flex är ett kreditkort med individuell räntesättning som ger dig upp till 25 % reward-rabatt i över 300 webbutiker. Kortet är ett renodlad förmånskort, och har även flera försäkringar såsom prisgaranti och allriskförsäkring. Med Remember Flex slipper du även årsavgiften då den är satt till 0 kr.

Bonus

Med EasyCard ingår det inte några bonusprogram hos Collector, men du kan däremot koppla upp kortet till två stycken externa bonusprogram. Är du strikt intresserad av ett kreditkort med bonus kan du kika in Resurs Gold eller Bank Norwegiankortet. 

Koppla EasyCard till Meniga Rewards

Genom att koppla ditt Collector EasyCard till Meniga Rewards får du cashback-belöningar när du handlar. Appen finns att ladda ner via App Store samt Google Play Store, och du kan även hitta alla dem erbjudanden som finns inuti appen. Med appen behöver du inga bonuskoder, kuponger eller speciella erbjudanden, utan alla rabatter och cashback-erbjudanden läggs på automatiskt hos dem märken som är aktuella.

Vid slutet av varje bonusperiod får du välja om du vill få cashback-pengarna insatta på ditt bankkonto, eller om du vill skänka dem till välgörande ändamål för att minska koldioxidutsläppen.

Koppla EasyCard till SAS EuroBonus

Utöver att koppla kortet till Meniga kan du även snabbt, smidigt och kostnadsfritt koppla ditt EasyCard till ditt SAS EuroBonus-konto. Efter anslutning tjänar du sedan EuroBonuspoäng när du handlar i anslutna butiker såsom Rituals, Synoptik samt hundratals restauranger och caféer. Bonuspoängen kan du sedan använda för att antingen boka resor, hotell, uppgraderingar eller i EuroBonus shop.

Försäkring

Utöver kortets reseförsäkringar ingår det inte några ytterligare skydd med Collector Easycard. Till dessa räknas vi även självriskreducering (i vissa fall självriskeliminering) samt avbeställningsskydd. Det innebär att du exempelvis slipper självrisk om något händer ditt hem, villa eller bil medans du är bortrest. Avbeställningsskyddet hjälper dig istället med kostnaden för t ex inställda evenemang, såsom konserter.

Reseförmåner

Kortet har som många andra kreditkort en kompletterande reseförsäkring som inte har någon självrisk. Att försäkringen är kompletterande innebär att den kompletterar den reseförsäkring som vanligtvis ingår i hemförsäkringen. Försäkringen har något lägre ersättningsbelopp än andra kreditkort.

Den kompletterande reseförsäkringen för Collector Easycard ingår om du betalar mer än 50 % av din resa med kreditkortet. Försäkringen täcker kortinnehavaren samt familjemedlemmar vars resa betalats med kortet.

De försäkringar som ingår i reseskyddet är följande:

Försäkringsmoment Högsta ersättning / försäkrad Högsta ersättning / kort
Avbeställningsskydd 15 000 SEK 45 000 SEK
Självriskskydd bil- och hemförsäkring - 10 000 SEK
Personförsening av- och hemresa 6h 700 SEK 2 800 SEK
Personförsening av- och hemresa 24h (ytterligare) 700 SEK 2 200 SEK
Bagageförsening 6h 2 000 SEK 6 000 SEK
Bagageförsening 48h (ytterligare) 5 000 SEK 10 000 SEK
Dödsfall 0 - 64 år gammal 100 000 SEK -
Dödsfall, 65 år eller äldre 50 000 SEK -
Invaliditet 20 - 49 %, 0 - 64 år 200 000 SEK -
Invaliditet från 50 %, 0 - 64 år 400 000 SEK -
Invaliditet 20 - 49 %, fr. 65 år 100 000 SEK -
Invaliditet från 50 %, fr. 65 år 200 000 SEK -
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Transaktionsavgifter

Collector EasyCard har särskilt höga avgifter, med en uttagsavgift på 4 % (minst 50 kr), och ett valutapåslag på 2 %. Därför lämpar sig easycard inte väl för att användas som ett resekort när det gäller transaktioner utomlands.

Övrigt

Håll koll på kreditkortet i Collectors App

Med appen Collector Bank kan du får extra bra översikt på din ekonomi på ett och samma ställe. Appen låter dig att få en överblick över dina kreditkort, lån och sparande hos Collector. Här kan du ansöka om att höja din kredit, betala fakturor, kolla vad ditt saldo är, använda den digitala assistenten och mycket mer!
Appen går att ladda både hos App Store och i Google Play.

Välj & Visa din PIN-kod

Med EasyCard har du möjlighet att välja din egna PIN-kod, samtidigt som du kan visa den i genom att logga in i appen om du mot förmodan glömmer bort den.

Vanliga frågor

💳 Går det att koppla ett extrakort?

Ja det går att koppla ytterligare ett extrakort till din kortkredit. Årsavgiften för extrakortet är cirka hälften av den ordinarie avgiften, och hamnar på 150 kronor.

❓ Går det att blippa med kortet?

Ja, det går att blippa med EasyCard mot kortläsaren och därmed köra kontaktlösa betalningar på köp upp till 300 kronor.

❌ Hur spärrar man ett EasyCard?

Du kan både spärra kortet i appen eller genom spärrtjänsten på 010-161 00 66. Det går att spärra kortet dygnet runt alla dagar om året.

Om Collector Bank

Collector Bank AB är en så digitaliserad så kallad nischbank, vilket innebär att de inte erbjuder den bredd på produkter som en vanlig bank erbjuder. Bolaget grundades 1999 av Lena Apler och Johan Möller och har sedan 2003 verkat som kreditmarknadsbolag. De jobbar både med privat- och företagskunder.

För privatpersoner hjälper de främst till med privatlån och kreditkort. På senare tid har de även tagit fram andra produkter såsom bolån och sparprodukter.

På företagssidan erbjuder de betallösningar för e-handel, företagsfinansiering/företagslån och företagskrediter.

År 2015 erhöll Collector Bank tillstånd att bedriva bankverksamhet och blev samma år börsintroducerade.

Alla omdömen

John
december 17, 2021

Rated 1 out of 5

Villkoren oklara

Kortens villkor är lite oklara. Finns bättre alternativ.

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Collector Bank AB (allabolag.se)

Organisationsnummer: 556597-0513

Adress: Lilla bommens torg 11, 411 04, Göteborg

Telefon: 010-161 00 60

E-post: easycard@collectorbank.se

Finansinspektionen: Collector Bank AB (fi.se)

Kortvillkor: Collector Easycard SEKKI

Öppettider

Måndag: 08:00 – 18:00

Tisdag: 08:00 – 18:00

Onsdag: 08:00 – 18:00

Torsdag: 08:00 – 18:00

Fredag: 08:00 – 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför