razer kort

Nytt självlysande debetkort från Razer

Teknikföretaget Razer har gjort entré på finansmarknaden, och detta med hjälp av ett debetkort som både lyser och erbjuder cashback, det vill säga pengar tillbaka på alla köp. I skrivande stund är debetkortet från Razer endast tillgängligt i Singapore, men det ska släppas på fler marknader framöver.

I denna artikel går vi igenom allt vi vet om det nya debetkortet från Razer, såsom fördelar, nackdelar och relevanta alternativ till Razers debetkort.


Razers förbetalda kort ges ut tillsammans med Visa, och presenterades den sjätte oktober 2020. Kortet finns dessutom i både virtuell samt fysisk form. Det fysiska kortet lyser med ett grönt sken i samband med att en ny betalning registreras, vilket är världsunikt.

Lee Li Meng, som är chef vid Razers finansenhet, säger att kortet främst är nischat mot unga kunder samt kunder i medelåldern. Kortet ska även bidra med ett unikt värde för gamers; dels tack vare den nyskapande designen samt dels för att ett generöst cashbackprogram erbjuds, säger Li Meng.

Fördelar med Razers kort

Precis som alla andra kort med Visa kan även Razerkortet användas i över 61 miljoner butiker, fysiska som digitala. Kortet är dessutom befriat från nummer, och ett stort fokus har lagts på att göra kortet fysiskt tilltalande.

Utöver detta inkluderas följande fördelar:

Cashbackprogrammet: Ett cashbackprogram som alltid ger dig en återbetalning om minst en procent av produktvärdet inkluderas. Köp som utförs i RazerStore belönas dock med fem procent bonus. Programmet har ej heller brasklappar, såsom ett minsta inköpsbelopp för att få tillbaka pengar eller ett maxbelopp för återbetalningar.

Razer Pay-appen inkluderas: Med Razer Pay-appen kan man kontrollera hur mycket cashback man tjänat ihop under en specifik period, samt granska och bevaka alla inköp i realtid.

Razers debetkort tillämpar ingen årsavgift: I skrivande stund tillämpas ingen årsavgift, men denna generösa inställning kan komma att ändras i samband med att kortet blir tillgängligt världen över.

Nackdelar med Razers kort

Razers kort är nyskapande, men för att det ska kunna slå igenom i Sverige och resten av Europa kan ny teknik krävas, och då svenska banker i regel har en konservativ inställning till nya betalformer kan de sätta stopp för Razers framfart.

Denna teknikfientliga inställning vittnar bland annat Apple Pays långsamma Sverigeimplementering om. Mer specifikt är det svårt att beskriva konkreta nackdelar, då kortet just nu betatestas. Men nedan anges iallafall ett antal frågetecken, som vi avser släta ut.

Många kreditkort erbjuder cashback: Det finns ett flertal kreditkort på den svenska marknaden som erbjuder väl utformade cashbackprogram. Kompletts kreditkort är ett exempel. De erbjuder 4 % bonus på samtliga inköp hos Kompletts e-butik, samt en fast cashbacksats om 1 % procent vid övriga köp.

Många kreditkort erbjuder appar: Denna funktion är inte unik, och erbjuds bland annat även av Collector, som utfärdar både EasyCard samt EasyLiving. Det finns inget som talar för att Razer skulle kunna erbjuda mer användarvänliga appar i jämförelse med kreditkortsaktörer som är veteraner på den svenska marknaden.

Många kreditkort är befriade från årsavgifter: Det är en bra idé att jämföra kreditkort hos oss. Bara då märker du att ett flertal kreditkort är helt avgiftsfria, såsom Norwegian Mastercard. Det faktum att Razer slopat årsavgiften väger därför ganska lätt, och ska egentligen betraktas som glorifierat skryt.

Du kan inte låna pengar: Razerkortet är inget regelrätt kreditkort, då du inte kan låna pengar för att jämna ut din ekonomi. Mer specifikt måste du ladda på pengar i förskott, vilket innebär att en stor potentiell fördel intetgörs.

När släpps Razerkortet?

Razers debetkort betatestas just nu av 1 337 personer boendes i Singapore och Malaysia. Det finns i skrivande stund inga uppgifter om när kortet ska lanseras på andra marknader, men mycket talar för att USA- samt Kanadabor får ta del av kortet i ett andra skede, dvs. efter att betatestet slutförts.

När släpps Razers debetkort i Sverige?

Sverige är inget högprioriterat land när det kommer till betalsatsningar. För att nämna ett exempel släpptes Apple Pay i USA år 2014. Vi svenskar var tvungna att vänta till 2017 för att betallösningen skulle bli tillgänglig i samband med den nordiska expansionen. Sverigelanseringen av Razers förbetalda kort kan därför dröja.

Bra alternativ till Razers kort

Razerkortet visar potential, men är med handen på hjärtat inte jätteunikt. Vill du ha cashback på hemelektronikprylar? Teckna dig för Kompletts kreditkortslösning. Vill du ha bonus på resor och en slopad årsavgift? Teckna dig för Norwegians kreditkort.

Razers debetkort lovar mycket, men det återstår fortfarande att se huruvida kortet imponerar eller inte. Vi tycker att du ska skaffa ett av de bästa svenska kreditkorten istället, i väntan på att mer detaljer avslöjats gällande kortets funktionalitet, säkerhet samt releasedatum i Sverige.

Vi kommer givetvis att recensera Razers debetkort i samband med en eventuell Sverigelansering.

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför