Bäst Kreditkort med Concierge Service 2023

KreditkortGuiden hjälper dig hitta det bästa kreditkortet med concierge service. Här kan du jämföra olika kreditkort som erbjuder concierge service och lära dig mer om hur väljer ett kort för dig.

Bästa kreditkortet med concierge service: Resurs World

Resurs World är det bästa kreditkortet med concierge service år 2023. Kortet har en årsavgift på 1 068 kr, vilket är lågt för ett premiumkort med exklusiva förmåner. Resurs World kreditkort ger 1 % i bonus på alla köp och erbjuder bland annat lounge access och fördelaktiga delbetalningsalternativ.

Hur fungerar kreditkort med concierge service?

Kreditkort med concierge service erbjuder tjänster som underlättar för kortinnehavaren, såväl i vardagen som under resor. Tjänsterna som erbjuds innefattar huvudsakligen personlig assistans, till exempel bokning av färdmedel, bordsreservation på restaurang eller hjälp med att köpa biljetter till evenemang.

Concierge service återfinns i regel hos mer exklusiva kreditkort och standarden på de tjänster som ingår varierar beroende på kreditkortets exklusivitet. Ju högre årsavgift ett kreditkort har, desto bättre concierge service brukar ingå.

Vad som ingår i ett kreditkorts concierge service

Exempel på tjänster som kan ingå i den concierge service som erbjuds hos kreditkort:

 • Boka färdmedel som taxi, tåg eller flyg.
 • Boka bord på restaurang.
 • Köpa biljetter till evenemang som konserter och teaterföreställningar.
 • Rekommendera sevärdheter, evenemang och restauranger.
 • Kontrollera öppettider hos butiker, museum och restauranger.
 • Utföra ärenden som att hämta och lämna kläder på kemtvätt.
 • Leta upp och hantera logistiken kring borttappade tillhörigheter.
 • Hitta bästa inköpsställe för specifika köp.
 • Hjälpa till med översättning vid resor.

Några av ovanstående tjänster ingår vanligtvis i den concierge service som erbjuds hos exklusiva kreditkort med årsavgifter på 1 068–6 660 kr. Premiumkort med ännu högre årsavgift erbjuder ofta, utöver ovanstående tjänster, mer exklusiv service.

Concierge service inom olika segment

Nedan listas concierge service inom olika segment:

 • Rese-concierge. Concierge service vid resor kan till exempel inkludera bokning av flygbiljetter och reservation av sittplatser på flyget. Väl på plats är rekommendationer och bokning av restauranger och turistattraktioner en vanligt förekommande service som ingår i concierge.
 • Hotell-concierge. Concierge service för hotell inkluderar tjänster som är kopplade till en hotellvistelse. Det kan till exempel innefatta bokning av färdmedel till och från utflykter, förslag på optimala resvägar eller rekommendation och bokning av restauranger och sevärdheter.
 • Medicinsk concierge. Denna typ av service inkluderar till exempel bokning av läkarbesök, transport till och från sjukhus och hantering av försäkringsärenden vid olycksfall. Medicinsk concierge erbjuds i regel till en årsavgift eller en engångssumma och det är ovanligt att den ingår i kreditkort.
 • Shopping-concierge. Concierge service för shopping innefattar till exempel moderelaterad rådgivning, styling och inköp av kläder. Tjänsten kan till exempel användas för att optimera vardagsgarderoben eller för att hitta kläder för specifika tillställningar.
 • Livsstils-concierge. Concierge service inom genrén “livsstil” ser till att ditt vardagliga liv går ihop, till exempel genom att planera din agenda och utföra ärenden. Det är dock ovanligt att denna typ av service ingår i ett kreditkort. Tjänsten anlitas i regel via en agentur till en månatlig avgift.

Den typ av concierge service som är vanligast förekommande hos kreditkort är concierge för resor och hotell. Medicinsk concierge och livsstils-concierge förekommer i regel endast hos mycket exklusiva kreditkort. Dessa tjänster anlitas vanligtvis separat och ingår sällan i ett kreditkort.

Att tänka på vid användande av concierge service

Nedan listas vad du bör tänka på om du planerar att använda dig av concierge service.

 • Kontaktsätt: hur concierge service kontaktas varierar beroende på kort. De flesta kreditkort med concierge service kontaktas via telefon. Vissa kortföretag erbjuder även andra kontaktsätt, till exempel via chatt i appen eller på hemsidan.
 • Öppettider: ta reda på när kortets concierge service är tillgänglig. Vissa kreditkort erbjuder concierge service dygnet runt. Andra kreditkort med concierge service erbjuder sina tjänster endast under kontorstid. Tillgängligheten beror ofta på vilka tjänster som erbjuds.
 • Språk: support på svenska finns inte alltid tillgängligt. Vissa kreditkort med concierge service kan endast erbjuda support på engelska, vilket kräver att kortinnehavaren behärskar språket.

För vem lämpar sig ett kreditkort med concierge service?

Kreditkort med concierge service lämpar sig för kortinnehavare som gärna outsourcar administrativa uppgifter som till exempel bokning av taxi och restaurang. Concierge service passar också dig som ofta är på resande fot, eftersom många av de tjänster som ingår är reserelaterade.

Kreditkort som erbjuder concierge service har dock i regel högre årsavgift än andra kreditkort. Det förutsätter att du har råd att betala denna avgift och att tjänsten används regelbundet så att den är värd att betala för.

De bästa kreditkorten med concierge service

Nedan listas de bästa kreditkorten med concierge service per kategori.

 • Amex Platinum: bästa kreditkortet med concierge för resor. Utöver concierge service erbjuder kortet lounge access, fast track och en heltäckande reseförsäkring. Kortinnehavare av Amex Platinum får även ta del av diverse erbjudanden och rabatter för hotell, kryssningar, hyrbil och golfbanor.
 • Eurocard Platinum: bästa kreditkortet med concierge utan kreditgräns. Kortet har obegränsad kredit, vilket är ovanligt bland exklusiva kreditkort med förhållandevis låg årsavgift (1 500 kr). Utöver concierge service erbjuder Eurocard Platinum även lounge access, fast track och stark reseförsäkring.
 • Handelsbanken Platinum: bästa kreditkortet med concierge och låg ränta. Kortet har en ovanligt låg ränta på 5,05 %, vilket möjliggör billig delbetalning, Utöver concierge service erbjuder kortet lounge access och en stark reseförsäkring.
 • Resurs World: bästa billiga kreditkortet med concierge. Kortet har en årsavgift på 1 068 kr, vilket är lågt för kreditkort som erbjuder concierge service, lounge access och fast track. Resurs World ger dessutom 1 % i bonus på alla köp.
 • Swedbank Platinum: bästa kreditkortet med concierge för försäkringar. Kortet har en omfattande och heltäckande reseförsäkring samt flera köpförsäkringar. Dessutom ingår förmåner som lounge access och drivmedelsrabatt hos Preem med 15 öre/liter. Swedbank Platinum ger även 0,4 % bonus på alla köp.

Vanliga frågor

Kostar det att utnyttja ett kreditkorts concierge service?

Nej, om ett kreditkort har concierge service kostar det inget att utnyttja tjänsten. Om du däremot tar hjälp med att boka biljetter betalas dessa med kreditkortet. Detsamma gäller vid bordsbokning på restaurang då du själv står för notan. Att ta hjälp med med bordbokning är däremot kostnadsfritt.

De kostnader som kan uppstå vid nyttjande av concierge service är alltså enbart relaterade till de produkter eller tjänster som eventuellt bokas.

Har kreditkort med concierge service även lounge access?

Ja, de flesta kreditkort med concierge service erbjuder i regel även lounge access. Lounge access innebär att du får tillträde till flygplatslounger, antingen i Sverige eller över hela världen. Däremot är det inte alla kreditkort med lounge access som erbjuder concierge service.

I lounger erbjuds ofta kostnadsfri mat, dryck, tidningar och wifi. Hur många lounger du får tillgång till, och om du behöver betala inträde till dessa, beror på vilket kreditkort du har. Ju högre årsavgift, desto högre standard brukar kreditkortets lounge access ha.

Har alla kreditkort från American Express concierge service?

Nej, alla kreditkort från American Express erbjuder inte concierge service. Amex Platinum, Amex SAS Elite och Amex Centurion inkluderar concierge service. De två förstnämnda går att ansöka om, medan Amex Centurion kräver en personlig inbjudan från American Express på grund av dess exklusivitet.

Vilket är det billigaste kreditkortet med concierge service?

Supreme World, med en årsavgift på 1 068 kr, är det billigaste svenska kreditkortet med concierge service. De tjänster som ingår omfattar bokning av resor, hotellrum, restauranger och diverse arrangemang.

I övrigt ger kortet 1% i bonus, fyra gratis besök till flygplatslounger per år samt flera fördelaktiga räntefria delbetalningsalternativ. Den reseförsäkring som ingår i Resurs World kreditkort är dock mindre omfattande än hos flera andra kreditkort. Det inkluderar även kort med lägre årsavgift.

Är det bara premiumkort som har concierge service?

Ja, i regel är det bara premiumkort, det vill säga kreditkort med högre årsavgift, som har concierge service. Billigare premiumkort har oftast en mer begränsad concierge service och standarden på tjänsterna ökar i takt med högre årsavgifter.

I övrigt kännetecknas premiumkort av bättre förmåner, högre bonus och mer omfattande försäkringar än vad som erbjuds hos “vanliga” kreditkort. Dessa fördelar återspeglas även i årsavgiften för premiumkort, som i regel är högre än för andra kreditkort.

Vilket kreditkort har bäst concierge service?

De kreditkort som har bäst concierge service är de som är mest exklusiva, till exempel Amex Centurion och JP Morgan Reserve Card. Dessa kort går dock inte att ansöka om, utan det krävs en personlig inbjudan av kortutgivaren.

En inbjudan förutsätter att kortinnehavaren har stora ekonomiska tillgångar och spenderar stora summor pengar med kreditkortet. I regel krävs en gedigen och mångårig köphistorik, där mångmiljonbelopp spenderas årligen, för att erhålla denna typ av exklusiva kreditkort.

Alla omdömen

Elias
september 15, 2023

Rated 1 out of 5

Amex Platinum erbjuder inte concierge längre

Du sprider felaktig information.

För att citera svaret från Amex Lifestyle services.

> Platinum Lifestyle servicen är numera digital och du finner alla dina förmåner och erbjudanden i Amex Experiences appen.

Dvs, man får bara en app med olika erbjudanden. Ingen concierge.

Du behöver Centurion kortet för att få concierge.

Carl
mars 23, 2023

Rated 4 out of 5

Gedigen information

Kul att få insikt i den fina välden av kort.

Om författaren

Felicia Lennestig Bergquist
Felicia Lennestig Bergquist

Felicia är sedan år 2022 skribent på Kreditkortguiden. Hon har flera års erfarenhet från kreditkort- och betalningsbraschen.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför