recension cover
Sidan innehåller annonser

Ecster kreditkort

 • Upp till 0,5 % bonus
 • Köpskydd på varor
 • Tankrabatt på drivmedel
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 100 000 kr

Räntefritt: 14,31 %

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Ecster kreditkort

KORTFATTAT

Ecster är ett mångsidigt kort med både bonus, drivmedelsrabatt, reseförmåner & smarta betallösningar.

Till skillnad från många andra kreditkort är Ecster-kortet ett kreditkort som passar bra för väldigt många olika ändamål. Med kortet får du ca 1 % i rabatt när du tankar hos Circle K, 0,5 % i bonus på övriga köp samt tillgång till flertalet rabatter och förmåner.

Kreditkortet erbjuder även flertalet smarta betallösningar såsom betalningsfria månader, möjlighet att delbetala utgifter räntefritt samt att betala fakturor och göra kontoöverföringar.

När det kommer till försäkringar har kortet både en heltäckande reseförsäkring som inkluderar självriskeliminering för hyrbil, samt en kostnadsfri köpförsäkring på varor och tjänster du köper med kreditkortet.

Hur bra är Ecsters kort?

Bonus & förmåner
Bonus samt drivmedelsrabatt
Utmärkt
Resa & utomlands
Bra reseförsäkring & hyrbilsförmåner
Utmärkt
Försäkring
Kompletterande köpförsäkring
Utmärkt
Avgifter & ränta
Ingen årsavgift, men 29 kr aviavgift
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 120 000 kr
Anställningsformer Fast arbete/pension
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 14,31 %
Effektiv ränta 18,83 %
Max kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Lägsta månadsbet. 3,3 % (lägst 150 kr)
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift 29 kr
Valutapåslag 1,5 %
Uttagsavgift 3 %, minst 35 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om Ecster kreditkort

De baskrav Ecster har på sitt kreditkort är en månadslön på minst 10 000 kronor, ett fast arbete, att man är över 18 år gammal och inte har någon anmärkning hos kronofogden.

Uppfyller du kraven ovan görs ansökan enligt följande:

 1. Gå in på Ecsters hemsida
 2. Fyll i ditt personnummer och signera med Bank-ID
 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och ytterligare information
 4. I vissa fall kommer Ecster att behöva kontakta dig för kompletterande information såsom arbetsgivarintyg och lönespecifikation
 5. Vid godkänd ansökan får du hem ditt nya Ecster kort inom 3 – 5 arbetsdagar

 

Hur fungerar Ecsters kort?

När du skaffar Ecster Mastercard får du automatiskt ett kreditkonto hos Ecster. Precis som med vanliga kort kan du välja att om du vill betala tillbaka utnyttjad kredit inom räntefri period, alternativt delbetala krediten med ränta.

Två betalningsfria månader per år

Om du har gjort minst sex korrekta inbetalningar i rad har du som ägare av ett Ecster kreditkort rätt till två betalningsfria månader per år. Vid nyttjande av betalningsfri månad beräknas vanliga räntor och avgifter, vilket läggs på skulden för att betalas längre fram. Det går inte att nyttja dina två betalningsfria månader i rad.

Fakturor & överföringar med Betalo

Ecster bank har ett samarbete med Betalo som gör att du kan använda kreditkortet till att betala fakturor samt skicka pengar till svenska och utländska bankkonton. För fakturabetalningar betalar du en reducerad avgift på 1 % (ordinarie avgift 1,9 %), medans för överföringsavgiften blir ordinarie på 1,9 %.

Översikt på ekonomin i appen

Via Ecsters App “Ecster”, kan du hålla kolla på dina betalningar, fakturor, delbetalningar och din transaktionshistorik. Du har även möjlighet att aktivera ditt kort i Appen, samt att fråga om höjd kreditgräns.

Appen är helt gratis och finns tillgänglig både i App Store och i Google Play.

Fördelar

 • Flera hyrbilsförmåner
 • Köpförsäkring när du använder kortet
 • Tankarabatt på drivmedel
 • 2 betalningsfria månader per år
 • Ingen årsavgift
 • Räntefria delbetalningar
 • Bonus på allt du köper
 • Upp till 60 räntefria dagar

Nackdelar

 • Dyr aviseringsavgift (29 kr)
 • Hög uttagsavgift (3 %)
Kreditkort utan avgift?

Kredit & avgifter

Ecsters kreditkort har en kreditgräns som är mellan 2 000 – 100 000 kronor. Däremot kan du kombinera kortkrediten med att använda de fristående avbetalningar som Ecster erbjuder i svenska butiker såsom Elgiganten för att ha större krediter hos dem.

Årsavgiften hos Ecster är på 0 kronor, men är trots detta inte ett gratis kreditkort. Kortet har nämligen en aviseringsavgift på 29 kronor som inte går att undkomma, vilket blir 348 kronor per år om du använder kortet varje månad. I jämförelse har Everydaycard en kortavgift på 195 kronor efter det första året och inte någon aviavgift. I jämförelsen blir det dyrare med Ecster-kortet, trots att kortet inte har någon årsavgift.

Vid delbetalning av nyttjad kortkredit är den minsta betalningen 1/30, eller 3,3 % av nyttjad kredit, dock minst 150 kronor. Vid delbetalning har du upp till 60 räntefria dagar, innan du betalar ränta. Den nominella räntan ligger på 14,31 % och den effektiva räntan på 18,83 %*.

* Den effektiva räntan på 18,83 % är beräknad på en kredit på 20 000 kronor, som betalas med en nominell ränta på 14,31 % över 12 månader som ett annuitetslån, samt en aviseringsavgift på 29 kr. Månadskostnaden blir 1 828 kr och totalt att betala blir 21 932 kr.

Räntefria delbetalningar på kortbetalningar

Som medlem i Ecster har du möjlighet att dela upp dina kreditkortsbetalningar i räntefria avbetalningar. Varje månad kan du logga hos Ecster på Appen alternativ hemsida, för att ansöka om räntefri avbetalning. Avbetalningarna läggs till på ditt kortkreditkonto, och betalas på samma faktura som kortkrediten. Du kan som vanligt också göra vanliga delbetalningar direkt i butiken, som inte kopplas till ditt kortkreditkonto.

För de räntefria avbetalningarna kopplade till Ecster-kreditkortet gäller följande:

Avbetalningsplan Beloppsgräns Uppläggningsavg. Avi-avgift Ränta
6 mån 5 - 20 tkr 295 kr 29 kr 0 %
12 mån 4 - 15 tkr 295 kr 29 kr 0 %
24 och 36 mån 4 - 100 tkr 295 kr 29 kr 8,95 %

Viktigt att notera är att en räntefri delbetalning inte är en gratis delbetalning. Vid vanliga delbetalningar på kreditkortet slipper du framförallt uppläggningsavgiften på 295 kr, vilket i vissa fall kan överskrida motsvarande ränta.

I nedanstående exempel visar vi effektiv ränta för räntefri avbetalning kontra att ta kostnaden på kortet för några olika skulder.

Avbetalningsplan tkr avbet. 5 tkr kort 15 tkr avbet 15 tkr kort
6 mån 39,03 % 29,23 % 11,41 % 19,8 %
12 mån 27,24 % 29,86 % 8,27 % 20,02 %
24 mån 31,38 % 29,55 % 16.23 % 19,97 %
36 mån 28,48 % 28,95 % 15,42 % 9,82 %
Tabellen visar att de är förmånligt att bruka räntefria avbetalningar för större köp, framförallt på 6 och 12 månader.

Bonus hos Ecster

När du använder ditt kreditkort från Ecster får du ett bonuspoäng på varje inköpskrona, med undantag för kontoöverföringar och kontantuttag. Poängen kan du senare använda i Ecsters poängshop, för att köpa olika typer av tjänster och produkter. Bonuspoängen finns tillgängliga så länge som upp 2 års tid räknat ifrån intjäning.

Några exempel på vad du kan köpa är:

Butik Produkt och värde Poängkostnad Bonusvärde/krona
Elgiganten Presentkort 100kr 27 000 poäng 0,37 %
Filmstaden Värdekod ca 105kr 21 000 poäng 0,5 %
Spotify Spotify Premium 99 kr 29 000 poäng 0,34 %

Poängvärdet per spenderad krona med kreditkortet är alltså upp till ungefär 0,5 %, vilket gentemot många andra bonuskort är under genomsnittet. En nackdel är att bonusen dessutom inte kan spenderas vart man vill – återbäringen går endast att använda i Ecsters bonusshop.

Dubbel bonus med extrakortet

Genom att begära ut ett extrakort till en familjemedlem kan du tjäna bonus med båda korten, som blir kopplade till samma kredit- och bonuskonto.

Alternativt val: Premiumkort från storbank

Handelsbanken Platinum

Handelsbanken Platinum

Gratis inträde till flygplatslounger

Med Handelsbanken Platinum får du genom Priority Pass fritt inträde till flygplatslounger över hela världen. Utöver det får du tillgång till concierge service dygnet runt och flera andra lyxiga förmåner. Dessutom ger bonus i form av fondandelar på allt du köper med kortet.

Försäkringar

Utöver reseskyddet ingår Ecster köpskydd vid användning av kreditkortet. Köparskyddet gäller både i fysiska butiker och online, både i Sverige och utomlands, och har ingen övre beloppsgräns.

Köparskyddet gäller exempelvis när:

 • Varor du köpt inte levereras (leveransskydd)
 • Varor du köpt levereras skadade, felaktiga eller ej fungerande
 • Du drabbats av en ID-kapning eller bedrägeri
 • Fortsatt fakturering efter avslutad prenumeration/abonnemang

I första hand skall du kontakta butiken eller företaget där du använt kortet för att reklamera ditt köp. Om ni inte lyckas hitta en lösning kontaktar du sedan Ecster för att reklamera köpet. Tänk på att bifoga ett köpkvitto samt en skärmdump på eventuell kommunikation med butiken.

Reseförmåner

Ecsters reseförsäkring

I Ecster-kortet ingår även en kompletterande reseförsäkring som inte har någon självrisk. Försäkringen gäller om minst 50 % av en resa eller ett researrangemang betalats med kortet före avresan. Skyddet täcker för resor som påbörjats från hemorten och gäller för kortinnehavaren samt dess familj.

Bland annat täcker försäkringen upp för nödvändiga och skäliga kostnader för läkarbesök, kost och logi, resor för vård och behandling, hemtransport samt resor för att komma ikapp resan.

Utöver det täcker skyddet specifikt för följande:

Försäkringstyp Högsta ersättning / person Höga ersättning / familj
Avbeställningsskydd 25 000 kr 75 000 kr
Akut tandvård 5 000 kr -
Vid dödsfall 50 000 kr -
Invaliditet från 50 % 1 000 000 kr -
Begravning på platsen 30 000 kr -
Försening transport 4h 600 kr -
Försening transport 8h 1 200 kr -
Försening bagage 6h 2 000 kr 6 000 kr
Försening bagage 24h 5 000 kr 15 000 kr
Självriskskydd hemförsäkring 10 000 kr -
Självriskskydd bilförsäkring 10 000 kr -
Självriskskydd hyrt fordon 10 000 kr -
Outnyttjad aktivitetskostnad 1 500 kr 6 000 kr
Ersättning vid Hole In One 2 000 kr -
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Vad som framförallt sticket ut med skyddet är självriskelimineringen för hyrbil vilket kan spara mycket pengar vid olycka, samt ersätta dyra motsvarande försäkringar hos hyrbilsbolaget. Ersättningen för Hole In One vid golfresa är även väldigt unik, och garanterar att bravaden kan firas ordentligt med champagne!

Transaktionsavgifter

När det kommer till transaktionsavgifter utomlands tar kortet 3 % för kontantuttag (dock minst 35 kr), samt en valutaväxlingsavgift på 1,5 %. Kortet är därför inte bäst lämpat för att göra utlandstransaktioner, utan för det passar det bättre med ett kort utan valutapåslag.

Övrigt

10 % rabatt på hyrbil hos Europcar

Genom att betala med Ecster-kortet får du alltid upp till 10 % rabatt på Europcars hyrbilar. I kombination med självriskelimineringen för hyrbil som ingår gör detta att Ecsters kort passar perfekt för dig som ofta hyr en bil under semestern!

Tanka billigare på Circle K

Om du använder ditt Ecster kreditkort när du tankar hos Circle K får du alltid 10 öre rabatt per liter drivmedel, på samtliga bemannade och obemannade Circle K-stationer i hela Sverige. Rabatten dras av automatiskt, och gäller när du handlar med Ecster-kortet.

Går du med i Circle K EXTRA Club och ansluter ditt Ecsterkort får du kostnadsfritt en rabatt på totalt 15 öre per liter istället, vilket gör att kortet kan jämföras med ett tankkort.

Reducerat pris på ID-skydd

Som kund hos Ecster får du det reducerade priset 69 kr/månad på UC ID-skydd (ordinarie pris 89kr/månad). Med ID-skyddet kan du bevaka uppgiftsändringar, hjälp om du drabbas av en kapning, samt ersättning för eventuella skulder upp till 100 000 kr vid en ID-kapning.

Betala smidigt med Samsung Pay

Du har möjlighet att koppla upp Ecster-kortet till Samsung Pay, och därigenom använda din mobil eller smartwatch för att betala enkelt och säkert hos nästan alla typer av butiker, restauranger och caféer.

Vanliga frågor

💳 Vad kostar det med extrakort eller ersättningskort?

Kostnaden för att beställa ett extrakort eller ersättningskort är 100 kr per kort.

💳 Hur byter jag PIN-kod på kortet?

Du kan ändra din PIN-kod genom att använda kortet i en blå uttagsautomat som är kopplad till företaget Bankomat AB. Vid bankomaten anger du först din nuvarande PIN-kod, och sedan den koden du vill byta till.

💳 Är det säkert att handla online med Ecster-kortet?

Ja, utöver Ecster Köpskydd så blir du även ansluten till Mastercard 3D Secure om du registrerar ditt mobilnummer på din profil. Något som gör att du är extra säker när du handlar online.

❓ Hur loggar jag in på Ecster?

Logga in på Ecster genom att gå till Ecsters login-sida och ange ditt personnummer. Därför signerar du med Bank-ID. Det är inte möjligt att logga in med mejladress och lösenord.

❌ Hur spärrar Ecsterkortet?

För att spärra Ecsters kreditkort ringer man deras spärrlinje. För svenska samtalet är numret 020-41 12 12, och från utlandet är det +46 8 411 21 22. Numret går alltid att nå oavsett när man ringer.

Om Ecster

Ecster AB är ett dotterbolag som är helt och hållet ägt av Handelsbanken. Bolaget är grundat 2014 och är aktiva inom flera typer av betallösningar såsom kreditkort, lån (privatlån) och delbetalningar. Företaget har en omsättning på över 400 miljoner kronor, och anställer fler än 100 personer. Eftersom att företaget ingår i Handelsbankenkoncernen kan man vara lugn som kund då det är ett väldigt stort och tryggt företag.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Ecster AB (allabolag.se)

Organisationsnummer: 556993-2311

Adress: Valhallavägen 195, 115 53, Stockholm

Telefon: 08-701 46 67

E-post:

Finansinspektionen: Ecster AB (fi.se)

Kortvillkor: Ecster-kortet kortvillkor

Öppettider

Måndag: 09:00 – 18:00

Tisdag: 09:00 – 18:00

Onsdag: 09:00 – 18:00

Torsdag: 09:00 – 18:00

Fredag: 09:00 – 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför