recension cover
Sidan innehåller annonser

Santander Mitt Kort +

 • Återbäring vid webbhandel
 • Heltäckande reseförsäkring
 • 0 kr i valutapåslag
card

Årsavgift: 195 kr (0 kr år 1)

Högsta kredit: 100 000 kr

Räntefritt: 60 dagar

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Santander Mitt Kort+

Kortfattat: Santander Mitt Kort+ passar bra som ett resekort för att boka din resa, samt för att använda under resans gång.

Med Santanderkortet får du en väldigt generös reseförsäkring som både ger höga ersättningsbelopp och ersätter för en mängd olika händelser. Exempelvis ingår det en självriskeliminering för hyrbil när du betalar med kortet, vilket annars är dyrt att teckna hos hyrbilsfirman.

Under resans gång slipper du helt och hållet valutapåslag när du handlar i utländsk valuta med Santander Mitt Kort. Förmånen är väldigt sällsynt för kreditkort och kan spara dig många hundralappar under resans gång.

Med kreditkortet ingår det även ett bonussystem där du får återbäring (pengar tillbaka på kortet) varje gång du handlar i någon av de webbutiker Santander samarbetar med.

Hur bra är Santander Mitt kort?

Bonus & förmåner
Återbäring via utvalda handlare
Utmärkt
Resa & utomlands
Bra reseförsäkring & 0 kr i valutapåslag
Exceptionellt
Försäkring
Inga försäkringar ingår, men betalskydd finns
Mediokert
Avgifter & ränta
Ingen aviavgift & ingen årsavgift första året
Bra

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 110 000 kr
Anställningsformer Fast arbete/pension
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 14,95 %
Effektiv ränta 16,02 %
Max kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Lägsta månadsbet. 4,2 % (lägst 150 kr)
Avgifter
Årskostnad 195 kr (0 kr år 1)
Aviseringsavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 3 %, minst 35 kr
Korttyp Mastercard
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om ett Santander kort

Börja med att försäkra dig om att du uppfyller kraven för Santander Mitt Kort+. Kraven är att du skall ha minst 110 000 kronor i deklarerad årsinkomst, inga betalningsanmärkningar och vara över 18 år gammal. Deklarerar du inkomst i utlandet, alternativt har en lägre deklarerad inkomst för tidigare år som visas i din UC får du tyvärr avslag när du ansöker om kortet. I sådant fall rekommenderar vi Collector EasyCard, som både är enkelt att få beviljad, och där du har möjlighet att komplettera dina inkomstuppgifter.

 1. Gå in på ansökningsformuläret för Santander Mitt Kort+
 2. Välj önskad köputrymme (kreditgräns)
 3. Fyll i dina personuppgifter
 4. Fyll i dina inkomstuppgifter
 5. Godkänn ansökan och villkoren
 6. Välj om du vill signera med Bank-ID eller vid brev
 7. När du ansöker får du alltid svar direkt, vid beviljad ansökan får du ditt Santander kort inom 5 arbetsdagar

Hur Santanders kreditkort fungerar

Santander Mitt Kort Mastercard fungerar precis som ett vanligt kreditkort. När du handlar med kortet samlas alla månadens köp på en faktura, som sedan skickas ut för betalning senast i slutet av nästkommande månad. Vill du betala allting på en gång är det förstås okej, men du har även valet att delbetala din faktura över flera månader. Förutom de klassiska funktionerna hos ett kreditkort så har Mitt Kort från Santander även flera extrafunktioner.

Betalningsfri månad

Varje år har du möjlighet att få upp till två betalningsfria månader för ditt Santander kreditkort. Vid en betalningsfri månad läggs avgifter (i detta fallet räntan) över på nästkommande månads faktura, medans du skippar amorteringen (avbetalningen).

För att kunna nyttja en betalningsfri månad måste du ha:

 • Skött dina betalningar
 • Följt kortet villkor
 • Betalt in minst sex månaders aviseringar
 • Ett totalt skuldsaldo under 200 000 kronor hos Santander

Sköt alla Santanderärenden i appen

För dig som är händig med en smartphone kan du sköta alla dina Santander Bank-ärenden via deras app. För ditt Santander Mitt Kort gäller det till exempel att aktivera kortet, spärra det, beställa ett nytt, se dina transaktioner och fakturor samt chatta med kundservice.

Appen heter ‘Santander Sverige – Mobilbank’, och går att ladda ner både via App Store (iPhone) och Google Play (Android).

Fördelar

 • Återbäring när du handlar via utvalda webbhandlare
 • Ovanligt stark reseförsäkring inkl. hyrbilsskydd
 • Inget valutapåslag vid köp i utländsk valuta
 • Upp till 60 dagar utan ränta vid inköp
 • Två betalningsfria månader varje år

Nackdelar

 • Endast bonus vid onlinehandel
 • Inga köpförsäkringar ingår
Ansök om nytt kreditkort...

Kredit & avgifter

Santander Mitt Kort Mastercard har en kreditgräns mellan 10 000 – 100 000 kronor, vilket är väldigt normalt för ett kreditkort. När du ansöker om kortet väljer du i spann om 5 000 kronor, och om du inte blir beviljad det beloppet du ansöker om får du en så hög kreditgräns banken kan bevilja.

Årsavgiften för kortet är 195 kronor, men det första året behöver du inte betala någon årsavgift alls. Aviseringsavgiften för kortet är på 0 kronor, oavsett om du betalar via papper eller e-faktura.

För delbetalningar så har du upp till 60 dagar utan ränta från inköpsdagen innan räntan på 14,95 % tillkommer. Den lägsta betalningstakten är 1/24 (ca 4,2 %) av skulden i månaden, men dock aldrig mindre än 150 kr per betalningstillfälle. För en kredit på 20 000 kronor blir den effektiva räntan 16,02 %*.

* Räntan är uträknad utifrån en skuld på 20 000 kronor som återbetalas månadsvis utan räntefria dagar under 12 månader som ett annuitetslån. Årsräntan är 14,95 %, och kostnaden för avi/administration är 0 kr. Månadsbetalningen blir 1 805 kr, och totalt att betala blir 21 656 kr.

Bonus

Med Santanders återbäringsprogram får du pengar tillbaka när du handlar i över 200 ansluta webbutiker. Hur mycket cashback du får beror på vilken butik du handlar hos, men nivån ligger normalt mellan 2 – 20 %. Vad som är särskilt förmånligt med kampanjen är att den går att kombinera med andra aktuella erbjudanden och rabatter där du handlar.

När du handlat via återbäringsprogrammet med ditt Santander kort sätts återbäringen automatiskt in på ditt kortkonto.

Bland annat kan du få pengar tillbaka hos följande butiker:

 

Butik Återbäring
CDON.com 6 %
Guldfynd 5,5 %
Apoteket 7 %
Adlibris 3 %
BUBBLEROOM 9 %
C More 7 %
Hotels.com 8 %
Avis 6 %
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Så mycket pengar kan du få tillbaka med programmet

I tabellen nedan kan du se ett exempel på hur mycket återbäring du kan få genom bonusprogrammet. I räkneexemplet har vi räknat på en snittåterbäring på 5 %, vilket är i underkant eftersom de flesta butikerna erbjuder en högre återbäring än så.

Återbäringsgrundande onlinehandel / månad Återbäring per år
500 kr 300 kr
1 000 kr 600 kr
2 000 kr 1 200 kr

Som man ser i räkneexemplet så räcker det med väldigt små volymer för att komma upp i höga bonusvolymer. Med Coop Mer kreditkort får du till exempel 0,5 % i bonus på alla köp (samt upp till 5,5 % när du handlar hos Coop). I jämförelse krävs det 20 000 kronor i övriga inköp per månad med Coop-kortet för att få 1 200 kronor per år i bonus, medans det räcker med en 2 000 kronor i månaden på onlineköp för Santanderkortet.

Bli påmind om erbjudanden med Shopping-assistenten

Laddar du ner Shopping-assistenten till din webbläsare får du notiser när du är inne på en hemsida som du kan få återbäring hos. Genom att använda shopping-assistenten kan du se till att aldrig missa några erbjudanden när du handlar.

Assist-tillägget går att ladda ner både för Google Chrome och Mozilla Firefox.

Så kommer du igång med återbäringsprogrammet

För att gå med i återbäringsprogrammet behöver du först gå in på aterbaring.santanderconsumer.se. Väl inne på sidan registrerar du sedan ditt kontonummer och din e-postadress. När du angett dina uppgifter får du ett verifieringsmail, och du får sedan välja lösenord. När du har skapat ditt konto är det bara att börja handla.

Alternativt val: Cashback-kort med bra skydd

Marginalen Gold

Flera kostnadsfria köpförsäkringar

För dig som värderar köpförsäkringar när du handlar kan Marginalen Gold vara ett bra kreditkort. Det innefattar utöver köpförsäkringar även en allriskförsäkring, tanka-fel-försäkring samt borttappad nyckel-försäkring. Kortet har liknande funktioner som Santander Mitt Kort+, i och med att du får återbäring på onlineköp via Handla Smart, upp till 50 räntefria dagar, en kompletterande reseförsäkring och två betalningsfria månader per år.

Försäkringsinformation

Förutom den kompletterande reseförsäkring som ingår med Mitt Kort så är alla andra skydd valfria tilläggsförsäkringar. Dessa kan du lägga till mot betalning:

Kreditskydd (tillägg)

Santanders Kreditskydd skyddar dig om du skulle råka ut för ofrivillig arbetslöshet, sjukskrivning, kritisk sjukdom eller dödsfall. Försäkringen betalar kreditkortets månadskostnad (ränta och amortering) i två månader. Består sjukdomen eller skadan på den tredje månaden löses hela den utestående skulden automatiskt. Vid dödsfall eller kritisk sjukdom löser den däremot hela skulden direkt. Som mest kan försäkringen betala ut 100 000 kronor.

Kostnaden för kreditskyddet är 1 % av den utestående skulden man har per månad. Om du till exempel har 10 000 i skuld på kreditkortet blir kostnaden 100 kronor den månaden. I jämförelse mot andra kreditkorts inkomstskydd så är priset något högre. Till exempel erbjuder Ikano Bank en liknande försäkring för en kostnad av 0,75 % av utestående skuld per månad med deras Ikano kort.

Reseförmåner

Om du skall ut och resa och betalar 75 % eller mer med ditt Santander Mitt Kort+ kreditkort får du en kostnadsfri kompletterande reseförsäkring utan självrisk via försäkringsbolaget ERV. Reseförsäkringen gäller utöver huvudkortinnehavaren även för partner, barn som bor hemma under 23 år gamla och barnbarn under 23 år gamla som bor hos sina föräldrar. Som längst täcker reseskyddet för en resa som pågår i 60 dagar i sträck.

Jämfört med andra kreditkort är Santander Mitt Korts reseförsäkring väldigt förmånlig. Reseskyddet ger ovanligt höga ersättningsbelopp och gäller för flera händelser som många andra kreditkort inte täcker för. Till exempel ingår det en självriskreducering för hyrbil, vilket annars är en dyr tilläggstjänst om den köps av biluthyraren. Med kortet kan du därför spara in flera hundralappar på semestern bara på hyrbilen.

Mer information hittas i tabellen, fullständig information i försäkringsvillkoren från ERV:

Försäkrad skada eller händelse Maximalt ersättningsbelopp per försäkrad Maximalt ersättningsbelopp per person
Avbeställningsskydd 45 000 SEK 90 000 SEK
Personförsening 4h 600 SEK 2 400 SEK
Personförsening 8h Ytterligare 1 000 SEK Ytterligare 4 000 SEK
Personförsening 24h (merkostnader mot kvitto) Ytterligare 1 000 SEK Ytterligare 4 000 SEK
Bagageförsening 6h (merkostnader, mot kvitto) 4 000 SEK 10 000 SEK
Bagageförsening 48h (merkostnader, mot kvitto) Ytterligare 5 000 SEK Ytterligare 15 000 SEK
Outnyttjade aktiviteter 2 500 SEK 10 000 SEK
Dödsfall, 0 - 64 år gammal 100 000 SEK -
Dödsfall, 65 år eller äldre 50 000 SEK -
Medicinsk invaliditet 20 - 49 %, 0 - 64 år gammal 1 000 000 SEK -
Medicinsk invaliditet 50 % eller mer, 0 - 64 år gammal 2 000 000 SEK -
Medicinsk invaliditet 20 - 49 %, 65 år eller äldre 500 000 SEK -
Medicinsk invaliditet 50 % eller mer, 65 år eller äldre 1 000 000 SEK -
Självriskskydd hemförsäkring - 10 000 SEK
Självriskskydd bilförsäkring - 10 000 SEK
Självriskeliminering hyrbil - 10 000 SEK
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Handla med kortet avgiftsfritt utomlands

Ska du åka utomlands på semester är det inte bara en bra idé att boka resan med ditt Santander Mitt Kort, utan det är även förmånligt att ta med sig kortet under resans gång. Santanderkortet är nämligen ett kreditkort utan valutapåslag, vilket gör att du slipper den normala avgiften på 1,5 – 2 % när du handlar med kortet utomlands. För kontantuttag tillkommer det däremot en avgift på 3 % av uttaget belopp (dock minst 35 kr). Vi rekommenderar därför att du använder exempelvis Bank Norwegiankortet för kontantuttag, där avgiften är 0 kr per uttag.

Så mycket sparar du med Santanders kreditkort på resan

I räkneexemplet nedan visar vi hur mycket avgifter du kan undvika genom att använda Mitt Kort från Santander när du köper något i utländsk valuta på semestern. Räkneexemplet utgår från att du annars skulle betala ett valutapåslag på 2 %, vilket är normalt för de flesta kreditkort.

Spendering med kortet på semestern Undviket valutapåslag
10 000 kronor 200 kr
15 000 kronor 300 kr
20 000 kronor 400 kr
Som tabellen visar finns det en väsentlig summa pengar att spara genom att inte betala växlingsavgifter.

Övrigt

Erbjudanden och upplevelser via Priceless

Genom Mastercard kan du som har ett Santanderkort ta del av exklusiva aktiviteter, konst, design, mat- och kulturupplevelser samt mycket mer. För att se vilka aktiviteter och upplevelser som finns tillgängliga besök Priceless hemsida.

Vanliga frågor

💰 Hur mycket kontanter går det att ta ut med kortet?

Du kan ta ut maximalt 8 000 kronor per dygn, alternativt 15 000 kronor per 7 dagar med ditt Santander Mitt Kort+.

💳 Hur aktiverar man Santanderkortet?

Du aktiverar kreditkortet genom att logga in på internetbanken och trycker på fliken ‘Hantera kort’. Kontrollera först att ditt kortnummer stämmer överens med det som står angivet vid inloggningen.

❌ Hur Spärrar man sitt Santander Kort?

Du kan spärra ditt kort själv i deras app eller via internetbanken om du trycker på ‘Hantera kort’. Det går även bra att ringa deras spärrservice +46 8 559 511 20 (öppet dygnet runt).

💳 Hur beställer man ett nytt ersättningskort?

Du beställer ett nytt kort genom att logga in på internetbanken och klicka på ‘Hantera kort’. Det tar ca 14 dagar för det nya kreditkortet att få ditt nya kort, och PIN-koden skickas i ett separat brev. Kostnaden för att få ett nytt kort är 0 kr.

⏱ Vad gör man om sitt befintliga kort har gått ut?

Om ditt Santander Mitt Kort+ går ut så skickas det automatiskt ut ett nytt kort till dig innan giltighetstiden har gått ut.

Om kortutgivaren

Santander Bank är en bank som grundades år 1857 i Spanien. Banken är en av de största bankerna i hela världen, och har verksamhet över hela jordklotet. Internationellt har Santander över 200 000 anställda som hjälper fler än 144 miljoner kunder i hela världen. I Norden har banken ca 1 500 medarbetare, och i Sverige är det ca 400 som arbetar på deras huvudkontor i Solna.

Santander, som tidigare gick under namnet GE Money Bank är inom Sverige en nischbank med huvudsakligt fokus på kreditkort, privatlån, fordonsfinansiering, sparkonton och delbetalningar. På grund av dess breda portfölj av bankprodukter så kan du vara säker att du får förmånliga erbjudanden och konkurrenskraftiga produkter om du har ett kreditkort eller någon annan bankprodukt hos Santander.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 7 juli, 2024

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: Santander Consumer Bank AS Norge, Sverige Filial (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516406-0336

Adress: Hemvärnsgatan 9, 171 54, Solna

Telefon: 08-559 514 00

E-post: Meddelande via inloggat läge

Finansinspektionen: Santander Consumer Bank AS Norge, Sverige Filial (fi.se)

Kortvillkor: Santander Mitt Kort+ kortvillkor

Öppettider

Måndag: 09:00 – 17:00

Tisdag: 09:00 – 17:00

Onsdag: 09:00 – 17:00

Torsdag: 09:00 – 17:00

Fredag: 09:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför