recension cover
Sidan innehåller annonser

DNB Kort

 • Bra reseförsäkring
 • Tanka-fel-försäkring
 • 15 öre/l rabatt hos Preem
card

Årsavgift: 0 kr

Högsta kredit: 50 000 kr

Räntefritt: 55 dagar

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

Kortet är tyvärr inte tillgängligt.

DNB kort

KORTFATTAT

DNB kortet passar utmärkt för dig som vill ha ett enkelt kreditkort för att tanka bilen med.

Som ägare till ett DNB kort får du flera förmåner som bilägare. Genom att betala med DNB kortet när du tankar på bemannade bensinstationer för du 15 öre rabatt per liter. Utöver tankrabatten så ingår det även en tanka-fel-försäkring när du betalar med kreditkortet, som ersätter dig om du skulle tanka fel drivmedel i biltanken.

Tack vare samarbeten med externa partners så har du även möjlighet att utnyttja räntefri delbetalning på 4 månader när du handlar hos utvalda återförsäljare och verkstäder och betalar med DNB kortet.

Med kreditkortet så ingår det även en ovanligt heltäckande reseförsäkring för de resor som du betalar med kortet.

Kortet har däremot inte någon bonus, och även fast det inte är någon årsavgift så tillkommer det en aviseringsavgift som inte går att undvika.

Hur bra är DNB kort?

Bonus & förmåner
Ingen bonus ingår
Dåligt
Resa & utomlands
Heltäckande reseförsäkring & låga avgifter
Utmärkt
Försäkring
Tanka fel försäkring ingår
Mediokert
Avgifter & ränta
Ingen årsavgift men hög ränta & aviavgift
Mediokert

Kortfakta

Krav
Åldersgräns 18 år
Lägsta inkomst 100 000 kr
Anställningsformer Ej arbetslös
Bet. anmärkningar Nej
Kreditvillkor
Ränta 16,4 %
Effektiv ränta 20,78 %
Max kreditgräns 50 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Lägsta månadsbet. 5 % (lägst 100 kr)
Avgifter
Årskostnad 0 kr
Aviseringsavgift 25 kr
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 30 kr
Korttyp Visa
Kortfakta

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Garantiförlängning
 • Självriskreduktion
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Så ansöker du om DNB kreditkort

DNB har som krav att har över 100 000 kronor i inkomst per år och saknar betalningsanmärkningar för att inte automatisk få avslag. Uppfyller man dessa krav följer man stegen nedan för att ansöka om kortet:

 1. Gå in på DNB Korts ansökningsformulär
 2. Skriv in ditt personnummer och välj önskad kreditgräns
 3. Ange din månadsinkomst före skatt
 4. Skriv in information om ditt boende
 5. Ange eventuellt kampanjkod
 6. Godkänn villkoren och tryck ‘Skicka ansökan’
 7. I vissa fall tillkommer det kompletteringar såsom lönespecifikationer och anställningsavtal
 8. När ansökan är godkänd har du ofta kortet inom en veckas tid

Så fungerar DNBkortet

Precis som ett vanligt kreditkort kan du med DNB kortet välja om du vill betala alla månadens köp direkt på fakturan, eller delbetala dem över flera månader. Utöver den klassiska funktionen för ett kreditkort får du även flera smarta funktioner genom DNB.

Håll koll på kortet via dnbkort.se

Genom att logga in på DNBkort.se kan du få full översikt över ditt kortanvändande. I inloggat läge kan du bland annat se din transaktionshistorik och fakturor samt kolla vilka erbjudanden som finns tillgängliga.

2 betalningsfria månader per år

Varje kalenderår har du rätt att utnyttja två betalningsfria månader med ditt DNBkort. Vid en betalningsfri månad så läggs kreditränta och avgifter (såsom aviavgift) över på den nästkommande månadens faktura, och du behöver inte amortera något på skulden.

För att kvalificeras för en betalningsfri månad behöver du följa kontovillkoren, samt göra minst tre månadsbetalningar i rätt tid. Det går inte att använda två betalningsfria månader direkt efter varandra, utan du behöver betala minst en månad emellan.

Fördelar

 • Upp till 55 räntefria dagar
 • 4 Månaders räntefri delbetalning
 • Drivmedelsrabatt på bemannade Preem-stationer
 • Heltäckande reseförsäkring
 • Tanka-fel-försäkring

Nackdelar

 • Inget bonusprogram ingår med kortet
 • Den effektiva räntan blir hög vid avbetalning
Vill du ha ett riktigt bra kort?

Kredit & avgifter

DNB kort har en kreditgräns mellan 5 000 – 50 000 kronor. När du ansöker om kortet får du välja mellan 10, 20, 30, 40 eller 50 tusen kronor i kreditgräns. Den högsta kreditlimiten är relativt låg jämfört med de flesta kreditkorten, eftersom de ofta erbjuder upp till 100 000 kronor.

Årsavgiften för kortet är på 0 kr, men det tillkommer däremot en aviseringsavgift på 25 kronor i månaden. Detta innebär att om du använder kortet varje månad så blir aviseringsavgifterna totalt 300 kr per år, vilket kan liknas vid en årsavgift.

Vid delbetalning av fakturor med DNB kort får du upp till 55 räntefria dagar för vilket du betalar 16,4 % i kreditränta. Den lägsta betalningen för kortet är 5 % av skulden (dock minst 100 kronor) och för en skuld på 20 000 kronor är den effektiva räntan 20,78 %*.

* Den effektiva räntan är baserad på en skuld på 20 000 kronor, som utan räntefria dagar återbetalas under 12 månader i form av ett annuitetslån. Krediträntan är 16,4 %, och aviseringsavgiften är 25 kronor per månad. Månadskostnaden blir 1 843 kr, och totalt att betala blir 22 121 kr.

Bonus

Tyvärr ingår det inte någon bonus för DNB kort. Är du istället intresserad av ett kreditkort från en storbank som ger bonus kan du titta på Ecster kreditkort från Handelsbanken, som ger upp till ca 0,5 % i bonus.

Alternativt val: Enkelt kort från Collector

Collector Easycard

Enkelt att bli beviljad

Collector EasyCard är ett perfekt kreditkort för dig som letar efter ett enkelt kort att använda i vardagen. Med kortet får du precis som med DNB kort en kompletterande reseförsäkring, samt upp till 56 dagars räntefri kredit på dina köp. Till skillnad från DNB kortet så brukar Collector EasyLiving vara något enklare att bli beviljad.

Försäkring

Utöver den reseförsäkring som ingår med kreditkortet så får du även en kostnadsfri försäkring som skyddar dig om du skulle tanka fel bensin i bilen.

DNB Korts tanka-fel-försäkring

Varje gång du tankar minst 15 liter drivmedel och betalar med DNB-kortet så ingår det en gratis tanka-fel-försäkring som gäller i 60 dagar från och med tankningstillfället. Försäkringen ersätter för kostnader som uppstår om du skulle tanka fel drivmedel, såsom sanering av bränsletank och bränslesystem, och byte av bränslefilter.

För att skyddet ska gälla behöver bilen vara en privatägd personbil ägd av kortinnehavaren eller dess partner, alternativt förmånsbil som du tillåts använda för privat bruk.

Det högsta ersättningsbeloppet som försäkringen kan ge är 3 000 kr per skada.

Är du intresserad av ett kreditkort som är likt DNB kortet, men som även ger kostnadsfria köpförsäkringar på de varor du köper med kreditkortet kan vi istället rekommendera Swedbanks kreditkort.

Reseförmåner

Vid resebokningar får du en kompletterande reseförsäkring utan kostnad eller självrisk genom Zurich Insurance PLC om du betalar minst 75 % av resan med ditt DNB kreditkort. Försäkringen täcker både för kortinnehavaren, dess partner/make/make/sambo samt barn som bor på samma adress under 23 år gamla. För att en resa ska vara täckt av försäkringen måste den vara minst 10 mil från avreseorten, och skyddet gäller som längst 60 dagar i streck.

DNB Korts reseförsäkring är väldigt förmånlig, i och med att den i jämförelse med andra kreditkorts reseskydd är väldigt heltäckande samt har generösa ersättningsbelopp. Exempelvis ingår det sällan självriskeliminering för hyrbil (vilket är dyrt att köpa till!), tandvårdskostnader, hole-in-one, outnyttjat liftkort eller begravningskostnader. Avbeställningsskyddet täcker även i regel endast till 15 000 kr person, vilket DNB har satt till 25 000 kr.

Exakt vilka händelser eller skador som försäkringar täcker, samt vilken ersättning som går att få kan du läsa om nedanför:

Försäkrad händelse / skada Högsta ersättningen / försäkrad Högsta ers. / kort
Avbeställningsskydd 25 000 kr 75 000 kr
Vårdkostnader vid läkarbesök (inkl. resor) Nödvändiga kostnader, ingen beloppsgräns Nödvändiga kostnader, ingen beloppsgräns
Tandvårdskostnader 5 000 kr -
Begravning på plats 30 000 kr -
Extra logikostnader 500 kr / dygn -
Medicinsk invalditet 50 %+ 1 000 000 kr -
Dödsfall 50 000 kr -
Transportföresening 4h 500 kr -
Transportföresening 5h 600 kr -
Transportföresening 6h 700 kr -
Transportföresening 7h 800 kr -
Transportföresening 8h 900 kr -
Transportföresening 9h 1 000 kr -
Bagageförsening 6h (skäliga merkostnader mot kvitto) 1 000 kr -
Bagageförsening 48h (skäliga merkostnader mot kvitto) Ytterligare 2 000 kr -
Självriskskydd hemförsäkring 10 000 kr -
Självriskskydd bilförsäkring 10 000 kr -
Självriskeliminering hyrbil 3 000 kr -
Outnyttjat liftkort - 6 000 kr
Hole-in-one 2 000 kr -
Tryck för att se tabellen Tryck för att dölja tabellen

Avgifter vid kortanvändning utomlands

DNB Kort har relativt låga avgifter för utlandstransaktioner. För köp i utländsk valuta är valutaväxlingsavgiften 1,65 %, medans kontantuttagsavgiften är 30 kr. Vad som framförallt urskiljer sig med kortet är att uttagsavgiften är en fast kostnad, istället för en procentsats med ett lägsta belopp. För att minimera kostnaden i land där det används mycket kontanter rekommenderar vi därför att du gör ett stort uttag istället för flera små. Exempelvis blir den procentuella avgiften för ett kontantuttag på 10 000 SEK i utländsk valuta endast 0,3 %, vilket är ca en tiondel av vad andra kortutgivare tar.

Ett annat kreditkort som också tar en fast avgift för kontantuttag är SEB Credit, som tar en avgift på 35 kronor per uttag.

Övrigt

4 månaders räntefri delbetalning

Om du köper service till din bil, alternativt biltillbehör hos någon av DNB:s utvalda återförsäljare och verkstäder så får du möjlighet att delbetala dina köp över 1 500 kronor utan ränta. Avgiften på 25 kronor i administration tillkommer däremot. Köpet gäller endast när du betalar med ditt DNB Kreditkort.

Här kan du se vilka återförsäljare och verkstäder som är inräknade.

Kontinuerliga rabatter och erbjudanden från Partners

DNB kortet har kontinuerligt olika typer av kampanjer och samarbeten med externa företag som ger dig exklusiva erbjudanden. För juli 2020 så gäller bland annat rabatt på Nordic Choice Hotels, samt 12 – 45 % rabatt hos Interhome.

Billigare bensin hos Preem

När du tankar hos Preems bemannade stationer och betalar med ditt DNB kort får du alltid 15 öre rabatt per liter du tankar. Tankrabatten motsvarar en bonus på ca 1 % (för ett bensinpris på 15kr/liter).

Regionspärr över hela världen

Genom regionspärren kan du öppna och stänga ditt kreditkort för olika regioner över hela världen. Du kan till exempel göra så att du endast kan använda kortet inom Sverige, och sedan öppna andra regioner när du reser.

För att hantera regionspärren loggar du in på Mina Sidor, och trycker på ‘Regionspärr’.

Säkra betalningar på nätet

Med ditt DNB kort är det säkert att göra betalningar online, tack vare tjänsten Verified by Visa. Tjänsten är kostnadsfri och ingår i kreditkortet, och gör att du verifierar dig med mobilt Bank-ID när du handlar på webben.

Har du inte mobilt Bank-ID beställer du det enkelt genom din bank.

Vanliga frågor

💳 Går det att skaffa ett extrakort?

Ja, till en kostnad på 50 kronor per år kan du även få ett extrakort till en familjemedlem.

💳 Går det att blippa med kreditkortet?

Ja, du kan göra kontaktlösa blipp-betalningar med ditt DNB kort. För köp under 400 kronor behöver du i regel inte ange din PIN-kod.

För att aktivera ditt kreditkort för blipp behöver du endast göra ett vanligt kortköp med pinkod och chip.

❌ Hur gör man för att spärra DNB kort?

ör att spärra ditt DNB Kort ringer du deras spärrtjänst på telefon: 08-695 17 34.

Numret är öppet dygnet runt.

⏱ Vad gör man om ens kort håller på att gå ut?

Om du har använt ditt kort under de senaste 14 månaderna behöver du inte göra någonting, utan då får du ett nytt kreditkort hemskickat innan ditt nuvarande kort hinner gå ut. Har du däremot inte använt kortet under de senaste 14 månaderna får du mer information av DNB när det närmar sig.

❓ Vad gör man om man glömt sin PIN-kod?

För att få din PIN-kod kontaktar du DNB Korts kundtjänst på telefonnummer 08-695 17 43.

Om kortutgivaren

DNB, eller Den Norske Bank som det står, är Norges största bank och en av de ledande aktörerna inom bank och finansväsendet i Norden. På den svenska marknaden erbjuder dem framförallt kreditkort, billån och fonder.

DNB har haft banktillstånd i Sverige sedan 1995, och är kända för att de bland annat är ledande i Sverige inom billån och billeasing. På samma sätt är DNB inom kreditkort välkända då de har samarbeten med många kända bilvarumärken såsom Hyundai, Mazda och Peugeot. I Sverige har DNB sista 400 anställda, och du kan vara säker på att du får relevanta förmåner och ett bra kundbemötande om du har ett kreditkort hos DNB.

Alla omdömen

Om författaren

William Bergmark
William Bergmark

Erfaren privatekonomisk rådgivare med ett stort intresse för allt som gäller finans och privatekonomi.


SENAST UPPDATERAD: 5 januari, 2023

Kontaktuppgifter

Ansvarig kortutgivare: DNB Bank ASA, filial Sverige (allabolag.se)

Organisationsnummer: 516406-0161

Adress: Regeringsgatan 59, 111 56, Stockholm

Telefon: 08-695 17 43

E-post: dnbkort@cardservice.se

Finansinspektionen: DNB Bank ASA, filial Sverige (fi.se)

SEKKI: DNB Kort villkor

Öppettider

Måndag: 08:00 – 16:00

Tisdag: 08:00 – 16:00

Onsdag: 08:00 – 16:00

Torsdag: 08:00 – 16:00

Fredag: 08:00 – 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför